ksk έγραψε: 19 Απρ 2021, 15:11
Πασιφάη έγραψε: 19 Απρ 2021, 13:38
ksk έγραψε: 18 Απρ 2021, 22:26
Η πρώτη πρόταση μου περι γονέων παιδιών κλπ αναφερόταν στην επιλογή που ειπες οτι έχουμε..
.Σε αυτες τις περιπτώσεις δεν υπάρχει επιλογή.
Η δεύτερη πρόταση μου ηταν ανεξάρτητη απο την πρώτη και απαντούσε στην τοξικότητα κάποιων ανθρώπων.
Εσυ απο την απάντηση σου φαίνεται οτι τις πήρες ως ενιαίες...
Υ.Γ Αληθεια υπαρχουν τοξικοί ανθρωποι;
Στα μπολνταρισμένα το λοιπόν.
Πάμε άλλη μια.
1. Σαφώς και υπάρχει επιλογή. Ότι σου γαμάει τη ζωή και δη με τον χειρότερο τρόπο (ξέχασες αυτή την πιθανότητα..), το πετάς. Κυριολεκτικά.
2. Υπάρχουν τοξικοί άνθρωποι, οι οποίοι σε χειραγωγούν ενίοτε, δίχως να το αντιλαμβάνεσαι. Και περνούν τα χρόνια και αναρωτιέσαι. Δεν θες να μάθεις πως είναι το ξύπνημα.
Δεν ανήκω στην κατηγορία που θα πετάξω γονέα, αδέλφια κλπ με οποιοδήποτε κόστος...φυσικά και θα απομονωθώ συναισθηματικά αλλα μέχρι εκεί...εννοώ οτι δεν θα επιρρεαζομαι συναισθηματικά.
Στο αν υπαρχουν τοξικοί ανθρωποι που και αυτη η ταμπέλα δεν μου αρεσει, προτιμώ το ανθρωποι που μπορούν να μας δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα, θα ξαναπώ οτι ολα ειναι θεμα οπτικής...
Σε κάποιον άλλον μπορει να ειναι μια χαρά απλά επειδή λείπει το αντικείμενο της "τοξικότητας" τους...δλδ εμείς!
Παραπάνω σου έγραψα κάτι. ''Δεν θες να μάθεις πως είναι το ξύπνημα''. Και το εννοώ. Ποτέ δεν λέγω λόγια του αέρα, σε σοβαρά θέματα.
Εγώ ανήκω στην κατηγορία που ''πέταξα'' γονείς, διότι εκτός του γεγονότος πως δεν ήσαν παρόντες στο μεγάλωμα μου, προσπάθησαν να μου γαμήσουν τη ζωή. Όχι τοσο η μάνα μου, που ήταν αφελής και όντως την συγχώρεσα λίγο πριν το τέλος της, όσο ο πατέρας μου και η γιαγιά μου που ήσαν καθίκια. Λεπτομέρειες δεν νομίζω πως χρειάζονται.
Δεν μπήκα ποτέ στη διαδικασία ψυχοθεραπείας, αλλά επειδή θεωρώ τον εαυτό μου δυνατό άνθρωπο, την βρήκα την ισορροπία στη ζήση μου. Με πολύ πόνο, η αλήθεια είναι. Στα πατώματα η Πασιφάη. Αλλά σηκώθηκα.
Δεν ξέρω γιατί θεωρείς ''ταμπέλιασμα'' την τοξικότητα, μα για μένα ρε συ ksk, τέτοιοι άνθρωποι είναι για τον Καιάδα.
Όσο για την τελευταία σου φράση, όποιος μας θεωρεί επίσης τοξικούς, μπορεί κάλλιστα να μας αδειάσει τη γωνιά. Χέστηκα που θα κάνω εκπτώσεις.