!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ψάρεμα με πετονιά, καλάμι ή παγίδες?
Re: Ψάρεμα με πετονιά, καλάμι ή παγίδες?

Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
ΟΚ, ευχαριστώ.
Καλές διαστάσεις ποιές θα προτείνατε?
Αγαπητέ γάτε, δε μπορείς να κάνεις Phishing εδώ μέσα. Νομίζω πως ψαρεύεις σε θολά νερά.
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
- Otto Weininger
Εγώ που πήγαινα για χρόνια κάθε καλοκαίρι με τον παππού μου για ψάρεμα με την βάρκα, χρησιμοποιούσαμε αποκλειστικά πετονια.Kauldron έγραψε: 03 Απρ 2019, 20:22 Μιλούσα μ' ένα άτομο που πάει ψάρεμα με βάρκα, και τον ρωτούσα τί καλάμι θα πρότεινε. Εκνευρισμένος, απάντησε οτι δε θα πρότεινε κανένα καλάμι, και μου πρότεινε να ψαρεύω με πετονιά. Ομολογώ πως δε γνώριζα οτι υπήρχε κόντρα ανάμεσα σε πετονάκηδες και καλαμένιους, αλλά φαντάζομαι πως είναι όπως όλα στην Ελλάδα, όλοι μαλλώνουν με όλους (σκιέρ με σνόουμπάρντερ κλπ). Το επιχείρημα ε΄ήταν οτι το καλάμι το στήνουν κάπου, και αυτοί ασχολούνται με κάτι τέτοιο, και οτι αυτό το πράγμα δεν είναι ψάρεμα. Ωστόσο αν μπορείς να βάλεις κάποια τέτοιου είδους παγίδα να κάνει τη δουλειά για 'σενα, εγώ το βλέπω για καλύτερο.
Θα ήθελα, ωστόσο, ν' ακούσω και τις γνώμες σας.
Let them make the first mistake. We make the last move.
Άλλες εποχές. Δεν υπήρχαν καλάμια και μετά που υπήρχαν δεν ήταν διατεθειμένοι οι παλιοί να πληρώσουν κερατιάτικα.Otto Weininger έγραψε: 04 Απρ 2019, 00:27 Εγώ που πήγαινα για χρόνια κάθε καλοκαίρι με τον παππού μου για ψάρεμα με την βάρκα, χρησιμοποιούσαμε αποκλειστικά πετονια.
Σήμερα όλοι ψαρεύουν με καλάμια.
- Otto Weininger
Με λες μεγάλο;Μηχανικός έγραψε: 04 Απρ 2019, 00:39Άλλες εποχές. Δεν υπήρχαν καλάμια και μετά που υπήρχαν δεν ήταν διατεθειμένοι οι παλιοί να πληρώσουν κερατιάτικα.Otto Weininger έγραψε: 04 Απρ 2019, 00:27 Εγώ που πήγαινα για χρόνια κάθε καλοκαίρι με τον παππού μου για ψάρεμα με την βάρκα, χρησιμοποιούσαμε αποκλειστικά πετονια.
Σήμερα όλοι ψαρεύουν με καλάμια.
Let them make the first mistake. We make the last move.
-
Al Bundy
καλαμι. δεν ειμαστε νεατερνταλ, η τεχνολογια βοηθα, με την πετονια στο χερι θα χασεις ψαρια, η εστω θα δυσκολευτεις να τα βγαλεις.Kauldron έγραψε: 03 Απρ 2019, 20:22 Μιλούσα μ' ένα άτομο που πάει ψάρεμα με βάρκα, και τον ρωτούσα τί καλάμι θα πρότεινε. Εκνευρισμένος, απάντησε οτι δε θα πρότεινε κανένα καλάμι, και μου πρότεινε να ψαρεύω με πετονιά. Ομολογώ πως δε γνώριζα οτι υπήρχε κόντρα ανάμεσα σε πετονάκηδες και καλαμένιους, αλλά φαντάζομαι πως είναι όπως όλα στην Ελλάδα, όλοι μαλλώνουν με όλους (σκιέρ με σνόουμπάρντερ κλπ). Το επιχείρημα ε΄ήταν οτι το καλάμι το στήνουν κάπου, και αυτοί ασχολούνται με κάτι τέτοιο, και οτι αυτό το πράγμα δεν είναι ψάρεμα. Ωστόσο αν μπορείς να βάλεις κάποια τέτοιου είδους παγίδα να κάνει τη δουλειά για 'σενα, εγώ το βλέπω για καλύτερο.
Θα ήθελα, ωστόσο, ν' ακούσω και τις γνώμες σας.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
μ επισαε ενα φεγγαρι ορεξη να ασχοληθω, ταλαιπωρηθηκα κανα διμηνο, ουτε σπαρο δεν επιασα.Μπακάλης έγραψε: 03 Απρ 2019, 20:52 Ναι κάπως έτσι...τώρα τα φτιάχνουν μεταλικά αλλά τα καλά κοφινέλα ήταν από βούρλο.
Τα φτιάχνουν ακόμα έτσι στην Μεσσηνία λίγοι μαστόροι.
Με δόλωμα παστό ψάρι με ψωμί (πλασμένο σαν ζύμη) και γαμεί και δέρνει!
Ειδικά για γόπες,φρύσες,σαρδέλες κλπ.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, παιδιά.
.
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Δε πολυθέλω να μπαίνω στα νήματά της.
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Εχει ενδιαφερουσες πληροφοριες - αλλα αν δεν γουστάρεις - είμαστε πολλοί ειδικοι στο ψαρεμα δωμέσα.Kauldron έγραψε: 04 Απρ 2019, 15:01Δε πολυθέλω να μπαίνω στα νήματά της.
Σε καλωσοριζουμε στον κοσμο μας.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 200 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Esperos