waldorf έγραψε: 08 Δεκ 2021, 15:24
Ναί να πας το παιδί σου στους προσκόπους αλλά όχι "με κλειστά μάτια".Και εξηγούμαι:
Ήμουν πρόσκοπος για πολλά χρόνια και έχω τις καλύτερες αναμνήσεις (αλλά και αρκετές χρηστικές-πρακτικές γνώσεις που δύσκολα θα βρεις σε άλλη δραστηριότητα) μέχρι σήμερα.Τα ανήψια μου επίσης είναι πρόσκοποι και παρ`ότι είναι σε "δύσκολη"ηλικία (στην εφηβεία) εξακολουθούν να το γουστάρουν.
Όμως πρέπει να προσέξεις το ποστ του Παγχρηστος.Το σύστημα που θα πάει το παιδί παίζει τεράστιο ρόλο.Για παράδειγμα εγώ γύρω στο 80-81 πήγα στο 56 Ακροπόλεως (εκεί που είχε πάει κι ο πατέρας μου και ο θείος μου αρκετά χρόνια πίσω) και ακόμη είχαν στη λέσχη αναρτημένη φωτογραφία του Βασιλιά και ακολουθούσαν μια τελείως στρατοκαυλική λογική που σε τίποτα δεν μπορούσε να βοηθήσει ένα 7χρονο πιτσιρίκι.
Φυσικά έφυγα (με φύγανε οι δικοί μου!) και πήγα στο 5ο στη Νέα Σμύρνη.
Οκ εκεί έζησα υπέροχα χρόνια.Ιδιαίτερα για ένα παιδί της πόλης που δεν έχει καν χωριό,είναι εξαιρετική επιλογή.
Εκδρομές 2-3ήμερες σε κορφοβούνια και μαγείρεμα στη φωτιά.Πεζοπορίες σε μονοπάτια και ορειβασία μέχρι να βρεις το σημείο που θα στήσεις.Κατασκηνώσεις 15θήμερες το καλοκαίρι όχι σε προκατ σπιτάκια,αλλά σε σκηνές και όλες οι "εγκαταστάσεις" φτιαγμένες με τα χέρια μας (πχ 1χ1χ1 σκάψιμο για σκατόλακο,παραβάν αυτοσχέδιο ολόγυρα και ένα βουνό ασβέστη και χώμα παραδίπλα για τουαλέτα.Το καζανάκι μας ήταν το φτυάρι.)
Απίθανες νύχτες γύρω απ`τη φωτιά ή σε καταφύγια.Πω ρε`συ μπορώ να γράφω ώρες,άρχισα να τα θυμάμαι ένα-ένα...
Να πας το παιδί σου,αλλά να τσεκάρεις το σύστημα τι προσανατολισμό έχει.
αυτο το ποστ ηθελα να δω.
ναι, το ψαχνω. ευτυχως σημερα υπαρχουν τα σοσιαλ. ας πουμε βρηκα το φβ των ναυτοπροσκοπων, κοιταξα καπακι το προσωπικο φβ του διαχειριστη, ειδα οτι ειναι φιλος φιλου, πηρα πληροφοριες.
πολυ ευκολοτερο απο το να πηγαινεις τυφλα και να κρινεις απο το τι φωτο εχουν στον τοιχο.
ειναι δικο μου απωθημενο, που δεν με πηγαν οι γονεις μου οταν ημουν μικρος. πηγαιναμε εκδρομες στο βουνο, μονοι μας, και συχνα σε μερος που εκαναν κατασκηνωση προσκοποι. επαιζα μαζι τους, και ζηλευα.