!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Alien: Romulus

Κινηματογράφος (κριτικές και προτάσεις), θέατρο, ερμηνεία, χορός, τραγούδι, τηλεόραση, ραδιόφωνο κ.ά.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Alien: Romulus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Δεν είναι μπλοκμπάστερ. Είναι άρτια σκηνοθετημένο θρίλερ. Δεν σου λέω δες το γιατί έχει εκρήξεις και μπαμ-μπουμ (έχει κάτι λίγα αλλά δεν είναι εκεί η έμφαση).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Πτολεμαίος
Phorum.gr user: Last Veteran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πτολεμαίος »

hellegennes έγραψε: 13 Σεπ 2024, 22:04
Πτολεμαίος έγραψε: 13 Σεπ 2024, 15:55
hellegennes έγραψε: 13 Σεπ 2024, 01:01 Minor Spoilers

Μόλις γύρισα από IMAX. Συμπαθητικό. Πολύ καλός ηθοποιός ο μαυρούκος (Ντέιβιντ Τζόνσον). Κατά τα άλλα οκέι πλοκή χωρίς κάποια ιδιαίτερη ανατροπή. Όταν λέω ανατροπή δεν εννοώ κάποιο ηλίθιο twist ending, εννοώ να γίνει κάτι που δεν το περιμένεις. Είναι τυπική κατάσταση "είμαστε σε ένα σκάφος (διαστημικό σταθμό) και μας κυνηγάνε μουτροαγκαλίτσες και άλιεν". Η πλοκή είναι αναμενόμενη, δεν έχει εκπλήξεις ούτε κάτι καινούργιο να προσφέρει στο franchise.

Βρίσκω μπανάλ την επανάληψη ατακών από άλλες ταινίες, ειδικά όταν δεν βγάζουν νόημα στο συγκεκριμένο κόντεξτ και άκομψη την χρήση ΑΙ ηθοποιίας με την φάτσα και την φωνή του Ίαν Χολμ, που πάνε 4 χρόνια που έχει πεθάνει. Η οικογένειά του θα πρέπει να χρειάζεται πολύ το χρήμα. Αφήστε τους νεκρούς στην ησυχία τους.

Ωραίος ήχος, ωραία εφέ, ωραία σκηνοθεσία, λίγο άνισο pacing, καλή χρήση σασπένς. Γενικά είχα χαμηλές προσδοκίες, οπότε λίγο πολύ αυτά περίμενα. Βλέπεται ευχάριστα. Εξαίρεση μια σκηνή στην αρχή που παίζουν με την βαρύτητα και πραγματικά σε πιάνει ίλιγγος από τον χειρισμό του πλάνου. Ευτυχώς ήταν σύντομη σκηνή αλλιώς θα έβγαζα τα ζελεδάκια χάριμπο που έτρωγα.

Κάτι ακόμα που μου άφησε κακή γεύση ήταν που έμπλεξαν μέσα στοιχεία από τον Προμηθέα. Πολύ κακή επιλογή και δυστυχώς θα συνεχιστεί γιατί αυτή η ταινία έβγαλε λεφτά και σίγουρα θα έχει συνέχεια. Καλύτερα θα ήταν να κάνουν πως δεν υπήρξε ποτέ ο Προμηθέας και η... ας πούμε συνέχειά του.
Αξίζει να πάρω τη γυναίκα να πάμε σινεμά να το δούμε ή μπα;
Ωραίο είναι, βλέπεται ευχάριστα. Απλά μην περιμένεις να δεις κάτι καινούργιο. Δεν έχει πλοκή, είναι Άλιεν που κυνηγάνε 5 άτομα σε έναν διαστημικό σταθμό. Αν είναι να το δεις, μόνο σε IMAX. Ο ήχος και τα εφέ τα σπάνε, η ταινία τεχνικά είναι άψογη.
Καλά εγώ δεν περιμένω κάτι καινούργιο.
Ξέρω πάνω κάτω τι θα δω. Η κυρά μου ούτως ή άλλως έχει άγνοια περί του lore και αφού λες ότι είναι άρτιο σε τεχνικά θέματα θα την κάνω μάλλον την επίσκεψη.

Δεν έχουμε imax στην Αθήνα ρε. :lol:
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

hellegennes έγραψε: 13 Σεπ 2024, 22:35 Δεν είναι μπλοκμπάστερ. Είναι άρτια σκηνοθετημένο θρίλερ. Δεν σου λέω δες το γιατί έχει εκρήξεις και μπαμ-μπουμ (έχει κάτι λίγα αλλά δεν είναι εκεί η έμφαση).
Δε βλέπω Ντίσνεϋ. Μόνο τις σειρές σταρ Γουόρς βλέπω από αυτή, κι αυτές τις βρίσκω αισχος.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Πτολεμαίος
Phorum.gr user: Last Veteran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πτολεμαίος »

AlienWay έγραψε: 13 Σεπ 2024, 23:01
hellegennes έγραψε: 13 Σεπ 2024, 22:35 Δεν είναι μπλοκμπάστερ. Είναι άρτια σκηνοθετημένο θρίλερ. Δεν σου λέω δες το γιατί έχει εκρήξεις και μπαμ-μπουμ (έχει κάτι λίγα αλλά δεν είναι εκεί η έμφαση).
Δε βλέπω Ντίσνεϋ. Μόνο τις σειρές σταρ Γουόρς βλέπω από αυτή, κι αυτές τις βρίσκω αισχος.
Έχει το κανάλι της Ντίσνεϋ το ρομιουλους;
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Άβαταρ μέλους
AlienWay

Πτολεμαίος έγραψε: 13 Σεπ 2024, 23:03
Η Ντίσνεϋ έχει την παραγωγή άρα κάποια στιγμή θα το δείξει στο Πλας η στο χούλου.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me »

Ενδιαφερον φαινεται . χρονολογικα prequel του alien 1 και sequel των προμηθεα και κοβεναντ . δεν πηγα σινεμα οποτε το περιμενω απο θειο παιρατ μπευ .
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Πτολεμαίος έγραψε: 13 Σεπ 2024, 22:58 Δεν έχουμε imax στην Αθήνα ρε. :lol:
Πλάκα κάνεις τώρα. :o
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

AlienWay έγραψε: 13 Σεπ 2024, 23:17

Η Ντίσνεϋ έχει την παραγωγή άρα κάποια στιγμή θα το δείξει στο Πλας η στο χούλου.
Για το Hulu το προόριζαν αρχικά. Προς το τέλος αποφάσισαν να βγει πρώτα στους κινηματογράφους. Βασικά αυτό πρέπει να σου λέει πολλά πράγματα για την ποιότητα της ταινίας. Επίσης καμμιά σχέση με Ντίσνεϋ. Απλά τούς ανήκουν πλέον τα δικαιώματα. Δεν τόλμησαν να βάλουν το χέρι τους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Νon4me έγραψε: 13 Σεπ 2024, 23:19 Ενδιαφερον φαινεται . χρονολογικα prequel του alien 1 και sequel των προμηθεα και κοβεναντ . δεν πηγα σινεμα οποτε το περιμενω απο θειο παιρατ μπευ .
Technically, δεν είναι sequel καμμιάς ταινίας. Χρονολογικά είναι ανάμεσα στο Alien και στο Aliens.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Νon4me

hellegennes έγραψε: 13 Σεπ 2024, 23:52
Νon4me έγραψε: 13 Σεπ 2024, 23:19 Ενδιαφερον φαινεται . χρονολογικα prequel του alien 1 και sequel των προμηθεα και κοβεναντ . δεν πηγα σινεμα οποτε το περιμενω απο θειο παιρατ μπευ .
Technically, δεν είναι sequel καμμιάς ταινίας. Χρονολογικά είναι ανάμεσα στο Alien και στο Aliens.
ναι εχεις δικιο . λανθασμενη εντυπωση. :smt023
Άβαταρ μέλους
AlienWay

hellegennes έγραψε: 13 Σεπ 2024, 23:49
AlienWay έγραψε: 13 Σεπ 2024, 23:17

Για το Hulu το προόριζαν αρχικά. Προς το τέλος αποφάσισαν να βγει πρώτα στους κινηματογράφους. Βασικά αυτό πρέπει να σου λέει πολλά πράγματα για την ποιότητα της ταινίας. Επίσης καμμιά σχέση με Ντίσνεϋ. Απλά τούς ανήκουν πλέον τα δικαιώματα. Δεν τόλμησαν να βάλουν το χέρι τους.
Αν ξεπατικωνει σκηνές και ατάκες από τις προηγούμενες ταινίες του φραντσαιζ όπως λένε οι κριτικές, πρόκειται για τυπική προχειρότητα τύπου Ντίσνεϋ η οποία φοβάται να ρισκάρει να κάνει το επόμενο βήμα.

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ αυτό προσπάθησε να κάνει με τον Προμηθέα και το κοβεναντ. Τα σκατωσε στην εκτέλεση, αλλά τουλάχιστον προσπάθησε.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

AlienWay έγραψε: 14 Σεπ 2024, 00:14 Αν ξεπατικωνει σκηνές και ατάκες από τις προηγούμενες ταινίες του φραντσαιζ όπως λένε οι κριτικές, πρόκειται για τυπική προχειρότητα τύπου Ντίσνεϋ η οποία φοβάται να ρισκάρει να κάνει το επόμενο βήμα.
Υπερβολές. Υπάρχουν μόνο δύο ατάκες που χρησιμοποιούνται αυτολεξεί και μόνο μια σκηνή που είναι τελείως καθρέφτισμα μιας άλλης. Είναι fan service μεν, αλλά δεν καταστρέφεται μια ταινία από μία ατάκα (η άλλη κολλάει 100%). Έχει πάρα πολλά nods, όντως, αλλά θα τα παρατηρήσεις αποκλειστικά και μόνο αν είσαι Αλιενάκιας σε βαθμό κακουργήματος. Εγώ είμαι και νομίζω ότι τα έπιασα όλα, αλλά δεν είναι in your face (pun intended).

Όταν λέω nods, εννοώ ότι είναι διακριτικές αναφορές, δεν είναι αντιγραμμένες σκηνές και ατάκες. Καμμία σχέση. Απλά αν είσαι κολλημένος με το franchise θα πιάσεις τον εαυτό σου να σκέφτεται "αυτό θυμίζει κάπως εκείνην την σκηνή από την τάδε ταινία".
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
AlienWay

Το χειρότερο για μένα ήταν το κοβεναντ. Δε καταλαβαίνω γιατί τα Άλιεν έπρεπε να είναι σώνει και δε έμμεσα δημιουργήματα του ανθρώπου ( ο άνθρωπος έφτιαξε το ρομπότ και το ρομπότ τα Άλιεν) και όχι παράγωγα της φυσικής εξέλιξης ενός ξένου πλανήτη
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Νon4me

AlienWay έγραψε: 14 Σεπ 2024, 00:56 Το χειρότερο για μένα ήταν το κοβεναντ. Δε καταλαβαίνω γιατί τα Άλιεν έπρεπε να είναι σώνει και δε έμμεσα δημιουργήματα του ανθρώπου ( ο άνθρωπος έφτιαξε το ρομπότ και το ρομπότ τα Άλιεν) και όχι παράγωγα της φυσικής εξέλιξης ενός ξένου πλανήτη
Μια χαρα ηταν το κοβεναντ . Σε φυσικη εξελιξη μπορει να μη γινοταν ποτε . επι της ουσιας ο διαβολικος david επαιζε με το black goo και δημιουργησε τα τέρατα αυτα που ηταν ''παππουδες'' των alien . Οπως ο engineer θυσιαζεται πινοντας το στη γη ξεκινωντας ετσι την ζωη στην αρχη του προμηθεα.
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

AlienWay έγραψε: 14 Σεπ 2024, 00:56 Το χειρότερο για μένα ήταν το κοβεναντ. Δε καταλαβαίνω γιατί τα Άλιεν έπρεπε να είναι σώνει και δε έμμεσα δημιουργήματα του ανθρώπου ( ο άνθρωπος έφτιαξε το ρομπότ και το ρομπότ τα Άλιεν) και όχι παράγωγα της φυσικής εξέλιξης ενός ξένου πλανήτη
Κάτι εξωγήινοι γίγαντες με αλπινισμό δεν ήταν που έφτιαξαν τα άλιεν;
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Απάντηση

Επιστροφή στο “7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ”