Scouser έγραψε: 14 Ιαν 2021, 21:46
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 14 Ιαν 2021, 21:42Και σύμφωνα με τον Πάγκαλο ο οποίος τότε ήταν υπουργος εξωτερικών η Ελλάδα θα σύρονταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων άσχετα με το αποτέλεσμα
Και αυτό ακριβώς ήθελε να αποφύγει
Α ναι, υπάρχει και αυτή η πρωτοφανής στα χρονικά των διεθνών σχέσεων πασοκικής εμπνεύσεως άποψη, πως α) πρέπει να αποφεύγουμε πάση θυσία τη σύρραξη για να αποφύγουμε μετά να διαπραγματευτούμε και β) πως ασχέτως αποτελέσματος (δηλαδή άσχετα αν νικήσουμε ή χάσουμε), η διαπραγμάτευση δεν μας βολεύει.

Μιλάμε μάλιστα για τον ίδιο Πάγκαλο που λίγο καιρό αργότερα δήλωνε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να συζητήσει για τα πάντα με την Τουρκία, περιλαμβανομένης και της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου (το αναφέρει ο Συρίγος στο βιβλίο του ''Ελληνοτουρκικές Σχέσεις'').
Εγώ αναφέρω τα γεγονότα , σχόλια η κριτικές μπορεί να γίνουν πολλές
Πάντως ακόμη και εάν είχαμε το επιχειρησιακό πλεονέκτημα σε τοπικό επίπεδο στα Ίμια (και εδώ παίζεται ..) οι Τούρκοι είχαν αλλά πλεονεκτήματα τα οποία εχω αναφέρει πιο πάνω
Μπορούσαν άνετα να καταλάβουν ελληνικό έδαφος πχ στο Καστελόριζο η άλλου άσχετα ακόμη και θα είχαν ηττηθεί στα Ίμια ..
Η πολιτική ηγεσία της χώρας μου τότε έκρινε πως δεν χρειάζεται να γίνει πόλεμος
Εγώ σαν Αρχικελευστής τότε σε ελληνική φρεγάτα ήμουν στην θέση μου έτοιμος να κάνω αυτό που έπρεπε να κάνω
Εφόσον η επίσημη ηγεσία μου έκρινε ότι δεν χρειάζεται να γίνει πόλεμος , ε δεν θα ..πενθουσα για το ότι δεν έγινε πόλεμος !!