Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους! https://dev.phorum.com.gr/
με βαρεθηκαν βγηκαν στο δρομο και περπατησαν ταχυτατα - ισα που προλαβα να τις φωτογραφησω στο βαθος του δρομου
οταν κανει καιρο κατεβαινουν απο τους λοφους στον κηπο και στους δρομους της γειτονιας - εθελοντης ακοπος μεζες με το κρυο - ψητος στη θρακα κ ενα ποτηρι καλο κοκκινελι
.
Μοναδικό φαινόμενο.....τό αναφέρουν πολλοί ξένοι Περιηγητές τού 17 - 18 ου αιώνα .....
στή Σάμο.....έβγαζαν γιά βοσκή κοπάδια από Πέρδικες.....τίς είχαν ημερώσει .....
Βλήμα έγραψε: 29 Μαρ 2020, 00:55
Η απορία ίσως φανεί σε κάποιους πανηλίθια, αλλά θέλω να μάθω. Ποιον να ρωτήσω; Να γίνω ρεζίλι σε αυτούς που ξέρω και με ξέρουν; Ούτε καν! Εσάς εδώ θα ρωτήσω να εκμεταλλευτώ και την ανωνυμία.
Είστε έτοιμοι; Πάμε:
Αν χρησιμοποιώ μια οικιακή μηχανή του κιμά για ντομάτες, πιπερίτσες, ωμές αγκινάρες, αν γενικά το κρέας είναι το 1/10 των χρήσεών της, παίζει να πάθει τίποτα; Γενικά υπάρχουν υλικά που αν και δεν είναι πολύ σκληρά μπορεί να έχουν απρόβλεπτα αποτελέσματα;
Βρε μάτια μου, γιατί δεν τα κόβεις με τα χεράκια σου;
Κι εγώ χρησιμοποιώ μούλτι αλλά μόνον για να λιώσω ή να ψιλοκόψω αυτά που δεν μπορώ να κόψω με μαχαίρι.
Αν δεν το πιάσεις το λαχανικό και αν δεν χουφτώσεις τη ζύμη, δεν το ευχαριστιέσαι.
Διότι, αν τις κόψω με τα χεράκια μου, δεν θα είναι σάλτσα, θα είναι ψιλοκομμένες βραστές πιπεριές με λάδι και ξύδι.
Re: Απορίες
Δημοσιεύτηκε: 15 Απρ 2020, 12:37
από ΓΑΛΗ
Βλήμα έγραψε: 15 Απρ 2020, 09:38
Διότι, αν τις κόψω με τα χεράκια μου, δεν θα είναι σάλτσα, θα είναι ψιλοκομμένες βραστές πιπεριές με λάδι και ξύδι.
Δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς με το "βραστές" και το λαδόξιδο αλλά αν είναι ψιλοκομμένες, κανένα πρόβλημα.
Εγώ ξέρω ότι το μαγείρεμα είναι σαν το παϊδάκι. Αν δεν βάλεις χέρι, δεν το ευχαριστιέσαι.
Σε κάθε περίπτωση, όταν κάνεις κιμά ή οποιαδήποτε σάλτσα, αν ανακατεύεις και πιέζεις τα υλικά με αυτό, πετυχαίνεις καλύτερα αποτελέσματα από την ξύλινη κουτάλα. Και είναι ιδανικό για τον κιμά, γιατί τον διαλύει πολύ καλύτερα.
Re: Απορίες μαγειρικής
Δημοσιεύτηκε: 06 Μάιος 2020, 00:38
από Βλήμα
Να δοκιμάσω να παστώσω γαρίδες;
Τις σαρδέλες τις αφήνω τέσσερις ώρες στο αλάτι (μου αρέσουν λίγο πιο ωμές απ' ότι στον περισσότερο κόσμο).
Τις γαρίδες πόσο να τις αφήσω;
Re: Απορίες
Δημοσιεύτηκε: 06 Μάιος 2020, 08:50
από mpiftekopoiimeno burger
Βλήμα έγραψε: 29 Μαρ 2020, 00:55
Η απορία ίσως φανεί σε κάποιους πανηλίθια, αλλά θέλω να μάθω. Ποιον να ρωτήσω; Να γίνω ρεζίλι σε αυτούς που ξέρω και με ξέρουν; Ούτε καν! Εσάς εδώ θα ρωτήσω να εκμεταλλευτώ και την ανωνυμία.
Είστε έτοιμοι; Πάμε:
Αν χρησιμοποιώ μια οικιακή μηχανή του κιμά για ντομάτες, πιπερίτσες, ωμές αγκινάρες, αν γενικά το κρέας είναι το 1/10 των χρήσεών της, παίζει να πάθει τίποτα; Γενικά υπάρχουν υλικά που αν και δεν είναι πολύ σκληρά μπορεί να έχουν απρόβλεπτα αποτελέσματα;
Ο δεύτερος αγαπημένος μου σεφ μετά από νύχτα
Re: Απορίες μαγειρικής
Δημοσιεύτηκε: 06 Μάιος 2020, 08:52
από mpiftekopoiimeno burger
Φυσικά, μηχανή του κιμά για ντομάτες ειναι ιδέα για ντομάτες
Re: Απορίες μαγειρικής
Δημοσιεύτηκε: 14 Ιουν 2020, 14:47
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
.
perseus
Αγις
Σκέφτομαι.....για δώσω τή μυρωδιά του κάρβουνου σε διάφορα.....
Νά βάζω μέσα στό φούρνο καί μερικά κάρβουνα.....
Καλή η ιδέα.....ή έχει κάποιο λάθος πού δέν τό βλέπω ;;;