Δεν έχει δικαίωμα να φύγει όποτε θέλει, για αυτό υπάρχει το συμβόλαιο. Δεν οφείλεις να του δώσεις τις εγγυήσεις. Τις εγγυήσεις τις δίνεις όταν φύγει - με το πέρας του συμβολαίου και είναι το σπίτι εντάξει, πληρωμένοι λογαριασμοί κλπ. Αυτά ξέρω ως ιδιοκτήτης πολλών ακινήτων, δεν είμαι νομικός.Jafar έγραψε: 12 Οκτ 2020, 10:14 Καλημέρα παιδιά. Νοικιάζω ένα σπίτι στη Θεσσαλονίκη σε φοιτητή. Είχαμε κάνει συμβόλαιο 2+2 χρόνια. Τα πρώτα δύο συμπληρώθηκαν τέλη Αυγούστου του 2020 και ο πατέρας του παιδιού με πήρε από μόνος του τηλέφωνο να το ανανεώσουμε για άλλα δύο χρόνια, όπως κι έγινε. Πριν 3 μέρες όμως (δηλαδή 1,5 μήνα αφότου κάναμε την ανανέωση) μου είπε ότι τελικά θα φύγει το παιδί του γιατί θα κάνουν τα μαθήματα στη σχολή τους διαδικτυακά οπότε θα μείνει σπίτι του, να μην νοικιάζει άδικα και πληρώνει, ενώ όταν κάναμε την ανανέωση πίστευαν ότι θα γίνονταν τα μαθήματα με φυσική παρουσία. Αυτό δεν ξέρω αν είναι παράλειψη δική τους να το μάθουν εγκαίρως ή κάποια δική τους ασυνεννοησία/κακή πληροφόρηση ή αν η σχολή ενημέρωσε τελευταία στιγμή. Δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω. Τέλος πάντων, σπάει το συμβόλαιο πολύ πολύ πριν τη λήξη της μίσθωσης, χωρίς να με έχει ειδοποιήσει αρκετά νωρίτερα ώστε να το προετοιμάσω, να καθαρίσω, να επικοινωνήσω με το μεσίτη, να βάλουμε αγγελία κλπ και με κρεμάει Οκτώβρη μήνα που οι περισσότεροι φοιτητές έχουν τακτοποιηθεί ας πούμε. Το θέμα είναι ότι μου ζητάει και την εγγύηση πίσω. Τη δικαιούται; Ποιο είναι το νόμιμο σε αυτές τις περιπτώσεις;
ΥΓ. Να σημειώσω ότι έχει πληρώσει τους λογαριασμούς, δεν έχει φθορά το σπίτι και το παρέδωσε σε καλή κατάσταση. Επίσης δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα επικοινωνίας ή συνεννόησης για ό,τι χρειάστηκε.
ΥΓ. Αν το θέμα είναι σε λάθος ενότητα ας μεταφερθεί. Δεν ήξερα πού να το ποστάρω.
Τώρα, ρώτα και τον δικηγόρο σου ή κάποιον δικηγόρο, όχι ότι παίζει να οφείλεις, αλλά πώς πρέπει να πάει η διαδικασία. Εγώ πάντα μιλάω με τον δικηγόρο μου.
Ούτε νόμιμο ούτε ηθικό είναι.nowhere έγραψε: 12 Οκτ 2020, 10:25 το νόμιμο είναι να σε βάλει μέσα 6 μήνες,να το αφήσει ρημάδι και να ταίσεις το σύστημα χωρίς να πάρεις μία.το έξυπνο [και ηθικό από την στιγμή που ήταν εντάξει] είναι να του τα δώσεις