!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Προσκοπισμος.

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
Null
Συντονιστής

Re: Προσκοπισμος.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Null »

Stalker έγραψε: 06 Δεκ 2021, 11:32
Εξαρτάται από το σε ποιους θα πέσει. Anecdotally όσοι γνωστοί μου έκαναν προσκόπους (ναυτό-, δεν ξέρω αν έχει σημασία) ήταν από βαριά συντηρητικές οικογένειες, οπότε κράτα μια πισινή μήπως το αποτέλεσμα της κοινωνικοποίησης σε τέτοιους κύκλους είναι να μάθει να ακούει κανέναν πνευματικό αντί για σένα.
Αδέλφια Χριστός Ανέστη!
Χρόνια Πολλά όπως τα θέλει ο Θεός!

Τι μέρος του λόγου είναι ο Προσκοπισμός; Είναι Ορθόδοξος;

Υπάρχουν φήμες ότι είναι μασσωνικός και αν θες την γνώμη μου είναι αληθινές. Έχω πάει στους προσκόπους για 3 ολόκληρα χρόνια!!! Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα που κάθησα, δεν τίμησα ούτε μια φορά την πατρίδα μου, όπως μου είχαν πει.

https://www.agiooros.net/forum/viewtopic.php?t=9498

Georg Von Balkanen έγραψε: 06 Δεκ 2020, 19:38 Σβαστικες για όλους. Είμαστε όλοι αντιναζι.
Άβαταρ μέλους
Αγχίαλος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγχίαλος »

μου φαίνεται πουστριλίκι η όλη φάση, καλύτερα να πάει σε καμιά ακαδημία ποδοσφαίρου ή κάποιου άλλου ομαδικού αθλήματος ή καμιά πολεμική τέχνη
Volk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Volk »

Εμπεδοκλής έγραψε: 06 Δεκ 2021, 11:20
Ασέβαστος έγραψε: 06 Δεκ 2021, 10:57 Εξεταζω την πιθανοτητα να στειλω το παιδι μου.
ολο και καποιος απο δωμεσα θα εχει παει.

αναμνησεις; αποψεις;
Στείλε το κατηχητικό. Θα περάσει καλύτερα.
:+1: :goodpost:
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
Άβαταρ μέλους
Null
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Null »

Ασέβαστος έγραψε: 06 Δεκ 2021, 10:57 Εξεταζω την πιθανοτητα να στειλω το παιδι μου.
ολο και καποιος απο δωμεσα θα εχει παει.

αναμνησεις; αποψεις;
Δες αν το θέλουν στην Νέα Ακρόπολη. Έχω ακούσει καλά λόγια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Null την 08 Δεκ 2021, 14:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Georg Von Balkanen έγραψε: 06 Δεκ 2020, 19:38 Σβαστικες για όλους. Είμαστε όλοι αντιναζι.
Άβαταρ μέλους
Kotas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kotas »

προθαλαμος της μασσωνιας ειναι, εγκλιματιζει τα παιδια σε ορκους, τελετουργικα κλπ

επισης αυτο που ειπωθηκε πιο πανω για κακοποιηση ασχετως αν ειναι αληθες ή οχι ελλοχευει παντα ο κινδυνος, οπως σε καθε ειδους ομαδες παιδιων που περνανε χρονο μακρια απο τους γονεις τους και εχουν υπευθυνο τους ενηλικο

με αυτη τη λογικη θα πειτε δεν πρεπει να ενταχθουν ποτε σε καμια ομαδα, μπορει ναι να ειναι το ασφαλεστερο
Volk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Volk »

Kotas έγραψε: 08 Δεκ 2021, 14:52 προθαλαμος της μασσωνιας ειναι, εγκλιματιζει τα παιδια σε ορκους, τελετουργικα κλπ

επισης αυτο που ειπωθηκε πιο πανω για κακοποιηση ασχετως αν ειναι αληθες ή οχι ελλοχευει παντα ο κινδυνος, οπως σε καθε ειδους ομαδες παιδιων που περνανε χρονο μακρια απο τους γονεις τους και εχουν υπευθυνο τους ενηλικο

με αυτη τη λογικη θα πειτε δεν πρεπει να ενταχθουν ποτε σε καμια ομαδα, μπορει ναι να ειναι το ασφαλεστερο
:+1: :goodpost:
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
Άβαταρ μέλους
waldorf

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από waldorf »

Ναί να πας το παιδί σου στους προσκόπους αλλά όχι "με κλειστά μάτια".Και εξηγούμαι:
Ήμουν πρόσκοπος για πολλά χρόνια και έχω τις καλύτερες αναμνήσεις (αλλά και αρκετές χρηστικές-πρακτικές γνώσεις που δύσκολα θα βρεις σε άλλη δραστηριότητα) μέχρι σήμερα.Τα ανήψια μου επίσης είναι πρόσκοποι και παρ`ότι είναι σε "δύσκολη"ηλικία (στην εφηβεία) εξακολουθούν να το γουστάρουν.
Όμως πρέπει να προσέξεις το ποστ του Παγχρηστος.Το σύστημα που θα πάει το παιδί παίζει τεράστιο ρόλο.Για παράδειγμα εγώ γύρω στο 80-81 πήγα στο 56 Ακροπόλεως (εκεί που είχε πάει κι ο πατέρας μου και ο θείος μου αρκετά χρόνια πίσω) και ακόμη είχαν στη λέσχη αναρτημένη φωτογραφία του Βασιλιά και ακολουθούσαν μια τελείως στρατοκαυλική λογική που σε τίποτα δεν μπορούσε να βοηθήσει ένα 7χρονο πιτσιρίκι.
Φυσικά έφυγα (με φύγανε οι δικοί μου!) και πήγα στο 5ο στη Νέα Σμύρνη.
Οκ εκεί έζησα υπέροχα χρόνια.Ιδιαίτερα για ένα παιδί της πόλης που δεν έχει καν χωριό,είναι εξαιρετική επιλογή.
Εκδρομές 2-3ήμερες σε κορφοβούνια και μαγείρεμα στη φωτιά.Πεζοπορίες σε μονοπάτια και ορειβασία μέχρι να βρεις το σημείο που θα στήσεις.Κατασκηνώσεις 15θήμερες το καλοκαίρι όχι σε προκατ σπιτάκια,αλλά σε σκηνές και όλες οι "εγκαταστάσεις" φτιαγμένες με τα χέρια μας (πχ 1χ1χ1 σκάψιμο για σκατόλακο,παραβάν αυτοσχέδιο ολόγυρα και ένα βουνό ασβέστη και χώμα παραδίπλα για τουαλέτα.Το καζανάκι μας ήταν το φτυάρι.)
Απίθανες νύχτες γύρω απ`τη φωτιά ή σε καταφύγια.Πω ρε`συ μπορώ να γράφω ώρες,άρχισα να τα θυμάμαι ένα-ένα...
Να πας το παιδί σου,αλλά να τσεκάρεις το σύστημα τι προσανατολισμό έχει.
Nandros έγραψε: 26 Αύγ 2024, 17:56

Άντε γαμήσου λοιπόν συφιλιασμένο μουνόπανο.
.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Αγχίαλος έγραψε: 08 Δεκ 2021, 14:49 μου φαίνεται πουστριλίκι η όλη φάση, καλύτερα να πάει σε καμιά ακαδημία ποδοσφαίρου ή κάποιου άλλου ομαδικού αθλήματος ή καμιά πολεμική τέχνη
το πολεμικη τεχνη ενταξει, αλλα δεν υπαρχει στον πλανητη τιποτα χειροτερο απο το ποδοσφαιρο.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

waldorf έγραψε: 08 Δεκ 2021, 15:24 Ναί να πας το παιδί σου στους προσκόπους αλλά όχι "με κλειστά μάτια".Και εξηγούμαι:
Ήμουν πρόσκοπος για πολλά χρόνια και έχω τις καλύτερες αναμνήσεις (αλλά και αρκετές χρηστικές-πρακτικές γνώσεις που δύσκολα θα βρεις σε άλλη δραστηριότητα) μέχρι σήμερα.Τα ανήψια μου επίσης είναι πρόσκοποι και παρ`ότι είναι σε "δύσκολη"ηλικία (στην εφηβεία) εξακολουθούν να το γουστάρουν.
Όμως πρέπει να προσέξεις το ποστ του Παγχρηστος.Το σύστημα που θα πάει το παιδί παίζει τεράστιο ρόλο.Για παράδειγμα εγώ γύρω στο 80-81 πήγα στο 56 Ακροπόλεως (εκεί που είχε πάει κι ο πατέρας μου και ο θείος μου αρκετά χρόνια πίσω) και ακόμη είχαν στη λέσχη αναρτημένη φωτογραφία του Βασιλιά και ακολουθούσαν μια τελείως στρατοκαυλική λογική που σε τίποτα δεν μπορούσε να βοηθήσει ένα 7χρονο πιτσιρίκι.
Φυσικά έφυγα (με φύγανε οι δικοί μου!) και πήγα στο 5ο στη Νέα Σμύρνη.
Οκ εκεί έζησα υπέροχα χρόνια.Ιδιαίτερα για ένα παιδί της πόλης που δεν έχει καν χωριό,είναι εξαιρετική επιλογή.
Εκδρομές 2-3ήμερες σε κορφοβούνια και μαγείρεμα στη φωτιά.Πεζοπορίες σε μονοπάτια και ορειβασία μέχρι να βρεις το σημείο που θα στήσεις.Κατασκηνώσεις 15θήμερες το καλοκαίρι όχι σε προκατ σπιτάκια,αλλά σε σκηνές και όλες οι "εγκαταστάσεις" φτιαγμένες με τα χέρια μας (πχ 1χ1χ1 σκάψιμο για σκατόλακο,παραβάν αυτοσχέδιο ολόγυρα και ένα βουνό ασβέστη και χώμα παραδίπλα για τουαλέτα.Το καζανάκι μας ήταν το φτυάρι.)
Απίθανες νύχτες γύρω απ`τη φωτιά ή σε καταφύγια.Πω ρε`συ μπορώ να γράφω ώρες,άρχισα να τα θυμάμαι ένα-ένα...
Να πας το παιδί σου,αλλά να τσεκάρεις το σύστημα τι προσανατολισμό έχει.

αυτο το ποστ ηθελα να δω.

ναι, το ψαχνω. ευτυχως σημερα υπαρχουν τα σοσιαλ. ας πουμε βρηκα το φβ των ναυτοπροσκοπων, κοιταξα καπακι το προσωπικο φβ του διαχειριστη, ειδα οτι ειναι φιλος φιλου, πηρα πληροφοριες.
πολυ ευκολοτερο απο το να πηγαινεις τυφλα και να κρινεις απο το τι φωτο εχουν στον τοιχο.

ειναι δικο μου απωθημενο, που δεν με πηγαν οι γονεις μου οταν ημουν μικρος. πηγαιναμε εκδρομες στο βουνο, μονοι μας, και συχνα σε μερος που εκαναν κατασκηνωση προσκοποι. επαιζα μαζι τους, και ζηλευα.

Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

Ασέβαστος έγραψε: 09 Δεκ 2021, 09:39 ειναι δικο μου απωθημενο, που δεν με πηγαν οι γονεις μου οταν ημουν μικρος. πηγαιναμε εκδρομες στο βουνο, μονοι μας, και συχνα σε μερος που εκαναν κατασκηνωση προσκοποι. επαιζα μαζι τους, και ζηλευα.
μην περνάτε τα απωθημένα σας στα παιδιά σας
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Lugozzi έγραψε: 09 Δεκ 2021, 09:43
Ασέβαστος έγραψε: 09 Δεκ 2021, 09:39 ειναι δικο μου απωθημενο, που δεν με πηγαν οι γονεις μου οταν ημουν μικρος. πηγαιναμε εκδρομες στο βουνο, μονοι μας, και συχνα σε μερος που εκαναν κατασκηνωση προσκοποι. επαιζα μαζι τους, και ζηλευα.
σωστο, αλλα δυσκολο στην πραξη.

να μην τα ζορισουμε να κανουν οτι δεν καναμε εμεις, φυσικα, γινεται. να μην τους το προτεινουμε καν, δυσκολο.

Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

Ασέβαστος έγραψε: 09 Δεκ 2021, 09:46
Lugozzi έγραψε: 09 Δεκ 2021, 09:43
σωστο, αλλα δυσκολο στην πραξη.

να μην τα ζορισουμε να κανουν οτι δεν καναμε εμεις, φυσικα, γινεται. να μην τους το προτεινουμε καν, δυσκολο.
απλά μην το πιέσεις, γιατί θα έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα

φιλικά πάντα :wave:
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”