Αρίστος έγραψε: 22 Απρ 2024, 10:35
Ναύτης έγραψε: 22 Απρ 2024, 10:28
Αρίστος έγραψε: 22 Απρ 2024, 09:53
Εγω μια χαρα βρηκα γυναικες που αγαπησα και που μια χαρα περασαμε μαζι οσο κρατησε. Εσυ τι ζορι τραβας και γιατι εχεις τοση αναγκη να προσωποποιησεις το κοινωνικο προβλημα της χωρας στο προσωπο μου;
.
Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει, καλέ μου άνθρωπε, εσύ αποδίδεις την αποκλειστική ευθύνη για τις διαλυμένες οικογένειες και την ανήλικη εγκληματικότητα στις γυναίκες και στη χειραφέτησή τους.
Δικαιούσαι όμως να έχεις άποψη; Δημιούργησες και κράτησες μια οικογένεια;
Αν όχι, μήπως τελικά δεν φταίνε αποκλειστικά οι χειραφετημένες γυναίκες (κατά το βαθμό χειραφέτησης της καθεμιάς), αλλά είναι λιγάκι (;) πιο σύνθετο το θέμα; Μήπως ας πούμε φταίνε επίσης μερικές απαρχαιωμένες, πατριαρχικές αντιλήψεις κάποιων αντρών; Μήπως να όριζες αποκλειστικά τι είναι ευτυχία για σένα, και να άφηνες τις γυναίκες να μας πουν τι είναι ευτυχία για εκείνες; Μήπως να καταλάβαινες ότι οι καιροί έχουν αλλάξει και ο γάμος ΔΕΝ γίνεται για να προστατευτούν οι γυναίκες, αλλά επειδή δυο άνθρωποι αγαπιούνται και θέλουν να μοιραστούν τη ζωή τους;
Αυτό, να ξέρεις, η αγάπη είναι το μυστικό, να αγαπάς την άλλη με όλο σου το είναι, να είναι η ερωμένη σου, η σύντροφός σου, το αυτοκολλητάκι σου, η χαρά της ζωής σου, ο άνθρωπός σου, να την τιμάς, να τη σέβεσαι, να την καταλαβαίνεις, να την προσέχεις, να περιορίζεις όσο μπορείς τον εγωισμό σου, να συμβιβάζεσαι, να της δίνεις χώρο ν' αναπνεύσει, να την κάνεις όσο μπορεί να γελά, να, από την πλευρά του άντρα, αυτή νομίζω είναι η συνταγή για έναν επιτυχημένο γάμο, για μια επιτυχημένη οικογένεια.
Μαλακιες λες, δεν απεδωσα την ευθυνη για τη διαλυση των οικογενειων στις γυναικες αποκλειστικα, και οι αντρες εχουν σοβαροτατη ευθυνη.
Εγω ημουν πολυ αυστηρα ακριβης σε οτι σχολιασα.
Ειπα οτι συνδεεται αναλογικα και προφανεστατα η νεανικη εγκληματικοτητα με τη διαλυση της οικογενειας στην Ελλαδα.
Τωρα το γιατι διαλυεται η οικογενεια στη Δυση ειναι σαφεστατα πολυσυνθετο το ζητημα αλλα πριν το πιασουμε μηπως να συμφωνησουμε εστω οτι οντως υπαρχει η συσχετιση διαλυσης οικογενειας και αυξησης της εγκληματικοτητας.
Και κανε μου τη χαρη μαθε να μην μας κανεις κηρυγμα περι αγαπης και πετυχημενου οικογενειαρχη γιατι κανενας δεν στο ζητησε να διαφημιζεις τον εαυτο σου. Κατι τετοια αλλα δειχνουν που βαριεμαι να πω τι.
.
Τα γνωστά σου κόλπα, ρε αρίστο, "με λεν αρίστο κι όπως θέλω τα γυρίζω".
Για τις διαλυμένες οικογένειες μας έχεις πρήξει τ' αρχίδια ότι φταίει η χειραφέτηση των γυναικών, έφτασες στο σημείο να φέρνεις ως υπόδειγμα οικογενειακής οργάνωσης τους αγιατολάδες του Ιράν. Μιλάμε για κάρβουνο. Τώρα αρχίζεις τα γνωστά, "παραποιήθηκαν οι δηλώσεις μου", παπάρια.
Δεν διαφημίζω τίποτα, την εμπειρία μου καταθέτω.
Σε αντίθεση μ' εσένα, οι δικές μου αντιλήψεις και η δική μου νοοτροπία συνέβαλαν (κατά το ήμισυ, το άλλο ήμισυ είναι της γυναίκας μου) στο να κρατήσω μια οικογένεια. Υπήρξα ωστόσο και τυχερός, γιατί βρέθηκε γυναίκα να μ' αντέξει. Εσύ μπορεί να στάθηκες άτυχος ή μπορεί να ήταν πραγματικά δύσκολο, σαν να κερδίσει κάποιος το τζακπότ στο τζόκερ, να βρεθεί γυναίκα να σ' αντέξει με τα μυαλά που κουβαλάς.