!!! DEVELOPMENT MODE !!!

#akis

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
fagano3

Re: #akis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fagano3 »

Cecily Anne έγραψε: 04 Μάιος 2018, 11:08
fagano3 έγραψε: 04 Μάιος 2018, 10:54 Και μια ερωτηση για τους γνωστες.Εμενα μου αρεσει πολυ το φαι και ειμαι πολυ καλος να διαλεγω μαγαζια αλλα δεν μαγειρευω γιατι ειχα τραυματικη εμπειρια στο στρατο που με βαλαν χωρις να με ρωτησουν μαγειρα στα φυλακια.Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι αν κανω οικογενεια δεν θα μπορω να πηγαινω να τρωω εξω τοσο συχνα και επειδη τις ξενες δεν τις εμπιστευομαι στο θεμα του φαγητου θελω να μαθω να μαγειρευω \\ελληνικα\\ φαγητα. (λαδερα,οσπρια,πιτες,μαγειρευτα).

Ποια σαιτ και τηλεμαγειρες θεωρειτε τους καλυτερους για να αρχισω;Ο Ακης νομιζω οτι εμπιπτει σε αυτην την κατηγορια συν οτι δεν μαγειρευει βαρια.Αλλος;
Δε θα βρεις κανένα να μαγειρεύει "υγιεινά" στην ελληνική κουζίνα, που περιληπτικά σημαίνει "το λάδι παντού ωμό και το αλάτι παντού μαγειρεμένο".
Εγώ αυτό που τηρώ είναι ότι κάνω τις συνταγές του ΣΚ "ελληνικές" και τις συνταγές τις καθημερινές "υγιεινές". Και υπάρχουν και ορισμένα πιάτα που δεν τα πειράζω ΠΡΟΦΑΝΩΣ, διότι καταστρέφονται εντελώς. Ε δε θα αφαιρέσω το μαγειρεμένο λάδι από σάλτσα για μακαρόνια για παράδειγμα. Θα το αφαιρέσω από τις φακές και θα το ρίξω ωμό. Τα ίδια και στη φάβα. Αλλά σε καμία περίπτωση δε θα κάτσω να φτιάξω γίγαντες αλάδωτους. Θα φτιάξω μες στη βδομάδα μαυρομάτικα φασολάκια σαλάτα και θα το ρίξω ωμό και ας φάμε γίγαντες ένα Σάββατο.
Χαζη ερωτηση μην βαρετε δεν ξερω απο μαγειρικη αλλα αμα παρω φασολακια,μπιζελια,μπαμιες και τα βρασω στη χυτρα αλλα χωρις λαδι και μετα το προσθεσω ωμο δεν γινεται;Τοσο μεγαλη διαφορα εχει;

Ετσι και αλλιως εχω ξεχασει εδω πανω το λαδερο οποτε δεν νομιζω να με πειραξει.Συν οτι δεν βαζω ποτε εξτρα αλατι στο φαγητο.Οτι εχει μεσα στο φαγητο.
Άβαταρ μέλους
argouen

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από argouen »

Cecily Anne έγραψε: 04 Μάιος 2018, 11:16
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 04 Μάιος 2018, 11:14 Εγώ ξέρω ότι έχει ρεστοράν που πάει σφαίρα πάντως
Άμα είναι για να κάνεις φαί της μισής ώρας να διαβάζεις 2 ώρες, γάμησέ τα. :011:
Η αλήθεια είναι πως το caruso το παραχ@ζει στην ανάλυση αλλά γενικά είναι το καλύτερο σάιτ για να δεις τη λεπτομέρεια και να μάθεις και καμιά τεχνική πέραν των συνηθισμένων. Ανατρέχω που και που
Νήφε και μέμνησο απιστείν
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

fagano3 έγραψε: 04 Μάιος 2018, 11:23
Χαζη ερωτηση μην βαρετε δεν ξερω απο μαγειρικη αλλα αμα παρω φασολακια,μπιζελια,μπαμιες και τα βρασω στη χυτρα αλλα χωρις λαδι και μετα το προσθεσω ωμο δεν γινεται;Τοσο μεγαλη διαφορα εχει;

Ετσι και αλλιως εχω ξεχασει εδω πανω το λαδερο οποτε δεν νομιζω να με πειραξει.Συν οτι δεν βαζω ποτε εξτρα αλατι στο φαγητο.Οτι εχει μεσα στο φαγητο.
Γιατί χύτρα; :011:
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Αγις έγραψε: 04 Μάιος 2018, 11:23 Mην εντυπωσιαζοσαστε τόσο εύκολα.
Αν θες αναλυσεις και τεχνικές κορυφή , χωρίς φιοριτούρες εδω https://www.seriouseats.com/ και για ψησίματα στον γίγαντα Meathead εδώ https://amazingribs.com/
Δεκτά όλα αυτά, αλλά ο άθρωπας ψάχνει για κουζίνα με ελ αναφορές
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

fagano3 έγραψε: 04 Μάιος 2018, 11:23

Χύτρα δε χρησιμοποιώ, οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Κατά πάσα πιθανότητα θα φας τα πάντα σε μορφή πουρέ :lol:

Έχει γευστική διαφορά το μαγειρεμένο με προσθήκη ωμού στο πιάτο από το μαγειρεμένο με λάδι εντός κατσαρόλας και μάλιστα μεγάλη, αλλά σκέψου ότι κουταλιά λάδι =150 θερμίδες τις οποίες προσθέτοντάς τις ωμές 1. τις ελέγχεις ποσοτικά και 2. δεν τις καταναλώνεις κορεσμένες.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F »

fagano3 έγραψε: 04 Μάιος 2018, 10:54
Ποια σαιτ και τηλεμαγειρες θεωρειτε τους καλυτερους για να αρχισω;Ο Ακης νομιζω οτι εμπιπτει σε αυτην την κατηγορια συν οτι δεν μαγειρευει βαρια.Αλλος;
Ξεκίνα με Αργυρώ Μπαρμπαριγου.

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε: 23 Δεκ 2019, 09:51...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει
Άβαταρ μέλους
lyna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna »

fagano3 έγραψε: 04 Μάιος 2018, 10:31 Eυτυχως που υπαρχει ο Ακης και υπαρχει αναβιωση του αθληματος της μαγειρικης απο τις Ελληνιδες.

Οσες νεαρες ξερω που να μαγειρετουν υποφερτα απο τον Ακη το μαθανε.

Δεν θα τον βαλεις σεφ σε τριμεσελενατο εστιατοριο ουτε δασκαλο σε σχολη για σεφ.Δεν εχει τι γνωσεις για αυτο.

Ειναι εξαιρετικος ομως στο να μεταδιδει α και β επιπεδου μαγειρικες γνωσεις σε ατομα που αλλιως δεν θα πιαναν ουτε μπρικι.Ειναι επισης φωτογενης και αρεσει στα κοριτσακια.Την ιδια συνταγη να στην κανει η Βεφα θα αλλαξεις καναλι.
Δεν ισχύει .
Κ κυρα βέρα έβλεπα αλλά ξεκουτιανε μετά από όσα τη βρήκαν.
Η Μπαρμπαρήγου απορρίπτεται γτ είναι εκνευριστική ότι «έτσι είναι το σωστό « , τύπου Άγις by phorum.com.gr . Ο δρισκας είναι για Τόφαλους που δεν θέλουν να χάσουν γραμμάριο μη και πέσουν σε κατάθλιψη.

Ο Άγης είναι καλός ,όπως επισήμανε ο Εμπολα να βλέπεις βίντεο του. Διασκέδαση στο Φούλ ( :romance-hearteyes: )

( βασικά ότι λέει βγαίνει , ότι κ μαλακια να θες να κάνεις )
~~¥~~
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Kάντε πρώτα καμία διόρθωση στο κείμενο - αποπάνω , να βγαίνει νόημα .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
lyna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna »

Αγις έγραψε: 04 Μάιος 2018, 22:50 Kάντε πρώτα καμία διόρθωση στο κείμενο - αποπάνω , να βγαίνει νόημα .
:bored: βαριέμαι γτ μόλις τελείωσα κασεροπιτα , γτ έχω παρημερο :a035:
~~¥~~
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Δρίσκας :hebit:
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Πέσκιας .
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Υπάρχουν πάρα πολλοί Έλληνες που είναι αρκετά καλοί σεφ-μάγειρες, αναφέρθηκε παραπάνω ο Πέσκιας που είναι πολύ ικανός(Κύπριος βέβαια), η λίστα είναι μεγάλη
Λαζάρου
Ρούσσος
Καραθάνος
Μαντής
Καραμολέγκος
Μπαξεβάνης
Τσιοτίνης(ο οποίος είναι ολόιδιος με παλιό μέλος του πχχώρουμ)
. Για εμένα όμως ο Μποτρίνι είναι ο πιο ολοκληρωμένος* Ελ Σεφ απο τους σχετικά γνωστούς. Ξέρει να φτιάχνει και καθημερινό απλό φαΐ και υψηλή γαστρονομία, μόνο μείον του είναι οτι σε πολύ μεγάλη πίεση τα ψιλοχάνει, γιαυτό και προσανατολίστηκε στο είδος που κάνει τώρα.
και φυσικά όταν τον έμαθε ο πολύς κόσμος ήταν ήδη φτασμένος.

*Μπορεί να κινηθεί απο ταβέρνα μέχρι μισελενάτο.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

. Για εμένα όμως ο Μποτρίνι είναι ο πιο ολοκληρωμένος* Ελ Σεφ απο τους σχετικά γνωστούς. Ξέρει να φτιάχνει και καθημερινό απλό φαΐ και υψηλή γαστρονομία, μόνο μείον του είναι οτι σε πολύ μεγάλη πίεση τα ψιλοχάνει, γιαυτό και προσανατολίστηκε στο είδος που κάνει τώρα.
ποτε τα εμαθε αυτα ο Μποτρινι ? γιατι μεχρι πριν 10 χρονια η μανα του καθαριζε για ολα.
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

Ρε φιλε Φαγανο γιατι να τα βαλεις ολα μαζι στη χυτρα (το οποιο ειναι εξαιρετικο εργαλειο -και προσφατα το ανακαλυψαν οι αμερικανοι...)
τις οδηγιες που εχουν οι συσκευασιες να ακολουθησεις και θα βγει μια χαρα το φαι.
Λαδερο δεν σημαινει κολυμπαω στο λαδι,καποια οπως φακες και φασολια μπορεις να προσθεσεις το λαδι στο τελος αλλα το χρειαζονται στην αρχη

Το φαγητο ειναι καλο οταν αρεσει σε εσενα
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

perseus έγραψε: 05 Μάιος 2018, 19:22
ποτε τα εμαθε αυτα ο Μποτρινι ? γιατι μεχρι πριν 10 χρονια η μανα του καθαριζε για ολα.
Το 2004-2005 είχα επισκεφθεί την αθηναϊκή έκδοση του Etrusco στο Athenian Callirhoe και είχα μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένος. Ναι βέβαια είχαν περάσει απο την Αθήνα κορυφαία ονόματα όπως το Bajazzo(που θεωρείται η αρχή της σύγχρονης αθηναϊκής γαστρονομίας), ο Vardis, το Beau Brummel, το Mezzo Mezzo, η Βιτρίνα, η Σπονδή, το Stastra, αλλά σχεδόν όλα είχαν σαν κορυφή στην κουζίνα τους ξένους σεφ(εκτός της Βιτρίνας αν δε κάνω λάθος που ήταν ο Καραμολέγκος). Δυστυχώς Bajazzo και Βιτρίνα δε τα πρόλαβα, ενώ το B.Brummel το πέτυχα στην παρακμή του, διότι το γαστρονομικό μου "κυνήγι" ξεκινάει το 2003 και μετά.Ο Μποτρίνι λοιπόν ήταν απο τους πρώτους γηγενείς σύγχρονους δυνατούς σεφ, με την ιδιαιτερότητα μάλιστα οτι μπορούσε να δουλέψει όλες τις ύλες με την ίδια ευκολία. Το οτι τα χάνει στην πίεση το είχε δει με τα μάτια του ο αδερφός μου, όταν είχαν καλέσει σα guest chef τον Έκτορα στο Κλαμπ, αλλά δεν είναι αφύσικο.

Ακούω αυτό που λες λόγω οτι είσαι απο την Κέρκυρα, ίσως ξέρεις παρασκήνια. Στο Etrusco της Κέρκυρας δεν έχω πάει, ποια η γνώμη σου;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”