!!! DEVELOPMENT MODE !!!

XMAS 'X'ING OUT CHRIST

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

parafrwn
Μέλη που αποχώρησαν

Re: XMAS 'X'ING OUT CHRIST

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parafrwn »

Athos έγραψε: 23 Δεκ 2018, 11:47
hellegennes έγραψε: 23 Δεκ 2018, 11:30
Athos έγραψε: 23 Δεκ 2018, 11:06
δεν ξέρω, φαντάζομαι επιλέχθηκε διότι κάποια βολική εξήγηση θα υπάρχει
Δεν επιλέχθηκε, είναι μια σύντμηση που βρίσκεται σε χρήση εδώ και 400 χρόνια και το Χ σημαίνει Χριστός. Δηλαδή, ήμαρτον.
Η λέξη δεν τόσο μεγάλη να χρειάζεται σύντμηση..
Αν εμφανίσθηκε πριν 400 χρόνια μάλλον ευχές εβραίων εμπόρων θα ήταν.
Χ Χριστός στα ελληνικά είναι γελοίο !!! δηλαδή οι Βρεταννοί το 1600 ασχολιόντουσαν πώς λέγεται στα ελληνικά, ήμαρτον !!
https://en.wikipedia.org/wiki/Xmas
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
wirth

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wirth »

Εννοείται ότι είναι κλαδιά από ελιές υπό το φως του φεγγαριού. Δεν είπα κάτι άλλο. Απλα θέλει πολύ τύχη να εμφανιστεί αυτό που φαίνεται στο πάνω μέρος του σταυρού.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Athos έγραψε: 23 Δεκ 2018, 11:47
hellegennes έγραψε: 23 Δεκ 2018, 11:30
Athos έγραψε: 23 Δεκ 2018, 11:06
δεν ξέρω, φαντάζομαι επιλέχθηκε διότι κάποια βολική εξήγηση θα υπάρχει
Δεν επιλέχθηκε, είναι μια σύντμηση που βρίσκεται σε χρήση εδώ και 400 χρόνια και το Χ σημαίνει Χριστός. Δηλαδή, ήμαρτον.
Η λέξη δεν τόσο μεγάλη να χρειάζεται σύντμηση..
Αν εμφανίσθηκε πριν 400 χρόνια μάλλον ευχές εβραίων εμπόρων θα ήταν.
Χ Χριστός στα ελληνικά είναι γελοίο !!! δηλαδή οι Βρεταννοί το 1600 ασχολιόντουσαν πώς λέγεται στα ελληνικά, ήμαρτον !!
Θυμάσαι ένα πράγμα που λέγεται επιστήμες και που χρησιμοποιεί γράμματα του ελληνικού αλφάβητου για όλες τις σταθερές και τα σύμβολα; Ας πούμε Σ για το σύνολο, π για την περιφέρεια, Δ για την διαφορά, κτλ.

Οι βυζαντινοί χρησιμοποιούσαν συντμήσεις για ακόμη μικρότερες λέξεις. Ήταν συχνό φαινόμενο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών »

wirth έγραψε: 23 Δεκ 2018, 12:21 Εννοείται ότι είναι κλαδιά από ελιές υπό το φως του φεγγαριού. Δεν είπα κάτι άλλο. Απλα θέλει πολύ τύχη να εμφανιστεί αυτό που φαίνεται στο πάνω μέρος του σταυρού.
Δηλαδή τι ακριβώς φαίνεται εκεί; Η μορφή του Ιησού; Ένα άλογο που τρέχει στον ουρανό; Η συκωταριά που έφαγα προχτές;
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε: 30 Μάιος 2024, 00:31 Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Θα σου πει ότι φαίνονται αγκάθια. Ξέρεις, περίεργο πράγμα η σκιά ενός φυτού να μοιάζει με φυτό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Τιμή και δόξα σε όλους τους δήμους που στολίζουν Φάτνη...
wirth

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wirth »

Εγώ βλέπω και ένα πρόσωπο πάντως.
Ζήτω συγγνώμη για το off topic .
Τις ευχές μου σε όλους.
Γιωργης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιωργης »

Beria έγραψε: 23 Δεκ 2018, 11:02
Γιωργης έγραψε: 23 Δεκ 2018, 10:23 Σωστο μετρο. Προτιμω πλεον να λεω καλες γιορτες. Εχω πελατες μουσουλμάνους, δε θελω σε καμία περίπτωση να θιξω τα πιστεύω τους.
Στα πιστεύω των μουσουλμάνων συμπεριλαμβάνεται ο Ευαγγελισμός και η γέννηση του Ιησού
Οι εθνογκαγκα ομως δεν το ξερουν αυτο :003:
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 23 Δεκ 2018, 12:04
Nero έγραψε: 23 Δεκ 2018, 11:18 Σαν τις κατσίκες αναμασούν τις μαλακίες των ακροδεξιών στις ΗΠΑ περι "war on christmas". Και να τα λες αυτά σε καμιά άλλη χώρα πάει στο διάολο στην Ελλάδα ρε μηρυκαστικά? :lol: :roll:
Εγώ πάντως έλαβα το happy holiday season απο την εταιρεία φέτος.
εγώ εκανα μπουλινγκ σε μια μαλακισμενη ινδη και της ειπα καλα χριστουγεννα. τωρα περιμενω το email από το HR... :a040:
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Athos
Phorum.gr user: Athos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athos »

parafrwn έγραψε: 23 Δεκ 2018, 12:05 https://en.wikipedia.org/wiki/Xmas
το είδα, αναφέρει κάποιες παλαιότερες εμφανίσεις του χωρίς να εξηγεί το γιατί και το από ποιούς.
Προφανώς χρησιμοποιήθηκε για κοινωνικούς λόγους από κάποιους αγνωστικιστές ή ετερόδοξους χωρίς να αποκτήσει βαρύτητα
και εδραιώθηκε με την εμπορική εκμετάλλευση της γιορτής.
hellegennes έγραψε: 23 Δεκ 2018, 12:35 Θυμάσαι ένα πράγμα που λέγεται επιστήμες και που χρησιμοποιεί γράμματα του ελληνικού αλφάβητου για όλες τις σταθερές και τα σύμβολα; Ας πούμε Σ για το σύνολο, π για την περιφέρεια, Δ για την διαφορά, κτλ.

Οι βυζαντινοί χρησιμοποιούσαν συντμήσεις για ακόμη μικρότερες λέξεις. Ήταν συχνό φαινόμενο.
Η υπόθεση συσχετισμού του Χ (που υπάρχει στο λατινικό αλφάβητο) με το αρχικό γράμμα του ελληνικού Χριστός,
(θεωρία για ψεκασμένους δηλαδή) καταδείχνει την ανυπαρξία ουσιαστικής δικαιολόγησης της προέλευσης του.

Σύγκριση με τα μαθηματικά π,φ κλπ που αντιπροσωπεύουν την πρωτοπορία της κλασσικής αρχαιότητας (μετά την οποία ως γνωστό ουδέν)
δεν αξίζει σχολιασμό.

Τελοσπάντων το Xmas έχει χρησιμοποιηθεί σημειολογικά,
το θέμα είναι ο αποχριστιανισμός των Χριστουγέννων που υλοποιήθηκε επίμονα και μεθοδικά με απόλυτη ευθύνη της Δυτικής Ευρώπης
και που στο σημερινό μπάχαλο δίνει χώρο στις μουσουλμανικές μισαλλοδοξίες.
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας
Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης »

Χέλη, στον πάγκο σου τώρα. :goodpost:
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

Γιωργης έγραψε: 23 Δεκ 2018, 14:29 Οι εθνογκαγκα ομως δεν το ξερουν αυτο :003:
Ο λαζοντόιτς όμως δεν διάβασε αυτό (σχόλια κάτω από το βίντεο στο ΥΤ)

Born in Washington DC and raised in Maryland, Raef has shared his music with faith-based communities across the world. In the early 2000s, he sang tenor in a college a cappella group and played his acoustic guitar at local coffee shops. Raef was introduced to the national stage after his trio rock-band "Great Seneca" toured the United States as part of the "Voices for Change" initiative. Shortly afterwards, Raef joined the "Poetic Vision Tour" - a band of traveling musicians and poets dedicated to inspiring a spiritual and cultural renewal. More recently, Raef started working with Awakening Records and in 2014 released his debut album "The Path" , a collection of songs that reflects his identity as an American Muslim and his journey throughout the years.
:c020:
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Athos έγραψε: 23 Δεκ 2018, 18:08 Η υπόθεση συσχετισμού του Χ (που υπάρχει στο λατινικό αλφάβητο) με το αρχικό γράμμα του ελληνικού Χριστός,
(θεωρία για ψεκασμένους δηλαδή) καταδείχνει την ανυπαρξία ουσιαστικής δικαιολόγησης της προέλευσης του.
Θεωρία για ψεκασμένους είναι να λες ότι επινοήθηκε για να μην υπάρχει αναφορά στην γέννηση του Χριστού. Η πραγματικότητα είναι αυτή που ανέφερα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δεν Είμαι Φασίστας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δεν Είμαι Φασίστας »

Athos έγραψε: 23 Δεκ 2018, 10:21 Θα έχετε αντιληφθεί όλοι ότι σε οτιδήποτε σχετίζεται με τα Χριστούγεννα έχει αποκλεισθεί κάθε αναφορά στη γέννηση του Χριστού.
έχουμε αντιληφθεί ότι ζείτε σε μια παράλληλη πραγματικότητα, διότι τα τελευταία χρόνια σας ταϊζουν μια ισχυρή δίαιτα παράνοιας και ψυχασθένειας στα social media
Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

Athos έγραψε: 23 Δεκ 2018, 10:21 Θα έχετε αντιληφθεί όλοι ότι σε οτιδήποτε σχετίζεται με τα Χριστούγεννα έχει αποκλεισθεί κάθε αναφορά στη γέννηση του Χριστού.

Απ τη μιά οι εμπορικές πολυεθνικές διότι τα Χριστούγεννα είναι η απόλυτα τεράστια μπίζνα, και απ την άλλη η πολιτική κορεκτίλα της κοσμικής Ευρώπης διότι να μην προσβάλλονται οι μετανάστες, τα έχουν μετατρέψει σε παγκόσμια γιορτή του Santa Claus.

Οπότε μένει το καταναλώστε, διασκεδάστε, χαρείτε (έστω και αν δεν ξέρετε για ποιό λόγο)

Καλά Χριστούγεννα σε όλους και όποιοι έχουμε παιδιά ας τους πούμε και μιά κουβέντα για το Χριστό (δυό φορές το χρόνο έχουμε την ευκαιρία) που δίδαξε την αγάπη, αρκετό μίσος είναι που μας τριγυρίζει από παντού.
Σωστος.
Καλα Χριστουγεννα !
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”