!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ενα υποθετικο σενάριο για το 1973
Re: Ενα υποθετικο σενάριο για το 1973
Εμένα δε σταματάει να μου κάνει εντύπωση το πόσο εύκολα ανατράπηκε ο Παπαδόπουλος. Είναι σχεδόν λες και ήθελε στην πραγματικότητα να αποχωρήσει και αντιμετώπισε το κίνημα του Ιωαννίδη σαν ευκαιρία.
Σίγουρα είναι ένα γεγονός που δεν έχει τύχει της μελέτης που θα έπρεπε από τους ιστορικούς.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
JD Vance
George_V έγραψε: 20 Σεπ 2024, 16:40
Ο Τασκα εστελνε αναφορες στον Κισσινγκερ οτι υπαρχει σχεδιο ανατροπης του Παπαδοπουλου απο hardliners και ο ιδιος αν δεν κανω λαθος σημειωνε πως ουσιαστικα καθημερινα πιεζε τον Παπαδοπουλο να τρεξει τα σχεδια φιλελευθεροποιησης πιο γρηγορα γιατι υπαρχει κινδυνος να πεσει θυμα του Ιωαννιδη αλλα ο Παπαδοπουλος δεν πιστευε οτι θα τον ριξει ο Ιωαννιδης.
Ο Τασκα ηταν ανθρωπος του Τομ Παπας, δηλαδη κυριου παιχτη του ελληνικου λομπυ.
Οντως ο Τασκα εστελνε αναφορες στον Κισινγκερ αλλα ο Κισινγκερ τις πετουσε στα σκουπιδια.
.
Εννοείς πώς δεν υπήρξαν συγκρούσεις ανάμεσα σε μονάδες πιστές στον Παπαδόπουλο και στους πραξικοπηματίες του Ιωαννίδη; Έστω κάποια επίλεκτη ομάδα της εμπιστοσύνης του.Scouser έγραψε: 20 Σεπ 2024, 21:37 Εμένα δε σταματάει να μου κάνει εντύπωση το πόσο εύκολα ανατράπηκε ο Παπαδόπουλος. Είναι σχεδόν λες και ήθελε στην πραγματικότητα να αποχωρήσει και αντιμετώπισε το κίνημα του Ιωαννίδη σαν ευκαιρία.Σίγουρα είναι ένα γεγονός που δεν έχει τύχει της μελέτης που θα έπρεπε από τους ιστορικούς.
Ναι, είναι πολύ παράξενο
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Στο σημείο αυτό ο Κίσινγκερ μου απάντησε πιο συγκεκριμένα, δίνοντάς μου και «είδηση». «Δείτε», μου είπε, «είχαμε ετοιμάσει γραπτό μήνυμα, το οποίο -δυστυχώς- δεν έφτασε ποτέ στον Ιωαννίδη, διότι ο πρέσβης μας Henry Tasca αρνήθηκε να επισκεφθεί ένα άτομο (Ιωαννίδης), το οποίο δεν είχε επίσημη θέση στην ελληνική κυβέρνηση». Εγώ τότε επέμεινα προσθέτοντας: «Γιατί δεν δώσατε οδηγίες στον τοπικό συνομιλητή του της CIA να τον αποτρέψει, λέγοντάς του ότι η Ουάσιγκτον δεν μπορούσε να εγγυηθεί τη μη ανάμειξη της Τουρκίας, ως συνεγγυήτριας δύναμης κ.λπ.»; «Κοιτάξτε», μου είπε (και εδώ ήταν η είδηση), «δεν μπορώ να αποκλείσω ότι κάποιος από τους πράκτορές μας, ίσως Ελληνοαμερικανός, πήρε την πρωτοβουλία -χωρίς καμιά εξουσιοδότηση- να ενθαρρύνει τον Ιωαννίδη, διαβεβαιώνοντάς τον ότι οι Τούρκοι θα παρέμεναν αδρανείς σε περίπτωση που η Αθήνα ανέτρεπε τον Μακάριο».
Εδώ, προφανώς, ο Κίσινγκερ αναφερόταν στον Ελληνοαμερικανό πράκτορα Γκας Αβρακότος, ο οποίος διατηρούσε μακροχρόνια επαφή με το καθεστώς Παπαδόπουλου – Ιωαννίδη. Είναι κρίμα που ο Ιωαννίδης δεν έλυσε ποτέ τη σιωπή του για το όλο θέμα, πέρα από την κραυγή του προς τους Αμερικανούς στο άκουσμα της τουρκικής εισβολής… «μας εξαπατήσατε».
https://www.kathimerini.gr/politics/402 ... -ioannidi/
.
Εδώ, προφανώς, ο Κίσινγκερ αναφερόταν στον Ελληνοαμερικανό πράκτορα Γκας Αβρακότος, ο οποίος διατηρούσε μακροχρόνια επαφή με το καθεστώς Παπαδόπουλου – Ιωαννίδη. Είναι κρίμα που ο Ιωαννίδης δεν έλυσε ποτέ τη σιωπή του για το όλο θέμα, πέρα από την κραυγή του προς τους Αμερικανούς στο άκουσμα της τουρκικής εισβολής… «μας εξαπατήσατε».
https://www.kathimerini.gr/politics/402 ... -ioannidi/
.
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Ειδικα τον Ιωαννιδη τον ειχε ανικανο για κατι τέτοιο.Scouser έγραψε: 20 Σεπ 2024, 21:37 Εμένα δε σταματάει να μου κάνει εντύπωση το πόσο εύκολα ανατράπηκε ο Παπαδόπουλος. Είναι σχεδόν λες και ήθελε στην πραγματικότητα να αποχωρήσει και αντιμετώπισε το κίνημα του Ιωαννίδη σαν ευκαιρία.Σίγουρα είναι ένα γεγονός που δεν έχει τύχει της μελέτης που θα έπρεπε από τους ιστορικούς.
Ο Τασκα του ειχε παρει τα αυτια οτι σκληροπυρηνικα στοιχεια υπο τον Ιωαννιδη ετοιμαζονται να του τη φέρουν και ο Παπαδοπουλος επεμενε οτι "Ο Μιμης δεν τα κανει αυτα. Ειναι Αρσακειας"
Εδω ακομα και στις 24 Νοεμβριου ενας Ελληνοαμερικανος (πρακτορας η whatever) πηγε στον Παπαδοπουλο και του ειπε οτι "εχουμε πληροφοριες οτι ανθρωπος του καθεστωτος σου γνωστος ως Μ ετοιμαζεται να κανει πραξικοπημα". Ο Παπαδοπουλος αρχικα υποψιαστηκε τον Μακαρέζο (το Μ) αλλα μετ καταλαβε οτι το Μ ειναι ο Ιωαννιδης (καθως ηξερε οτι ηταν γνωστος ως Μιμης) δεν εκανε τιποτα και απλα το απογευμα καλεσε τον Ιωαννιδη στο γραφειο του. Ο Μακαρέζος δεν του κολλαγε με τιποτα οτι θα τον ανετρεπε ηταν παλιοφιλος και μελος της αρχικης τριανδριας καθως και πιστο σκυλι.
Εκει ο Ιωαννιδης ηταν ολο γλυκες και "μα τι λετε κ. Προεδρε εγω χαλι να γινω να με πατησετε, ο Θεος να μου κοβει μερες να σας δινει χρονια κλπ." και ο Παπαδοπουλος τον αφησε να φυγει ησυχος οτι δεν θα γινει τιποτα.
Αλλα ο Ιωαννιδης φευγοντας απο το γραφειο του Παπαδοπουλου το πρωτο πραγμα που εκανε ηταν να στειλει τους Εσατζηδες να πιασουν τον Ελληνοαμερικανο τον οποιο αφου τον μπαουλιασαν τον εστειλε στις φυλακες Πατρών.
Και τα μεσάνυχτα ξεκινησε το πραξικοπημα του ενω ο Παπαδοπουλος στο Λαγονησι εμαθε αιφνιδιασμενος οτι τον εριξε ο Ιωαννιδης ο οποιος ωρες πριν του εκανε γλυκες στο γραφειο.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Scouser έγραψε: 20 Σεπ 2024, 21:37 Εμένα δε σταματάει να μου κάνει εντύπωση το πόσο εύκολα ανατράπηκε ο Παπαδόπουλος. Είναι σχεδόν λες και ήθελε στην πραγματικότητα να αποχωρήσει και αντιμετώπισε το κίνημα του Ιωαννίδη σαν ευκαιρία.Σίγουρα είναι ένα γεγονός που δεν έχει τύχει της μελέτης που θα έπρεπε από τους ιστορικούς.
- Υδράργυρος
Καπως τους κουνηθηκε ο παπαδοπουλος και εβαλαν τον ιωαννιδη για να εχουν το κεφαλι τους ησυχο.Αρίστος έγραψε: 20 Σεπ 2024, 21:19
Η ιδια η χουντα ειχε δρομολογησει την εξοδο της με τη φιλελευθεροποιηση και οι Αμερικανοι εφεραν τον Ιωαννιδη ωστε να την εμποδισουν.
.
- Υδράργυρος
Ο παπαδοπουλος ενας πρακτορας της κυπ-cia ητανε, που εκανε οτι του ελεγαν. Δε μπορουσε να παει κοντρα, θα τον σκοτωναν στο λεπτοScouser έγραψε: 20 Σεπ 2024, 21:37 Εμένα δε σταματάει να μου κάνει εντύπωση το πόσο εύκολα ανατράπηκε ο Παπαδόπουλος. Είναι σχεδόν λες και ήθελε στην πραγματικότητα να αποχωρήσει και αντιμετώπισε το κίνημα του Ιωαννίδη σαν ευκαιρία.Σίγουρα είναι ένα γεγονός που δεν έχει τύχει της μελέτης που θα έπρεπε από τους ιστορικούς.
- taxalata xalasa
η ουσία είναι μια.Αρίστος έγραψε: 20 Σεπ 2024, 21:41George_V έγραψε: 20 Σεπ 2024, 16:40
Ο Τασκα εστελνε αναφορες στον Κισσινγκερ οτι υπαρχει σχεδιο ανατροπης του Παπαδοπουλου απο hardliners και ο ιδιος αν δεν κανω λαθος σημειωνε πως ουσιαστικα καθημερινα πιεζε τον Παπαδοπουλο να τρεξει τα σχεδια φιλελευθεροποιησης πιο γρηγορα γιατι υπαρχει κινδυνος να πεσει θυμα του Ιωαννιδη αλλα ο Παπαδοπουλος δεν πιστευε οτι θα τον ριξει ο Ιωαννιδης.
Ο Τασκα ηταν ανθρωπος του Τομ Παπας, δηλαδη κυριου παιχτη του ελληνικου λομπυ.
Οντως ο Τασκα εστελνε αναφορες στον Κισινγκερ αλλα ο Κισινγκερ τις πετουσε στα σκουπιδια.
.
Οι προλετάριοι (λαϊκοί στρατιωτικοί) ανέτρεψαν με φαινόμενο δημοκρατικό τρόπο τον θεσμό της βασιλείας από την Ελλάδα. Κάτι τ'οποίο προήθελαν οι ντόπιοι δημοκράτες, κουμμουνιστές κ' οι περατλαντικοί δημοκράτες. Υπήρξαν αναταράξεις κατά την δράση.
Η δράση της παράδοσης της ευρωπαϊκιάς βασιλικιάς εξουσίας στους ελληνόφωνους προλετάριους είχε ως αντίδραση την παράδοση ενός μέρους της Κύπρου, στους Τουρκοκυπρίοι, από τα βασιλικά soya της ευρώπας.
...παρασκηνιακά...
η πουστόνησος είναι η πηγή...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Ακριβώς. Μιλάμε για τον ορισμό του αναίμακτου πραξικοπήματος, ήταν λες και το είχαν συνεννοηθεί.Beria έγραψε: 20 Σεπ 2024, 21:42Εννοείς πώς δεν υπήρξαν συγκρούσεις ανάμεσα σε μονάδες πιστές στον Παπαδόπουλο και στους πραξικοπηματίες του Ιωαννίδη; Έστω κάποια επίλεκτη ομάδα της εμπιστοσύνης του.Scouser έγραψε: 20 Σεπ 2024, 21:37 Εμένα δε σταματάει να μου κάνει εντύπωση το πόσο εύκολα ανατράπηκε ο Παπαδόπουλος. Είναι σχεδόν λες και ήθελε στην πραγματικότητα να αποχωρήσει και αντιμετώπισε το κίνημα του Ιωαννίδη σαν ευκαιρία.Σίγουρα είναι ένα γεγονός που δεν έχει τύχει της μελέτης που θα έπρεπε από τους ιστορικούς.
Ναι, είναι πολύ παράξενο
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
JD Vance
- George_V
Bασικα δεν το περιμενε. Δες τι εγραψα πιο πανω.Scouser έγραψε: 20 Σεπ 2024, 23:16Ακριβώς. Μιλάμε για τον ορισμό του αναίμακτου πραξικοπήματος, ήταν λες και το είχαν συνεννοηθεί.Beria έγραψε: 20 Σεπ 2024, 21:42Εννοείς πώς δεν υπήρξαν συγκρούσεις ανάμεσα σε μονάδες πιστές στον Παπαδόπουλο και στους πραξικοπηματίες του Ιωαννίδη; Έστω κάποια επίλεκτη ομάδα της εμπιστοσύνης του.Scouser έγραψε: 20 Σεπ 2024, 21:37 Εμένα δε σταματάει να μου κάνει εντύπωση το πόσο εύκολα ανατράπηκε ο Παπαδόπουλος. Είναι σχεδόν λες και ήθελε στην πραγματικότητα να αποχωρήσει και αντιμετώπισε το κίνημα του Ιωαννίδη σαν ευκαιρία.Σίγουρα είναι ένα γεγονός που δεν έχει τύχει της μελέτης που θα έπρεπε από τους ιστορικούς.
Ναι, είναι πολύ παράξενο
Μονο που δεν τον εφεραν φωτογραφια τον Ιωαννιδη να κανει κωλοδαχτυλα στον Παπαδοπουλο κρατωντας πλακατ με τη λεξη πραξικοπημα και ο Παπαδοπουλος δεν ακουγε τιποτα.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Ο Παπαδόπουλος είχε ένα παρελθόν δύο δεκαετιών εμπλοκής σε συνωμοσίες, συν φυσικά η προυπηρεσία του στην ΚΥΠ, στο Α2 του ΓΕΣ κτλ. Πολύ αμφιβάλλω αν θα πειθόταν έτσι απλά από τις διαβεβαιώσεις του Ιωαννίδη, από τον οποίο εξάλλου ήταν σαφώς πιο ευφυής. Μήπως είχε καταλάβει ότι γενικώς η χούντα οδηγούνταν σε αδιέξοδο λόγω της πετρελαϊκής κρίσης του '73 και σου λέει άσε να τη φάει στον κώλο κανένας άλλος, ενώ εγώ θα αράζω στο Λαγονήσι;George_V έγραψε: 20 Σεπ 2024, 22:23Ειδικα τον Ιωαννιδη τον ειχε ανικανο για κατι τέτοιο.Scouser έγραψε: 20 Σεπ 2024, 21:37 Εμένα δε σταματάει να μου κάνει εντύπωση το πόσο εύκολα ανατράπηκε ο Παπαδόπουλος. Είναι σχεδόν λες και ήθελε στην πραγματικότητα να αποχωρήσει και αντιμετώπισε το κίνημα του Ιωαννίδη σαν ευκαιρία.Σίγουρα είναι ένα γεγονός που δεν έχει τύχει της μελέτης που θα έπρεπε από τους ιστορικούς.
Ο Τασκα του ειχε παρει τα αυτια οτι σκληροπυρηνικα στοιχεια υπο τον Ιωαννιδη ετοιμαζονται να του τη φέρουν και ο Παπαδοπουλος επεμενε οτι "Ο Μιμης δεν τα κανει αυτα. Ειναι Αρσακειας"
Εδω ακομα και στις 24 Νοεμβριου ενας Ελληνοαμερικανος (πρακτορας η whatever) πηγε στον Παπαδοπουλο και του ειπε οτι "εχουμε πληροφοριες οτι ανθρωπος του καθεστωτος σου γνωστος ως Μ ετοιμαζεται να κανει πραξικοπημα". Ο Παπαδοπουλος αρχικα υποψιαστηκε τον Μακαρέζο (το Μ) αλλα μετ καταλαβε οτι το Μ ειναι ο Ιωαννιδης (καθως ηξερε οτι ηταν γνωστος ως Μιμης) δεν εκανε τιποτα και απλα το απογευμα καλεσε τον Ιωαννιδη στο γραφειο του. Ο Μακαρέζος δεν του κολλαγε με τιποτα οτι θα τον ανετρεπε ηταν παλιοφιλος και μελος της αρχικης τριανδριας καθως και πιστο σκυλι.
Εκει ο Ιωαννιδης ηταν ολο γλυκες και "μα τι λετε κ. Προεδρε εγω χαλι να γινω να με πατησετε, ο Θεος να μου κοβει μερες να σας δινει χρονια κλπ." και ο Παπαδοπουλος τον αφησε να φυγει ησυχος οτι δεν θα γινει τιποτα.
Αλλα ο Ιωαννιδης φευγοντας απο το γραφειο του Παπαδοπουλου το πρωτο πραγμα που εκανε ηταν να στειλει τους Εσατζηδες να πιασουν τον Ελληνοαμερικανο τον οποιο αφου τον μπαουλιασαν τον εστειλε στις φυλακες Πατρών.
Και τα μεσάνυχτα ξεκινησε το πραξικοπημα του ενω ο Παπαδοπουλος στο Λαγονησι εμαθε αιφνιδιασμενος οτι τον εριξε ο Ιωαννιδης ο οποιος ωρες πριν του εκανε γλυκες στο γραφειο.
JD Vance
JD Vance
- Golden Age
Μετά την φιλελευθεροποίηση, ο Ιωαννίδης (που απο την αρχή ήλεγχε τον σκληρό βραχίωνα του καθεστώτος) είχε προσεταιριστεί τους σκληροπυρηνικούς. Δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Όταν μετά το πραξικόπημά του ο Ιωαννίδης τον επισκέφθηκε στο σπίτι του (όπου τον είχε σε κατ' οίκον περιοριμό), στον διάλογό τους, ο Παπαδόπουλος ψέλισε την φράση "φίδι που έτρεφα στον κόρφο μου".Scouser έγραψε: 20 Σεπ 2024, 23:21Ο Παπαδόπουλος είχε ένα παρελθόν δύο δεκαετιών εμπλοκής σε συνωμοσίες, συν φυσικά η προυπηρεσία του στην ΚΥΠ, στο Α2 του ΓΕΣ κτλ. Πολύ αμφιβάλλω αν θα πειθόταν έτσι απλά από τις διαβεβαιώσεις του Ιωαννίδη, από τον οποίο εξάλλου ήταν σαφώς πιο ευφυής. Μήπως είχε καταλάβει ότι γενικώς η χούντα οδηγούνταν σε αδιέξοδο λόγω της πετρελαϊκής κρίσης του '73 και σου λέει άσε να τη φάει στον κώλο κανένας άλλος, ενώ εγώ θα αράζω στο Λαγονήσι;George_V έγραψε: 20 Σεπ 2024, 22:23Ειδικα τον Ιωαννιδη τον ειχε ανικανο για κατι τέτοιο.Scouser έγραψε: 20 Σεπ 2024, 21:37 Εμένα δε σταματάει να μου κάνει εντύπωση το πόσο εύκολα ανατράπηκε ο Παπαδόπουλος. Είναι σχεδόν λες και ήθελε στην πραγματικότητα να αποχωρήσει και αντιμετώπισε το κίνημα του Ιωαννίδη σαν ευκαιρία.Σίγουρα είναι ένα γεγονός που δεν έχει τύχει της μελέτης που θα έπρεπε από τους ιστορικούς.
- George_V
Ειμαι πεπεισμενος οτι τον εφαγε η υπερβολικη σιγουρια και η εμπειρια του. Πιστεψε οτι ειχε ψυχολογησει τον Ιωαννιδη και δεν τον ειχε ικανο για κατι τετοιο.Scouser έγραψε: 20 Σεπ 2024, 23:21Ο Παπαδόπουλος είχε ένα παρελθόν δύο δεκαετιών εμπλοκής σε συνωμοσίες, συν φυσικά η προυπηρεσία του στην ΚΥΠ, στο Α2 του ΓΕΣ κτλ. Πολύ αμφιβάλλω αν θα πειθόταν έτσι απλά από τις διαβεβαιώσεις του Ιωαννίδη, από τον οποίο εξάλλου ήταν σαφώς πιο ευφυής. Μήπως είχε καταλάβει ότι γενικώς η χούντα οδηγούνταν σε αδιέξοδο λόγω της πετρελαϊκής κρίσης του '73 και σου λέει άσε να τη φάει στον κώλο κανένας άλλος, ενώ εγώ θα αράζω στο Λαγονήσι;George_V έγραψε: 20 Σεπ 2024, 22:23Ειδικα τον Ιωαννιδη τον ειχε ανικανο για κατι τέτοιο.Scouser έγραψε: 20 Σεπ 2024, 21:37 Εμένα δε σταματάει να μου κάνει εντύπωση το πόσο εύκολα ανατράπηκε ο Παπαδόπουλος. Είναι σχεδόν λες και ήθελε στην πραγματικότητα να αποχωρήσει και αντιμετώπισε το κίνημα του Ιωαννίδη σαν ευκαιρία.Σίγουρα είναι ένα γεγονός που δεν έχει τύχει της μελέτης που θα έπρεπε από τους ιστορικούς.
Σκέψου ότι ήταν γενικώς τύπος που δεν εμπιστευόταν σχεδόν κανένα και ήταν απόλυτα συγκεντρωτικός. Κάποια στιγμή τον είχε επισκεφτεί ο Τάσκα και όταν μπήκε στο γραφείο του, τον βρήκε πάνω από μια ντάνα ντοσιέ να κρατάει το κεφάλι του και με τα δύο του χέρια. Τι κάνετε κύριε πρόεδρε, του λέει, εδώ, συσκέπτομαι με τον Υπουργό Άμυνας, τον Υπουργό Εξωτερικών και τον Υπουργό Οικονομικών, απαντάει ο Παπαδόπουλος.
Συνήθως τέτοιοι τύποι στην παραμικρή υποψία απείθειας παίρνουν κεφάλια, δεν καλούν για καφεδάκι για ''να δοθούν εξηγήσεις''.
JD Vance
JD Vance
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση