Σελίδα 11 από 23
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 21:53
από Myrsini
και τα μπολνταρισμενα δεν ειναι γεμιστα ,οταν λεμε γεμιστα εννοουμε ντοματες και πιπεριες .
Ο κάθε λαός, νομός,χωριό,πατρίδα,σπίτι η θεία μου απο το Σικάγο, νοικοκυριό,γειτονιά και τρέχα γύρευε θεωρεί γεμιστό κάτι διαφορετικό.
Στερεότυπα και στα γεμιστά;
Τι άλλο θα δούμε;

Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 21:55
από Αγις
sys3x έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:37
Αγις έγραψε: 15 Μάιος 2020, 13:25
παραδειγμα σωστο κ ευρηματικο - καλλιτεχνικο - μαγειρικης οικονομιας - δεν πεταμε τπτ
Εσύ το έκανες ρε τρέλα;
λες να εχω τετοια φλωρικα δαχτυλα ;
προσβολλλαααααα
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 21:59
από Niki
perseus έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:52
Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:28
Θα το πάρω αλλιώς μπας και συνεννοηθούμε.
Πάς σε ένα εστιατόριο για να φάς γεμιστά σου βάζει δυό ντομάτες μεγάλες και μια πιπεριά μεγάλη τέσσερεις πατάτες κυδωνάτες και το λέει μερίδα αλλά είναι μεγάλες οι ντομάτες και μεγάλη η πιπεριά.
Αυτό είναι για ευκολία της δουλειάς.
Δεν σημαίνει ότι το εύκολο είναι και το ωραίο γευστικά και εμφανισιακά.
Αν θες να παραλείψεις τις πατάτες που είναι για γεμισιά του πιάτου και θέλεις να βάλεις όμορφα σπιτικά γεμιστά θα πρέπει να βρεις μικρές ντομάτες να τις διαλέξεις να είναι όλες περίπου το ίδιο μέγεθος στο μισό μέγεθος από αυτές του εστιατορίου ,το ίδιο και με τις πιπεριές για να δούμε τώρα πως θα διαμορφωθεί η μερίδα από δύο μεγάλες γεμιστές ντομάτες εστιατορίου εμείς βάζουμε μία μικρή και από μία μεγάλη πιπεριά του εστιατορίου πάλι βάζουμε μία στο μισό μέγεθος της πιπεριάς εστιατορίου καταργήσαμε τις πατάτες και αρχίζουμε να προσθέτουμε ,
κολοκυθάκι γεμιστό σε μικρό μέγεθος , ντολμαδάκι γεμιστό σε μικρό μέγεθος μελιτζάνα γεμιστή σε μικρό μέγεθος ,κρεμμυδάκι γεμιστό σε μικρό μέγεθος αν τα βάλεις όλα αυτά πάλι σε ζύγισμα δεν φτάνεις το βάρος της μερίδας του εστιατορίου όμως έφτιαξες κάτι ποιοτικό όμορφο και μπορούνε να βάλουνε και δεύτερη φορά όλοι χωρίς φόβο ότι θα σου λείψουνε.
Δηλαδή τί έχουμε τώρα το εστιατόριο με τρία πράματα γέμίζει το πιάτο και το λέει γεμιστά ενώ εμείς με 6 έχουμε την μισή μερίδα του εστιατορίου με μεγάλη ποικιλία.
Εμείς είμαστε στο χωριό και εσείς στην πόλη.
δεν υπαρχει περιπτωση εστιατοριο να σου βαλει 3 γεμιστα και πατατες ,ουτε ο πατερας σου να δουλευε το μαγαζι δεν θα σου εβαζε τετοια μεριδα
και τα μπολνταρισμενα δεν ειναι γεμιστα ,οταν λεμε γεμιστα εννοουμε ντοματες και πιπεριες .
Δυστυχώς είδατε ακόμα και ο φίλος εδώ πιστεύει ότι το κολοκυθάκι το γεμιστό , η μελιτζάνα η γεμιστή το κρεμμυδάκι το γεμιστό ή ο ανθός της κολοκυθιάς και πολλά άλλα δεν είναι γεμιστά.
Γεμιστά είναι μόνο οι ντομάτες και οι πιπεριές.
Αυτός είναι ο κανόνα των εστιατορίων αγαπητέ φίλε.
Φτιάχνουμε λίγα μεγάλα ευκολία τα βγάζουμε ψιλό ωμά τα κάνουμε μόνο με ρύζι για να τρώγονται πεντέξι μέρες.
Τι έχει το κολοκυθάκι και το βγάζεις έξω παράδειγμα από τα γεμιστά;
Η τι έχει περισσότερο η πιπεριά από την μελιτζάνα;
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 22:04
από Cecily Anne
Εμείς πάντως στο χωριό, όταν λέμε γεμιστά φούρνου εννοούμε ντομάτα, πιπεριά, μελιτζάνα. Όταν λέμε γεμιστά κατσαρόλας εννοούμε κολοκύθια (ΜΕΓΑΛΑ) και λαχανοντολμάδες (μεγάλους), αλλά αυτά είναι αβγολέμονο υποτίθεται, εγώ τα θέλω με λεμόνι σκέτο.
Δε γεμίζουμε κρεμμύδι σε καμία περίπτωση και δε θεωρούμε τα ντολμαδάκια "γεμιστά". Επίσης δεν είναι τα ντολμαδάκια κυρίως πιάτο για μας, είναι συνοδευτικό. Βέβαια, οι λαχανοντολμάδες είναι κυρίως πιάτο για εμάς, ναι.
Επίσης στα γεμιστά, είτε φούρνου είτε κατσαρόλας βάζουμε μερικές πατάτες, ίσα 2-3 κομματάκια στον καθένα. Κυρίως γιατί μαζεύουν τα υγρά. Επίσης, πετάμε το υπόλοιπο της γέμισης στο ταψί ή στην κατσαρόλα ανάλογα.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 22:05
από Naida
Cecily Anne έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:04
Εμείς πάντως στο χωριό, όταν λέμε γεμιστά φούρνου εννοούμε ντομάτα, πιπεριά, μελιτζάνα. Όταν λέμε γεμιστά κατσαρόλας εννοούμε κολοκύθια (ΜΕΓΑΛΑ) και λαχανοντολμάδες (μεγάλους), αλλά αυτά είναι αβγολέμονο υποτίθεται, εγώ τα θέλω με λεμόνι σκέτο.
Δε γεμίζουμε κρεμμύδι σε καμία περίπτωση και δε θεωρούμε τα ντολμαδάκια "γεμιστά". Επίσης δεν είναι τα ντολμαδάκια κυρίως πιάτο για μας, είναι συνοδευτικό. Βέβαια, οι λαχανοντολμάδες είναι κυρίως πιάτο για εμάς, ναι.
Επίσης στα γεμιστά, είτε φούρνου είτε κατσαρόλας βάζουμε μερικές πατάτες, ίσα 2-3 κομματάκια στον καθένα.
Κυρίως γιατί μαζεύουν τα υγρά. Επίσης, πετάμε το υπόλοιπο της γέμισης στο ταψί ή στην κατσαρόλα ανάλογα.
Ε μα.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 22:08
από sys3x
Αγις έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:55
sys3x έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:37
Αγις έγραψε: 15 Μάιος 2020, 13:25
παραδειγμα σωστο κ ευρηματικο - καλλιτεχνικο - μαγειρικης οικονομιας - δεν πεταμε τπτ
Εσύ το έκανες ρε τρέλα;
λες να εχω τετοια φλωρικα δαχτυλα ;
προσβολλλαααααα
Ωραία ιδέα.
Άνοιξε νήμα φωτογραφίες χεριών.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 22:08
από perseus
Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:59
perseus έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:52
Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:28
Θα το πάρω αλλιώς μπας και συνεννοηθούμε.
Πάς σε ένα εστιατόριο για να φάς γεμιστά σου βάζει δυό ντομάτες μεγάλες και μια πιπεριά μεγάλη τέσσερεις πατάτες κυδωνάτες και το λέει μερίδα αλλά είναι μεγάλες οι ντομάτες και μεγάλη η πιπεριά.
Αυτό είναι για ευκολία της δουλειάς.
Δεν σημαίνει ότι το εύκολο είναι και το ωραίο γευστικά και εμφανισιακά.
Αν θες να παραλείψεις τις πατάτες που είναι για γεμισιά του πιάτου και θέλεις να βάλεις όμορφα σπιτικά γεμιστά θα πρέπει να βρεις μικρές ντομάτες να τις διαλέξεις να είναι όλες περίπου το ίδιο μέγεθος στο μισό μέγεθος από αυτές του εστιατορίου ,το ίδιο και με τις πιπεριές για να δούμε τώρα πως θα διαμορφωθεί η μερίδα από δύο μεγάλες γεμιστές ντομάτες εστιατορίου εμείς βάζουμε μία μικρή και από μία μεγάλη πιπεριά του εστιατορίου πάλι βάζουμε μία στο μισό μέγεθος της πιπεριάς εστιατορίου καταργήσαμε τις πατάτες και αρχίζουμε να προσθέτουμε ,
κολοκυθάκι γεμιστό σε μικρό μέγεθος , ντολμαδάκι γεμιστό σε μικρό μέγεθος μελιτζάνα γεμιστή σε μικρό μέγεθος ,κρεμμυδάκι γεμιστό σε μικρό μέγεθος αν τα βάλεις όλα αυτά πάλι σε ζύγισμα δεν φτάνεις το βάρος της μερίδας του εστιατορίου όμως έφτιαξες κάτι ποιοτικό όμορφο και μπορούνε να βάλουνε και δεύτερη φορά όλοι χωρίς φόβο ότι θα σου λείψουνε.
Δηλαδή τί έχουμε τώρα το εστιατόριο με τρία πράματα γέμίζει το πιάτο και το λέει γεμιστά ενώ εμείς με 6 έχουμε την μισή μερίδα του εστιατορίου με μεγάλη ποικιλία.
Εμείς είμαστε στο χωριό και εσείς στην πόλη.
δεν υπαρχει περιπτωση εστιατοριο να σου βαλει 3 γεμιστα και πατατες ,ουτε ο πατερας σου να δουλευε το μαγαζι δεν θα σου εβαζε τετοια μεριδα
και τα μπολνταρισμενα δεν ειναι γεμιστα ,οταν λεμε γεμιστα εννοουμε ντοματες και πιπεριες .
Δυστυχώς είδατε ακόμα και ο φίλος εδώ πιστεύει ότι το κολοκυθάκι το γεμιστό , η μελιτζάνα η γεμιστή το κρεμμυδάκι το γεμιστό ή ο ανθός της κολοκυθιάς και πολλά άλλα δεν είναι γεμιστά.
Γεμιστά είναι μόνο οι ντομάτες και οι πιπεριές.
Αυτός είναι ο κανόνα των εστιατορίων αγαπητέ φίλε.
Φτιάχνουμε λίγα μεγάλα ευκολία τα βγάζουμε ψιλό ωμά τα κάνουμε μόνο με ρύζι για να τρώγονται πεντέξι μέρες.
Τι έχει το κολοκυθάκι και το βγάζεις έξω παράδειγμα από τα γεμιστά;
Η τι έχει περισσότερο η πιπεριά από την μελιτζάνα;
δεν ειναι γεμιστα ρε νικι ,γεμιστα ειναι ντοματες πιπεριες και πατατες για το στηριγμα.
και τα γεμιστα ειναι με ρυζι οχι γιατι κρατανε αλλα τοτε δεν υπηρχε κιμας για δειγμα ,αυτο ειναι νεωτερισμος.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 22:09
από Αγις
ποτο κ για συνοδευτικο μαγειρικη κ οικονομια
καλος συνδυασμος αλλα λιγο επικινδυνος με καποια που διαβαζω
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 22:10
από the comet the course the tail
Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:59
perseus έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:52
Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 20:28
Θα το πάρω αλλιώς μπας και συνεννοηθούμε.
Πάς σε ένα εστιατόριο για να φάς γεμιστά σου βάζει δυό ντομάτες μεγάλες και μια πιπεριά μεγάλη τέσσερεις πατάτες κυδωνάτες και το λέει μερίδα αλλά είναι μεγάλες οι ντομάτες και μεγάλη η πιπεριά.
Αυτό είναι για ευκολία της δουλειάς.
Δεν σημαίνει ότι το εύκολο είναι και το ωραίο γευστικά και εμφανισιακά.
Αν θες να παραλείψεις τις πατάτες που είναι για γεμισιά του πιάτου και θέλεις να βάλεις όμορφα σπιτικά γεμιστά θα πρέπει να βρεις μικρές ντομάτες να τις διαλέξεις να είναι όλες περίπου το ίδιο μέγεθος στο μισό μέγεθος από αυτές του εστιατορίου ,το ίδιο και με τις πιπεριές για να δούμε τώρα πως θα διαμορφωθεί η μερίδα από δύο μεγάλες γεμιστές ντομάτες εστιατορίου εμείς βάζουμε μία μικρή και από μία μεγάλη πιπεριά του εστιατορίου πάλι βάζουμε μία στο μισό μέγεθος της πιπεριάς εστιατορίου καταργήσαμε τις πατάτες και αρχίζουμε να προσθέτουμε ,
κολοκυθάκι γεμιστό σε μικρό μέγεθος , ντολμαδάκι γεμιστό σε μικρό μέγεθος μελιτζάνα γεμιστή σε μικρό μέγεθος ,κρεμμυδάκι γεμιστό σε μικρό μέγεθος αν τα βάλεις όλα αυτά πάλι σε ζύγισμα δεν φτάνεις το βάρος της μερίδας του εστιατορίου όμως έφτιαξες κάτι ποιοτικό όμορφο και μπορούνε να βάλουνε και δεύτερη φορά όλοι χωρίς φόβο ότι θα σου λείψουνε.
Δηλαδή τί έχουμε τώρα το εστιατόριο με τρία πράματα γέμίζει το πιάτο και το λέει γεμιστά ενώ εμείς με 6 έχουμε την μισή μερίδα του εστιατορίου με μεγάλη ποικιλία.
Εμείς είμαστε στο χωριό και εσείς στην πόλη.
δεν υπαρχει περιπτωση εστιατοριο να σου βαλει 3 γεμιστα και πατατες ,ουτε ο πατερας σου να δουλευε το μαγαζι δεν θα σου εβαζε τετοια μεριδα
και τα μπολνταρισμενα δεν ειναι γεμιστα ,οταν λεμε γεμιστα εννοουμε ντοματες και πιπεριες .
Δυστυχώς είδατε ακόμα και ο φίλος εδώ πιστεύει ότι το κολοκυθάκι το γεμιστό , η μελιτζάνα η γεμιστή το κρεμμυδάκι το γεμιστό ή ο ανθός της κολοκυθιάς και πολλά άλλα δεν είναι γεμιστά.
Γεμιστά είναι μόνο οι ντομάτες και οι πιπεριές.
Αυτός είναι ο κανόνα των εστιατορίων αγαπητέ φίλε.
Φτιάχνουμε λίγα μεγάλα ευκολία τα βγάζουμε ψιλό ωμά τα κάνουμε μόνο με ρύζι για να τρώγονται πεντέξι μέρες.
Τι έχει το κολοκυθάκι και το βγάζεις έξω παράδειγμα από τα γεμιστά;
Η τι έχει περισσότερο η πιπεριά από την μελιτζάνα;
έτσι ακριβώς τα κάνουμε κι εδώ τα γεμιστά. ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκύθι, ανθοί.
ό,τι βγάλει η μελιτζάνα και το κολοκύθι όταν τα ΞΕΣΚΑΦΙΔΩΣΕΙΣ μπαίνει μαζί με το ρύζι.
αλλά αυτό θέλει τρόπο και κόπο.
επίσης, να πω ότι έχω φάει γεμιστά στην Β. Ελλάδα (ντομάτες-πιπεριές μόνο), με λίγο κιμά και τραχανά (!) μέσα, που ήταν ωραία, χορταστικά και κάτι διαφορετικό.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 22:10
από the comet the course the tail
perseus έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:08
Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:59
perseus έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:52
δεν υπαρχει περιπτωση εστιατοριο να σου βαλει 3 γεμιστα και πατατες ,ουτε ο πατερας σου να δουλευε το μαγαζι δεν θα σου εβαζε τετοια μεριδα
και τα μπολνταρισμενα δεν ειναι γεμιστα ,οταν λεμε γεμιστα εννοουμε ντοματες και πιπεριες .
Δυστυχώς είδατε ακόμα και ο φίλος εδώ πιστεύει ότι το κολοκυθάκι το γεμιστό , η μελιτζάνα η γεμιστή το κρεμμυδάκι το γεμιστό ή ο ανθός της κολοκυθιάς και πολλά άλλα δεν είναι γεμιστά.
Γεμιστά είναι μόνο οι ντομάτες και οι πιπεριές.
Αυτός είναι ο κανόνα των εστιατορίων αγαπητέ φίλε.
Φτιάχνουμε λίγα μεγάλα ευκολία τα βγάζουμε ψιλό ωμά τα κάνουμε μόνο με ρύζι για να τρώγονται πεντέξι μέρες.
Τι έχει το κολοκυθάκι και το βγάζεις έξω παράδειγμα από τα γεμιστά;
Η τι έχει περισσότερο η πιπεριά από την μελιτζάνα;
δεν ειναι γεμιστα ρε νικι ,γεμιστα ειναι ντοματες πιπεριες και πατατες για το στηριγμα.
και τα γεμιστα ειναι με ρυζι οχι γιατι κρατανε αλλα τοτε δεν υπηρχε κιμας για δειγμα ,αυτο ειναι νεωτερισμος.
άστο ρε τώρα ρε, που δεν είναι γεμιστά. τί είναι; αδειανά;
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 22:12
από Αγις
sys3x έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:08
Αγις έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:55
sys3x έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:37
Εσύ το έκανες ρε τρέλα;
λες να εχω τετοια φλωρικα δαχτυλα ;
προσβολλλαααααα
Ωραία ιδέα.
Άνοιξε νήμα φωτογραφίες χεριών.
ειχα ανεβασει δικη μου φωτογραφια μεχρι ωμο +
ανοιξτε νημα να ανεβασετε κ εσεις

Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 22:13
από Cecily Anne
Σε ό,τι αφορά τις πιπεριές φλωρίνης, τις γεμίζουμε με φέτα ή καγιανά και δεν τις κάνουμε γεμιστό φούρνου (στο χωριό μου πάντα).
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 22:13
από Αγις
the comet the course the tail έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:10
perseus έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:08
Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:59
Δυστυχώς είδατε ακόμα και ο φίλος εδώ πιστεύει ότι το κολοκυθάκι το γεμιστό , η μελιτζάνα η γεμιστή το κρεμμυδάκι το γεμιστό ή ο ανθός της κολοκυθιάς και πολλά άλλα δεν είναι γεμιστά.
Γεμιστά είναι μόνο οι ντομάτες και οι πιπεριές.
Αυτός είναι ο κανόνα των εστιατορίων αγαπητέ φίλε.
Φτιάχνουμε λίγα μεγάλα ευκολία τα βγάζουμε ψιλό ωμά τα κάνουμε μόνο με ρύζι για να τρώγονται πεντέξι μέρες.
Τι έχει το κολοκυθάκι και το βγάζεις έξω παράδειγμα από τα γεμιστά;
Η τι έχει περισσότερο η πιπεριά από την μελιτζάνα;
δεν ειναι γεμιστα ρε νικι ,γεμιστα ειναι ντοματες πιπεριες και πατατες για το στηριγμα.
και τα γεμιστα ειναι με ρυζι οχι γιατι κρατανε αλλα τοτε δεν υπηρχε κιμας για δειγμα ,αυτο ειναι νεωτερισμος.
άστο ρε τώρα ρε, που δεν είναι γεμιστά. τί είναι; αδειανά;
ασε που ειναι κ 30 ειδη
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 22:14
από sys3x
Cecily Anne έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:04
Εμείς πάντως στο χωριό, όταν λέμε γεμιστά φούρνου εννοούμε ντομάτα, πιπεριά, μελιτζάνα. Όταν λέμε γεμιστά κατσαρόλας εννοούμε κολοκύθια (ΜΕΓΑΛΑ) και λαχανοντολμάδες (μεγάλους), αλλά αυτά είναι αβγολέμονο υποτίθεται, εγώ τα θέλω με λεμόνι σκέτο.
Δε γεμίζουμε κρεμμύδι σε καμία περίπτωση και δε θεωρούμε τα ντολμαδάκια "γεμιστά". Επίσης δεν είναι τα ντολμαδάκια κυρίως πιάτο για μας, είναι συνοδευτικό. Βέβαια, οι λαχανοντολμάδες είναι κυρίως πιάτο για εμάς, ναι.
Επίσης στα γεμιστά, είτε φούρνου είτε κατσαρόλας βάζουμε μερικές πατάτες, ίσα 2-3 κομματάκια στον καθένα. Κυρίως γιατί μαζεύουν τα υγρά. Επίσης, πετάμε το υπόλοιπο της γέμισης στο ταψί ή στην κατσαρόλα ανάλογα.
Μία από τα ίδια και εδώ, τα κάνω όλα πλέον εχτός από γεμ. έγκπλαντς, στους λαχανοντολμάδες θέλω λίγη δουλίτσα είναι η αλήθεια.
Re: Μαγειρική και οικονομία.
Δημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2020, 22:15
από perseus
the comet the course the tail έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:10
perseus έγραψε: 15 Μάιος 2020, 22:08
Niki έγραψε: 15 Μάιος 2020, 21:59
Δυστυχώς είδατε ακόμα και ο φίλος εδώ πιστεύει ότι το κολοκυθάκι το γεμιστό , η μελιτζάνα η γεμιστή το κρεμμυδάκι το γεμιστό ή ο ανθός της κολοκυθιάς και πολλά άλλα δεν είναι γεμιστά.
Γεμιστά είναι μόνο οι ντομάτες και οι πιπεριές.
Αυτός είναι ο κανόνα των εστιατορίων αγαπητέ φίλε.
Φτιάχνουμε λίγα μεγάλα ευκολία τα βγάζουμε ψιλό ωμά τα κάνουμε μόνο με ρύζι για να τρώγονται πεντέξι μέρες.
Τι έχει το κολοκυθάκι και το βγάζεις έξω παράδειγμα από τα γεμιστά;
Η τι έχει περισσότερο η πιπεριά από την μελιτζάνα;
δεν ειναι γεμιστα ρε νικι ,γεμιστα ειναι ντοματες πιπεριες και πατατες για το στηριγμα.
και τα γεμιστα ειναι με ρυζι οχι γιατι κρατανε αλλα τοτε δεν υπηρχε κιμας για δειγμα ,αυτο ειναι νεωτερισμος.
άστο ρε τώρα ρε, που δεν είναι γεμιστά. τί είναι; αδειανά;
τοτε ρε φιλε να βαλουμε πατατες στο ταψι ,σολομο απο πανω κιμα μπεσαμελ και να κανουμε μουσακα.
Γεμιστα ειναι ντοματες και πιπεριες ολα τα αλλα ειναι γεμιστα κολοκυθια ,γεμιστα κρεμμυδια γεμιστες μελιτζανες ,παραλλαγες.