!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Eχετε δει μινι μαρκετ που να ειναι φτηνοτερο απο τις μεγαλες αλυσιδες;
Re: Eχετε δει μινι μαρκετ που να ειναι φτηνοτερο απο τις μεγαλες αλυσιδες;
Παντως τα κρεοπωλεία μεσα στα ΣΜ ειναι "φαρμακεια".
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Οι ΟΕ εχουν δυο κλιμακες φορολογιαςstavmanr έγραψε: 17 Δεκ 2018, 23:20 Β Πχ. τεράστια αλυσίδα στην Ελλάδα είναι ομόρρυθμη εταιρία που αποτελείται από δύο εγχώριες και μία εξωχώρια. Οι τρεις αυτές εταιρίες συνέστησαν την αλυσίδα, με αρχικό κεφάλαιο 3,5 ευρώ, 2,5 εκατ. ευρώ και 250 εκατ. ευρώ αντίστοιχα (!) (είναι σα να λέμε ότι ο Βαρδινογιάννης, ο Νίκος ο κουρέας και ο Τάκης ο άστεγος έφτιαξαν ομόρρυθμη εταιρία, που σημαίνει ότι έχουν ίση διαχειριστική δύναμη).
Οι εταιρίες, όπως είναι φυσιολογικό, ανήκουν σε διαφορετικές φορολογικές κλίμακες, φροντίζοντας να μην ξεπερνά κάθε μία την ευνοϊκή φορολογική κλίμακα στη χώρα που "ανήκει" φορολογικά. Το πιο ωραίο σε αυτού του είδους τις εταιρίες είναι ότι μπορούν να μεταφέρουν κέρδη η μία στην άλλη, ή και από και προς τον ...συνεταιρισμό τους με διάφορους τρόπους, όπως πχ. με εσωτερικούς δανεισμούς κλπ.
Με άλλα λόγια, η πώληση προϊόντων αποτελεί απλά την κορυφή του παγόβουνου. Κάτω από το επίπεδο της θάλασσας είναι η μεγάλη "μπίζνα".
Κερδη μεχρι 50.000€ και κερδη πανω απο 50.000€
Μηπως πλαθεις σεναρια επιστημονικης φαντασιας;
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Ξαναδιάβασε Γ.Γ. Ίσως κάτι δεν κατάλαβες καλά:ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 17 Δεκ 2018, 23:32Οι ΟΕ εχουν δυο κλιμακες φορολογιαςstavmanr έγραψε: 17 Δεκ 2018, 23:20 Β Πχ. τεράστια αλυσίδα στην Ελλάδα είναι ομόρρυθμη εταιρία που αποτελείται από δύο εγχώριες και μία εξωχώρια. Οι τρεις αυτές εταιρίες συνέστησαν την αλυσίδα, με αρχικό κεφάλαιο 3,5 ευρώ, 2,5 εκατ. ευρώ και 250 εκατ. ευρώ αντίστοιχα (!) (είναι σα να λέμε ότι ο Βαρδινογιάννης, ο Νίκος ο κουρέας και ο Τάκης ο άστεγος έφτιαξαν ομόρρυθμη εταιρία, που σημαίνει ότι έχουν ίση διαχειριστική δύναμη).
Οι εταιρίες, όπως είναι φυσιολογικό, ανήκουν σε διαφορετικές φορολογικές κλίμακες, φροντίζοντας να μην ξεπερνά κάθε μία την ευνοϊκή φορολογική κλίμακα στη χώρα που "ανήκει" φορολογικά. Το πιο ωραίο σε αυτού του είδους τις εταιρίες είναι ότι μπορούν να μεταφέρουν κέρδη η μία στην άλλη, ή και από και προς τον ...συνεταιρισμό τους με διάφορους τρόπους, όπως πχ. με εσωτερικούς δανεισμούς κλπ.
Με άλλα λόγια, η πώληση προϊόντων αποτελεί απλά την κορυφή του παγόβουνου. Κάτω από το επίπεδο της θάλασσας είναι η μεγάλη "μπίζνα".
Κερδη μεχρι 50.000€ και κερδη πανω απο 50.000€
Μηπως πλαθεις σεναρια επιστημονικης φαντασιας;
Η μία εταιρία που όλοι γνωρίζουμε είναι στην πραγματικότητα ...τέσσερις. Τρεις εταιρίες που συνθέτουν ως ομόρρυθμα μέλη την τέταρτη. Οι τέσσερις αυτές εταιρίες λειτουργούν ταυτόχρονα αυτόνομα (ως ξεχωριστά νομικά πρόσωπα), αλλά και σε εταιρικό συσχετισμό μεταξύ τους (ως μέλη και σύμπραξη σε ενιαία νομική οντότητα). Και φορολογείται καθεμία στην δική της φορολογική κλίμακα και στην εφορία του κράτους στο οποίο υπάγεται ή μέσω του οποίο διακινεί τα προϊόντα.
Πρόσεξε τώρα το εξής: έστω ότι η συνιστάμενη εταιρία έχει κέρδη 1 εκατ. ευρώ. Πχ. εμφανίζει εσωτερικό δανεισμό προς μία από τις εταιρίες μέλη, η οποία φορολογείται για κάποιους λόγους λιγότερο. Η ίδια παρουσιάζει τοπική (ετήσια) ζημία και δεν φορολογείται, αν όχι τελείως, τουλάχιστον όχι στο βαθμό που θα έπρεπε να φορολογηθεί.
Βέβαια, σου το γράφω πολύ περιληπτικά και καθόλου "τεχνικά". Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι μελετημένες στο ...ευρώ.
Ξαναγράφω όμως το τραγελαφικό της ομόρρυθμης διαχείρισης (ισότιμης) εκατομμυρίων ευρώ από έναν μεγιστάνα, έναν μικρομεσαίο κι έναν ...μπατίρη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 17 Δεκ 2018, 23:44, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Εδώ οφειλω να συμφωνήσω με τον ΓΓ, οι μικρο-αστοί πρέπει να εξουδετερωθουν πρώτοι-πρώτοι.
So hab ich dich schon unbedingt
-
talaipwros
επειδη αλλο τζιρος αλλο κερδος.ST48410 έγραψε: 17 Δεκ 2018, 22:36Πως γίνεται αυτό;hellegennes έγραψε: 17 Δεκ 2018, 22:33 Επίσης συνεισφέρουν ελάχιστους ως καθόλου φόρους. Οι τρεις μεγάλες αλυσίδες έχουν τζίρο περί τα 5 δισεκατομμύρια και πληρώνουν φόρους περί τα 60 εκατομμύρια. Δηλαδή παράγουν το 2,8% του ΑΕΠ και πληρώνουν το 0,3% των άμεσων φόρων (ή το 0,13% των συνολικών φόρων).
Συνηθως τα σουπερμαρκετ δουλευουν διεθνως με περιπου 4% margin. αρα με 5 δις τζιρο κερδος περι τα 200 εκατομμυρια και φορος τα 60. Μια χαρα ακουγεται. Υπολογισε δε και τον φορο και τις εισφορες των υπαλληλων.
Αν διάβασες τις προηγούμενες σελίδες συζητούσαμε για τα μικρομάγαζα που πουλούσαν φθηνότερα και για τα μεγάλα ποσοστά κέρδους των αλυσίδων. Δεν δένει αυτό με το 4%. Κάτι από όλα δεν στέκει.talaipwros έγραψε: 17 Δεκ 2018, 23:49επειδη αλλο τζιρος αλλο κερδος.ST48410 έγραψε: 17 Δεκ 2018, 22:36Πως γίνεται αυτό;hellegennes έγραψε: 17 Δεκ 2018, 22:33 Επίσης συνεισφέρουν ελάχιστους ως καθόλου φόρους. Οι τρεις μεγάλες αλυσίδες έχουν τζίρο περί τα 5 δισεκατομμύρια και πληρώνουν φόρους περί τα 60 εκατομμύρια. Δηλαδή παράγουν το 2,8% του ΑΕΠ και πληρώνουν το 0,3% των άμεσων φόρων (ή το 0,13% των συνολικών φόρων).
Συνηθως τα σουπερμαρκετ δουλευουν διεθνως με περιπου 4% margin. αρα με 5 δις τζιρο κερδος περι τα 200 εκατομμυρια και φορος τα 60. Μια χαρα ακουγεται. Υπολογισε δε και τον φορο και τις εισφορες των υπαλληλων.
- hellegennes
Αυτό δεν είναι πηγή γι' αυτό που έγραψες. Είναι πηγή για τον ισχυρισμό ότι κάποτε κάποιοι κάνουν ανακαίνιση. Ούτε σχετικό με τα ψυγεία ούτε για όλους ούτε για το χρονοδιάγραμμα που έβαλες. Δηλαδή πίπες.ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 17 Δεκ 2018, 23:22Η συμφωνία με τον όμιλο Carrefour, προβλέπει να παραμείνει η επωνυμία ως τις 31 Μαρτίου 2017. Αυτή είναι και η ημερομηνία ορόσημο για τον Σκλαβενίτη καθώς μετά θα ξεκινήσει την εφαρμογή του πλάνου ριζικής ανακαίνισης των καταστημάτων που προβλέπει την εκ βάθρων ανακαίνιση για 6-8 καταστήματα το μήνα για τα επόμενα 4 χρόνια.
http://www.businessnews.gr/article/5208 ... rinopoylos
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Αυτό που δεν στέκει είναι οτι τα παντοπωλεία πουλάνε πιο φτηνά απο τα σούπερ μαρκετς.
Επίσης ο Χέλης χρησιμοποίησε τον τζίρο ως επιχείρημα επειδή τα 5 δις ακούγονται πολλά ενω στην πραγματικότητα τα 60 εκατομμύρια φόρος ειναι το 30% των κερδών. Δηλαδή καθόλου λίγο.
Επίσης ο Χέλης χρησιμοποίησε τον τζίρο ως επιχείρημα επειδή τα 5 δις ακούγονται πολλά ενω στην πραγματικότητα τα 60 εκατομμύρια φόρος ειναι το 30% των κερδών. Δηλαδή καθόλου λίγο.
- hellegennes
Έχω βάλει δυο αριθμούς δίπλα-δίπλα. Οπότε γιατί ρωτάς μαλακίες; Ο δε ισχυρισμός σου ήταν ότι δεν πρόκειται για λογιστικά κόλπα, απλά κάνουν επενδύσεις που απομειώνουν το φορολογητέο. 100/5000 είναι 2%. Προσπάθησε πάλι.ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 17 Δεκ 2018, 23:23hellegennes έγραψε: 17 Δεκ 2018, 23:16 Τρομερές επενδύσεις, στο σύνολό τους ύψους 100 εκατομμυρίων το έτος για 5.000 εκατομμύρια τζίρο.
Σε συγκριση με τις δικες σου;
Σε συγκριση με του Μπιλ Γκειτς;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
talaipwros
δεν εχουν μεγαλα ποσοστα κερδους. Και 4% που λεω ειναι προφορων. τυπικα εκει γυρω στα 3-4% ειναιST48410 έγραψε: 17 Δεκ 2018, 23:57Αν διάβασες τις προηγούμενες σελίδες συζητούσαμε για τα μικρομάγαζα που πουλούσαν φθηνότερα και για τα μεγάλα ποσοστά κέρδους των αλυσίδων. Δεν δένει αυτό με το 4%. Κάτι από όλα δεν στέκει.talaipwros έγραψε: 17 Δεκ 2018, 23:49επειδη αλλο τζιρος αλλο κερδος.
https://yourbusiness.azcentral.com/prof ... 17711.html
- hellegennes
Ναι; Περίεργο, γιατί η Walmart ας πούμε δηλώνει gpm 25%.talaipwros έγραψε: 17 Δεκ 2018, 23:49 επειδη αλλο τζιρος αλλο κερδος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Otto Weininger
Δεν υπάρχει "κάτι που ονομάζεται κόκα κόλα".ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 17 Δεκ 2018, 20:34
Στα Lidl η caca cola 330ml βγαινει 0,45€
Αυτος πουλαει 0,46 κατι που ονομαζει κοκα κολα
Αν ήταν κάτι άλλο θα έλεγε κόλα σκέτο.
Let them make the first mistake. We make the last move.
-
talaipwros
ουφ, οποτε ST48410 η απαντηση στο ερωτημα σου ειναι οτι το ποσοστο κερδους στα σουπερ μαρκετ ειναι περι το 4% και ο φορος που πληρωνουν ειναι αυτος που τους αναλογει.
Ένα μπακαλικο που έχει κοντά στο σπίτι μου δουλεύει πολύ ντελίβερι στα σπίτια και πιστεύω ότι αυτό είναι που το κρατάει.Άντε και κανα δυο προϊόντα που δε βρίσκεις στο σ/μ π.χ έχει πολύ ωραίο κατσικίσιο τυρί παγγαίου
Δεν πιστεύω ότι μένει όρθιο επειδή πουλάει φθηνότερα.
Δεν πιστεύω ότι μένει όρθιο επειδή πουλάει φθηνότερα.
Γραμματέας του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
- hellegennes
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 2 Απαντήσεις
- 121 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
-
- 4 Απαντήσεις