!!! DEVELOPMENT MODE !!!
GDPR - Η ΕΕ τον παίζει αγρίως
- Dwarven Blacksmith
Re: GDPR - Η ΕΕ τον παίζει αγρίως
Έβαλα μονογραφή σε 16 σελίδες GDPR σήμερα.
Ο κανονισμός δε λέει ότι έπρεπε να στείλουν οι πάντες μεηλ πλιζ κάνε κλικ για να μας θυμάσαι.ST48410 έγραψε: 31 Μάιος 2018, 23:24Εντάξει αλλά αυτό δεν είναι ζαβολιά; Αντί να ζητήσουν την ρητή αποδοχή σου να χρησιμοποιούν το email σου, θεωρούν ως τέτοια την μη αίτησή σου να διαγραφείς. Δηλαδή αν δεν έχεις δει το mail ή το διέγραψες αδιάβαστο θα είναι σαν να έχεις συναινέσει. Είναι σύμφωνο με το πνεύμα του κανονισμού αυτό;vatraxos έγραψε: 31 Μάιος 2018, 23:19 Ανακοίνωση της KLM που μου ήρθε στο mailbox:Το νομικό τους τμήμα γαμείIf you take no action, we will assume that you’re happy with your current choices and the mailings you receive from us. If you should change your mind in the future, you can always unsubscribe from our newsletter by clicking the unsubscribe link at the bottom of each e-mail.
Αυτό που λέει είναι πως η κάθε KLM πρέπει να μπορεί να αποδείξει ότι επεξεργάζεται τα data ν ό μ ι μ α.
Η συγκεκριμένη το πιθανότερο είναι πως μπορεί να το αποδείξει, καθώς κάπου στα ψιλά γράμματα που υπέγραψαν όλοι οι επιβάτες της θα έλεγε ότι μπορεί να στέλνει newsletter κλπ.
Οι περισσότεροι από αυτούς που έστειλαν τα γνωστα μεηλ το έκαναν είτε επειδή δεν μπορούσαν να αποδείξουν τη συναίνεση (πχ είχαν απλώς το μεηλ σου σε ένα εξελ) είτε δεν κατάλαβαν ότι δε χρειαζόταν συναίνεση είτε γενικώς επειδή ήταν της μόδας.
Το GDPR αφορά εταιρικά στοιχεία; Νόμιζα οτι ήταν αποκλειστικά για την προστασία των προσωπικών δεδομενων ιδιωτών.ST48410 έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:35Α μπράβο. Θεωρητικά. Υπάρχουν προφανείς ασάφειες και δυσκολίες να γίνονται αυτά που ζητούν.hellegennes έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:34Θεωρητικά υπερισχύει η υποχρέωσή σου να τα διατηρήσεις προς φορολογική χρήση για όσο διάστημα απαιτείται. Θεωρητικά.ST48410 έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:33 Ρωτάω κάτι διαφορετικό. Εσύ αγόρασες πχ από το μαγαζί μου το 2010 το 2012 και το 2017 πράγματα για τα οποία μου έδωσες στοιχεία και έκοψα τιμολόγια. Τα στοιχεία σου υπάρχουν τόσο στα αντίγραφα των τιμολογίων που αρχειοθετούνται όσο και στο λογισμικό των πελατών μου όσο και στο λογισμικό που κόβει παραστατικά. Αν τώρα μου στείλει ένα μαιλ ζητώντας πλήρη διαγραφή τι θα κάνω με τα παλιά τιμολόγια;
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Μην περιμένεις να ενημερωθείς από εδώ. Έχομε να κάνομε με κανίβαλους
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Ας πούμε ότι για την ατομική σου επιχείρηση αγοράζεις ένα προϊόν και σου κόβω τιμολόγιο. Προφανώς για να στο στείλω αν θα χρησιμοποιήσω courier θα πρέπει να μου δώσεις και το κινητό σου για να σε ειδοποιήσουν με sms ότι στο φέρνουν ή για ό,τι άλλο. Εταιρεία δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι υπάρχει άτομο σε ώρες γραφείου πάντα στην έδρα της ώστε να αρκεί το σταθερό για τέτοιες δουλειές. Ακόμα και σε εταιρικές αγορές συχνά εμπλέκονται προσωπικά δεδομένα.gassim έγραψε: 01 Ιουν 2018, 21:12Το GDPR αφορά εταιρικά στοιχεία; Νόμιζα οτι ήταν αποκλειστικά για την προστασία των προσωπικών δεδομενων ιδιωτών.ST48410 έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:35Α μπράβο. Θεωρητικά. Υπάρχουν προφανείς ασάφειες και δυσκολίες να γίνονται αυτά που ζητούν.hellegennes έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:34
Θεωρητικά υπερισχύει η υποχρέωσή σου να τα διατηρήσεις προς φορολογική χρήση για όσο διάστημα απαιτείται. Θεωρητικά.
Αφορά δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ζωντανών φυσικών προσώπων.gassim έγραψε: 01 Ιουν 2018, 21:12Το GDPR αφορά εταιρικά στοιχεία; Νόμιζα οτι ήταν αποκλειστικά για την προστασία των προσωπικών δεδομενων ιδιωτών.
Στο παράδειγμα που έδωσε ο ST48410 όντως πρέπει να πάρει το κινητό σου τηλέφωνο ακόμα κι αν είσαι μονοπρόσωπη εταιρία για να παραδώσει το εμπόρευμα. Ο κανονισμός πρακτικά του απαγορεύει να χρησιμοποιήσει το κινητό σου για διαφορετικό σκοπό, πχ για να διαφημίσει άλλο προϊόν.
Μην τσιμπάτε από ανοιχτόμυαλες, πιστές «κριτικές» και ούλτρα-«ευρωπαϊστικούς» φερετζέδες. Το ξέρουμε το κόλπο: τα ίδια κάνανε και οι χίπηδες 68άρηδες και στο τέλος κατέρρευσε ο υπαρκτός και αυτοί χειροκροτούσαν.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:28Υπό αυτό το πρίσμα αποσύρω τον τραμπουκισμόhellegennes έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:12Τουναντίον, είναι υποκριτικό να κάνεις πως δεν θυμάσαι και δεν ξέρεις ότι είμαι ένας από τους 5 ευρωπαϊστές εδώ μέσα. Από την μη συμμετοχή μου στα αθλητικά και την κριτική μου σε όλες τις κυβερνήσεις, ελληνικές και μη, θα έπρεπε να ξέρεις καλά ότι δεν είμαι οπαδός, οπότε δεν έχω κανένα πρόβλημα να κριτικάρω αυτό το οποίο γενικά υποστηρίζω, όπως την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Μάλιστα ήμουν ένα από τα ελάχιστα άτομα στο φόρουμ -αν όχι το μοναδικό- που υποστήριζαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ψηφιστεί το γαμημένο το ευρωσύνταγμα, αν και αναγνωρίζω τα προβλήματα που υπήρχαν με την συγκεκριμένη βερζιόν που προτάθηκε (που δεν ήταν όμως ο λόγος που δεν ψηφίστηκε).
So hab ich dich schon unbedingt
Παιδια οσοι σερφαρουμε ολη την ημερα σε πορνοσαιτς, εχουμε να φοβηθουμε κατι με αυτο το gdpr? Να συναινεσουμε η οχι σ'αυτα τα κειμενα που εχουν βαλει τις τελευταιες μερες?
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Και δεν περιορίζεται εκεί. Ακόμα και σε μεγάλες ανώνυμες εταιρείες με γραμματεία ή θυρωρείο κλπ πολλές φορές σου ζητάνε να παραδοθεί κάτι στα χέρια τους, στο τμήμα τους.Archmage έγραψε: 01 Ιουν 2018, 23:06Αφορά δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα ζωντανών φυσικών προσώπων.gassim έγραψε: 01 Ιουν 2018, 21:12Το GDPR αφορά εταιρικά στοιχεία; Νόμιζα οτι ήταν αποκλειστικά για την προστασία των προσωπικών δεδομενων ιδιωτών.
Στο παράδειγμα που έδωσε ο ST48410 όντως πρέπει να πάρει το κινητό σου τηλέφωνο ακόμα κι αν είσαι μονοπρόσωπη εταιρία για να παραδώσει το εμπόρευμα. Ο κανονισμός πρακτικά του απαγορεύει να χρησιμοποιήσει το κινητό σου για διαφορετικό σκοπό, πχ για να διαφημίσει άλλο προϊόν.
Ναι και ισχύει το ίδιο με πριν όσον αφορά τη χρήση για άλλους σκοπούς πέραν της παράδοσης του προϊόντος.ST48410 έγραψε: 01 Ιουν 2018, 23:22Και δεν περιορίζεται εκεί. Ακόμα και σε μεγάλες ανώνυμες εταιρείες με γραμματεία ή θυρωρείο κλπ πολλές φορές σου ζητάνε να παραδοθεί κάτι στα χέρια τους, στο τμήμα τους.Archmage έγραψε: 01 Ιουν 2018, 23:06Στο παράδειγμα που έδωσε ο ST48410 όντως πρέπει να πάρει το κινητό σου τηλέφωνο ακόμα κι αν είσαι μονοπρόσωπη εταιρία για να παραδώσει το εμπόρευμα. Ο κανονισμός πρακτικά του απαγορεύει να χρησιμοποιήσει το κινητό σου για διαφορετικό σκοπό, πχ για να διαφημίσει άλλο προϊόν.
- hellegennes
Αφορά όλα τα προσωπικά στοιχεία ταυτοποίησης.gassim έγραψε: 01 Ιουν 2018, 21:12 Το GDPR αφορά εταιρικά στοιχεία; Νόμιζα οτι ήταν αποκλειστικά για την προστασία των προσωπικών δεδομενων ιδιωτών.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Όχι χωρίς προβλήματα η εναρμόνιση με τους κανονισμούς GDPR από τις μικρές και μεσαίες ελ επιχειρήσεις
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
- hellegennes
Ευτυχώς που μας έχεις ενημερώσει εσύ σ' αυτό το νήμα. Oh, wait, δεν έχεις πει τίποτα. Μόνο κάτι «κάτι απ' αυτά είναι λάθος, κάτι από εκείνα είναι ψεκασμός». Ούτε ποια είναι τα κάτι και τα εκείνα δεν είπες ακόμα. Ούτε αν έχεις διαβάσει τον κανονισμό.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 01 Ιουν 2018, 21:54 Μην περιμένεις να ενημερωθείς από εδώ. Έχομε να κάνομε με κανίβαλους
Ενημέρωσέ μας, γκουρού.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ερώτηση. Μια εταιρεία με μερικές δεκαετίες στην πλάτη της έχει δεδομένα πολλών πελατών ή δυνητικών πελατών που μπορεί να συγκεντρώθηκαν με μη τυπικούς τρόπους.
πχ πάρε το κινητό του Τάκη που θέλει να σε ρωτήσει κάτι.
Τι γίνεται με όλα αυτά τα στοιχεία για τα οποία δεν είναι δυνατόν να αποδειχθεί συναίνεση του ιδιοκτήτη; Πρέπει να ζητηθεί εκ των υστέρων; Σβήνονται;
Τι γίνεται με όλα αυτά τα στοιχεία για τα οποία δεν είναι δυνατόν να αποδειχθεί συναίνεση του ιδιοκτήτη; Πρέπει να ζητηθεί εκ των υστέρων; Σβήνονται;
Δεν είσαι υποχρεωμένος να αποδείξεις συναίνεση αλλά νόμιμη επεξεργασία. Πχ τα στοιχεία που έχεις πάνω στις συμβάσεις σου ή όσα κρατάς για συμμόρφωση με έννομο συμφέρον σου τα κρατάς χωρίς να ρωτήσεις κανένα, για όσο διάστημα προβλέπει ο νόμος.ST48410 έγραψε: 01 Ιουν 2018, 23:37Ερώτηση. Μια εταιρεία με μερικές δεκαετίες στην πλάτη της έχει δεδομένα πολλών πελατών ή δυνητικών πελατών που μπορεί να συγκεντρώθηκαν με μη τυπικούς τρόπους.
Αν έχεις το κινητό του Τάκη που δεν ξέρεις πια ούτε ποιος είναι, ούτε πού είναι, τότε γιατί το κρατάς; Αν πάλι ξέρεις, τότε μπορείς να τo θεωρήσεις προσωπική επαφή σου και να το βγάλεις εκτός gdpr. Και αν βέβαια έχεις χιλιάδες Τάκηδες τότε καλύτερα να ρωτήσεις δικηγόρο, διότι το κόστος κλοπής αυτών των στοιχείων ενδέχεται να είναι μεγάλο.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 15 Απαντήσεις
- 1123 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taliban
-
- 7 Απαντήσεις