Σελίδα 2 από 4
Re: Περί καυτερών
Δημοσιεύτηκε: 18 Νοέμ 2019, 00:04
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
BILLO έγραψε: 10 Νοέμ 2019, 21:30
Γραφικός έγραψε: 03 Νοέμ 2018, 14:30
Πρόλογος:
Μετά από αυτό το θέμα
viewtopic.php?f=26&t=5350
που παραείναι συγκεκριμένο είπα να ανοίξω ένα άλλο πιο γενικό για τους λάτρεις των καυτερών.
Έστω ότι πετυχαίνετε αυτό εδώ το διαμαντάκι
Carolina Reaper, η πιο καυτερή πιπεριά που υπάρχει στο εμπόριο κι η δεύτερη πιο καυτερή του κόσμου με 1,569,300 μονάδες της κλίμακας scoville. Θα το αγοράζατε; Παρείγγηλα είκοσι σπόρους με 20,50. Μου έχει παραγωρήσει ο πατέρας μου μία έκταση 10*10 στο κτήμα του και περιμένω τις ζέστες να φτιάξω μια συλλογή καυτερών πιπεριών.
Εχω καμια 30αρια αποξηραμενες και μισο κιλο σκονη περιπου απο C.reaper, moruga trinitad scorpion και ghost pepper (naga jolokia). Τρως μια αποξηραμενη carolina και κανεις κωλοτουμπες. Μη φανταστεις οτι και οι αλλες πανε πισω.
.
Επειδή ο άλλος μπορεί νάχει 9έσει σε χειμερία.....εσύ από πού αγόρασες ή βρήκες σπόρους ;;;
.

Re: Περί καυτερών
Δημοσιεύτηκε: 18 Νοέμ 2019, 16:39
από BILLO
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 18 Νοέμ 2019, 00:04
BILLO έγραψε: 10 Νοέμ 2019, 21:30
Γραφικός έγραψε: 03 Νοέμ 2018, 14:30
Πρόλογος:
Μετά από αυτό το θέμα
viewtopic.php?f=26&t=5350
που παραείναι συγκεκριμένο είπα να ανοίξω ένα άλλο πιο γενικό για τους λάτρεις των καυτερών.
Έστω ότι πετυχαίνετε αυτό εδώ το διαμαντάκι
Carolina Reaper, η πιο καυτερή πιπεριά που υπάρχει στο εμπόριο κι η δεύτερη πιο καυτερή του κόσμου με 1,569,300 μονάδες της κλίμακας scoville. Θα το αγοράζατε; Παρείγγηλα είκοσι σπόρους με 20,50. Μου έχει παραγωρήσει ο πατέρας μου μία έκταση 10*10 στο κτήμα του και περιμένω τις ζέστες να φτιάξω μια συλλογή καυτερών πιπεριών.
Εχω καμια 30αρια αποξηραμενες και μισο κιλο σκονη περιπου απο C.reaper, moruga trinitad scorpion και ghost pepper (naga jolokia). Τρως μια αποξηραμενη carolina και κανεις κωλοτουμπες. Μη φανταστεις οτι και οι αλλες πανε πισω.
.
Επειδή ο άλλος μπορεί νάχει 9έσει σε χειμερία.....εσύ από πού αγόρασες ή βρήκες σπόρους ;;;
.
Αγορασα μεσω amazon απο αυτο
https://www.sonoranspice.com/
Το θεμα ειναι τελικα επειδη πηρα πολυ πραμα παιζει να με φτανει τοσο καυτερο και για την υπολοιπη ζωη μου. Για το φαι χρειαζεσαι μονο μερικους κοκκους απο τη σκονη η πεντε εξι φλουδες απο το μπουκοβο.
Το κακο ειναι οτι ακομα και σε μικρες ποσοτητες η οποιαδηποτε επαφη με την πιπερια κανει ασχημο καψιμο, χανεις κατευθειαν τη γευση και ιδρωνεις. Γι αυτο θελει καλη διαχειριση στη ποσοτητα και πως θα την απλωσεις στο φαγητο. Στη σουπα ας πουμε απλωνει πιο καλα η καψα της, στο στερεο φαγητο ειναι πιο δυσκολη. Οι δικες μας πιπεριες μετα απο λιγο καιρο πλην ελαχιστων εξαιρεσεων θα σου φαινοντε πολυ ηπιες.
Εαν τωρα φας μια ολοκληρη carolina reaper που μπορει να ειναι πολυ μικρη για πιπερια αλλα ειναι μεγαλη ποσοτητα σε καψαικινη ειναι πολυ πιθανον να σε πιασουν μετα απο καμια ωρα δυνατοι πονοι στο στομαχι για κανενα μισαωρο. Οποτε αυτο δεν προτεινεται.
Αν ειναι να παρεις η πιο ευκολα διαχειρισιμη μορφη ειναι το μπουκοβο.
Re: Περί καυτερών
Δημοσιεύτηκε: 18 Νοέμ 2019, 16:41
από Feindflug
Ότι καίει στην είσοδο, καίει και στην έξοδο, τύποι.
Re: Περί καυτερών
Δημοσιεύτηκε: 18 Νοέμ 2019, 16:42
από BILLO
Feindflug έγραψε: 18 Νοέμ 2019, 16:41
Ότι καίει στην είσοδο, καίει και στην έξοδο, τύποι.
Οντως
Re: Περί καυτερών
Δημοσιεύτηκε: 18 Νοέμ 2019, 19:18
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Feindflug έγραψε: 18 Νοέμ 2019, 16:41
Ότι καίει στην είσοδο, καίει και στην έξοδο, τύποι.
.
Καί στίς 2 εξόδους τύπε ;;;
καίγεσαι ή τσούζεσαι ;;;
.
Re: Περί καυτερών
Δημοσιεύτηκε: 18 Νοέμ 2019, 19:28
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
BILLO έγραψε: 18 Νοέμ 2019, 16:39
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 18 Νοέμ 2019, 00:04
BILLO έγραψε: 10 Νοέμ 2019, 21:30
Εχω καμια 30αρια αποξηραμενες και μισο κιλο σκονη περιπου απο C.reaper, moruga trinitad scorpion και ghost pepper (naga jolokia). Τρως μια αποξηραμενη carolina και κανεις κωλοτουμπες. Μη φανταστεις οτι και οι αλλες πανε πισω.
.
Επειδή ο άλλος μπορεί νάχει 9έσει σε χειμερία.....εσύ από πού αγόρασες ή βρήκες σπόρους ;;;
.
Αγορασα μεσω amazon απο αυτο
https://www.sonoranspice.com/
Το θεμα ειναι τελικα επειδη πηρα πολυ πραμα παιζει να με φτανει τοσο καυτερο και για την υπολοιπη ζωη μου. Για το φαι χρειαζεσαι μονο μερικους κοκκους απο τη σκονη η πεντε εξι φλουδες απο το μπουκοβο.
Το κακο ειναι οτι ακομα και σε μικρες ποσοτητες η οποιαδηποτε επαφη με την πιπερια κανει ασχημο καψιμο, χανεις κατευθειαν τη γευση και ιδρωνεις. Γι αυτο θελει καλη διαχειριση στη ποσοτητα και πως θα την απλωσεις στο φαγητο. Στη σουπα ας πουμε απλωνει πιο καλα η καψα της, στο στερεο φαγητο ειναι πιο δυσκολη. Οι δικες μας πιπεριες μετα απο λιγο καιρο πλην ελαχιστων εξαιρεσεων θα σου φαινοντε πολυ ηπιες.
Εαν τωρα φας μια ολοκληρη carolina reaper που μπορει να ειναι πολυ μικρη για πιπερια αλλα ειναι μεγαλη ποσοτητα σε καψαικινη ειναι πολυ πιθανον να σε πιασουν μετα απο καμια ωρα δυνατοι πονοι στο στομαχι για κανενα μισαωρο. Οποτε αυτο δεν προτεινεται.
Αν ειναι να παρεις η πιο ευκολα διαχειρισιμη μορφη ειναι το μπουκοβο.
.
Επειδή είπα γιά σπόρους....εννοείς νά πάρω πχ Τζολόκια σέ μορφή μπούκοβο....
Καί νά πάρω τούς σπόρους πού θάχει το μπούκοβο ;;;
Στήν Κένυα κάνουν μιά πάναπλη σάλτσα από στιμένη ντομάτα μέ μπούκοβο....
Βασικά ψάχνω γιά διαφορετικές γεύσεις πιπεριών ....
Καί είμαι λάτρης τών "δικών" μας ανοιχτοπράσινων....αυτές μέσα στό νεροζούμι τους....
.
Re: Περί καυτερών
Δημοσιεύτηκε: 18 Νοέμ 2019, 19:31
από panos291
Μου αρέσουν τα καυτερά, και είχα φυτέψει σε γλάστρες αρχικά λίγα φυτά habaneros και την επόμενη χρονιά λίγες bhut jolokia η οποία είναι η πιο καυτερή φυσική πιπεριά στον κόσμο. Σε (πολύ) μικρές δόσεις νοστιμιζουν το φαΐ.
Η Carolina reaper ειναι ακόμα πιο καυτερή αλλά είναι υβρίδιο, και απ'οτι είχα διαβάσει δεν έδινε παραπάνω γεύση στο φαΐ, απλά έκαιγε υπερβολικά.
Re: Περί καυτερών
Δημοσιεύτηκε: 18 Νοέμ 2019, 19:35
από panos291
Είχα βάλει και αρκετά ακόμη τροπικά φυτά, κάποια έπιασαν κάποια όχι. Τώρα τρώγω τις δικές μου τσεριμογιες. Αλλα όπως τα dragon fruits δεν έπιασαν.
Είχα βγάλει επίσης ωραιότατα πεπόνια, καρπουζια κλπ από ιδιαίτερες ποικιλίες.
Τους σπόρους τους είχα πάρει από εδώ σε καλές τιμές αν κάποιος ενδιαφέρεται.
http://www.tradewindsfruit.com/
Re: Περί καυτερών
Δημοσιεύτηκε: 18 Νοέμ 2019, 19:43
από Αγις
Πιπεριες εχω αυτες με σπορο που μου δινει η Μανουλα

- απο τροπικα οι μπανανιες πανε πολυ καλα καποιες χρονιες δενουν κ τσαμπι - οι μπανανες βεβαια παραμενουν μικρες κ πρασινες - τα φυλλα τους ομως ειναι τελεια αντι για λαδοκολλα .

Re: Περί καυτερών
Δημοσιεύτηκε: 18 Νοέμ 2019, 20:23
από Feindflug
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 18 Νοέμ 2019, 19:18
Feindflug έγραψε: 18 Νοέμ 2019, 16:41
Ότι καίει στην είσοδο, καίει και στην έξοδο, τύποι.
.
Καί στίς 2 εξόδους τύπε ;;;
καίγεσαι ή τσούζεσαι ;;;
.
Όχι ρε τύπε, μόνο στην μία.
Αν σε τσούζει η άλλη έξοδος, δεν είναι από το καυτερό αλλά από το παράσημο που έλαβες!
Re: Περί καυτερών
Δημοσιεύτηκε: 18 Νοέμ 2019, 20:59
από Ερμής
panos291 έγραψε: 18 Νοέμ 2019, 19:35
Είχα βάλει και αρκετά ακόμη τροπικά φυτά, κάποια έπιασαν κάποια όχι. Τώρα τρώγω τις δικές μου τσεριμογιες. Αλλα όπως τα dragon fruits δεν έπιασαν.
Είχα βγάλει επίσης ωραιότατα πεπόνια, καρπουζια κλπ από ιδιαίτερες ποικιλίες.
Τους σπόρους τους είχα πάρει από εδώ σε καλές τιμές αν κάποιος ενδιαφέρεται.
http://www.tradewindsfruit.com/
Κάποια στιγμή είχα κίνηση γη και ύδωρ και μου έφεραν πραγματικούς σπόρους από black sapote. Δεν έπιασαν
Re: Περί καυτερών
Δημοσιεύτηκε: 18 Νοέμ 2019, 21:50
από panos291
Ερμής έγραψε: 18 Νοέμ 2019, 20:59
panos291 έγραψε: 18 Νοέμ 2019, 19:35
Είχα βάλει και αρκετά ακόμη τροπικά φυτά, κάποια έπιασαν κάποια όχι. Τώρα τρώγω τις δικές μου τσεριμογιες. Αλλα όπως τα dragon fruits δεν έπιασαν.
Είχα βγάλει επίσης ωραιότατα πεπόνια, καρπουζια κλπ από ιδιαίτερες ποικιλίες.
Τους σπόρους τους είχα πάρει από εδώ σε καλές τιμές αν κάποιος ενδιαφέρεται.
http://www.tradewindsfruit.com/
Κάποια στιγμή είχα κίνηση γη και ύδωρ και μου έφεραν πραγματικούς σπόρους από black sapote. Δεν έπιασαν
To όνομα το έχω ακούσει αλλά δεν ξέρω τι παίζει από γεύση.
Εμείς έχουμε αφρικανικό κλίμα, μπορεί και να πιάσει
Μέχρι και miracle fruit είχα δοκιμάσει, ούτε αυτό έπιασε πάντως.
Re: Περί καυτερών
Δημοσιεύτηκε: 18 Νοέμ 2019, 23:35
από BILLO
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 18 Νοέμ 2019, 19:28
BILLO έγραψε: 18 Νοέμ 2019, 16:39
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 18 Νοέμ 2019, 00:04
.
Επειδή ο άλλος μπορεί νάχει 9έσει σε χειμερία.....εσύ από πού αγόρασες ή βρήκες σπόρους ;;;
.
Αγορασα μεσω amazon απο αυτο
https://www.sonoranspice.com/
Το θεμα ειναι τελικα επειδη πηρα πολυ πραμα παιζει να με φτανει τοσο καυτερο και για την υπολοιπη ζωη μου. Για το φαι χρειαζεσαι μονο μερικους κοκκους απο τη σκονη η πεντε εξι φλουδες απο το μπουκοβο.
Το κακο ειναι οτι ακομα και σε μικρες ποσοτητες η οποιαδηποτε επαφη με την πιπερια κανει ασχημο καψιμο, χανεις κατευθειαν τη γευση και ιδρωνεις. Γι αυτο θελει καλη διαχειριση στη ποσοτητα και πως θα την απλωσεις στο φαγητο. Στη σουπα ας πουμε απλωνει πιο καλα η καψα της, στο στερεο φαγητο ειναι πιο δυσκολη. Οι δικες μας πιπεριες μετα απο λιγο καιρο πλην ελαχιστων εξαιρεσεων θα σου φαινοντε πολυ ηπιες.
Εαν τωρα φας μια ολοκληρη carolina reaper που μπορει να ειναι πολυ μικρη για πιπερια αλλα ειναι μεγαλη ποσοτητα σε καψαικινη ειναι πολυ πιθανον να σε πιασουν μετα απο καμια ωρα δυνατοι πονοι στο στομαχι για κανενα μισαωρο. Οποτε αυτο δεν προτεινεται.
Αν ειναι να παρεις η πιο ευκολα διαχειρισιμη μορφη ειναι το μπουκοβο.
.
Επειδή είπα γιά σπόρους....εννοείς νά πάρω πχ Τζολόκια σέ μορφή μπούκοβο....
Καί νά πάρω τούς σπόρους πού θάχει το μπούκοβο ;;;
Στήν Κένυα κάνουν μιά πάναπλη σάλτσα από στιμένη ντομάτα μέ μπούκοβο....
Βασικά ψάχνω γιά διαφορετικές γεύσεις πιπεριών ....
Καί είμαι λάτρης τών "δικών" μας ανοιχτοπράσινων....αυτές μέσα στό νεροζούμι τους....
.
Οχι το μπουκοβο το λεω μονο για καταναλωση, οχι για σπορα, δεν πιανουν.
Εγω εχω φαει μονο αποξηραμενες πιπεριες. Η Carolina και η jolokia σε αποξηραμενες, εχουν απλως μια δυσαρεστη βαρια μυρωδια η οποια ομως χανεται στο φαγητο λογο της μικρης ποσοτητας που θα χρησιμοποιησεις. Γευση στην αποξηραμενη δεν εχει, μονο καψιμο. Αν ψαχνεις για γευσεις μαλλον οι πολυ καυτερες δε σου κανουν ακομα και φρεσκιες. Και να εχουν γευση απο το καψιμο δεν θα την καταλαβεις για πολυ ωρα.
Re: Περί καυτερών
Δημοσιεύτηκε: 19 Νοέμ 2019, 00:19
από hellegennes
Otto Weininger έγραψε: 03 Νοέμ 2018, 14:49
Γιατί να θέλει κάποιος να φάει κάτι τόσο καυτερό; Πέραν της ζημιάς που κάνει.
Μπεμπεκίστικη απόδειξη αντρισμού.
Re: Περί καυτερών
Δημοσιεύτηκε: 19 Νοέμ 2019, 00:28
από Χαοτικός
Γιατί τα καυτερά είναι καύλα. Και βασικά αρέσουν στους γκέι. Θα καταντήσεις σαν τη Λουκά ρε μπάμια. Σύνελθε.