ST48410 έγραψε: 07 Μαρ 2020, 20:33
Δεν ικανοποιούν οι απαντήσεις.
1. Υποτίθεται ότι αυτοί δεν κάνουν επιτόπια συλλογή στοιχείων αλλά τα παίρνουν από άλλες συνεργαζόμενες οργανώσεις, το internet, ιδιώτες κλπ
Αλλά έστω, αυτό στο δίνω διότι μπορεί να παρεμποδίζονται οι κατά τόπους συνεργάτες τους
2. Εγώ ζήτησα να δω υλικό που έχει κρίνει η συγκεκριμένη ομάδα και είναι επιβαρυντικό για την Τουρκία. Δεν ζήτησα να μου φέρεις υλικό άλλων ΜΚΟ. Προσπαθώ να καταλάβω αν οι συγκεκριμένοι μπορούν να θεωρηθούν αμερόληπτοι ή όχι.
3. Έχω ρωτήσει 1-2 φορές στο νήμα αν υπάρχει ελληνικό παράρτημα και τι πληροφορίες έχουμε για αυτό. Στην αρχική ανάρτηση διαβάζω να υπογράφει η FORENSIC ARCHITECTURE (Greece). Τι είναι αυτό το (Greece); Δεν βρήκα πουθενά κάποια σχετική πληροφορία.
2. Nα ψαξεις να δεις τι εχουνε κανει. Εγω βρηκα ερευνα για την δολοφονια Κουρδου υποστηρικτη ανθρωπινων δικαιωματων στην Τουρκια
https://forensic-architecture.org/inves ... tahir-elci
Επισης αυτοι οπως εχουνε πει πηγαινουνε εκει που τους καλουνε. Δεν πανε μονοι τους...Αν δεν του προσλαβουνε να πανε στην Τουρκια δεν θα πανε.Ουτε στην Ελλαδα η αλλου.Καθε ερευνα λεει στο φακελο για τον ποιος τους προσκαλεσε/προσελαβε.
Απο την αλλη ειναι βραβευμενοι με διεθνη βραβεια..
3. Τι σημασια εχει αν εχουνε παραρτημα στην Ελλαδα...Η λεξη "παραρτημα" οπως την γραφουνε μπορει να σημαινει κατι η τιποτε...Οπως τα πανεπιστημια στελνουνε φοιτητες και καθηγητες να κανουνε ερευνες παντου στον κοσμο ετσι στελνουνε και αυτοι..Το τοπικο παραρτημα μπορει να ειναι απλα ενα γραφειο με 2-3 εργαζομενους. Δεν σημαινει τιποτε αυτο νομικα.
Νομικη σημασια εχει το που ειναι εγγεγραμμενοι και εαν εχουνε αδεια.Και εχουνε αδεια ως τμημα ερευνας του πανεπιστημειο του Λονδινου. Στην Ευρωπη υπαρχει νομικο συστημα passporting για υπηρεσιες στα πλαισια της ελευθερης διακινησης αγαθων και υπηρεσιων. Που σημαινει οτι αν μια ετιαρια, ΜΚΟ κλπ εχει εγκριση απο μια χωρα μπορει να ασκει ελευθερα δραστηριοτητα και σε αλλες με πολυ λιγες επιπλεον τοπικες προυποθεσεις.
Αυτονοητα πραγματα ειναι αυτα για οσους γνωριζουνε βασικα πραγματα για το πώς λειτουργει η κοινη αγορα.
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".