!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΤΟ ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν

Re: ΤΟ ΤΥΡΙ ΓΙΑ ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν »

hellegennes έγραψε: 14 Φεβ 2025, 22:15 ευρωτίασης
Εικόνα

Ok το γκουγκλαρα. Όπως τα λες. Ένιωσα ένα βάρος στο στομάχι αρχικά αλλά μάλλον ήταν ψυχολογικό. Μου φάνηκε υπερβολικά αλμυρό, νομίζω έχω ξαναπάρει ίδια μάρκα και δεν ήταν τόσο. Γεύση κανονική και δεν με πείραξε εν τέλει. Για τους λοιπούς φίλους, εννοείται ήταν χύμα κομμάτι σε χαρτί τυλιγμένο, αν ήταν αεροστεγώς εξαρχής δεν θα το σκεφτόμουν τόσο.

Εδώ να πω κάτι άλλο με την ευκαιρία. Τα γάλατα μακράς διαρκείας οκ λογικά θα είναι πιο ανθυγιεινά από το φρέσκα (χαίρω πολύ θα πει κάποιος, αλλά εννοώ πόσο καλά να είναι πλέον και τα φρέσκα, ενώ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΟΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΑΛΑ) αλλά τα παίρνω για αφρογαλα. Τα γιαούρτια όμως (και όχι στραγγιστα αν παίζει ρόλο) θυμάμαι ότι τα πήρα μαζί με τα υπόλοιπα πράγματα περίπου, κοιτάζω ημερομηνία και βλέπω ότι κρατάνε έναν μήνα και αυτά. Ξέρω ότι και σε αυτά η ημερομηνία είναι ενδεικτική και πάλι ήταν μια χαρά μετά το πέρας, αλλά προσπαθώ να θυμηθώ αν παλαιότερα κρατούσαν τα γιαούρτια έναν μήνα :p2: Επίσης προσπαθώ να θυμηθώ αν άλλες μάρκες λήγουν πιο νωρίς (που σε άλλα είδη θα σήμαινε ότι είναι πιο φρέσκα, χωρίς συντηρητικά αλλά στα γιαούρτια τι διαφορά να έχουν :p2: )

Για την ιστορία, η αγαπημένη μου μάρκα σε φρέσκο γάλα είναι συνεταιριστική Βόλου :sal13: και γιαούρτια ΑΥΣΤΗΡΑ μόνο από Ξάνθη :sal13: Έχω ακούσει ότι η καλύτερη και καλά είναι μια άλλη αλλά δεν το επαλήθευσα από θέμα γεύσης :p2: . Παλιά είχε μια συνεταιριστική με κάτι μηχανήματα Αθήνα που γέμιζες μπουκάλι αλλα σχεδόν όλα κλείσανε, κρίμα, ενώ έχουν μεινει οι μόδες των τηγανητών ντόνατς, του frozen yogart, των μαγαζιών που χρυσοπουλάνε φρέσκα ζυμαρικά που συνήθως είναι σε λάθος λεπτό βγαλμένα και τα ναργιλάδικα :smt099

Σίγουρα Βόρεια θα έχετε και άλλες επιλογές σε σχέση με εδώ :p2:
Saturn έγραψε: 13 Μαρ 2025, 12:17 Βρε ζωάδια, γιατί δεν μου απαντάτε?

Θέλετε να τα λέτε μεταξύ σας, γράφτε τα σε πμ
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν έγραψε: 15 Φεβ 2025, 07:35 Εδώ να πω κάτι άλλο με την ευκαιρία. Τα γάλατα μακράς διαρκείας οκ λογικά θα είναι πιο ανθυγιεινά από το φρέσκα (χαίρω πολύ θα πει κάποιος, αλλά εννοώ πόσο καλά να είναι πλέον και τα φρέσκα, ενώ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΟΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΑΛΑ) αλλά τα παίρνω για αφρογαλα
Δεν υπάρχει "φρέσκο γάλα" εκτός αν αναφερόμαστε σε γάλα που αρμέγεις και πίνεις εσύ ανεπεξέργαστο. Το "φρέσκο γάλα" είναι μια μαρκετίστικη εφεύρεση χωρίς τεχνική υπόσταση, δηλαδή νομικά δεν σημαίνει τίποτα. Είναι σαν να γράφει μια γκοφρέτα "σούπερ τραγανή". Τα γάλατα παστεριώνονται σε υψηλή θερμοκρασία για μερικά δευτερόλεπτα*. Όσο υψηλότερη η θερμοκρασία τόσο υψηλότερη η παστερίωση και τόσο μεγαλύτερη η προθεσμία ανάλωσης. Ωστόσο, από την στιγμή που θα ανοιχτεί κρατάει μερικές μέρες, άσχετα με το τι γράφει η ετικέτα.

Τα γάλατα υψηλής παστερίωσης δεν είναι πιο ανθυγιεινά, κάθε άλλο. Τα UHT, που είναι τα γάλατα ραφιού, ουσιαστικά είναι αποστειρωμένα, τουτέστιν είναι σαφώς πιο ασφαλή. Αυτό που αλλάζει είναι η ποσότητα των βιταμινών. Όσο υψηλότερη η παστερίωση τόσο χαμηλότερη η διατροφική αξία του. Επίσης η υψηλότερη παστερίωση κάνει το γάλα πιο γλυκό γιατί παθαίνει μερική καραμελοποίηση.

* το οποίο είναι διαδικασία που αυξάνεται γρήγορα η θερμοκρασία για μερικά δευτερόλεπτα και μετά ψύχεται το ίδιο γρήγορα.

ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν έγραψε: 15 Φεβ 2025, 07:35 Τα γιαούρτια όμως (και όχι στραγγιστα αν παίζει ρόλο) θυμάμαι ότι τα πήρα μαζί με τα υπόλοιπα πράγματα περίπου, κοιτάζω ημερομηνία και βλέπω ότι κρατάνε έναν μήνα και αυτά. Ξέρω ότι και σε αυτά η ημερομηνία είναι ενδεικτική και πάλι ήταν μια χαρά μετά το πέρας, αλλά προσπαθώ να θυμηθώ αν παλαιότερα κρατούσαν τα γιαούρτια έναν μήνα :p2: Επίσης προσπαθώ να θυμηθώ αν άλλες μάρκες λήγουν πιο νωρίς (που σε άλλα είδη θα σήμαινε ότι είναι πιο φρέσκα, χωρίς συντηρητικά αλλά στα γιαούρτια τι διαφορά να έχουν :p2: )
Συνήθως τα γιαούρτια έχουν από 2 ως 10 εβδομάδες ανάλωση, ανάλογα με τον τύπο γιαουρτιού. Τα γιαούρτια που έχουν πέτσα χαλάνε πιο γρήγορα. Είναι απολύτως ασφαλές να τα φας αν δεν έχουν πιάσει μούχλα, άσχετα με το τι γράφει η ετικέτα. Ακόμη κι αν έχουν ξινίσει, δεν πρόκειται να πάθεις τίποτα. Απλά δεν είναι ευχάριστη η γεύση τους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
marabou

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από marabou »

Το γάλα δεν είναι απαραίτητο για την ανθρώπινη διατροφή, αλλά για κάποιους μπορεί να είναι ωφέλιμο, ενώ για άλλους αχρείαστο ή ακόμα και επιβαρυντικό.
Βιολογικά το αγελαδινό γάλα είναι σχεδιασμένο για τα μοσχάρια, όπως το ανθρώπινο γάλα είναι για τα μωρά. Όμως, η ανθρώπινη διατροφή δεν περιορίζεται αυστηρά στο τι είναι "φυσικό". Αν ήταν έτσι, δεν θα έπρεπε να τρώμε τίποτα επεξεργασμένο ή μαγειρεμένο.
Ωστόσο αξίζει τον κόπο να σκεφτεί κάποιος αν είναι πράγματι ωφέλιμο ή αν είναι αναντικατάστατο και εν τέλει αν είναι χρήσιμο ή αχρείαστο. Προσωπικά από το νηπιαγωγείο δεν μου άρεσε και αναγκάστηκαν να μου το κόψουν αφού δεν το έπινα. Δεν μου λείπει λακτάση και δεν έχω καμία δυσανεξία. Αλλά μου ήταν άχρηστο.

Το γάλα βασικά περιέχει IGF-1 (Insulin-like Growth Factor 1), μια ορμόνη που βοηθά στην ανάπτυξη των μοσχαριών. Αυτή η ορμόνη υπάρχει και στον άνθρωπο φυσικά.
Μερικές έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση γάλακτος αυξάνει τα επίπεδα IGF-1 στον οργανισμό, και κάποιες θεωρίες υποστηρίζουν ότι αυτό θα μπορούσε να συμβάλλει στην ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων. Όμως, δεν υπάρχει οριστική απόδειξη ότι το γάλα προκαλεί καρκίνο.
Από την άλλη, οι ίδιες ορμόνες βοηθούν στην ανάπτυξη και την υγεία των οστών.
Αλλά εδώ έχουμε ήλιο.
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

marabou έγραψε: 15 Φεβ 2025, 15:03 Βιολογικά το αγελαδινό γάλα είναι σχεδιασμένο για τα μοσχάρια
Αυτό από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα. Και το μέλι είναι βιολογικά σχεδιασμένο για τις μέλισσες και τα αβγά για να γεννιούνται ψάρια, πουλιά, κτλ.

Είναι το γάλα αγελάδας ή κατσικιού απαραίτητο για τον άνθρωπο; Όχι. Είναι ζημιογόνο; Αν δεν έχει δυσανεξία στην λακτόζη, όχι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
marabou

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από marabou »

hellegennes έγραψε: 15 Φεβ 2025, 22:48
marabou έγραψε: 15 Φεβ 2025, 15:03 Βιολογικά το αγελαδινό γάλα είναι σχεδιασμένο για τα μοσχάρια
Αυτό από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα. Και το μέλι είναι βιολογικά σχεδιασμένο για τις μέλισσες και τα αβγά για να γεννιούνται ψάρια, πουλιά, κτλ.

Είναι το γάλα αγελάδας ή κατσικιού απαραίτητο για τον άνθρωπο; Όχι. Είναι ζημιογόνο; Αν δεν έχει δυσανεξία στην λακτόζη, όχι.
Ε δεν είπα κάτι διαφορετικό.
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”