!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ψάρεμα με πετονιά, καλάμι ή παγίδες?
Ψάρεμα με πετονιά, καλάμι ή παγίδες?
Μιλούσα μ' ένα άτομο που πάει ψάρεμα με βάρκα, και τον ρωτούσα τί καλάμι θα πρότεινε. Εκνευρισμένος, απάντησε οτι δε θα πρότεινε κανένα καλάμι, και μου πρότεινε να ψαρεύω με πετονιά. Ομολογώ πως δε γνώριζα οτι υπήρχε κόντρα ανάμεσα σε πετονάκηδες και καλαμένιους, αλλά φαντάζομαι πως είναι όπως όλα στην Ελλάδα, όλοι μαλλώνουν με όλους (σκιέρ με σνόουμπάρντερ κλπ). Το επιχείρημα ε΄ήταν οτι το καλάμι το στήνουν κάπου, και αυτοί ασχολούνται με κάτι τέτοιο, και οτι αυτό το πράγμα δεν είναι ψάρεμα. Ωστόσο αν μπορείς να βάλεις κάποια τέτοιου είδους παγίδα να κάνει τη δουλειά για 'σενα, εγώ το βλέπω για καλύτερο.
Θα ήθελα, ωστόσο, ν' ακούσω και τις γνώμες σας.
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Re: Ψάρεμα με πετονιά, καλάμι ή παγίδες?
Κάπως έτσι, υποθέτω. Ενδιαφέρον.
Μα δεν πήγα ακόμα.Οκ καταλάβαμε.Δεν γαμείς...
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
-
Al Bundy
Ναι κάπως έτσι...τώρα τα φτιάχνουν μεταλικά αλλά τα καλά κοφινέλα ήταν από βούρλο.
Τα φτιάχνουν ακόμα έτσι στην Μεσσηνία λίγοι μαστόροι.
Με δόλωμα παστό ψάρι με ψωμί (πλασμένο σαν ζύμη) και γαμεί και δέρνει!
Ειδικά για γόπες,φρύσες,σαρδέλες κλπ.
Βρε είσαι τελείως άσχετος.Kauldron έγραψε: 03 Απρ 2019, 20:22 Μιλούσα μ' ένα άτομο που πάει ψάρεμα με βάρκα, και τον ρωτούσα τί καλάμι θα πρότεινε. Εκνευρισμένος, απάντησε οτι δε θα πρότεινε κανένα καλάμι, και μου πρότεινε να ψαρεύω με πετονιά. Ομολογώ πως δε γνώριζα οτι υπήρχε κόντρα ανάμεσα σε πετονάκηδες και καλαμένιους, αλλά φαντάζομαι πως είναι όπως όλα στην Ελλάδα, όλοι μαλλώνουν με όλους (σκιέρ με σνόουμπάρντερ κλπ). Το επιχείρημα ε΄ήταν οτι το καλάμι το στήνουν κάπου, και αυτοί ασχολούνται με κάτι τέτοιο, και οτι αυτό το πράγμα δεν είναι ψάρεμα. Ωστόσο αν μπορείς να βάλεις κάποια τέτοιου είδους παγίδα να κάνει τη δουλειά για 'σενα, εγώ το βλέπω για καλύτερο.
Πράγματι είμαι.Μηχανικός έγραψε: 03 Απρ 2019, 20:52Βρε είσαι τελείως άσχετος.Kauldron έγραψε: 03 Απρ 2019, 20:22 Μιλούσα μ' ένα άτομο που πάει ψάρεμα με βάρκα, και τον ρωτούσα τί καλάμι θα πρότεινε. Εκνευρισμένος, απάντησε οτι δε θα πρότεινε κανένα καλάμι, και μου πρότεινε να ψαρεύω με πετονιά. Ομολογώ πως δε γνώριζα οτι υπήρχε κόντρα ανάμεσα σε πετονάκηδες και καλαμένιους, αλλά φαντάζομαι πως είναι όπως όλα στην Ελλάδα, όλοι μαλλώνουν με όλους (σκιέρ με σνόουμπάρντερ κλπ). Το επιχείρημα ε΄ήταν οτι το καλάμι το στήνουν κάπου, και αυτοί ασχολούνται με κάτι τέτοιο, και οτι αυτό το πράγμα δεν είναι ψάρεμα. Ωστόσο αν μπορείς να βάλεις κάποια τέτοιου είδους παγίδα να κάνει τη δουλειά για 'σενα, εγώ το βλέπω για καλύτερο.
Θα ήθελα, ωστόσο, ν' ακούσω και τις γνώμες σας.![]()
Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια.Με δόλωμα παστό ψάρι με ψωμί (πλασμένο σαν ζύμη) και γαμεί και δέρνει!
btw, ωραίο κι αυτό:
Μπαίνουν οι καβουρομούρηδες, και δε μπορούν να βγούν.
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Μικρός είχα γείτονα ψαρά που ψάρευε μόνο με κοφινέλα. Είχε μόνιμα ποντισμένα καμιά 30αρια και έβγαζε το μεροκάματο.Μπακάλης έγραψε: 03 Απρ 2019, 20:52 Ναι κάπως έτσι...τώρα τα φτιάχνουν μεταλικά αλλά τα καλά κοφινέλα ήταν από βούρλο.
Κεφαλόπουλα ήταν τα περισσότερα ψάρια που έπιανε.
Τώρα επιτρέπονται μόνο 2 να ρίχνεις.
Υπάρχουν και καφινέλα από καλάμι για ποτάμια, διαφορετικά από αυτά της θάλασσας.
Υπάρχει περιορισμός στο μέγεθος? Αν κάποιος ρίξει 2 τεράστια δε θα μαζέψει πολλά ψάρια?Τώρα επιτρέπονται μόνο 2 να ρίχνεις.
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
-
Al Bundy
Από μωρό παιδί θυμάμαι τον πατέρα μου να φτιάχνει και να ρίχνει κοφινέλα (καμιά 15αριά) να "τρυγάει" κάθε πρωί και απόγευμα δεκάδες κιλά γόπες και κεφαλόπουλα. Ερασιτεχνικά πάντα, τα αντάλλασε στο χωριό (διακοπές καλοκείρια) με καρπούζια,πεπόνια και ζαρζαβατικά!Μηχανικός έγραψε: 03 Απρ 2019, 20:58Μικρός είχα γείτονα ψαρά που ψάρευε μόνο με κοφινέλα. Είχε μόνιμα ποντισμένα καμιά 30αρια και έβγαζε το μεροκάματο.Μπακάλης έγραψε: 03 Απρ 2019, 20:52 Ναι κάπως έτσι...τώρα τα φτιάχνουν μεταλικά αλλά τα καλά κοφινέλα ήταν από βούρλο.
Κεφαλόπουλα ήταν τα περισσότερα ψάρια που έπιανε.
Τώρα επιτρέπονται μόνο 2 να ρίχνεις.
Υπάρχουν και καφινέλα από καλάμι για ποτάμια, διαφορετικά από αυτά της θάλασσας.
Μέχρι και το ψωμί από τον φούρνο με ψάρια το πληρώναμε!
Το κοφινέλο φτιαχνόταν με βούρλο και καλάμι από ποτάμι.
Λίγοι τα φτιάχνουν πια και μόνο στη Μαντείνια και στο Ακρογιάλι.
-
Al Bundy
Α ξέχασα να σας πω φάση (φάσεις βασικά).
Έρχονταν ξαφνικά επισκέψεις στο σπίτι (μικρό παραλιακό καλυβάκι ήταν τότε) και έλεγε η συχωρεμένη η μάνα μου..."Ηλία, δεν έχω τίποτα έτοιμο για φαΐ" και της έλεγε στρώσε τραπέζι, βάλε τηγάνι στη φωτιά κι έρχομαι".
Έπαιρνε τη βαρκούλα και σε μισή ώρα γύρναγε με 4-5 κιλά γόπες σπαρταριστές!
Από τα πιο κοντινά 2-3 κοφινέλα!
Το καλύτερο ψάρεμα λέμε!
Έρχονταν ξαφνικά επισκέψεις στο σπίτι (μικρό παραλιακό καλυβάκι ήταν τότε) και έλεγε η συχωρεμένη η μάνα μου..."Ηλία, δεν έχω τίποτα έτοιμο για φαΐ" και της έλεγε στρώσε τραπέζι, βάλε τηγάνι στη φωτιά κι έρχομαι".
Το καλύτερο ψάρεμα λέμε!
Δεν υπάρχουν πια τόσα ψάρια.Μπακάλης έγραψε: 03 Απρ 2019, 21:13 Α ξέχασα να σας πω φάση (φάσεις βασικά).
Το καλύτερο ψάρεμα λέμε!
Τα εξολοθρέψαμε.
-
Al Bundy
Και πώς θα το νιώσεις να σπαρταράει;;Kauldron έγραψε: 03 Απρ 2019, 20:22Ωστόσο αν μπορείς να βάλεις κάποια τέτοιου είδους παγίδα να κάνει τη δουλειά για 'σενα, εγώ το βλέπω για καλύτερο.
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Δεν υπάρχει περιορισμός στο μέγεθος γιατί ένα τεράστιο κοφινέλο είναι άχρηστο, δεν θα πιάσει τίποτα.Kauldron έγραψε: 03 Απρ 2019, 21:04Υπάρχει περιορισμός στο μέγεθος? Αν κάποιος ρίξει 2 τεράστια δε θα μαζέψει πολλά ψάρια?Τώρα επιτρέπονται μόνο 2 να ρίχνεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Μηχανικός την 03 Απρ 2019, 23:59, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 200 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Esperos
-
- 47 Απαντήσεις