EKPLIKTIKOS έγραψε: 04 Ιουν 2020, 21:58
Cecily Anne έγραψε: 04 Ιουν 2020, 21:36
Ο πρώτος πληθυντικός καλύπτει εμένα, για εμένα θα έμπαινα, ο φίλος βοηθάει εμένα και συνάμα τον εαυτό του. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να μεγαλώσω παιδί με τον κολλητό μου, όχι.
Να σε ρωτήσω κατι απο περιέργεια. Τα ορια μεταξύ μιας τετοιας φιλιας με την ερωτική σχεση και ακομα περισσοτερο με την πυρηνική οικογένεια δε θα μπορούσαμε να πούμε ότι ειναι ασαφή; Εννοω, αν τον κολλητό σου τον αγαπάς τοσο πολυ που δεχεσαι να κυοφορησεις το παιδι του, έχετε προφανώς ηδη στενη σχέση απλα δεν κάνετε σεξ (σιγα το πράγμα, μετα απο 30 χρόνια γάμου μπορεί κ πάλι να μην κανατε κ να κοιμόμασταν κ σε διαφορετικα κρεβατια), σκεφτεστε να μεγαλωσετε μαζι ενα παιδι, επίσης θα κουβαλας μαλλον το DNA του μεσα σου, ενδεχομένως για παντα (
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Microchimerism ) ... τι κολλητοί ειναι αυτοι δηλαδή (με το συμπαθειο) ;; εγω τους αγαπαω τους κολλητούς μου, είμαστε φιλοι απο παντα, απο το σχολείο, αλλα δε θα μπορούσα να φανταστώ να ειμαι σε μια τέτοια σχεση με κανεναν τους. Δε σε κρίνω, σε θαυμάζω, κ προσπαθώ να καταλάβω.
Kαταρχάς, συζητάμε ένα υποθετικό μακροπρόθεσμο σενάριο που έχει ήδη συζητηθεί μεταξύ δύο φίλων και ως εκεί. Δεν είναι μία τετελεσμένη απόφαση που θα συμβεί αύριο. Επίσης, είναι ένα σενάριο που το έχω δει να συζητιέται αρκετά στην συγκεκριμένη κοινότητα.
Σε ό,τι αφορά σε αυτά που με ρωτάς, δεν καταλαβαίνω, γιατί σε ξενίζει τόσο. Με έναν άνθρωπο, τον οποίο αγαπάς αδερφικά/φιλικά (πάντως όχι ερωτικά), τον θαυμάζεις, τον θεωρείς αξιόλογο χαρακτήρα, προσωπικότητα, επαγγελματία, κρίνοντας από τη συμπεριφορά του σε ανίψια, βαφτιστήρια κλπ έχεις βάσιμες υποψίες ότι θα ήταν πολυ καλός πατέρας, ξέρεις ότι το θέλει και ο ίδιος πάρα πολύ, αλλά για πρακτικούς λόγους ΔΕΝ μπορεί και αντίστοιχα αισθάνεται ακριβώς τα ίδια αυτός για σένα, γιατί είναι τόσο δύσκολο να υπάρξει co-parenting? Δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε, ίσα ίσα έχουμε πολλά να μοιραστούμε. Δεν περιγράφω μία ιδανική συνθήκη, ούτε θέλω να το περάσω σαν κάτι το φυσιολογικό, κατ'εμέ δεν αντικαθιστά τίποτα μία πυρηνική οικογένεια. Αυτό που λέω είναι ότι σε ένα δυστυχές σενάριο που δύο άνθρωποι θέλουν να κάνουν παιδι και δεν μπορούν με άλλο τρόπο, ενώ μαζί μπορούν, γιατί να μην το κάνουν;
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”