!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η Δημοκρατία πρόδωσε την Κύπρο

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
Parrot

Re: Η Δημοκρατία πρόδωσε την Κύπρο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot »

Ας αφήσουν οι χουντόφρωνες την Κύπρο, συνέχεια το ίδιο θέμα ανοίγουν, ας αποφανθεί ο ιστορικός του μέλλοντος περί αυτού..
Και ας ανοίξουν ένα νήμα να μας πουν, αν δεν είχε πέσει η χουντάρα πώς θα ζούσαμε σήμερα..;
Θα ήταν καλύτερα τα πράγματα με την ελληνοτουρκική συνομοσπονδία..;
:wave:
Άβαταρ μέλους
Γάταρος
Phorum.gr user: Φορουμίτης ο Δίκαιος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γάταρος »

aljawn έγραψε: 15 Αύγ 2022, 22:07 Επίσης, συμφωνώ μαζί σου ότι το φρόνημα δε διώκεται, αλλά εδώ ξεφεύγουμε από το απλό φρόνημα.
Φρόνημα είναι να μας πεις είμαι χουντάρα.-
Αν αρχίζεις να εκτίθεσαι σε δημόσιο διάλογο, και να επιχειρηματολογείς, αρχίζεις να ξεφεύγεις από το φρόνημα.
Δηλαδή μπορείς να εκφράζεις το φρόνημά σου αλλά αρκεί να μην το κάνεις μ' επιχειρήματα; Αυτό που έγραψες δεν έχει καμία λογική.
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.
Άβαταρ μέλους
aljawn
Phorum.gr user: aljawn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aljawn »

Nandros έγραψε: 15 Αύγ 2022, 22:39 Παραλίγο να αφήσω το σαρκίο μου στην Κύπρο
Ένα θετικό θα μπορούσαν να είχαν τα γεγονότα της Κύπρου, αλλά ούτε αυτό ρε γαμώτο.
My Life had stood, a Loaded Gun
Άβαταρ μέλους
Γάταρος

Parrot έγραψε: 15 Αύγ 2022, 23:37 Και ας ανοίξουν ένα νήμα να μας πουν, αν δεν είχε πέσει η χουντάρα πώς θα ζούσαμε σήμερα..;
Όπως ζούσαμε και τότε, δηλαδή θα κοιμόμασταν με ανοιχτά παράθυρα και θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια. Ή δεν ήταν έτσι;

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Γάταρος

aljawn έγραψε: 15 Αύγ 2022, 23:40
Nandros έγραψε: 15 Αύγ 2022, 22:39 Παραλίγο να αφήσω το σαρκίο μου στην Κύπρο
Ένα θετικό θα μπορούσαν να είχαν τα γεγονότα της Κύπρου, αλλά ούτε αυτό ρε γαμώτο.
Μα γι' αυτό χάσαμε.
Άβαταρ μέλους
Evritis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Evritis »

Nandros έγραψε: 15 Αύγ 2022, 22:39
Λευκός Λύκος έγραψε: 15 Αύγ 2022, 22:28
Nandros έγραψε: 15 Αύγ 2022, 22:19 Οι πατριώτες δεν είναι χουντολάτρες.
Δεν έχετε θέση εσείς οι φασίστες στην Δημοκρατία. Την μισείτε και αν μπορέσετε θα την καταργήσετε.
Όπως είσαι εσύ που δεν γουστάρεις εμάς τους φασίστες όπως λες,έτσι δεν γουστάρουμε εμείς εσένα και τους ομοίους σου. Δεν θα σε χαρακτηρίσω όμως,γιατί βαριέμαι την ηλίθια αντιπαράθεση που κάνεις συνεχώς βρίζοντας την χούντα και τους χουντικούς όταν κάποιος αναφερθεί για το 1974 και την Κύπρο. Γιατί προφανώς δεν έχεις να πεις τίποτα άλλο από το να βρίζεις.
Παραλίγο να αφήσω το σαρκίο μου στην Κύπρο εξ αιτίας των ηλιθίων προδοτών που προμοτάρεις.
Και πώς θα με χαρακτηρίσεις ρε χουντολάτρη; Δημοκράτη; Τιμή μου και καμάρι μου!
.
Ήσουνα Κύπρο τότε; Μέγιστο respect.
Άβαταρ μέλους
Parrot

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Parrot »

Γάταρος έγραψε: 15 Αύγ 2022, 23:43
Parrot έγραψε: 15 Αύγ 2022, 23:37 Και ας ανοίξουν ένα νήμα να μας πουν, αν δεν είχε πέσει η χουντάρα πώς θα ζούσαμε σήμερα..;
Όπως ζούσαμε και τότε, δηλαδή θα κοιμόμασταν με ανοιχτά παράθυρα και θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια. Ή δεν ήταν έτσι;

Εικόνα
Σχετικά είναι αυτά..
Άβαταρ μέλους
aljawn

Γάταρος έγραψε: 15 Αύγ 2022, 23:40
aljawn έγραψε: 15 Αύγ 2022, 22:07 Επίσης, συμφωνώ μαζί σου ότι το φρόνημα δε διώκεται, αλλά εδώ ξεφεύγουμε από το απλό φρόνημα.
Αν αρχίζεις να εκτίθεσαι σε δημόσιο διάλογο, και να επιχειρηματολογείς, αρχίζεις να ξεφεύγεις από το φρόνημα.
Δηλαδή μπορείς να εκφράζεις το φρόνημά σου αλλά αρκεί να μην το κάνεις μ' επιχειρήματα; Αυτό που έγραψες δεν έχει καμία λογική.
Το φρόνημα όπως και η πίστη, είναι αμυντικές έννοιες. Ανοίγει ένας διάλογος, σε ρωτάνε και απαντάς (υπάρχει και η άποψη ότι δεν πρέπει να απαντήσεις, προσωπικά κλείνω στο δε χρειάζεται). Όταν τον διάλογο τον ανοίγεις εσύ, χωρίς να σε ρωτήσουν, και επιχειρηματολογείς υπέρ μιας θέσης, τότε κάνεις πολιτικό διάλογο, δε μένεις στο φρόνημα. Και στον πολιτικό διάλογο αρχίζουν να μπαίνουν διαβαθμίσεις.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

aljawn έγραψε: 16 Αύγ 2022, 00:04
Γάταρος έγραψε: 15 Αύγ 2022, 23:40
Το φρόνημα όπως και η πίστη, είναι αμυντικές έννοιες. Ανοίγει ένας διάλογος, σε ρωτάνε και απαντάς (υπάρχει και η άποψη ότι δεν πρέπει να απαντήσεις, προσωπικά κλείνω στο δε χρειάζεται). Όταν τον διάλογο τον ανοίγεις εσύ, χωρίς να σε ρωτήσουν, και επιχειρηματολογείς υπέρ μιας θέσης, τότε κάνεις πολιτικό διάλογο, δε μένεις στο φρόνημα. Και στον πολιτικό διάλογο αρχίζουν να μπαίνουν διαβαθμίσεις.
Δεν υπάρχουν όμως διαβαθμίσεις ως προς την δίωξη ή μη πολιτικού διαλόγου.Ότι θέλει λέει ο καθένας.
Μόνο εάν υπάρξουν πράξεις βίας αρχίζουν απαγορεύσεις.
Άβαταρ μέλους
aljawn

πατησιωτης έγραψε: 16 Αύγ 2022, 00:07 Δεν υπάρχουν όμως διαβαθμίσεις ως προς την δίωξη ή μη πολιτικού διαλόγου.Ότι θέλει λέει ο καθένας.
Μόνο εάν υπάρξουν πράξεις βίας αρχίζουν απαγορεύσεις.
Διαβαθμίσεις υπάρχουν, το πρώτον γιατί υπάρχουν εγκλήματα δια λόγου.
Φυσικά και οι πράξεις βίας είναι βαρύτερες καταστάσεις, αλλά δεν ξέρω αν μπορούμε να τις τοποθετήσουμε στην έννοια του διαλόγου.
πατησιωτης

aljawn έγραψε: 16 Αύγ 2022, 00:11 Διαβαθμίσεις υπάρχουν, το πρώτον γιατί υπάρχουν εγκλήματα δια λόγου.
Οχι σε ιστορικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Γάταρος έγραψε: 15 Αύγ 2022, 23:30
hellegennes έγραψε: 15 Αύγ 2022, 23:04 Δυστυχώς ο Γάταρος έχει φορέσει παρωπίδες, ασφαλής στην πίστη ότι έχει γεμάτους ύβους, και θα σε προσπεράσει.
Παρωπίδες φοράνε αυτοί που επιμένουν σε μια άποψη χωρίς να τη βασίζουν σε στοιχεία και χωρίς να την εκφράζουν μ' επιχειρήματα. Εγώ παραθέτω επιχειρήματα την ώρα που οι άλλοι λένε "μα έλα τώρα, τι είναι αυτά που λες;". Κανένα ουσιαστικό αντεπιχείρημα.

Εσείς ισχυρίζεστε πως για ό,τι έγινε στην οικονομία επί της κυβέρνησης Τσίπρα όχι μόνο δεν ευθύνεται ο ίδιος, αλλά ευθύνεται η κυβέρνηση Σαμαρά που παρέδωσε στον Τσίπρα μια χρεοκοπημένη χώρα με μνημονιακές δεσμεύσεις. Αυτό είναι ηλίθιο. Όσοι δεν το ισχυρίζεστε αυτό είστε υποκριτές διότι δεν γίνεται στη μια περίπτωση να φταίει αυτός που κυβερνάει αλλά στην άλλη περίπτωση να φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση ανάλογα με το τι μας συμφέρει. Αυτό είναι το επιχείρημά μου λοιπόν. Και ποιο είναι το αντεπιχείρημα σε αυτό; Ακόμα δεν βρέθηκε κανείς να απαντήσει.
Γάταρε, η πραγματικότητα είναι αυτή:

Εικόνα
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
aljawn

πατησιωτης έγραψε: 16 Αύγ 2022, 00:13 Οχι σε ιστορικά θέματα.
Με αυτή τη διευκρίνηση, ναι. Αν και κρίσιμο στοιχείο δεν είναι η ιστορικότητα, αλλά το αν υπάρχει κάποιος που να έχει τα μέσα και τη διάθεση (συμφέρον) να υποστηρίξει μια ιστορική θέση. Η προσβολή της μνήμης νεκρού είναι ένα αδίκημα που μπαινοβγαίνει ακόμα στον Ποινικό Κώδικα.
Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 »

Μην τσακωνεστε. Το κακομαθημένο από τις Σέρρες που είχε φύγει νύχτα, το κάναμε εθνάρχη. Την οικογένεια ορισμού του κηφηνισμου την κάναμε αριστεία και υπέρ του ιδιωτικού τομέα. Πάλι καλά να λεμε που υπάρχει η Ελλαδιτσα λέω εγώ.

Υ.Γ ο μεγάλος ψηλός που λένε κάποια νουδουλικα να δουν την συνέντευξη του μπαμπά Μητσοτάκη στον Παπαχελά. Πολλά μαργαριτάρια και κανείς δεν τα σχολιασε
dtri2020 έγραψε: 23 Οκτ 2021, 22:56 Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
πατησιωτης

aljawn έγραψε: 16 Αύγ 2022, 00:18
πατησιωτης έγραψε: 16 Αύγ 2022, 00:13 Οχι σε ιστορικά θέματα.
Με αυτή τη διευκρίνηση, ναι. Αν και κρίσιμο στοιχείο δεν είναι η ιστορικότητα, αλλά το αν υπάρχει κάποιος που να έχει τα μέσα και τη διάθεση (συμφέρον) να υποστηρίξει μια ιστορική θέση. Η προσβολή της μνήμης νεκρού είναι ένα αδίκημα που μπαινοβγαίνει ακόμα στον Ποινικό Κώδικα.
Σε ιστορική συζήτηση την προσβολή της μνήμης κάποιου νεκρού εφ όσον με την έννοια προσβολή εννοείς κατηγορίες για τα πεπραγμένα του δεν μπορείς να την αποφύγεις.
Απλώς ο καθένας προσβάλλει διαφορετικό νεκρό. :D
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”