!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τα νησιά είναι μόνο για το κορυφαίο 20% - 30% της ελληνικής κοινωνίας και για τους ξένους.

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Re: Τα νησιά είναι μόνο για το κορυφαίο 20% - 30% της ελληνικής κοινωνίας και για τους ξένους.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

ST48410 έγραψε: 20 Ιουν 2023, 11:16
Chilloutbuddy έγραψε: 20 Ιουν 2023, 08:34 Tο πιό δημοφιλές τουριστικό μέρος στον κόσμο έχει 92 εκ επισκέπτες το χρόνο.
Ξέρετε ποιό είναι;
Δεν θα πήγαινε το μυαλό μου με τίποτα. Πως κι έτσι; Ελέω και των ναών της Πόλης ή κυρίως για το παζάρι;
Έχουν επισκέπτες απ'το εσωτερικό που πάνε για ψώνια κανονικά, όχι μόνο τουρίστες. Δεν ξέρω αν έχεις πάει αλλά είναι φοβερό μέρος για ψώνια και κωλοβάρεμα γενικώς.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Re: Τα νησιά είναι μόνο για το κορυφαίο 20% - 30% της ελληνικής κοινωνίας και για τους ξένους.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

ΓΑΛΗ έγραψε: 20 Ιουν 2023, 15:17
vantono έγραψε: 20 Ιουν 2023, 11:39 Τις ξαπλώστρες απο που κι ως που, εν έτει 2023, εξακολουθείτε καποιοι να τις θεωρείτε πολυτέλεια?
Πύτοι μου, δεν ειναι ολες οι ξαπλώστρες ξύλινες επικλινείς προσαρμοζόμενες με χερουλάκι και μεταξωτο μαξιλάρι πάνω που σου κανει μασάζ. Στις περισσότερες παραλίες, μια πλαστικούρα ειναι απλά, ξεφτισμένη απο τον ήλιο συνηθως, που απλά κάθεσαι ίσα-ίσα για να μην κάτσεις απευθείας στη βρωμερή άμμο και μαζεψει το μουνί σου όλα τα μικρόβια της παραλίας και φύγεις μετά με συφιλογονορροιακό μύκητα πρώτου βαθμού.
Όπα ρε βιπ, που θα δώσεις και περιγραφές για τις ξαπλώστρες για να μας διαφωτίσεις.

Το ζητούμενο, δεν είναι μόνον η ποιότητα της ξαπλώστρας αλλά το πόσο κοντα στημένες είναι η μία με την άλλη και το αν γουστάρεις να βλέπεις την πλάτη της μπροστινής ξαπλώστρας αντί τη θάλασσα.

Με λίγα λόγια, το πήξιμο της παραλίας. Αν είναι πηγμένη, είτε ξαπλώστρα βλέπεις είτε ιδιωτική ομπρέλα και ταπεράκια, το ίδιο ακριβώς είναι.
Εντάξει, άλλο αυτό.
Σε οσες παραλίες με ξαπλώστρες έχω πάει πάντως, ποτέ δεν τις έχω δει ασφυκτικά πνιγμένες. Διότι η ξαπλώστρα πιάνει χώρο και αναγκαστικά κρατάει τις στοιχειώδεις αποστάσεις, σε βοηθάει να οριοθετήσεις περισσότερο το χώρο σου.

Οι πιο πηγμενες παραλίες που έχω βρεθεί στη ζωή μου, ήταν αυτές με την πετσετουλα/ψαθουλα χάμω. Κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Chilloutbuddy έγραψε: 20 Ιουν 2023, 15:20
ST48410 έγραψε: 20 Ιουν 2023, 11:16
Chilloutbuddy έγραψε: 20 Ιουν 2023, 08:34 Tο πιό δημοφιλές τουριστικό μέρος στον κόσμο έχει 92 εκ επισκέπτες το χρόνο.
Ξέρετε ποιό είναι;
Δεν θα πήγαινε το μυαλό μου με τίποτα. Πως κι έτσι; Ελέω και των ναών της Πόλης ή κυρίως για το παζάρι;
Έχουν επισκέπτες απ'το εσωτερικό που πάνε για ψώνια κανονικά, όχι μόνο τουρίστες. Δεν ξέρω αν έχεις πάει αλλά είναι φοβερό μέρος για ψώνια και κωλοβάρεμα γενικώς.
Επ' ευκαιρία οι πιο χάι και λιγότερο προβληματικοί τουρίστες στην Ελλάδα, είναι οι Τούρκοι. Αλλά αυτοί έρχονται κυρίως με δικά τους σκάφη. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
seismic
Phorum.gr user: seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

Εγώ που μένω σε νησί δεν μπορώ να έρθω στην Αθήνα :smt017
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros »

zteo έγραψε: 20 Ιουν 2023, 15:11
Nandros έγραψε: 20 Ιουν 2023, 15:04
zteo έγραψε: 20 Ιουν 2023, 15:01
Ποια Αίγινα με τον Κουλη πρωθυπουργό μέχρι την Ομόνοια θα πηγαίνετε και θα λέτε ευχαριστώ. :003:
Εμείς πάμε όπου θέλουμε, χάρις στον κούλη.
Εσύ άσε τα λόγια και πιάσε πηλοφόρι και μυστρί. Μου θες και διακοπές! :011:
Αρκεί να μην ζητήσετε ασθενοφόρο εκεί που πάτε διότι κοστίζουν. :c020:
Ιδιωτικά ασθενοφόρα υπάρχουν και λεφτά υπάρχουν.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
seismic
Phorum.gr user: seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

Nandros έγραψε: 20 Ιουν 2023, 15:38
zteo έγραψε: 20 Ιουν 2023, 15:11
Nandros έγραψε: 20 Ιουν 2023, 15:04
Εμείς πάμε όπου θέλουμε, χάρις στον κούλη.
Εσύ άσε τα λόγια και πιάσε πηλοφόρι και μυστρί. Μου θες και διακοπές! :011:
Αρκεί να μην ζητήσετε ασθενοφόρο εκεί που πάτε διότι κοστίζουν. :c020:
Ιδιωτικά ασθενοφόρα υπάρχουν και λεφτά υπάρχουν.
Και άγκυρες υπάρχουν :D
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

vantono έγραψε: 20 Ιουν 2023, 15:23
ΓΑΛΗ έγραψε: 20 Ιουν 2023, 15:17
vantono έγραψε: 20 Ιουν 2023, 11:39 Τις ξαπλώστρες απο που κι ως που, εν έτει 2023, εξακολουθείτε καποιοι να τις θεωρείτε πολυτέλεια?
Πύτοι μου, δεν ειναι ολες οι ξαπλώστρες ξύλινες επικλινείς προσαρμοζόμενες με χερουλάκι και μεταξωτο μαξιλάρι πάνω που σου κανει μασάζ. Στις περισσότερες παραλίες, μια πλαστικούρα ειναι απλά, ξεφτισμένη απο τον ήλιο συνηθως, που απλά κάθεσαι ίσα-ίσα για να μην κάτσεις απευθείας στη βρωμερή άμμο και μαζεψει το μουνί σου όλα τα μικρόβια της παραλίας και φύγεις μετά με συφιλογονορροιακό μύκητα πρώτου βαθμού.
Όπα ρε βιπ, που θα δώσεις και περιγραφές για τις ξαπλώστρες για να μας διαφωτίσεις.

Το ζητούμενο, δεν είναι μόνον η ποιότητα της ξαπλώστρας αλλά το πόσο κοντα στημένες είναι η μία με την άλλη και το αν γουστάρεις να βλέπεις την πλάτη της μπροστινής ξαπλώστρας αντί τη θάλασσα.

Με λίγα λόγια, το πήξιμο της παραλίας. Αν είναι πηγμένη, είτε ξαπλώστρα βλέπεις είτε ιδιωτική ομπρέλα και ταπεράκια, το ίδιο ακριβώς είναι.
Εντάξει, άλλο αυτό.
Σε οσες παραλίες με ξαπλώστρες έχω πάει πάντως, ποτέ δεν τις έχω δει ασφυκτικά πνιγμένες. Διότι η ξαπλώστρα πιάνει χώρο και αναγκαστικά κρατάει τις στοιχειώδεις αποστάσεις, σε βοηθάει να οριοθετήσεις περισσότερο το χώρο σου.

Οι πιο πηγμενες παραλίες που έχω βρεθεί στη ζωή μου, ήταν αυτές με την πετσετουλα/ψαθουλα χάμω. Κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλον.
Ε ναι, το έγραψα ήδη. Ουσιαστικώς οι παραλίες με ξαπλώστρες, φτηνές ή ακριβές λειτουργούν με τη λογική του καφέ - μπαρ. Για περατζάδα πας (να δεις και να σε δουν) και όχι για τη θάλασσα. Και ακριβώς γι' αυτό πάντα είναι περισσότεροι έξω παρά μέσα. Κάποιοι μπορεί και να μη βουτήξουν καν. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

runner έγραψε: 20 Ιουν 2023, 11:21 Εν τω μεταξύ, 5.500 χιλιάρικα για τον μέσο πολίτη αυτής της χώρας δεν είναι τίποτα.
Πως φαίνεται ο πουπουλογεννημένος :lol:

Απλά καμία επαφή με την πραγματικότητα :P
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Πολυτέλεια είναι. Την στιγμή που μπορείς πολύ απλά να έχεις δική σου ομπρέλλα/ψάθα, ακόμα και πτυσσόμενα καρεκλάκια, ναι, είναι πολυτέλεια. Δεν θα κάνουμε το Survivor του Έσπερου αλλά μην πάμε και στο άλλο άκρο.
Άβαταρ μέλους
vantono

Green Dragon έγραψε: 20 Ιουν 2023, 16:18
Πολυτέλεια είναι. Την στιγμή που μπορείς πολύ απλά να έχεις δική σου ομπρέλλα/ψάθα, ακόμα και πτυσσόμενα καρεκλάκια, ναι, είναι πολυτέλεια. Δεν θα κάνουμε το Survivor του Έσπερου αλλά μην πάμε και στο άλλο άκρο.
Από τη στιγμή που δεν στις χρεώνει αυτός που στις προσφέρει, δεν είναι πολυτέλεια.
Σε λίγο θα μας πείτε ότι είναι πολυτέλεια και το μπάνιο ρε παιδιά, εντάξει, μη μιρλιαζουμε χωρίς λόγο.

Δεν είναι η εποχή πλέον που η ξαπλώστρα θεωρείται πολυτέλεια. Παλιότερα που υπήρχαν κάτι κινητά μπακατελες, θεωρούνταν πολυτέλεια οποιος είχε σμαρτφον. Ε πλέον το σμαρτφον δεν θεωρείται πολυτέλεια, έχει και η πιο κουτση φτωχή και δυσμοιρη Μαρία.
Κάπως έτσι και με τις ξαπλώστρες.

Και επαναλαμβάνω ότι υπάρχουν πολλοι (οι περισσότεροι δηλαδή που ξέρω εγώ) που δεν τις χρεώνουν καν.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Όποιος δεν θέλει ξαπλώστρες, δεν πάει σε παραλία με ξαπλώστρες (παλιά κυκλαδική παροιμία)
Αυτό κάνω κι έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Αν πας όμως, καλό είναι να μην γκρινιάζεις που είναι ακριβά. Γι'αυτό τις έβαλαν, για να βγάλουν λεφτά
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Zelda

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zelda »

Θα έπρεπε ομως να υπάρχουν δημόσιες δωρεάν ξαπλώστρες
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Beria έγραψε: 20 Ιουν 2023, 16:35 Όποιος δεν θέλει ξαπλώστρες, δεν πάει σε παραλία με ξαπλώστρες
Σωστό αλλά κ αυτοί το έχουν γαμησει σε πολλά μέρη, κατάληψη κανονική, πρέπει να κάνεις τάμα για να βρεις λίγα μέτρα ελεύθερα
Άβαταρ μέλους
vantono

Υπάρχει και το κάμπινγκ ρε πυτοι μου, για όποιον σιχαίνεται τόσο πολύ την ξαπλώστρα. Αλλά ξεχασα, κάμπινγκ δεν κάνετε μην τυχόν χαρακτηριστειτε aristeroi η αναρχοκομμουνια από τον κυρΠαντεληδικο περίγυρο.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

Beria έγραψε: 20 Ιουν 2023, 16:35 Όποιος δεν θέλει ξαπλώστρες, δεν πάει σε παραλία με ξαπλώστρες (παλιά κυκλαδική παροιμία)
Αυτό κάνω κι έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Αν πας όμως, καλό είναι να μην γκρινιάζεις που είναι ακριβά. Γι'αυτό τις έβαλαν, για να βγάλουν λεφτά
Οι ξαπλώστρες είναι το πρόβλημα; ή τα ακτοπλοϊκά, το φαγητό και η διανυκτέρευση;
για να είμαστε αντικεμνικοί: τα νησιά πάντα ήταν σχετικά πιο ακριβός προορισμός σε σχέση με άλλα μέρη. δεν ήταν όμως ποτέ άπιαστο όνειρο. σήμερα αν μια μέση οικογένεια χρειάζεται 5k-6k για να κάνει διακοπές σε νησί για 7 μέρες, ε στην ουσία το λες και άπιαστο όνειρο
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ την 20 Ιουν 2023, 16:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”