Α μπράβο. Διότι στην πρώτη περίπτωση, δεν καταλαβαίνει ότι όλοι αυτοί που τον ρωτάνε περί φόρουμ είναι πιθανοί πελάτες και τους στέλνει σε μένα. Πιθανόν να πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει μία εξειδικευμένη υπηρεσία, αλλά εδώ μιλάμε για αρχάρια άτομα που δεν ξέρουν να στήνουν ακόμα ένα φόρουμ για το προτζεκτ τους. Προφανώς θα δεθούν με αυτόν που τους προσφέρει μία ολοκληρωμένη λύση σε consulting. Μπορούσε απλά να τους πει αυτά που έκανε με τις οδηγίες μου και παράλληλα να ψαχνεται να βελτιωθεί στο αντικείμενό του για να καλύπτει κενά. Όταν φτιάχνεις ένα θεματικό φόρουμ, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πώς να μαζέψεις ένα ικανό αριθμό ατόμων να φαίνεται ότι υπάρχει κάποια κίνηση κι αυτό μπορεί να πάρει μήνες.
Στη δεύτερη περίπτωση χαλάει το image του με τον πιο άθλιο τρόπο. Ειλικρινά τώρα ποιος θα βασιστεί κάποιον που ζητάει 5ευρα κάνοντας ψυχολογικό εκβιασμό (είμαι ο μοντέρνος σκλάβος σας που μπορεί να μην έχει τι να φάει).
Όσο για το Αγιον Όρος, απλά προσφέρει άκυρη πληροφορία. Το 2003 αν δεν έμενες στη γαλλία πάνω από 183 μέρες, ενίοτε δεν σε φορολογούσε και δεν το έψαχνε πού έμενες. Τώρα ζητάει βεβαίωση ξένης φορολογικής έδρας. Να δούμε πώς θα μπορέσει να αποδείξει κανείς ότι έχει φορολογική έδρα το Αγιον Όρος
Εν τώ μεταξύ, όταν ζορίζεται σε κάτι με πληρώνει για consulting. Όταν λέω ότι έμπλεξα, είναι αφενός ότι δεν θέλω να τον χάσω από πελάτη και θα μου στέλνει κι άτομα κι αφετέρου μπορεί να με βάλει και σε κάνα μπελά. Του έδωσα οδηγίες πώς να γίνει e-resident στην Εσθονία, αλλά να μην το δηλώσει ακόμα στην εφορία μέχρι να ξεκαθαρίσω πώς θα του το περάσω νομικά κι ο ηλίθιος πήγε και το δήλωσε. Άνοιξε και θέμα που ξεκινάει «Γιούπι, βρήκα την σουπερ-λύση.....». Κι εγώ βρήκα ήδη 4 πιμί στο inbox που ζητάνε οδηγίες για Εσθονία. Μέχρι το βράδυ θα είναι τίγκα.