!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γιατί η Τουρκία δεν επεμβαίνει ενεργά υπέρ Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ;

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Re: Γιατί η Τουρκία δεν επεμβαίνει ενεργά υπέρ Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron »

Green Dragon έγραψε: 19 Οκτ 2020, 20:16 Οπότε ούτε Ρωσία, ούτε τίποτα, ακριβώς όπως είχε αρχίσει να φαίνεται τελευταία, η Τουρκία πάει να μπει σφήνα στις μεγάλες δυνάμεις και επειδή ξέρει ότι δεν μπορεί μόνη της προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα υπόλοιπα τουρκογενή κράτη της περιοχής. Αν αθροίσεις τον πληθυσμό τους το σχέδιο των Τούρκων αρχίζει και φαντάζει λιγότερο τρελό...
Το συγκεκριμένο σχέδιο των Τούρκων στρέφεται πρωτίστως κατά των Ρώσων και δευτερευόντως των Κινέζων και υπό αυτό το πρίσμα εξυπηρετεί τα σχέδια Αμερικανών και ίσως εν γένει δυτικών...
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Re: Γιατί η Τουρκία δεν επεμβαίνει ενεργά υπέρ Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

kameron έγραψε: 19 Οκτ 2020, 20:19 Το συγκεκριμένο σχέδιο των Τούρκων στρέφεται πρωτίστως κατά των Ρώσων και δευτερευόντως των Κινέζων και υπό αυτό το πρίσμα εξυπηρετεί τα σχέδια Αμερικανών και ίσως εν γένει δυτικών...
Η γνώμη μου είναι ότι καμία μεγάλη δύναμη δεν θέλει την ανάδυση μιας ακόμα. Τα οφέλη είναι πάντα μικρότερα από τις απώλειες.
Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron »

Green Dragon έγραψε: 19 Οκτ 2020, 20:21
kameron έγραψε: 19 Οκτ 2020, 20:19 Το συγκεκριμένο σχέδιο των Τούρκων στρέφεται πρωτίστως κατά των Ρώσων και δευτερευόντως των Κινέζων και υπό αυτό το πρίσμα εξυπηρετεί τα σχέδια Αμερικανών και ίσως εν γένει δυτικών...
Η γνώμη μου είναι ότι καμία μεγάλη δύναμη δεν θέλει την ανάδυση μιας ακόμα. Τα οφέλη είναι πάντα μικρότερα από τις απώλειες.
Α, μην είσαι τόσο σίγουρος για όλα αυτά.

Ειδικά οι Αμερικανοί έχουν μακρά παράδοση απολύτως κοντόφθαλμης ενόρασης σε τέτοια ζητήματα, σκέψου απλά την πολιτική της έναντι των μουτζαχεντίν και λοιπών τζιχαντιστών στο παρελθόν. Αλλά και οι Ρώσοι δεν πάνε πολύ πίσω, στην τρέχουσα συγκυρία ο Πούτιν κοιτάζει το τυρί σε μέτωπα όπως η Συρία ή η Λιβύη καθώς και το ενδεχόμενο διάλυσης του ΝΑΤΟ, αλλά δεν υπολογίζει το μακροπρόθεσμο πρόβλημα που μπορεί να του προκαλέσει μια ακόμα ισχυρότερη Τουρκία. Αυτός βέβαια πιστεύει ότι η Ρωσία διατηρεί μεγάλη επιρροή σε αυτές τις τουρκόφωνες πρώην σοβιετικές περιοχές για να απειληθεί σοβαρά, αλλά δεν σημαίνει ότι έχει και απαραίτητα δίκαιο.
Στρακαστρουκας
Phorum.gr user: Στρακαστρουκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στρακαστρουκας »

Eμεις παλι θα επρεπε να ειμαστε με τους Αρμενιους αλλα οι Αμερικανοι θα μας κανουν Ντα
H Ισραηλολαγνεια ως ψυχικη Νοσος
Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia »

"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Στρακαστρουκας έγραψε: 19 Οκτ 2020, 20:34 Eμεις παλι θα επρεπε να ειμαστε με τους Αρμενιους αλλα οι Αμερικανοι θα μας κανουν Ντα
Δεν βγάζει νόημα αυτό αφού οι Αμερικανοί έκαναν δήλωση υπέρ της Αρμενίας (εμμέσως, περισσότερο κατά του ανακατέματος της Τουρκίας ήταν).

Και ναι, κι εγώ θα ήθελα να τους υποστηρίξουμε όσο πιο ενεργά γίνεται αλλά δεν ξέρω και το παρασκήνιο για να κρίνω σωστά.
pylothess
Phorum.gr user: pylothess

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pylothess »

Green Dragon έγραψε: 19 Οκτ 2020, 21:49
Στρακαστρουκας έγραψε: 19 Οκτ 2020, 20:34 Eμεις παλι θα επρεπε να ειμαστε με τους Αρμενιους αλλα οι Αμερικανοι θα μας κανουν Ντα
Δεν βγάζει νόημα αυτό αφού οι Αμερικανοί έκαναν δήλωση υπέρ της Αρμενίας (εμμέσως, περισσότερο κατά του ανακατέματος της Τουρκίας ήταν).

Και ναι, κι εγώ θα ήθελα να τους υποστηρίξουμε όσο πιο ενεργά γίνεται αλλά δεν ξέρω και το παρασκήνιο για να κρίνω σωστά.
Σαν πολίτες τι μπορούμε να κάνουμε;
Στρακαστρουκας

pylothess έγραψε: 19 Οκτ 2020, 23:10
Green Dragon έγραψε: 19 Οκτ 2020, 21:49

Σαν πολίτες τι μπορούμε να κάνουμε;
Nα κλαιγομαστε για την γενοκτονια των αρμενιων
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Ρε στρακαστρούκα τη βρίσκεις με τη νέα γενοκτονία των Αρμενίων από τους ομογενείς σου;

Άντε τράβα παραπέρα ηλίθιε.
Στρακαστρουκας

Εμπεδοκλής έγραψε: 19 Οκτ 2020, 23:21 Ρε στρακαστρούκα τη βρίσκεις με τη νέα γενοκτονία των Αρμενίων από τους ομογενείς σου;

Δεν δινω εγω οπλα στους Αζερους φιλε μου. Οπλα δινουν οι Τουρκοι που δηθεν τους εχουμε κανει τα μουτρα κυμα και οι Ισραηλινοι, που συμφωνα με τους Israel-firsters του φορουμ πολεμανε εναντια στους μουσουλμανους για χαρη των χριστιανων. Παρτε τωρα φιλοισραηλινοι ισλαμοφαγοι νεκρους ορθοδοξους χριστιανους με την ευγενικη χορηγια του Ισραηλ.
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Στρακαστρουκας έγραψε: 19 Οκτ 2020, 23:25
Εμπεδοκλής έγραψε: 19 Οκτ 2020, 23:21 Ρε στρακαστρούκα τη βρίσκεις με τη νέα γενοκτονία των Αρμενίων από τους ομογενείς σου;

Δεν δινω εγω οπλα στους Αζερους φιλε μου. Οπλα δινουν οι Τουρκοι που δηθεν τους εχουμε κανει τα μουτρα κυμα και οι Ισραηλινοι, που συμφωνα με τους Israel-firsters του φορουμ πολεμανε εναντια στους μουσουλμανους για χαρη των χριστιανων. Παρτε τωρα φιλοισραηλινοι ισλαμοφαγοι νεκρους ορθοδοξους χριστιανους με την ευγενικη χορηγια του Ισραηλ.
Τα δίνουν όμως οι ομογενείς σου. Γουστάρεις γενοκτονίες από τους ομογενείς σου και το παίζεις και υπεράνω. Ρε ουστ που ασχολούμαι μαζί σου σκουπίδι...
CRWH
Phorum.gr user: CRWH

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από CRWH »

Στρακαστρουκα εχεις καμια σχεση με τον αλι αλ γιουνανι;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”