Τέλος, να σημειωθεί ότι όταν αργότερα το 1944 πράγματι συμμετείχαν συχνά Έλληνες ταγματασφαλίτες σε επιχειρήσεις των Γερμανών, αυτοί πάντοτε αναφέρονταν στις Ημερήσιες Διαταγές των Γερμανικών μονάδων. Δεν περνούσαν απαρατήρητοι, ούτε το κρατούσαν μυστικό οι Γερμανοί
Από ποιους έπαιρναν εντολές οι Ταγματασφαλίτες; Τι λέτε όλοι εσείς που δεν τους δικαιολογείτε και δεν τους υμνείτε;
Chainis έγραψε: 12 Ιαν 2019, 16:13απαντάει σ' όλη την αριστερή παραφιλολογία για το θέμα.
Εθνική και όχι αριστερή και όχι παραφιλολογία.
Από τους διοικητές των ταγμάτων τους.
Οι οποίοι συνεργάζονταν με τους Γερμανούς στο κυνήγι των κομουνιστών.
Πήγαινε στο νήμα για τους μύθους και τα ψέματα του ΚΚΕ μπας και ξεστραβωθείς λίγο.
Εγώ δεν έχω κανένα κόμπλεξ να διαβάσω το οτιδήποτε από οπουδήποτε. Εσύ θα πας να διαβάσεις το αρχείο του Δημητρίου Κανελλόπουλου; Ενός ανθρώπου που αφιέρωσε 50 χρόνια στην έρευνα για τα Καλάβρυτα; Ή θεωρείς ότι ξέρεις περισσότερα;
Μην ξεφτιλίζεστε άλλο. Μπορείτε να αρνείστε να μάθετε την αλήθεια αλλά μη αρνήστε την λογική...
brb και tyt έγραψε: 13 Ιαν 2019, 14:04
Δηλαδή οι Γερμανοί κυνηγούσαν κομμουνιστές; Γελάνε και οι πέτρες.
Οι Γερμανοί κυνηγούσαν όποιον τους αντιστέκονταν.
Τα ΤΑ συνεργάζονταν με τους Γερμανούς στο κυνήγι ειδικά του ΕΛΑΣ δηλαδή των κομουνιστών.
Δεν επιτέθηκαν ποτέ στον Ζέρβα ή στην ΕΚΚΑ ή στις εθνικές οργανώσεις αλλού πχ στην Κρήτη ή την Μακεδονία.
Αν αντικαταστήσεις την λέξη ''Γερμανοί'' και ''Ταγματασφαλίτες'' με τις λέξεις Γιωργάκης και Κωστάκης, θα δεις πόσο παιδαριώδες είναι το σκεπτικό σου. Κατά τα άλλα δεν δικαιολογείς τους Ταγματασφαλίτες.
Chainis έγραψε: 13 Ιαν 2019, 14:21
Δεν χρειάζεται να επιδεικνύεις την ασχετοσύνη σου κάθε φορά.
Οι Τσάμηδες πολεμούσαν από την 28/10/40 πλάι στους Ιταλούς και μετά με τους Γερμανούς για αλυτρωτικούς λόγους γιατί είχαν Αλβανική εθνική συνείδηση.
Ούτε δυο γαϊδουριών άχυρο δεν μπορείς να χωρίσεις.
Από ποιους έπαιρναν εντολές οι Ταγματασφαλίτες; Τι λέτε όλοι εσείς που δεν τους δικαιολογείτε και δεν τους υμνείτε;
Εθνική και όχι αριστερή και όχι παραφιλολογία.
Από τους διοικητές των ταγμάτων τους.
Οι οποίοι συνεργάζονταν με τους Γερμανούς στο κυνήγι των κομουνιστών.
Πήγαινε στο νήμα για τους μύθους και τα ψέματα του ΚΚΕ μπας και ξεστραβωθείς λίγο.
Εγώ δεν έχω κανένα κόμπλεξ να διαβάσω το οτιδήποτε από οπουδήποτε. Εσύ θα πας να διαβάσεις το αρχείο του Δημητρίου Κανελλόπουλου; Ενός ανθρώπου που αφιέρωσε 50 χρόνια στην έρευνα για τα Καλάβρυτα; Ή θεωρείς ότι ξέρεις περισσότερα;
Μην ξεφτιλίζεστε άλλο. Μπορείτε να αρνείστε να μάθετε την αλήθεια αλλά μη αρνήστε την λογική...
Χαίρομαι, αν και αυτό που έγραψα απευθυνόταν σε άλλον όχι σε σένα.
Θεωρώ ότι πρέπει να επιλέγω πως διαθέτω τον χρόνο μου.
Αν κρίνω από τα αποσπάσματα που έβαλες και διάβασα, θα είναι χαμένος χρόνος γιατί όταν λέει τόσα ψέματα για την συμμετοχή των ΤΑ στην επιχείρηση Καλάβρυτα είναι τελείως αναξιόπιστος.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Chainis έγραψε: 13 Ιαν 2019, 14:31
Αν κρίνω από τα αποσπάσματα που έβαλες και διάβασα, θα είναι χαμένος χρόνος γιατί όταν λέει τόσα ψέματα για την συμμετοχή των ΤΑ στην επιχείρηση Καλάβρυτα είναι τελείως αναξιόπιστος.
Με λίγα λόγια μας λες ότι δεν ενδιαφέρεσαι να αναζητήσεις την ιστορική αλήθεια αλλά προτιμάς να διαβάζεις αυτά που ικανοποιούν τις ήδη σχηματισθείσες απόψεις σου...
Και καθόμαστε και συζητάμε τόσο καιρό για την αναζήτηση της ιστορικής αλήθειας... Πνευματικό επίπεδο μηδέν...
brb και tyt έγραψε: 13 Ιαν 2019, 14:04
Δηλαδή οι Γερμανοί κυνηγούσαν κομμουνιστές; Γελάνε και οι πέτρες.
Οι Γερμανοί κυνηγούσαν όποιον τους αντιστέκονταν.
Τα ΤΑ συνεργάζονταν με τους Γερμανούς στο κυνήγι ειδικά του ΕΛΑΣ δηλαδή των κομουνιστών.
Δεν επιτέθηκαν ποτέ στον Ζέρβα ή στην ΕΚΚΑ ή στις εθνικές οργανώσεις αλλού πχ στην Κρήτη ή την Μακεδονία.
Αν αντικαταστήσεις την λέξη ''Γερμανοί'' και ''Ταγματασφαλίτες'' με τις λέξεις Γιωργάκης και Κωστάκης, θα δεις πόσο παιδαριώδες είναι το σκεπτικό σου. Κατά τα άλλα δεν δικαιολογείς τους Ταγματασφαλίτες.
Ούτε τους Γερμανούς τους έλεγαν Γεωργάκηδες ούτε τους ταγματασφαλίτες Κωστάκηδες.
Ότι έγραψα και πετάς την μπάλα αλλού με Γιωργάκηδες και Κωστάκηδες γιατί δεν έχεις να πεις τίποτα, είναι απολύτως σωστό ιστορικά.
Chainis έγραψε: 13 Ιαν 2019, 14:21
Δεν χρειάζεται να επιδεικνύεις την ασχετοσύνη σου κάθε φορά.
Οι Τσάμηδες πολεμούσαν από την 28/10/40 πλάι στους Ιταλούς και μετά με τους Γερμανούς για αλυτρωτικούς λόγους γιατί είχαν Αλβανική εθνική συνείδηση.
Ούτε δυο γαϊδουριών άχυρο δεν μπορείς να χωρίσεις.
Τώρα αυτό το έβαλες για να φανεί πιο καθαρά ότι σου έχω γράψει τόσες φορές για τους Τσάμηδες, ότι το θέμα τους ήταν εθνικό - αλυτρωτικό και όχι εσωτερικό - ιδεολογικό που ήταν με τους ταγματασφαλίτες;
Εγώ το ξέρω, κάνε μια προσπάθεια να το καταλάβεις κι εσύ για να μην λέμε τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Με λίγα λόγια μας λες ότι δεν ενδιαφέρεσαι να αναζητήσεις την ιστορική αλήθεια αλλά προτιμάς να διαβάζεις αυτά που ικανοποιούν τις ήδη σχηματισθείσες απόψεις σου...
Και καθόμαστε και συζητάμε τόσο καιρό για την αναζήτηση της ιστορικής αλήθειας... Πνευματικό επίπεδο μηδέν...
Όχι, με πολύ καθαρά λόγια σου λέω ότι προπαγανδιστές των παραμυθιών του ΚΚΕ έχω βαρεθεί να διαβάζω, δεν μου προσφέρουν τίποτα, είναι χαμένος χρόνος.
Την έχω αναζητήσει την ιστορική αλήθεια πολλά χρόνια πριν και την ξέρω αρκετά καλά, από τότε που έπαιρνα στα σοβαρά τις μαρτυρίες των κομουνιστών.
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Εμπεδοκλής έγραψε: 13 Ιαν 2019, 11:21
Μην κολλάει το μυαλό σου. Φυσικά και ξέρω για την περιοχή. Εγώ δεν ψάχνω τις πηγές μου στη βικιπαιδια...
@@ την ξέρεις την περιοχή. Ψευτράκο, μάλλον την βρίσκεις να σε ξεφτιλίζουν!
.
Στο παραπχόρουμ βρέθηκε άνθρωπος να μου πει ότι δεν ξέρω τα Καλάβρυτα. Το έζησα και αυτό...
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Nandros έγραψε: 13 Ιαν 2019, 13:48
.
Στο παραπχόρουμ βρέθηκε άνθρωπος να μου πει ότι δεν ξέρω τα Καλάβρυτα. Το έζησα και αυτό...
.
Ποιος; Εσύ; Πώς ακριβώς το έκανες; Έψαξες στο google και βρήκες κάτι που νομίζεις ότι όλοι οι άλλοι δεν μπορούν να βρουν; Πόσο μάλλον όσοι γνωρίζουν και τα της περιοχής από πρώτο χέρι; Αυτό δεν είναι ξεφτίλα είναι χαζομάρα σου...
Όχι, με πολύ καθαρά λόγια σου λέω ότι προπαγανδιστές των παραμυθιών του ΚΚΕ έχω βαρεθεί να διαβάζω, δεν μου προσφέρουν τίποτα, είναι χαμένος χρόνος.
Την έχω αναζητήσει την ιστορική αλήθεια πολλά χρόνια πριν και την ξέρω αρκετά καλά, από τότε που έπαιρνα στα σοβαρά τις μαρτυρίες των κομουνιστών.
Ας μην κοροϊδεύεις τον εαυτό σου. Μέχρι πριν να διαβάσεις τη δημοσίευση μου δεν ήξερες καλά καλά ποιος είναι ο Δημήτριος Κανελλόπουλος και μου ζητούσες πηγή. Ακόμη και να διαφωνείς με τα αποτελέσματα των 50 ετών έρευνας είναι αστείο να ισχυρίζεσαι ότι έχεις αναζητήσει την ιστορική αλήθεια και να μην τον γνωρίζεις καν...
Σοβαρευτείτε κύριοι. Ισχυρίζεστε ότι γνωρίζετε την ιστορική αλήθεια για τα Καλάβρυτα και δεν γνωρίζετε ούτε τους βασικούς ερευνητές ...
Ας μην κοροϊδεύεις τον εαυτό σου. Μέχρι πριν να διαβάσεις τη δημοσίευση μου δεν ήξερες καλά καλά ποιος είναι ο Δημήτριος Κανελλόπουλος και μου ζητούσες πηγή. Ακόμη και να διαφωνείς με τα αποτελέσματα των 50 ετών έρευνας είναι αστείο να ισχυρίζεσαι ότι έχεις αναζητήσει την ιστορική αλήθεια και να μην τον γνωρίζεις καν...
Σοβαρευτείτε κύριοι. Ισχυρίζεστε ότι γνωρίζετε την ιστορική αλήθεια για τα Καλάβρυτα και δεν γνωρίζετε ούτε τους βασικούς ερευνητές ...
Ρε Εμπεδοκλή, εσύ εκτός από τον Κανελλόπουλο έχεις διαβάσει κανέναν άλλο για την εθνική αντίσταση;
Έστω στην Πελοπόννησο μόνο.
Αριστερό, δεξιό, απολιτικό, οτιδήποτε.
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Παρεπιπτόντως, ο ''εγώ δεν υποστηρίζω τα Τάγματα ασφαλείας αλλά'' δεν λαμβάνει υπ' όψιν ότι ''κΟΥμουνιστές'' ( ΕΛΑΣίτες) πήγαν στον εθνικό στρατό μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας (επομένως δεν ήταν κΟΥμουνιστές).
Chainis έγραψε: 13 Ιαν 2019, 15:57
Ρε Εμπεδοκλή, εσύ εκτός από τον Κανελλόπουλο έχεις διαβάσει κανέναν άλλο για την εθνική αντίσταση;
Έστω στην Πελοπόννησο μόνο.
Αριστερό, δεξιό, απολιτικό, οτιδήποτε.
Σε αυτό το νήμα συζητάμε για την εθνική αντίσταση γενικά, ή για τα γεγονότα της σφαγής των Καλαβρύτων από τους Γερμανούς;
Αλλά τι να λέμε τώρα. Έναν άνθρωπο που για 50 χρόνια μάζευε μαρτυρίες, αρχεία και υλικό από οπουδήποτε ήταν δυνατό να συλλεχθεί τον έβγαλες άσχετο. Στην αρχή του νήματος ούτε καν τον ήξερες...
Επαναλαμβάνω, εκτός από το διάβασμα για τα γεγονότα της σφαγής των Καλαβρύτων από τους Γερμανούς έχω τη λύπη να έχω μιλήσει με αρκετούς που τα έζησαν. Όπως έχω αναφέρει γνωρίζω την περιοχή πολύ καλά, ασχέτως τις λέει ο άλλος ο κολλημένος που το μόνο που κάνει είναι να ψάχνει στι βικιπαίδεια λες και δεν μπορεί κανείς άλλος...
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 06 Ιαν 2019, 11:21
Στον πόλεμο αυτά συμβαίνουν
Σαν έλληνας και μάλιστα αριστερός παίρνω το μέρος των ανταρτών και της εθνικής αντίστασης
Αυτό δεν σημαινει οτι οι αντάρτες έκαναν αντίσταση μοιράζοντας λουλούδια , ούτε οτι μια αντίσταση ενάντια στον καταχτητη γίνεται με αβροφροσυνες
(Οι ιπποτικοι πόλεμοι με διαχωρισμούς των καλών απο τους κακούς γίνονται μονο στις ταινίες )
Υπάρχει και μια συνθήκη της Γενεύης αν έχεις ακουστά για τη μεταχείριση των αιχμαλώτων πολέμου που υπεγράφη από το 1907.Λεπτομέρειες θα πεις. Πάντως δεν εκτελούν όλοι τους αιχμαλώτους.Επισήμως θεωρείται έγκλημα πολέμου.
Πες τα κι εσύ. Να αποκαταστήσουμε τη μνήμη των Γερμανών γαμώτο! Δεν κάνανε εγκλήματα πολέμου αυτοί. Οι αντάρτες όλα.