Σελίδα 2 από 4

Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ

Δημοσιεύτηκε: 04 Ιούλ 2022, 22:27
από kongrosian
Beria έγραψε: 04 Ιούλ 2022, 22:23
kongrosian έγραψε: 04 Ιούλ 2022, 22:20
Ζενίθεδρος έγραψε: 04 Ιούλ 2022, 21:32

Το καϊμάκι πρέπει να δένει, κι όχι να βγαίνει με το που πάει να σηκωθεί. Για αυτό χρειάζεται μπρίκι με κλειστό στόμιο. Αν το καθυστερήσεις όμως για λίγα δευτερόλεπτα, το έχασες. Αφού ρίξεις το καϊμάκι, πρέπει να ξαναψήσεις λίγο τον καφέ. Επίσης θέλει καλό ανακάτεμα για να δέσει η ζάχαρη με το λίπος του καφέ, αλλά με ξύλινο αναδευτήρα για να μην κόβει το βράσιμο. Αν και δεν τον γουστάρω τον ελληνικό, έτυχε να μεγαλώσω μέσα σε καφενείο.
Καπου ειχε πάρει το ματι μου, οτι τα παλια χρόνια στα καφενεία, ο καφετζής, αναλογα με την διαδικασία που ακολουθουσε στην παρασκευή καφε, μπορουσε να σου κανει δεκαδες τυπους ελληνικου καφε.

Αυτό που περιγράφεις είναι ενας τυπος απ αυτους λογικα.
Αυτός πάντως που περιγράφει, με το δεύτερο ψήσιμο, είναι ο βραστός

Πρέπει να κάνουμε ενα οδηγο παρασκευης. Έχουμε μαθει ολους τους τυπους του εσπρεσσο, τα παιδια μας γίνονται μπαριστας, και δεν ξέρουμε τα του ελληνικού.

Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ

Δημοσιεύτηκε: 04 Ιούλ 2022, 22:43
από Ερμής
Αν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω από κάθε τύπο καφέ, να πάτε στο μικρό καφέ της Δραγατσανιου στη στοα κάτω από το υπουργείο Εσωτερικων

Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ

Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούλ 2022, 01:21
από Volk
Γεια σας, ηρθα να μαθω τα παντα γυρω απο καθε τυπο καφε!

Ο καφετζης: :102: :hammer: :102: :hammer: :102: :-?

Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ

Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούλ 2022, 01:55
από hellegennes
kongrosian έγραψε: 04 Ιούλ 2022, 18:56
mao mao έγραψε: 04 Ιούλ 2022, 18:54 Πέτα το Λουμίδη και πάρε ουζουνογλου σε πρώτη φάση.
αν τον βρω, θα τον δοκιμάσω. θενξ. :goodpost:
What? Ανοίγεις νήμα για τον ελληνικό καφέ και δεν ξέρεις τον Ουζούνογλου;

Είναι σαν να ανοίγεις νήμα για τον στιγμιαίο καφέ και να μην ξέρεις τον Jacobs.

Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ

Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούλ 2022, 02:00
από Οργισμένος
hellegennes έγραψε: 05 Ιούλ 2022, 01:55
kongrosian έγραψε: 04 Ιούλ 2022, 18:56
mao mao έγραψε: 04 Ιούλ 2022, 18:54 Πέτα το Λουμίδη και πάρε ουζουνογλου σε πρώτη φάση.
αν τον βρω, θα τον δοκιμάσω. θενξ. :goodpost:
What? Ανοίγεις νήμα για τον ελληνικό καφέ και δεν ξέρεις τον Ουζούνογλου;

Είναι σαν να ανοίγεις νήμα για τον στιγμιαίο καφέ και να μην ξέρεις τον Jacobs.
Ρε τράβα από δω χαμω...

Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ

Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούλ 2022, 02:03
από Σπύρος
Το μόνο Ελληνικό.

Εικόνα

Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ

Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούλ 2022, 04:34
από sys3x
Beria έγραψε: 04 Ιούλ 2022, 21:21
sys3x έγραψε: 04 Ιούλ 2022, 19:27
Beria έγραψε: 04 Ιούλ 2022, 19:22 Όποιος πίνει ελληνικό καφέ έχει τον καφεκοπτη του και το χαρμάνι του
Αρχίδια, εγώ είχα τον παππού στον Βαρδάρη, τον Πόντιο και γινόμασταν. Τι να τα κάνεις τα ζυμπράγκαλα.
Κι εγώ σε παππού αναφέρομαι όταν μιλάω για καφεκόπτη
όχι σε μηχάνημα
Είχε βρει το κόλπο ρε σε λέω, με το σωστό βράσιμο δε μπορώ καν να σου περιγράψω την εμπειρία με ανθρωπινά λόγια, κυριολεκτικά σου έπαιρνε όλη σκοτούρα το άρωμά, αυτό μέχρι να πιεις την πρώτη γουλιά, κάτι σαν ιεροτελεστία του τα γαμάω όλους και όλα, καφές με αρχίδια.

Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ

Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούλ 2022, 06:22
από Πτολεμαίος
kongrosian έγραψε: 04 Ιούλ 2022, 18:56
mao mao έγραψε: 04 Ιούλ 2022, 18:54 Πέτα το Λουμίδη και πάρε ουζουνογλου σε πρώτη φάση.
αν τον βρω, θα τον δοκιμάσω. θενξ. :goodpost:
Βασιλόπουλος τον έχει σίγουρα.

Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ

Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούλ 2022, 06:38
από Πτολεμαίος
Volk έγραψε: 04 Ιούλ 2022, 19:16
kongrosian έγραψε: 04 Ιούλ 2022, 18:54 Volk δώσε μας τα φώτα σου. :102:
Δεν πινω Ελληνικο καφε.

Μου αρεσει ο nescafe gold, σκετος!
Σε θεωρώ γευσιγνωστη/γευσιλατρη και μου λες για νεσκαφεδες που είναι (κυριολεκτικά) αποξηραμενες βαλβολινες;

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 04 Ιούλ 2022, 19:13 Βάλτο από Οκτώβρη, τώρα έχει 40 βαθμούς ρε τρελέ.
Την μπύρα το χειμώνα την πίνεις ζέστη;
Γιατί να πιεις τον καφέ το καλοκαίρι κρύο;

Άμα θετε να δροσιζεστε πάρτε νερό με τον (πάντα ζεστό) καφέ σας ή κάνα παγωτό.

Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ

Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούλ 2022, 06:50
από taxalata xalasa
Beria έγραψε: 04 Ιούλ 2022, 22:23
kongrosian έγραψε: 04 Ιούλ 2022, 22:20
Ζενίθεδρος έγραψε: 04 Ιούλ 2022, 21:32

Το καϊμάκι πρέπει να δένει, κι όχι να βγαίνει με το που πάει να σηκωθεί. Για αυτό χρειάζεται μπρίκι με κλειστό στόμιο. Αν το καθυστερήσεις όμως για λίγα δευτερόλεπτα, το έχασες. Αφού ρίξεις το καϊμάκι, πρέπει να ξαναψήσεις λίγο τον καφέ. Επίσης θέλει καλό ανακάτεμα για να δέσει η ζάχαρη με το λίπος του καφέ, αλλά με ξύλινο αναδευτήρα για να μην κόβει το βράσιμο. Αν και δεν τον γουστάρω τον ελληνικό, έτυχε να μεγαλώσω μέσα σε καφενείο.
Καπου ειχε πάρει το ματι μου, οτι τα παλια χρόνια στα καφενεία, ο καφετζής, αναλογα με την διαδικασία που ακολουθουσε στην παρασκευή καφε, μπορουσε να σου κανει δεκαδες τυπους ελληνικου καφε.

Αυτό που περιγράφεις είναι ενας τυπος απ αυτους λογικα.
Αυτός πάντως που περιγράφει, με το δεύτερο ψήσιμο, είναι ο βραστός
και αφου μιλαει για ζαχαρη μιλαμε προφανως για τον «γλυκύ» ή «γλυκύς» ;

ο γλυκύ βραστός; ή
ο γλυκύς βραστός;

έχω ακούσει το πρώτο 100μύρια φορές...

Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ

Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούλ 2022, 07:22
από Ζενίθεδρος
taxalata xalasa έγραψε: 05 Ιούλ 2022, 06:50
Beria έγραψε: 04 Ιούλ 2022, 22:23
kongrosian έγραψε: 04 Ιούλ 2022, 22:20

Καπου ειχε πάρει το ματι μου, οτι τα παλια χρόνια στα καφενεία, ο καφετζής, αναλογα με την διαδικασία που ακολουθουσε στην παρασκευή καφε, μπορουσε να σου κανει δεκαδες τυπους ελληνικου καφε.

Αυτό που περιγράφεις είναι ενας τυπος απ αυτους λογικα.
Αυτός πάντως που περιγράφει, με το δεύτερο ψήσιμο, είναι ο βραστός
και αφου μιλαει για ζαχαρη μιλαμε προφανως για τον «γλυκύ» ή «γλυκύς» ;

ο γλυκύ βραστός; ή
ο γλυκύς βραστός;

έχω ακούσει το πρώτο 100μύρια φορές...
Μόνο στον σκέτο δεν βάζεις καθόλου ζάχαρη. Στον μέτριο βάζεις. Επίσης, τον καφέ τον ρίχνουμε στο φλιτζάνι έτσι ώστε να σχηματίσει φουσκάλες αφενος και για να κρυώσει αφετέρου. Για αυτό, δεν τον αδειάζουμε απλά. Πρέπει, καθώς τον ρίχνεις, το μπρίκι να απομακρυνθεί μέχρι μισό μέτρο από το φλιτζάνι.

Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ

Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούλ 2022, 08:23
από Volk
Πτολεμαίος έγραψε: 05 Ιούλ 2022, 06:38
Volk έγραψε: 04 Ιούλ 2022, 19:16

Δεν πινω Ελληνικο καφε.

Μου αρεσει ο nescafe gold, σκετος!
Σε θεωρώ γευσιγνωστη/γευσιλατρη και μου λες για νεσκαφεδες που είναι (κυριολεκτικά) αποξηραμενες βαλβολινες;


Αυτος μου αρεσει σε γευση

:102:

Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ

Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούλ 2022, 08:29
από kongrosian
Ζενίθεδρος έγραψε: 05 Ιούλ 2022, 07:22
taxalata xalasa έγραψε: 05 Ιούλ 2022, 06:50
Beria έγραψε: 04 Ιούλ 2022, 22:23

Αυτός πάντως που περιγράφει, με το δεύτερο ψήσιμο, είναι ο βραστός
και αφου μιλαει για ζαχαρη μιλαμε προφανως για τον «γλυκύ» ή «γλυκύς» ;

ο γλυκύ βραστός; ή
ο γλυκύς βραστός;

έχω ακούσει το πρώτο 100μύρια φορές...
Μόνο στον σκέτο δεν βάζεις καθόλου ζάχαρη. Στον μέτριο βάζεις. Επίσης, τον καφέ τον ρίχνουμε στο φλιτζάνι έτσι ώστε να σχηματίσει φουσκάλες αφενος και για να κρυώσει αφετέρου. Για αυτό, δεν τον αδειάζουμε απλά. Πρέπει, καθώς τον ρίχνεις, το μπρίκι να απομακρυνθεί μέχρι μισό μέτρο από το φλιτζάνι.
πρέπει να απομακρυνθεί μισό μέτρο, ΑΛΛΑ και να ξανακατέβει προς τα κάτω καθώς τον ρίχνεις. ανεβάζεις-κατεβάζεις μπρίκι. θέλει μαεστρία που μόνο οι παλαιοί είχαν.

Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ

Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούλ 2022, 08:37
από kongrosian
Volk έγραψε: 05 Ιούλ 2022, 08:23
Πτολεμαίος έγραψε: 05 Ιούλ 2022, 06:38
Volk έγραψε: 04 Ιούλ 2022, 19:16

Δεν πινω Ελληνικο καφε.

Μου αρεσει ο nescafe gold, σκετος!
Σε θεωρώ γευσιγνωστη/γευσιλατρη και μου λες για νεσκαφεδες που είναι (κυριολεκτικά) αποξηραμενες βαλβολινες;


Αυτος μου αρεσει σε γευση

:102:
απλά τον έχεις συνηθίσει. ο καφές είναι σαν τα τσιγάρα. όσο και χάλια να είναι, αν τον έχεις συνηθίσει... τον συνήθισες. δεν τρέχει τίποτα, όλοι έχουμε κακές συνήθειες.

κι εγω παλιά έπινα φραπέ γλυκό με γάλα. γέλαγε ο κόσμος.

Re: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ

Δημοσιεύτηκε: 05 Ιούλ 2022, 08:43
από kongrosian
hellegennes έγραψε: 05 Ιούλ 2022, 01:55
kongrosian έγραψε: 04 Ιούλ 2022, 18:56
mao mao έγραψε: 04 Ιούλ 2022, 18:54 Πέτα το Λουμίδη και πάρε ουζουνογλου σε πρώτη φάση.
αν τον βρω, θα τον δοκιμάσω. θενξ. :goodpost:
What? Ανοίγεις νήμα για τον ελληνικό καφέ και δεν ξέρεις τον Ουζούνογλου;

Είναι σαν να ανοίγεις νήμα για τον στιγμιαίο καφέ και να μην ξέρεις τον Jacobs.
με μια μικρή έρευνα που έκανα, πουλιέται από Λάρισα και πάνω και Αθήνα. εδώ νότια δεν παίζει. :102:
έχω παραγγείλει 100 γραμμάρια από το Skroutz.