!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πρόβλημα με ενοικιαστή και εγγύηση

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Uppercut

Re: Πρόβλημα με ενοικιαστή και εγγύηση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Uppercut »

Jafar έγραψε: 12 Οκτ 2020, 10:14 Καλημέρα παιδιά. Νοικιάζω ένα σπίτι στη Θεσσαλονίκη σε φοιτητή. Είχαμε κάνει συμβόλαιο 2+2 χρόνια. Τα πρώτα δύο συμπληρώθηκαν τέλη Αυγούστου του 2020 και ο πατέρας του παιδιού με πήρε από μόνος του τηλέφωνο να το ανανεώσουμε για άλλα δύο χρόνια, όπως κι έγινε. Πριν 3 μέρες όμως (δηλαδή 1,5 μήνα αφότου κάναμε την ανανέωση) μου είπε ότι τελικά θα φύγει το παιδί του γιατί θα κάνουν τα μαθήματα στη σχολή τους διαδικτυακά οπότε θα μείνει σπίτι του, να μην νοικιάζει άδικα και πληρώνει, ενώ όταν κάναμε την ανανέωση πίστευαν ότι θα γίνονταν τα μαθήματα με φυσική παρουσία. Αυτό δεν ξέρω αν είναι παράλειψη δική τους να το μάθουν εγκαίρως ή κάποια δική τους ασυνεννοησία/κακή πληροφόρηση ή αν η σχολή ενημέρωσε τελευταία στιγμή. Δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω. Τέλος πάντων, σπάει το συμβόλαιο πολύ πολύ πριν τη λήξη της μίσθωσης, χωρίς να με έχει ειδοποιήσει αρκετά νωρίτερα ώστε να το προετοιμάσω, να καθαρίσω, να επικοινωνήσω με το μεσίτη, να βάλουμε αγγελία κλπ και με κρεμάει Οκτώβρη μήνα που οι περισσότεροι φοιτητές έχουν τακτοποιηθεί ας πούμε. Το θέμα είναι ότι μου ζητάει και την εγγύηση πίσω. Τη δικαιούται; Ποιο είναι το νόμιμο σε αυτές τις περιπτώσεις;

ΥΓ. Να σημειώσω ότι έχει πληρώσει τους λογαριασμούς, δεν έχει φθορά το σπίτι και το παρέδωσε σε καλή κατάσταση. Επίσης δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα επικοινωνίας ή συνεννόησης για ό,τι χρειάστηκε.

ΥΓ. Αν το θέμα είναι σε λάθος ενότητα ας μεταφερθεί. Δεν ήξερα πού να το ποστάρω.
Δεν έχει δικαίωμα να φύγει όποτε θέλει, για αυτό υπάρχει το συμβόλαιο. Δεν οφείλεις να του δώσεις τις εγγυήσεις. Τις εγγυήσεις τις δίνεις όταν φύγει - με το πέρας του συμβολαίου και είναι το σπίτι εντάξει, πληρωμένοι λογαριασμοί κλπ. Αυτά ξέρω ως ιδιοκτήτης πολλών ακινήτων, δεν είμαι νομικός.

Τώρα, ρώτα και τον δικηγόρο σου ή κάποιον δικηγόρο, όχι ότι παίζει να οφείλεις, αλλά πώς πρέπει να πάει η διαδικασία. Εγώ πάντα μιλάω με τον δικηγόρο μου.

nowhere έγραψε: 12 Οκτ 2020, 10:25 το νόμιμο είναι να σε βάλει μέσα 6 μήνες,να το αφήσει ρημάδι και να ταίσεις το σύστημα χωρίς να πάρεις μία.το έξυπνο [και ηθικό από την στιγμή που ήταν εντάξει] είναι να του τα δώσεις
Ούτε νόμιμο ούτε ηθικό είναι.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Σίγουρα μην μπλέξεις με δικαστήρια πχ ακόμη και αν ο δικηγόρος σου πει πως υπάρχει περίπτωση να πάρεις ενα ποσό. Δε θα πάρεις μία(ειδικά σε τέτοια εποχή με τον covid κλπ) και θα χαλάσεις και λεφτά σε δικαστήρια, δικηγόρους κλπ.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Αν θυμάμαι καλα πράγματι μπορείς να διεκδικήσεις δικαστικά τα υπόλοιπα ενοικια αλλα υπολόγισε ότι για το διάστημα αυτό δε θα μπορείς να το νοικιασεις! Υπολόγισε γύρω στα 2 χρόνια δικαστήρια κ αν ο ενοικιαστής σου δεν έχει περιουσιακά στοιχεία ξέχνα το γενικά. Πιστεύω οτι θα βρεις να το νοικιασεις παρα το θέμα με τους φοιτητές, η Θεσσαλονίκη απ όσο ξέρω έχει θέμα με ακίνητα, δε βρίσκεις εύκολα, οπότε μην απελπίζεσαι. Ίσως συνεννοησου να κρατήσεις την εγγύηση για επισκευές βαψιματα κτλ να το ξανανοικιασεις, που μαλλον θα το περιμένουν, αφού το σπίτι δε σου το έχουν καν αδειάσει κ στο ειπαν κ τελευταία στιγμή.
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 12 Οκτ 2020, 11:11 Αν θυμάμαι καλα πράγματι μπορείς να διεκδικήσεις δικαστικά τα υπόλοιπα ενοικια αλλα υπολόγισε ότι για το διάστημα αυτό δε θα μπορείς να το νοικιασεις!
δεν ισχυει.
Εφυγε και το βαζεις για νοικι με το ιδιο νοικι και ζητας μεχρι του ποσου που καλυπτει το χρονικο διαστημα που εμεινε ξενοικιαστο
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

talaipwros έγραψε: 12 Οκτ 2020, 11:12
EKPLIKTIKOS έγραψε: 12 Οκτ 2020, 11:11 Αν θυμάμαι καλα πράγματι μπορείς να διεκδικήσεις δικαστικά τα υπόλοιπα ενοικια αλλα υπολόγισε ότι για το διάστημα αυτό δε θα μπορείς να το νοικιασεις!
δεν ισχυει.
Εφυγε και το βαζεις για νοικι με το ιδιο νοικι και ζητας μεχρι του ποσου που καλυπτει το χρονικο διαστημα που εμεινε ξενοικιαστο
Σωστό, εννοούσα για το διάστημα που θα διεκδικήσεις αποζημίωση, κακή διατύπωση.
nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere »

Uppercut έγραψε: 12 Οκτ 2020, 10:55 Ούτε νόμιμο ούτε ηθικό είναι.
κάτι που πρακτικά επιτρέπεται είναι νόμιμο
CRWH
Phorum.gr user: CRWH

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από CRWH »

Ετσι οπως εχουν καταληξει τα πραγματα με τις φοιτητικες κατοικιες για τα επομενα 1-2 χρονια πρεπει πολλοι ιδιοκτητες να στραφουν σε προκαταβολες για ολο το ετος με βαρβατη εκπτωση.
Ειναι ο μονος τροπος αυτη την περιοδο να εχουν 5 και στο χερι και πις οφ μαιντ.
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

Ως ενοικιαστης εχω μια εχθρα με τους ιδιοκτητες, αλλα στην προκειμενη περιπτωση θα πρεπει να σου πληρωνει τα νοικια μεχρι τη ληξη του συμβολαιου. Δεν ξερω τι θα κανεις με τα νοικια, εφοσον ομως σε κρεμαει μεσοσεζον σπαζοντας συμβολαιο, εχει θρασος να σου ζηταει εγγυηση πισω. Μην του τη δινεις.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

H προσωπική μου γνώμη είναι να δώσεις την εγγύηση πίσω, διότι η εγγύηση ήταν για την κατάσταση του σπιτού κλπ. εκκρεμότητες. Σε ό,τι αφορά το συμβόλαιο, μπορείς να τον κυνηγήσεις, αλλά για μένα είναι αλητεία, διότι κανείς δεν ήξερε για τον κορωνοιό και για το ότι τα μαθήματα θα γίνουν online. Δεν ήταν προβλέψιμο.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

Cecily Anne έγραψε: 12 Οκτ 2020, 13:17 H προσωπική μου γνώμη είναι να δώσεις την εγγύηση πίσω, διότι η εγγύηση ήταν για την κατάσταση του σπιτού κλπ. εκκρεμότητες. Σε ό,τι αφορά το συμβόλαιο, μπορείς να τον κυνηγήσεις, αλλά για μένα είναι αλητεία, διότι κανείς δεν ήξερε για τον κορωνοιό και για το ότι τα μαθήματα θα γίνουν online. Δεν ήταν προβλέψιμο.
Αφου τωρα ανανεωσε (βλακωδως) ο πατερας του το συμβολαιο. Ηξερε για τον covid
Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia »

Θα συμφωνησω με την Σισιλιανα, απο την στιγμη που ηταν ΟΚ αυτα τα 2 χρονια και προσεχε και το σπιτι τοτε να δωσεις πισω την εγγυηση και να φερθεις ανθρωπινα. Εχω μια ακομα ερωτηση, η αποδειξη που εκοβες ηταν ολοκληρη ή μειωμενη; Διοτι εαν κατα το γνωστο φαινομενο η αποδειξη ηταν μικροτερη, τοτε εκτος απο φοροφυγας μπορεις να μπλεξεις ακομα περισσοτερο.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia »

Υδράργυρος έγραψε: 12 Οκτ 2020, 13:27
Cecily Anne έγραψε: 12 Οκτ 2020, 13:17 H προσωπική μου γνώμη είναι να δώσεις την εγγύηση πίσω, διότι η εγγύηση ήταν για την κατάσταση του σπιτού κλπ. εκκρεμότητες. Σε ό,τι αφορά το συμβόλαιο, μπορείς να τον κυνηγήσεις, αλλά για μένα είναι αλητεία, διότι κανείς δεν ήξερε για τον κορωνοιό και για το ότι τα μαθήματα θα γίνουν online. Δεν ήταν προβλέψιμο.
Για τον COVID ολοι ξερουμε, αλλα τι θα γινει με τις σχολες ειναι ακομα στο φλου, ο ανηψιος μου ακομα περιμενει να μαθει εαν θα κανουν μαθηματα απο την σχολη ή θα ειναι ολα απο αποσταση.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Υδράργυρος έγραψε: 12 Οκτ 2020, 13:27
Δεν ισχύει. Τελευταία στιγμή πάρθηκαν οι αποφάσεις για τα ονλάιν του εξαμήνου.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

Uppercut έγραψε: 12 Οκτ 2020, 10:55

Τώρα, ρώτα και τον δικηγόρο σου ή κάποιον δικηγόρο, όχι ότι παίζει να οφείλεις, αλλά πώς πρέπει να πάει η διαδικασία. Εγώ πάντα μιλάω με τον δικηγόρο μου.

Εγω παντα ανοιγω νημα εδω και περιμενω J.J. η Hellegenes.
Μου ερχεται πιο οικονομικα και ειναι και καλυτερες οι συμβουλες τους.
Μονο για ΜΟΥΝΑΡΕΣ δεν μιλαω μαζι τους.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

Αν ηταν κορη και ΜΟΥΝΑΡΑ, οχι μονο θα της χαριζα τις εγγυησεις, αλλα θα της πληρωνα και ενοικιο για να μεινει.
Επειδη ειναι γιος, ξεσκισε τον. Βαλε δικηγορο με cojones (πχ. J.J. & Hellegenes International Law Firm) και ΞΕΣΚΙΣΕ ΤΟΥΣ.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”