!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η Γιαννάκου καταψηφίζει την Συνεπιμέλεια

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: Η Γιαννάκου καταψηφίζει την Συνεπιμέλεια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Cecily Anne έγραψε: 20 Μάιος 2021, 17:03 Δεν σου λέει ότι "μόνο όταν" σου λέει "ιδίως όταν". Δηλαδή η ενδοοικογενειακή βία συμπεριλαμβάνεται στους εξαιρετικά σοβαρούς λόγους.
"ιδίως όταν" στο νομικό λόγο εξειδικεύει αυτό που έχει πει πριν, δηλαδή τι θεωρεί "εξαιρετικά σοβαρούς λόγους". Στην καθημερινή γλώσσα θα γράφαμε

"αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν" αντί για "αυτό μπορεί να γίνει μόνο για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους, ιδίως όταν"

Και είναι πολύ λογικό που λέει αυτό γιατί αποτελεί προϊόν εξυπηρέτησης μιας ομάδας πίεσης η οποία διατείνεται πως οι (ψευδείς) καταγγελίες για κακοποίηση αποτελούν ρουτίνα. Στη φούρια τους να αντιμετωπίσουν αυτό το μη πρόβλημα, οι νομοθέτες έβαλαν μια καταφανέστατα εξαμβλωματική διάταξη που δεν παίζει να σταθεί ούτε τρία λεπτά στο ΣτΕ αλλά σίγουρα θα βλάψει παιδιά μέχρι να καταπέσει.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

foscilis έγραψε: 20 Μάιος 2021, 17:11
Cecily Anne έγραψε: 20 Μάιος 2021, 17:03 Δεν σου λέει ότι "μόνο όταν" σου λέει "ιδίως όταν". Δηλαδή η ενδοοικογενειακή βία συμπεριλαμβάνεται στους εξαιρετικά σοβαρούς λόγους.
"ιδίως όταν" στο νομικό λόγο εξειδικεύει αυτό που έχει πει πριν, δηλαδή τι θεωρεί "εξαιρετικά σοβαρούς λόγους". Στην καθημερινή γλώσσα θα γράφαμε

"αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν" αντί για "αυτό μπορεί να γίνει μόνο για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους, ιδίως όταν"

Και είναι πολύ λογικό που λέει αυτό γιατί αποτελεί προϊόν εξυπηρέτησης μιας ομάδας πίεσης η οποία διατείνεται πως οι (ψευδείς) καταγγελίες για κακοποίηση αποτελούν ρουτίνα.
Στις περιπτώσεις βίας απομακρύνονται τα εμπλεκόμενα μέλη άμεσα με ασφαλιστικά μέτρα, δεν αλλάζει αυτό, τουλάχιστον δεν είδα να αλλάζει μέχρι τώρα. Όπως και να έχει, σου περιγράφει πολύ συγκεκριμένη περίπτωση που εκ των ουκ άνευ σου αφαιρεί επιμέλεια, δε σου λέει ότι "μόνο" τότε στην αφαιρώ, όπως γράφετε. Πουθενά δε λέει ότι θα παραμένει σε επιμέλεια κακοποιητικού γονέα, παρά μόνο, αν καταδικαστεί. Κατά τη διάρκεια μιας δίκης αφαιρείται προσωρινά η επιμέλεια ούτως ή άλλως αρκετά συχνά. Το "μόνο" που ερμηνεύεις είναι λάθος δηλαδή.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Cecily Anne την 20 Μάιος 2021, 17:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
georgebi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi »

:roll:

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Άβαταρ μέλους
τεν τεν
Phorum.gr user: τεν τεν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από τεν τεν »

Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli »

foscilis έγραψε: 20 Μάιος 2021, 16:49
Maspoli έγραψε: 20 Μάιος 2021, 12:57 Όποιος (βουλευτής ή κόμμα ολόκληρο) καταψηφίσει ρητά το νομοσχεδιο είναι εντελώς μαλάκας και συναινεί στην συνέχιση του εκβιασμού μιας μεγάλης ομάδας του πληθυσμού με όχημα το παιδί ή τα παιδιά.
Δε λέω ότι είναι τέλειο, μπορεί κάποιος να έχει τις μικρές ή μεγάλες ενστάσεις του, να ψηφίσει παρών ή ακόμα και να απέχει. Καταψήφιση όμως ουσιαστικά θα αποτελεί φτύσιμο κατάμουτρα σε αυτή την ομάδα του πληθυσμού. Θα αποτελεί ξεδιαντροπιά.
Δεν είναι μικρή ένσταση ότι επιβάλλεται ίσος χρόνος με πατέρα που κακοποιεί μέχρι να τελεσιδικησει η υπόθεση της κακοποίησης.
Ας αλλάξει κατάλληλα το συγκεκριμένο άρθρο (που αφορά γονιό γενικά, όχι άντρα συγκεκριμένα). Δεν είναι ζήτημα για καταψήφιση επί της αρχής. Και έχω μια αμφιβολία αν η συγκεκριμένη διατύπωση δεν έχει να κάνει με ευρύτερο νομικό ζήτημα ως προς τα ζητήματα των δικαστικών αποφάσεων.
Θέλω να ελπίζω ότι δεν υπονοείτε κάποιοι ότι πρέπει να κρύψουμε το δάσος πίσω από το δέντρο δηλ. τις ίσες ευθύνες και δικαιώματα του κάθε γονέα πίσω από το ότι μπορεί να συμβεί κάποιος γονιός (είτε ο πατέρας, είτε η μάνα) να είναι εγκληματίας.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Συμφωνώ και εγώ με το νομοσχέδιο, είναι κοινή λογική αν θέλουμε να μιλάμε για ισονομία. Επιμέρους διορθώσεις πάντα ευπρόσδεκτες.
nikos p 2020

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nikos p 2020 »

Εγώ πιστεύω ότι το ν/σ είναι δώρο του Κούλη στους πλούσιους μπαμπάδες που έχουν θέματα με τις πρώην τους.
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli »

nikos p 2020 έγραψε: 20 Μάιος 2021, 17:28 Εγώ πιστεύω ότι το ν/σ είναι δώρο του Κούλη στους πλούσιους μπαμπάδες που έχουν θέματα με τις πρώην τους.
Εσύ όταν θέλεις εξ ορισμού να μην είναι οι δύο γονείς με ίσες ευθύνες και δικαιώματα, δώρο σε ποιους θες να συνεχίσεις να κάνεις;
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Maspoli έγραψε: 20 Μάιος 2021, 17:21
Θέλω να ελπίζω ότι δεν υπονοείτε κάποιοι ότι πρέπει να κρύψουμε το δάσος πίσω από το δέντρο δηλ. τις ίσες ευθύνες και δικαιώματα του κάθε γονέα πίσω από το ότι μπορεί να συμβεί κάποιος γονιός (είτε ο πατέρας, είτε η μάνα) να είναι εγκληματίας.
Ειμαι υπέρ του νομοσχεδίου με αστερίσκους/βελτιωσεις, αλλα δεν είναι ακριβώς ίδιες οι πιθανότητες ένας πατέρας και μια μητέρα να είναι βίαιοι, ειδικότερα ο ένας απέναντι στον άλλο. Συνήθως στην ενδοοικογενειακή βία το θύμα είναι η γυναίκα, και ο θύτης ο άντρας.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης »

Βγήκε και ο γιαννης Λοβέρδος και είπε νταξει, να να δέρνεις την γυναίκα σου δεν τρέχει μια, μια χαρά μπορείς να μοιράζεσαι τον χρόνο στα μικρά σου παιδιά, και λύθηκε και θέμα. Μην κυκλοφορήσει κρετινος και δεν τον μαζέψουν. Αν και ο συγκεκριμένος έχει σπάσει τα κοντέρ της ηλιθιότητας νομίζω έτη φωτός από τον δεύτερο.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 20 Μάιος 2021, 18:15
Maspoli έγραψε: 20 Μάιος 2021, 17:21
Ειμαι υπέρ του νομοσχεδίου με αστερίσκους/βελτιωσεις, αλλα δεν είναι ακριβώς ίδιες οι πιθανότητες ένας πατέρας και μια μητέρα να είναι βίαιοι, ειδικότερα ο ένας απέναντι στον άλλο. Συνήθως στην ενδοοικογενειακή βία το θύμα είναι η γυναίκα, και ο θύτης ο άντρας.
Κάπου εδώ να βάλω ένα μεγάλο αστερίσκο και να σου θυμίσω ότι η βία δεν είναι μόνο η σωματική. Σου αρκεί μία υστερική μάνα, για να σε στείλει με χάδια και αγκαλιές εσώκλειστο στου Σινούρη. Οπότε ας μην θέτουμε "φύλα" στα παραδείγματα και ας γενικολογούμε, διότι ο μπαξές έχει όλα τα φρούτα. Προσωπικά μία υστέρω θα με έστελνε εξίσου εύκολα στο φόνο, όσο η σωματική βία. Έχω δει τον εαυτό μου να χάνει έλεγχο και να φορτώνει από μηδέν στο 1000 σε κλάσματα δευτερολέπτου.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
alekhine
Phorum.gr user: alekhine

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alekhine »

foscilis έγραψε: 20 Μάιος 2021, 16:49
Maspoli έγραψε: 20 Μάιος 2021, 12:57 Όποιος (βουλευτής ή κόμμα ολόκληρο) καταψηφίσει ρητά το νομοσχεδιο είναι εντελώς μαλάκας και συναινεί στην συνέχιση του εκβιασμού μιας μεγάλης ομάδας του πληθυσμού με όχημα το παιδί ή τα παιδιά.
Δε λέω ότι είναι τέλειο, μπορεί κάποιος να έχει τις μικρές ή μεγάλες ενστάσεις του, να ψηφίσει παρών ή ακόμα και να απέχει. Καταψήφιση όμως ουσιαστικά θα αποτελεί φτύσιμο κατάμουτρα σε αυτή την ομάδα του πληθυσμού. Θα αποτελεί ξεδιαντροπιά.
Δεν είναι μικρή ένσταση ότι επιβάλλεται ίσος χρόνος με πατέρα που κακοποιεί μέχρι να τελεσιδικησει η υπόθεση της κακοποίησης.
μπορει να δερνει και να κερατωνει την γυναικα του αλλα να ειναι καλος πατερας

πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

#τι_ψηφίσατε_ρε_μαλάκες
Άβαταρ μέλους
alekhine
Phorum.gr user: alekhine

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alekhine »

nikos p 2020 έγραψε: 20 Μάιος 2021, 17:28 Εγώ πιστεύω ότι το ν/σ είναι δώρο του Κούλη στους πλούσιους μπαμπάδες που έχουν θέματα με τις πρώην τους.
https://www.facebook.com/3anthia/posts/ ... 0704586488
πατησιωτης έγραψε: 10 Μαρ 2021, 20:59 Ο Σημίτης είναι η συνέχεια του Κωνσταντίνου Καραμανλή,στην Ευρώπη,στα ελληνοτουρκικά,στο ανήκομεν εις την Δύσιν,στην οικονομία,παντού.
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

Ακριβως
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”