!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μητροπολίτης Σερβίων""Γυναίκες επιστρέψτε στο πλύσιμο των πιάτων και στην ανατροφή των παιδιών "

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
decadent

Re: Μητροπολίτης Σερβίων""Γυναίκες επιστρέψτε στο πλύσιμο των πιάτων και στην ανατροφή των παιδιών "

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από decadent »

Αρίστος έγραψε: 22 Απρ 2024, 10:22
decadent έγραψε: 22 Απρ 2024, 10:12
Αρίστος έγραψε: 22 Απρ 2024, 10:01

Δεν το νομιζω, το εχω ζησει. Η γυναικα ειναι σσαφως πιο συναισθηματικη απο τον αντρα.

Εξαλλου οι ιδιες οι γυναικες δεν λενε πως οι αντρες ειναι γουρουνια; :lol:

.
Το βίωμα σου θα καθορίσει την ψυχοσύνθεση όλων των γυναικών; Και αυτό το λες επιχείρημα.
Σόρρυ δεν μπορώ να πάρω σοβαρά τέτοια "σκέψη".

Καλό θα ήταν να διαχωρίσεις την συχνότητα έκφρασης συναισθημάτων με την ευαισθησία.

Ασε το βιωμα μου.

Ανεφερα πως οι ιδιες οι γυναικες λενε τους αντρες γουρουνια.

Ξερεις γιατι τους λενε ετσι;

.

Σχετικοποιείς και το παρουσιάζεις ως επιχείρημα οπότε όχι δεν θα το αφήσω γιατί είναι η ουσία της τοποθέτησης σου.
Όσο για το γιατί οι γυναίκες λένε τους άντρες γουρούνια ίσως έχει να κάνει με την καταπίεση δεκαετιών που έχουν υποστεί.
Ίσως για αυτό προσπαθείς -μάταια- να συνδέσεις την διάλυση της οικογένειας με την χειραφέτηση της γυναίκας.
Δεν θα επανέλθω.
talaipwros

Re: Μητροπολίτης Σερβίων""Γυναίκες επιστρέψτε στο πλύσιμο των πιάτων και στην ανατροφή των παιδιών "

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

μπειζντ και ρεντπιλλντ ο πατερ.
Αν και οι γυναικες εχουν φυγει απο το σπιτι τους κοντα 30 χρονια ενω η εγκληματικοτητα αυξηθηκε καμια 10ρια, οποτε μαλλον η ΓΑΠοχρεοκοπια το διαδικτυο και η ανοχη στην παραβατικοτητα φταινε
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

Isildur έγραψε: 22 Απρ 2024, 09:56
Ναύτης έγραψε: 22 Απρ 2024, 09:38
Isildur έγραψε: 22 Απρ 2024, 09:35
Ωχ, άμα λες κάτι τέτοια βλέπω να σου την πέφτει ο ευφυής φίλος σου που δεν αντέχει τέτοιες ερωτήσεις. Αυτό να δω μόνο βέβαια, τον μονόροδο να υπερασπίζεται τον Αρίστο, και τι στον κόσμο...
Μην είσαι τσούχτρα ρε. :lol:
Κάτσε να μας πει ο Αρίστος την συνταγή για μια επιτυχημένη, παραδοσιακή οικογένειας, μιλά εκ πείρας ο άνθρωπος.
Τσούχτρα εγώ;

Εσύ που τα λες όλα αυτά, παντρεύτηκες για να προστατέψεις την ευάλωτη γυναίκα σου και να κάνεις ένα ευάλωτο παιδί να έχεις να προστατεύεις μετά, ή απλά είσαι μαλάκας;
Βασικά παντρεύτηκα για να προστατευτώ από τη (μέλλουσα) πεθερά μου, καθότι από ένα σημείο κι έπειτα όταν μ' έβλεπε μούγκριζε κι είχε ένα άπερκατ θάνατος. :roll:
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Αρίστος έγραψε: 22 Απρ 2024, 10:20
ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Απρ 2024, 10:15
Αρίστος έγραψε: 22 Απρ 2024, 10:10 Δεν μπορεις να μου κανεις πλακα, απλα εχεις αφενος το συνδρομο της μαμας και αφετερου το συνδρομο της μανας του λοχου. Και οταν στο αμφισβητουμε εξαγριωνεσαι.

.
Μα καλό μου παιδί, εσύ είσαι που μας έχεις πρήξει αναφορικά με την ευτυχία των γυναικών και την εγκληματικότητα των παιδιών.

Οπότε, εσύ γουστάρεις το μαμαδίστικο μοντέλο των παρατηρήσεων στα παιδιά, ώστε να γίνουν σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία.

Οπότε προτείνω να κόψεις τις παπαριές και να σταματήσεις να παριστάνεις τον αναρχοπατέρα του λόχου.
:e045:

Εγω απλα ρωτησα αν συσχετιζεις την νεανικη εγκληματικοτητα με την διαλυση της οικογενειας και το μονο που εισεπραξα απο σενα και τον Ιανο ειναι ειρωνιες και προσωπικες επιθεσεις. Και πιστευω πως ο μονος λογος που το κανατε ειναι οτι και οι δυο ξυπνησατε στραβα και δεν γουσταρατε αυτο που κι εσεις καταλαβαινατε σαν σωστο να το λεω εγω.

.
Απαντώ ξεκάθαρα στο δικό σου ερώτημα. Όχι, δεν τη συσχετίζω, τη θεωρώ ένα παρωχημένο κλισέ.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

Ναύτης έγραψε: 22 Απρ 2024, 10:28
Αρίστος έγραψε: 22 Απρ 2024, 09:53
Ναύτης έγραψε: 22 Απρ 2024, 09:48
Ρε σού λέω, είσαι άμπαλος και μυρουδιάς, τόσο σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, όσο και σε ό,τι αφορά γάμο και οικογένεια, είσαι σαν κάτι τύπους που ψάχνουν τη μαμά τους για να παντρευτούν, δεν τη βρίσκουν, και μετά τους φταίνε όλες οι γυναίκες για τα πανταόλα.
Δεν θα ήταν αναγκαστικά κακό αυτό, δυστυχώς οι περισσότερες μαμάδες κακομαθαίνουν τα αγοράκια και μετά προκύπτουν μπουνταλάδες, αν δεν παρίστανες και τον προφέσορα στα θέματα αυτά, μιλάμε είναι γελοία η κατάσταση.

Εγω μια χαρα βρηκα γυναικες που αγαπησα και που μια χαρα περασαμε μαζι οσο κρατησε. Εσυ τι ζορι τραβας και γιατι εχεις τοση αναγκη να προσωποποιησεις το κοινωνικο προβλημα της χωρας στο προσωπο μου;

.
Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει, καλέ μου άνθρωπε, εσύ αποδίδεις την αποκλειστική ευθύνη για τις διαλυμένες οικογένειες και την ανήλικη εγκληματικότητα στις γυναίκες και στη χειραφέτησή τους.
Δικαιούσαι όμως να έχεις άποψη; Δημιούργησες και κράτησες μια οικογένεια;
Αν όχι, μήπως τελικά δεν φταίνε αποκλειστικά οι χειραφετημένες γυναίκες (κατά το βαθμό χειραφέτησης της καθεμιάς), αλλά είναι λιγάκι (;) πιο σύνθετο το θέμα; Μήπως ας πούμε φταίνε επίσης μερικές απαρχαιωμένες, πατριαρχικές αντιλήψεις κάποιων αντρών; Μήπως να όριζες αποκλειστικά τι είναι ευτυχία για σένα, και να άφηνες τις γυναίκες να μας πουν τι είναι ευτυχία για εκείνες; Μήπως να καταλάβαινες ότι οι καιροί έχουν αλλάξει και ο γάμος ΔΕΝ γίνεται για να προστατευτούν οι γυναίκες, αλλά επειδή δυο άνθρωποι αγαπιούνται και θέλουν να μοιραστούν τη ζωή τους;
Αυτό, να ξέρεις, η αγάπη είναι το μυστικό, να αγαπάς την άλλη με όλο σου το είναι, να είναι η ερωμένη σου, η σύντροφός σου, το αυτοκολλητάκι σου, η χαρά της ζωής σου, ο άνθρωπός σου, να την τιμάς, να τη σέβεσαι, να την καταλαβαίνεις, να την προσέχεις, να περιορίζεις όσο μπορείς τον εγωισμό σου, να συμβιβάζεσαι, να της δίνεις χώρο ν' αναπνεύσει, να την κάνεις όσο μπορεί να γελά, να, από την πλευρά του άντρα, αυτή νομίζω είναι η συνταγή για έναν επιτυχημένο γάμο, για μια επιτυχημένη οικογένεια.

Μαλακιες λες, δεν απεδωσα την ευθυνη για τη διαλυση των οικογενειων στις γυναικες αποκλειστικα, και οι αντρες εχουν σοβαροτατη ευθυνη.

Εγω ημουν πολυ αυστηρα ακριβης σε οτι σχολιασα.

Ειπα οτι συνδεεται αναλογικα και προφανεστατα η νεανικη εγκληματικοτητα με τη διαλυση της οικογενειας στην Ελλαδα.

Τωρα το γιατι διαλυεται η οικογενεια στη Δυση ειναι σαφεστατα πολυσυνθετο το ζητημα αλλα πριν το πιασουμε μηπως να συμφωνησουμε εστω οτι οντως υπαρχει η συσχετιση διαλυσης οικογενειας και αυξησης της εγκληματικοτητας;

Και κανε μου τη χαρη μαθε να μην μας κανεις κηρυγμα περι αγαπης και πετυχημενου οικογενειαρχη γιατι κανενας δεν στο ζητησε να διαφημιζεις τον εαυτο σου. Κατι τετοια αλλα δειχνουν που βαριεμαι να πω τι.

.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 22 Απρ 2024, 10:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

Αρίστος έγραψε: 22 Απρ 2024, 10:29
Isildur έγραψε: 22 Απρ 2024, 10:25
Εγώ πάλι, αν κατάλαβα καλά βέβαια, νομίζω πως το πρόβλημα εδώ δεν είναι αν πρέπει να συσχετιστεί η διάλυση της οικογένειας με την νεανική εγκληματικότητα, αλλά το κατά πόσον η διάλυση της οικογένειας οφείλεται στο ότι οι γυναίκες βγήκαν απ' την κουζίνα και δεν πλένουν μόνο πιάτα πλέον. Νομίζω λέω, ε;

Το θεμα μας δεν ειναι να την πουμε απο φεμινιστικη σκοπια στο Δεσποτη νομιζω αλλα αν οντως υπαρχει συνδεση μεταξυ νεανικης εγκληματικοτητας και διαλυσης της οικογενειας.

.
Δεν έχω πρόχειρα στοιχεία που να αποδεικνύουν τη σύνδεση που λες, αν και μού φαίνεται αρκετά λογική (η σύνδεση) και φαντάζομαι πως αν το ψάξει κανείς σχεδόν σίγουρα θα βρει πως υπάρχει σχέση μεταξύ τους. ΟΚ ως εδώ.

Στον Δεσπότη σαφώς και θα την πούμε για τον τρόπο που αναδεικνύει το θέμα αποδίδοντας την διάλυση των οικογενειών στα πλυντήρια πιάτων και στο δικαίωμα/υποχρέωση των γυναικών στην εργασία, και φυσικά επειδή στο παρόν νήμα σχολιάζουμε βασιζόμενοι πάνω στα δικά του λόγια, τα οποία έφερες για να σχολιάσουμε. Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να υποβαθμίσουμε τη σημασία των απόψεών του και τον τρόπο που παρουσιάζει το θέμα ο τύπος.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Απρ 2024, 10:33
ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Απρ 2024, 10:15

Μα καλό μου παιδί, εσύ είσαι που μας έχεις πρήξει αναφορικά με την ευτυχία των γυναικών και την εγκληματικότητα των παιδιών.

Οπότε, εσύ γουστάρεις το μαμαδίστικο μοντέλο των παρατηρήσεων στα παιδιά, ώστε να γίνουν σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία.

Οπότε προτείνω να κόψεις τις παπαριές και να σταματήσεις να παριστάνεις τον αναρχοπατέρα του λόχου.
:e045:

Εγω απλα ρωτησα αν συσχετιζεις την νεανικη εγκληματικοτητα με την διαλυση της οικογενειας και το μονο που εισεπραξα απο σενα και τον Ιανο ειναι ειρωνιες και προσωπικες επιθεσεις. Και πιστευω πως ο μονος λογος που το κανατε ειναι οτι και οι δυο ξυπνησατε στραβα και δεν γουσταρατε αυτο που κι εσεις καταλαβαινατε σαν σωστο να το λεω εγω.

.
Απαντώ ξεκάθαρα στο δικό σου ερώτημα. Όχι, δεν τη συσχετίζω, τη θεωρώ ένα παρωχημένο κλισέ.

Αντε μπραβο, επρεπε να περασουν 500 σελιδες και εκατονταδες προσωπικες επιθεσεις για να ακουσουμε μια ξεκαθαρη απαντηση.

Που δεν ειμαι καν σιγουρος αν την πιστευεις η τη λες επειδη εισαι κακιωμενη μαζι μου αλλα τουλαχιστον ειναι προοδος οτι απαντησες μια φορα αστη ζωη σου ντομπρα και σταρατα.

.
Άβαταρ μέλους
Isildur

Ναύτης έγραψε: 22 Απρ 2024, 10:32
Ναύτης έγραψε: 22 Απρ 2024, 09:38
Μην είσαι τσούχτρα ρε. :lol:
Κάτσε να μας πει ο Αρίστος την συνταγή για μια επιτυχημένη, παραδοσιακή οικογένειας, μιλά εκ πείρας ο άνθρωπος.
Τσούχτρα εγώ;

Εσύ που τα λες όλα αυτά, παντρεύτηκες για να προστατέψεις την ευάλωτη γυναίκα σου και να κάνεις ένα ευάλωτο παιδί να έχεις να προστατεύεις μετά, ή απλά είσαι μαλάκας;
Βασικά παντρεύτηκα για να προστατευτώ από τη (μέλλουσα) πεθερά μου, καθότι από ένα σημείο κι έπειτα όταν μ' έβλεπε μούγκριζε κι είχε ένα άπερκατ θάνατος. :roll:
Δηλώνω συμπαθών. Στην πορεία όμως, με αγάπησε (σχεδόν) πιο πολύ κι απ' τα παιδιά της η γλυκιά μου (ελαφρύ το χώμα...).
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Θα προσθέσω επίσης ότι δεν βρίσκω καθόλου αρνητικό το να θέλει να ασχοληθεί μια γυναίκα με την οργάνωση του σπιτιού και τη φροντίδα των παιδιών. Αρκεί να το θέλει συνειδητά και φυσικά να μη βασίζεται στη μονιμότητα της δυ νοοτροπίας, που δεν φοβάται απόλυση σε άσχετο χρόνο.

Και δεν έχω κανένα πρόβλημα με άντρες που θέλουν να κάνουν το ίδιο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Αρίστος έγραψε: 22 Απρ 2024, 10:37
ΓΑΛΗ έγραψε: 22 Απρ 2024, 10:33

.

Αντε μπραβο, επρεπε να περασουν 500 σελιδες και εκατονταδες προσωπικες επιθεσεις για να ακουσουμε μια ξεκαθαρη απαντηση.

Που δεν ειμαι καν σιγουρος αν την πιστευεις η τη λες επειδη εισαι κακιωμενη μαζι μου αλλα τουλαχιστον ειναι προοδος οτι απαντησες μια φορα αστη ζωη σου ντομπρα και σταρατα.

.
Ρε συ Αρίστο, τί να πω;

Έχεις περάσει σε ανεπίστρεπτη φάση.

Κουράγιο στην καημένη που θα σε γηροκομήσει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Αρίστος έγραψε: 22 Απρ 2024, 10:35
Ναύτης έγραψε: 22 Απρ 2024, 10:28
Αρίστος έγραψε: 22 Απρ 2024, 09:53

Εγω μια χαρα βρηκα γυναικες που αγαπησα και που μια χαρα περασαμε μαζι οσο κρατησε. Εσυ τι ζορι τραβας και γιατι εχεις τοση αναγκη να προσωποποιησεις το κοινωνικο προβλημα της χωρας στο προσωπο μου;

.
Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει, καλέ μου άνθρωπε, εσύ αποδίδεις την αποκλειστική ευθύνη για τις διαλυμένες οικογένειες και την ανήλικη εγκληματικότητα στις γυναίκες και στη χειραφέτησή τους.
Δικαιούσαι όμως να έχεις άποψη; Δημιούργησες και κράτησες μια οικογένεια;
Αν όχι, μήπως τελικά δεν φταίνε αποκλειστικά οι χειραφετημένες γυναίκες (κατά το βαθμό χειραφέτησης της καθεμιάς), αλλά είναι λιγάκι (;) πιο σύνθετο το θέμα; Μήπως ας πούμε φταίνε επίσης μερικές απαρχαιωμένες, πατριαρχικές αντιλήψεις κάποιων αντρών; Μήπως να όριζες αποκλειστικά τι είναι ευτυχία για σένα, και να άφηνες τις γυναίκες να μας πουν τι είναι ευτυχία για εκείνες; Μήπως να καταλάβαινες ότι οι καιροί έχουν αλλάξει και ο γάμος ΔΕΝ γίνεται για να προστατευτούν οι γυναίκες, αλλά επειδή δυο άνθρωποι αγαπιούνται και θέλουν να μοιραστούν τη ζωή τους;
Αυτό, να ξέρεις, η αγάπη είναι το μυστικό, να αγαπάς την άλλη με όλο σου το είναι, να είναι η ερωμένη σου, η σύντροφός σου, το αυτοκολλητάκι σου, η χαρά της ζωής σου, ο άνθρωπός σου, να την τιμάς, να τη σέβεσαι, να την καταλαβαίνεις, να την προσέχεις, να περιορίζεις όσο μπορείς τον εγωισμό σου, να συμβιβάζεσαι, να της δίνεις χώρο ν' αναπνεύσει, να την κάνεις όσο μπορεί να γελά, να, από την πλευρά του άντρα, αυτή νομίζω είναι η συνταγή για έναν επιτυχημένο γάμο, για μια επιτυχημένη οικογένεια.

Μαλακιες λες, δεν απεδωσα την ευθυνη για τη διαλυση των οικογενειων στις γυναικες αποκλειστικα, και οι αντρες εχουν σοβαροτατη ευθυνη.

Εγω ημουν πολυ αυστηρα ακριβης σε οτι σχολιασα.

Ειπα οτι συνδεεται αναλογικα και προφανεστατα η νεανικη εγκληματικοτητα με τη διαλυση της οικογενειας στην Ελλαδα.

Τωρα το γιατι διαλυεται η οικογενεια στη Δυση ειναι σαφεστατα πολυσυνθετο το ζητημα αλλα πριν το πιασουμε μηπως να συμφωνησουμε εστω οτι οντως υπαρχει η συσχετιση διαλυσης οικογενειας και αυξησης της εγκληματικοτητας.

Και κανε μου τη χαρη μαθε να μην μας κανεις κηρυγμα περι αγαπης και πετυχημενου οικογενειαρχη γιατι κανενας δεν στο ζητησε να διαφημιζεις τον εαυτο σου. Κατι τετοια αλλα δειχνουν που βαριεμαι να πω τι.

.
Τα γνωστά σου κόλπα, ρε αρίστο, "με λεν αρίστο κι όπως θέλω τα γυρίζω".
Για τις διαλυμένες οικογένειες μας έχεις πρήξει τ' αρχίδια ότι φταίει η χειραφέτηση των γυναικών, έφτασες στο σημείο να φέρνεις ως υπόδειγμα οικογενειακής οργάνωσης τους αγιατολάδες του Ιράν. Μιλάμε για κάρβουνο. Τώρα αρχίζεις τα γνωστά, "παραποιήθηκαν οι δηλώσεις μου", παπάρια.
Δεν διαφημίζω τίποτα, την εμπειρία μου καταθέτω.
Σε αντίθεση μ' εσένα, οι δικές μου αντιλήψεις και η δική μου νοοτροπία συνέβαλαν (κατά το ήμισυ, το άλλο ήμισυ είναι της γυναίκας μου) στο να κρατήσω μια οικογένεια. Υπήρξα ωστόσο και τυχερός, γιατί βρέθηκε γυναίκα να μ' αντέξει. Εσύ μπορεί να στάθηκες άτυχος ή μπορεί να ήταν πραγματικά δύσκολο, σαν να κερδίσει κάποιος το τζακπότ στο τζόκερ, να βρεθεί γυναίκα να σ' αντέξει με τα μυαλά που κουβαλάς.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Isildur έγραψε: 22 Απρ 2024, 10:39
Τσούχτρα εγώ;

Δηλώνω συμπαθών. Στην πορεία όμως, με αγάπησε (σχεδόν) πιο πολύ κι απ' τα παιδιά της η γλυκιά μου (ελαφρύ το χώμα...).
Πέρα από την πλάκα -την γυναίκα μου την παντρεύτηκα γιατί την ερωτεύτηκα μέχρι θανάτου- η πεθερά μου ήταν πολύ ζόρικος τύπος (μιλάμε για δυναμική γυναίκα), αλλά όταν κάποια στιγμή τα βρήκαμε (δεν τσακωθήκαμε ποτέ, αλλά υπήρχε μια υποβόσκουσα ένταση, ήθελε να κάνει κουμάντο στα πάντα κι εγώ την έγραφα στους όρχεις μου) γίναμε μέλι-γάλα. Μέχρι σήμερα.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

decadent έγραψε: 22 Απρ 2024, 10:31
Αρίστος έγραψε: 22 Απρ 2024, 10:22
decadent έγραψε: 22 Απρ 2024, 10:12

Το βίωμα σου θα καθορίσει την ψυχοσύνθεση όλων των γυναικών; Και αυτό το λες επιχείρημα.
Σόρρυ δεν μπορώ να πάρω σοβαρά τέτοια "σκέψη".

Καλό θα ήταν να διαχωρίσεις την συχνότητα έκφρασης συναισθημάτων με την ευαισθησία.

Ασε το βιωμα μου.

Ανεφερα πως οι ιδιες οι γυναικες λενε τους αντρες γουρουνια.

Ξερεις γιατι τους λενε ετσι;

.

Σχετικοποιείς και το παρουσιάζεις ως επιχείρημα οπότε όχι δεν θα το αφήσω γιατί είναι η ουσία της τοποθέτησης σου.
Όσο για το γιατί οι γυναίκες λένε τους άντρες γουρούνια ίσως έχει να κάνει με την καταπίεση δεκαετιών που έχουν υποστεί.
Ίσως για αυτό προσπαθείς -μάταια- να συνδέσεις την διάλυση της οικογένειας με την χειραφέτηση της γυναίκας.
Δεν θα επανέλθω.

Διευκρινηση: δεν σχετιζω τη διαλυση της οικογενειας μονο με τη χειραφετηση της γυναικας, υπαρχουν και πολλοι αλλοι λογοι και ευθυνη καταφανεστατη και των ανδρων.

Οσο για τις γυναικες λενε τους αντρες γουρουνια επειδη τους θεωρουν αναισθητους σε σχεση με αυτες που ειναι συναισθηματικες.

.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Ναύτης έγραψε: 22 Απρ 2024, 10:41
Τα γνωστά σου κόλπα, ρε αρίστο, "με λεν αρίστο κι όπως θέλω τα γυρίζω".
Για τις διαλυμένες οικογένειες μας έχεις πρήξει τ' αρχίδια ότι φταίει η χειραφέτηση των γυναικών, έφτασες στο σημείο να φέρνεις ως υπόδειγμα οικογενειακής οργάνωσης τους αγιατολάδες του Ιράν. Μιλάμε για κάρβουνο. Τώρα αρχίζεις τα γνωστά, "παραποιήθηκαν οι δηλώσεις μου", παπάρια.
Δεν διαφημίζω τίποτα, την εμπειρία μου καταθέτω.
Σε αντίθεση μ' εσένα, οι δικές μου αντιλήψεις και η δική μου νοοτροπία συνέβαλαν (κατά το ήμισυ, το άλλο ήμισυ είναι της γυναίκας μου) στο να κρατήσω μια οικογένεια. Υπήρξα ωστόσο και τυχερός, γιατί βρέθηκε γυναίκα να μ' αντέξει. Εσύ μπορεί να στάθηκες άτυχος ή μπορεί να ήταν πραγματικά δύσκολο, σαν να κερδίσει κάποιος το τζακπότ στο τζόκερ, να βρεθεί γυναίκα να σ' αντέξει με τα μυαλά που κουβαλάς.

Οπως σε βολευει τα καταλαβαινεις, οτι δεν συμφερει το περνας απο φιλτρο.

Για να τελειωνουμε.

Δεν ειπα οτι η χειραφετηση της γυναικας ειναι αποκλειστικα υπευθυνη για τη διαλυση των οικογενειων.

Ουτε τους αγιατολαδες τους εφερα σαν παραδειγμα.

Εχω ξεκαθαρισει απο το νημα για το Ιραν οτι το δικο μου παραδειγμα ειναι οι ΔΥΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ των 60'ς-80'ς, δηλαδη αυτες που μεγαλωσαμε πολλοι εδω μεσα.

Το αν σταθηκες τυχερος στο γαμο σου δεν υπαρχει λογος να το διαφημιζεις σαν στοιχειο υπεροχης γιατι δεν στο αμφισβητησαμε οποτε μην εχεις καποια ανασφαλεια.

.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 22 Απρ 2024, 10:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Isildur

Ναύτης έγραψε: 22 Απρ 2024, 10:46
Isildur έγραψε: 22 Απρ 2024, 10:39
Πέρα από την πλάκα -την γυναίκα μου την παντρεύτηκα γιατί την ερωτεύτηκα μέχρι θανάτου- η πεθερά μου ήταν πολύ ζόρικος τύπος (μιλάμε για δυναμική γυναίκα), αλλά όταν κάποια στιγμή τα βρήκαμε (δεν τσακωθήκαμε ποτέ, αλλά υπήρχε μια υποβόσκουσα ένταση, ήθελε να κάνει κουμάντο στα πάντα κι εγώ την έγραφα στους όρχεις μου) γίναμε μέλι-γάλα. Μέχρι σήμερα.
Για μένα πάλι έφτασε μια βόλτα, ποδαράτη, 2-3 τετράγωνα γύρω απ' το σπίτι της. Μιλήσαμε καθ' όλη την διαδρομή, ξεκαθαρίσαμε διάφορα, τα βρήκαμε και... τέλος. Προ γάμου όλα αυτά, έτσι; Εκεί που δεν ήθελε ούτε να ακούει για μένα, επειδή της είχε δημιουργηθεί λανθασμένη εντύπωση από μια φάση στο παρελθόν, ξαφνικά με αγάπησε! Και μέχρι που πέθανε, η σχέση της μαζί μου ήταν όντως καλύτερη απ' αυτήν που είχε με τα παιδιά της, σε διάφορα θέματα. Ερχόταν να μού εκμυστηρευθεί διάφορα, με ρωτούσε περιμένοντας την άποψή μου για διάφορα σοβαρά οικογενειακά της θέματα, μού μιλούσε με σεβασμό (πραγματικό, όχι τυπικότητες και αηδίες) όπως έκανα κι εγώ βέβαια γιατί ήταν τέρμα ντόμπρος τύπος (σε βαθμό παρεξήγησης από κάποιους, κάποιες φορές), και διάφορα τέτοια.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”