!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πλήρωνε μαλάκα Έλληνα τις λαμογιες της Ασημακοπούλου και του υπουργείου εσωτερικών
- Frappezitis
Re: Πλήρωνε μαλάκα Έλληνα τις λαμογιες της Ασημακοπούλου και του υπουργείου εσωτερικών
Αν είστε γονιός οργισμένου εφήβου, που πάνω στην αντάρα της άνοιξης γράψει με μαρκαδόρο στο θρανίο του "ο Τάκης αγαπάει τη Σούλα", είστε υποχρεωμένος να αποζημιώσετε το ελληνικό δημόσιο για τις φθορές που προκάλεσε το βλαστάρι σας.
Αν πάλι λέγεστε Νίκη Κεραμεως, είστε υπουργός Εσωτερικών και στο χαρτοφυλάκιο ευθύνης σας διαρρεύσουν τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων ομογενών για τα οποία η Αρχή Προστασίας σας επιβάλλει πρόστιμο 400.000€, μη σας νοιάζει βρε κουτά, παλι ο γονιός του μαθητή θα τα πληρώσει.
Αν πάλι λέγεστε Νίκη Κεραμεως, είστε υπουργός Εσωτερικών και στο χαρτοφυλάκιο ευθύνης σας διαρρεύσουν τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων ομογενών για τα οποία η Αρχή Προστασίας σας επιβάλλει πρόστιμο 400.000€, μη σας νοιάζει βρε κουτά, παλι ο γονιός του μαθητή θα τα πληρώσει.
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι
ισραηλινοι.
Re: Πλήρωνε μαλάκα Έλληνα τις λαμογιες της Ασημακοπούλου και του υπουργείου εσωτερικών
αυτό που είπε ο ανδρουλάκης "να κρατηθούν οι 400.000 από την κρατικήε επιχορήγηση που παίρνει η νδ" είναι καλή ιδέα αλλά μου κοπάνησε ταυτια αυτό το "κρατικήε" οπότε το σωστό είναι να βάλει κι αυτός κανά δεκαχίλιαρο
-
Εμπεδοκλής
Ναι διότι θα κάνε διαφορά αν του χρόνου αντί για 500.000.000 χρωστάει 500.400.000...nowhere έγραψε: 29 Μάιος 2024, 06:12 αυτό που είπε ο ανδρουλάκης "να κρατηθούν οι 400.000 από την κρατικήε επιχορήγηση που παίρνει η νδ" είναι καλή ιδέα αλλά μου κοπάνησε ταυτια αυτό το "κρατικήε" οπότε το σωστό είναι να βάλει κι αυτός κανά δεκαχίλιαρο
Ο νόμος λέει ότι το υπουργείο είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ να κυνηγήσει τον ή τους υπαλλήλους που ευθύνονται για το πρόστιμο. Αν δε γίνει αυτό, η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να πάει την Κεραμέως και τους ανώτατους διοικητικούς υπαλλήλους μέσα για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου.
Οπωσδήποτεfoscilis έγραψε: 29 Μάιος 2024, 10:26 Ο νόμος λέει ότι το υπουργείο είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ να κυνηγήσει τον ή τους υπαλλήλους που ευθύνονται για το πρόστιμο. Αν δε γίνει αυτό, η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να πάει την Κεραμέως και τους ανώτατους διοικητικούς υπαλλήλους μέσα για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου.
- masterridley
- Phorum.gr user: masterridley
https://www.protothema.gr/politics/arti ... on-emails/foscilis έγραψε: 29 Μάιος 2024, 10:26 Ο νόμος λέει ότι το υπουργείο είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ να κυνηγήσει τον ή τους υπαλλήλους που ευθύνονται για το πρόστιμο. Αν δε γίνει αυτό, η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να πάει την Κεραμέως και τους ανώτατους διοικητικούς υπαλλήλους μέσα για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου.
Απ'ότι λέει εδώ, για τον Θεοδωρόπουλο και την ΝΔ ανέβαλαν την έκδοση απόφασης, γιατί ο πρώτος κατέθεσε ένορκη για το πώς τα πήρε ο ίδιος (λογικά από κάποιον υπάλληλο).
Ο Θεοδωρόπουλος είναι αυτός που τα έδωσε στην Ασημ. Άρα αναμένουμε εξελίξεις και πιθανά πρόστιμο και στην ΝΔ.
- masterridley
- Phorum.gr user: masterridley
Εμένα παιδιά το ερώτημα μου είναι πως δουλεύει το πρόστιμο στο Υπουργείο.
Βγαίνει απ'τις δικές μας τσέπες, ή πάει απ'την μία τσέπη του δημοσίου στην άλλη. Δηλαδή θέλω να πω, της ΑΑΔΕ το ταμείο είναι επίσης ανεξάρτητο?
Γιατί αν χρηματοδοτείται η ανεξάρτητη αρχή απ'το δημόσιο (που μου φαίνεται το λογικό), τότε μπορεί άνετα η κυβέρνηση στον επόμενο κύκλο να δώσει 400k στο υπουργείο και 400k λιγότερα στην ΑΑΔΕ. Και το πρόστιμο είναι σαν ο μη γένοιτο.
Θεωρητικά πάντα, γιατί θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν δικλείδες για τέτοιες μπαγαμποντιές.
Βγαίνει απ'τις δικές μας τσέπες, ή πάει απ'την μία τσέπη του δημοσίου στην άλλη. Δηλαδή θέλω να πω, της ΑΑΔΕ το ταμείο είναι επίσης ανεξάρτητο?
Γιατί αν χρηματοδοτείται η ανεξάρτητη αρχή απ'το δημόσιο (που μου φαίνεται το λογικό), τότε μπορεί άνετα η κυβέρνηση στον επόμενο κύκλο να δώσει 400k στο υπουργείο και 400k λιγότερα στην ΑΑΔΕ. Και το πρόστιμο είναι σαν ο μη γένοιτο.
Θεωρητικά πάντα, γιατί θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν δικλείδες για τέτοιες μπαγαμποντιές.
Δε νομίζω ότι μπορούν να προσπεράσουν αυτήν την διαδικασία έτσι απλά. Είναι ο ίδιος μηχανισμός που αναγκάζει το Δημόσιο να κάνει κάτι εφέσεις και ξαναεφέσεις και αιτήσεις αναστολής μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο όταν έχει καταδικαστεί να δώσει αποζημίωση, ακόμα κι αν αυτό είναι πάρα πολύ βλαβερό πολιτικά για την κυβέρνηση π.χ. απέναντι σε συγγενείς νεκρών από τραγωδίες.nyxtovios έγραψε: 29 Μάιος 2024, 10:34Οπωσδήποτεfoscilis έγραψε: 29 Μάιος 2024, 10:26 Ο νόμος λέει ότι το υπουργείο είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ να κυνηγήσει τον ή τους υπαλλήλους που ευθύνονται για το πρόστιμο. Αν δε γίνει αυτό, η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να πάει την Κεραμέως και τους ανώτατους διοικητικούς υπαλλήλους μέσα για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου.
Επίσης η ζημιά στο ταμείο της υπηρεσίας (και γενικά αλλά πολύ περισσότερο κακόβουλα) είναι από τα λίγα πράγματα για τα οποία απολύεται μόνιμος ΔΥ με συνοπτικές -σχετικά- διαδικασίες.
- hellegennes
Κι εγώ δεν έχω καταλάβει πώς λειτουργεί το πρόστιμο. Θα τα εισπράξει η ΑΑΔΕ από το υπουργείο εσωτερικών; Τι συνέπειες έχει αυτό; Θα πρέπει το υπουργείο να βγάλει την χρονιά με 400 χιλιάδες ευρώ λιγότερα;
Για εμάς τι συνέπεια έχει;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Αυτό που λείπει από το νόμο γενικά όμως, είναι το χρονικό περιθώριο που θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.foscilis έγραψε: 29 Μάιος 2024, 10:41Δε νομίζω ότι μπορούν να προσπεράσουν αυτήν την διαδικασία έτσι απλά. Είναι ο ίδιος μηχανισμός που αναγκάζει το Δημόσιο να κάνει κάτι εφέσεις και ξαναεφέσεις και αιτήσεις αναστολής μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο όταν έχει καταδικαστεί να δώσει αποζημίωση, ακόμα κι αν αυτό είναι πάρα πολύ βλαβερό πολιτικά για την κυβέρνηση π.χ. απέναντι σε συγγενείς νεκρών από τραγωδίες.nyxtovios έγραψε: 29 Μάιος 2024, 10:34Οπωσδήποτεfoscilis έγραψε: 29 Μάιος 2024, 10:26 Ο νόμος λέει ότι το υπουργείο είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ να κυνηγήσει τον ή τους υπαλλήλους που ευθύνονται για το πρόστιμο. Αν δε γίνει αυτό, η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να πάει την Κεραμέως και τους ανώτατους διοικητικούς υπαλλήλους μέσα για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου.
Επίσης η ζημιά στο ταμείο της υπηρεσίας (και γενικά αλλά πολύ περισσότερο κακόβουλα) είναι από τα λίγα πράγματα για τα οποία απολύεται μόνιμος ΔΥ με συνοπτικές -σχετικά- διαδικασίες.
Ακόμα και αν κυνηγήσουν τους υπαλλήλους, η υπόθεση θα κλείσει σε καμιά 10αριά χρόνια. Μέχρι τότε ποιός ζει ποιός πεθαίνει.
Αυτό είναι και ένα βασικό πρόβλημα της οθωμανικής επαρχίας.
Γιατί ψάχνετε τις διαδικασίες; Δεν ξέρετε τί θα γίνει; Κανείς δεν θα τιμωρηθεί (εκτός ίσως από κάποιον ασήμαντο υπαλληλάκο) και όλα τα πρόστιμα θα πληρωθούν από τον Έλληνα φορολογούμενο, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Και αυτή θα είναι η εξέλιξη ανεξαρτήτως του αν και πότε θα έχουμε άλλη κυβέρνηση.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Η Κίνα έχει εφαρμόσει μια ωραία τακτική που η διαδικασία ολοκληρώνεται σε λίγες εβδομάδες, εάν όχι μέρες. Και τον ένοχο να μην γνωρίζουν, μπορούν εύκολα να τον ανακαλύψουν μέσα σε λίγες ώρες.nyxtovios έγραψε: 29 Μάιος 2024, 11:18Αυτό που λείπει από το νόμο γενικά όμως, είναι το χρονικό περιθώριο που θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.foscilis έγραψε: 29 Μάιος 2024, 10:41Δε νομίζω ότι μπορούν να προσπεράσουν αυτήν την διαδικασία έτσι απλά. Είναι ο ίδιος μηχανισμός που αναγκάζει το Δημόσιο να κάνει κάτι εφέσεις και ξαναεφέσεις και αιτήσεις αναστολής μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο όταν έχει καταδικαστεί να δώσει αποζημίωση, ακόμα κι αν αυτό είναι πάρα πολύ βλαβερό πολιτικά για την κυβέρνηση π.χ. απέναντι σε συγγενείς νεκρών από τραγωδίες.
Ακόμα και αν κυνηγήσουν τους υπαλλήλους, η υπόθεση θα κλείσει σε καμιά 10αριά χρόνια. Μέχρι τότε ποιός ζει ποιός πεθαίνει.
Αυτό είναι και ένα βασικό πρόβλημα της οθωμανικής επαρχίας.
Πληρώστε ψηφοφόροι και μέλη,για εσάς είναι.
Κάθε δημόσια υπηρεσία έχει ταμείο. Θα πρέπει να καταθέσει 400.000 υπέρ ΑΑΔΕ, αφαιρώντας τα από κάποιο άλλο κομμάτι του budget του. Αν έχει αποθεματικό ή κάποιο κονδύλι για έκτακτα έξοδα θα τα πάρει από εκεί, αλλιώς θα πρέπει να πάρει ένα δάνειο ή να καθυστερήσει να πληρώσει τίποτα προμηθευτές/να ακυρώσει τίποτα διαγωνισμούς μέχρι του χρόνου. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γράψει στο ταμείο του ζημιά 400.000 και αυτή η ζημιά πρέπει να πάει τελικά στους υπαλλήλους που είναι υπεύθυνοι. Αν οι υπάλληλοι είναι παραπάνω από 1, ΚΑΘΕΝΑΣ τους θα χρωστάει 400.000, δεν πάει αθροιστικά.hellegennes έγραψε: 29 Μάιος 2024, 11:15 Κι εγώ δεν έχω καταλάβει πώς λειτουργεί το πρόστιμο. Θα τα εισπράξει η ΑΑΔΕ από το υπουργείο εσωτερικών; Τι συνέπειες έχει αυτό; Θα πρέπει το υπουργείο να βγάλει την χρονιά με 400 χιλιάδες ευρώ λιγότερα;
- hellegennes
Ναι, αλλά δεν θα τα πληρώσουν οι υπάλληλοι, το κράτος θα τα πληρώσει, δηλαδή εμείς. Θα φύγει από το ταμείο του υπουργείου και θα πάει στο ταμείο της ΑΑΔΕ. Φυσικά κάθε υπηρεσία έχει δικό της ταμείο, αλλά συνολικά όλα του κράτους είναι.foscilis έγραψε: 29 Μάιος 2024, 12:21Κάθε δημόσια υπηρεσία έχει ταμείο. Θα πρέπει να καταθέσει 400.000 υπέρ ΑΑΔΕ, αφαιρώντας τα από κάποιο άλλο κομμάτι του budget του. Αν έχει αποθεματικό ή κάποιο κονδύλι για έκτακτα έξοδα θα τα πάρει από εκεί, αλλιώς θα πρέπει να πάρει ένα δάνειο ή να καθυστερήσει να πληρώσει τίποτα προμηθευτές/να ακυρώσει τίποτα διαγωνισμούς μέχρι του χρόνου. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γράψει στο ταμείο του ζημιά 400.000 και αυτή η ζημιά πρέπει να πάει τελικά στους υπαλλήλους που είναι υπεύθυνοι. Αν οι υπάλληλοι είναι παραπάνω από 1, ΚΑΘΕΝΑΣ τους θα χρωστάει 400.000, δεν πάει αθροιστικά.hellegennes έγραψε: 29 Μάιος 2024, 11:15 Κι εγώ δεν έχω καταλάβει πώς λειτουργεί το πρόστιμο. Θα τα εισπράξει η ΑΑΔΕ από το υπουργείο εσωτερικών; Τι συνέπειες έχει αυτό; Θα πρέπει το υπουργείο να βγάλει την χρονιά με 400 χιλιάδες ευρώ λιγότερα;
Τιμωρία θα ήταν να τα πληρώσει κάποιος από την τσέπη του.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 29 Απαντήσεις
- 704 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από βοθρατζης
-
- 114 Απαντήσεις