Χαζη ερωτηση μην βαρετε δεν ξερω απο μαγειρικη αλλα αμα παρω φασολακια,μπιζελια,μπαμιες και τα βρασω στη χυτρα αλλα χωρις λαδι και μετα το προσθεσω ωμο δεν γινεται;Τοσο μεγαλη διαφορα εχει;Cecily Anne έγραψε: 04 Μάιος 2018, 11:08Δε θα βρεις κανένα να μαγειρεύει "υγιεινά" στην ελληνική κουζίνα, που περιληπτικά σημαίνει "το λάδι παντού ωμό και το αλάτι παντού μαγειρεμένο".fagano3 έγραψε: 04 Μάιος 2018, 10:54 Και μια ερωτηση για τους γνωστες.Εμενα μου αρεσει πολυ το φαι και ειμαι πολυ καλος να διαλεγω μαγαζια αλλα δεν μαγειρευω γιατι ειχα τραυματικη εμπειρια στο στρατο που με βαλαν χωρις να με ρωτησουν μαγειρα στα φυλακια.Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι αν κανω οικογενεια δεν θα μπορω να πηγαινω να τρωω εξω τοσο συχνα και επειδη τις ξενες δεν τις εμπιστευομαι στο θεμα του φαγητου θελω να μαθω να μαγειρευω \\ελληνικα\\ φαγητα. (λαδερα,οσπρια,πιτες,μαγειρευτα).
Ποια σαιτ και τηλεμαγειρες θεωρειτε τους καλυτερους για να αρχισω;Ο Ακης νομιζω οτι εμπιπτει σε αυτην την κατηγορια συν οτι δεν μαγειρευει βαρια.Αλλος;
Εγώ αυτό που τηρώ είναι ότι κάνω τις συνταγές του ΣΚ "ελληνικές" και τις συνταγές τις καθημερινές "υγιεινές". Και υπάρχουν και ορισμένα πιάτα που δεν τα πειράζω ΠΡΟΦΑΝΩΣ, διότι καταστρέφονται εντελώς. Ε δε θα αφαιρέσω το μαγειρεμένο λάδι από σάλτσα για μακαρόνια για παράδειγμα. Θα το αφαιρέσω από τις φακές και θα το ρίξω ωμό. Τα ίδια και στη φάβα. Αλλά σε καμία περίπτωση δε θα κάτσω να φτιάξω γίγαντες αλάδωτους. Θα φτιάξω μες στη βδομάδα μαυρομάτικα φασολάκια σαλάτα και θα το ρίξω ωμό και ας φάμε γίγαντες ένα Σάββατο.
Ετσι και αλλιως εχω ξεχασει εδω πανω το λαδερο οποτε δεν νομιζω να με πειραξει.Συν οτι δεν βαζω ποτε εξτρα αλατι στο φαγητο.Οτι εχει μεσα στο φαγητο.