Σελίδα 10 από 21

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 14 Απρ 2020, 19:56
από νύχτα
Naida έγραψε: 14 Απρ 2020, 19:51 Τι μάτι έχεις παιδί μου.
Ποτέ μου δεν θα τα έβλεπα. Ποτέ όμως.
βλέπω το βλήμα, βλέπω

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 14 Απρ 2020, 19:57
από Γενιά της Αμαρτίας
Cavaliere έγραψε: 14 Απρ 2020, 19:54 https://www.giorgostsoulis.com/syntages ... nitaropita

Αυτή καλή φαίνεται, γενιά!
Σας ευχαριστώ!

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 15 Απρ 2020, 01:51
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Αγις έγραψε: 14 Απρ 2020, 19:27
Μηχανικός έγραψε: 14 Απρ 2020, 19:21 Πέρδικες είναι.
:g030:

με βαρεθηκαν βγηκαν στο δρομο και περπατησαν ταχυτατα - ισα που προλαβα να τις φωτογραφησω στο βαθος του δρομου

οταν κανει καιρο κατεβαινουν απο τους λοφους στον κηπο και στους δρομους της γειτονιας - εθελοντης ακοπος μεζες με το κρυο - ψητος στη θρακα κ ενα ποτηρι καλο κοκκινελι


Εικόνα
.

Μοναδικό φαινόμενο.....τό αναφέρουν πολλοί ξένοι Περιηγητές τού 17 - 18 ου αιώνα .....

στή Σάμο.....έβγαζαν γιά βοσκή κοπάδια από Πέρδικες.....τίς είχαν ημερώσει .....

Γιά πειραματισθείτε......

.

Re: Απορίες

Δημοσιεύτηκε: 15 Απρ 2020, 09:38
από Βλήμα
ΓΑΛΗ έγραψε: 14 Απρ 2020, 19:15
Βλήμα έγραψε: 29 Μαρ 2020, 00:55 Η απορία ίσως φανεί σε κάποιους πανηλίθια, αλλά θέλω να μάθω. Ποιον να ρωτήσω; Να γίνω ρεζίλι σε αυτούς που ξέρω και με ξέρουν; Ούτε καν! Εσάς εδώ θα ρωτήσω να εκμεταλλευτώ και την ανωνυμία.

Είστε έτοιμοι; Πάμε:
Αν χρησιμοποιώ μια οικιακή μηχανή του κιμά για ντομάτες, πιπερίτσες, ωμές αγκινάρες, αν γενικά το κρέας είναι το 1/10 των χρήσεών της, παίζει να πάθει τίποτα; Γενικά υπάρχουν υλικά που αν και δεν είναι πολύ σκληρά μπορεί να έχουν απρόβλεπτα αποτελέσματα;
Βρε μάτια μου, γιατί δεν τα κόβεις με τα χεράκια σου;
Κι εγώ χρησιμοποιώ μούλτι αλλά μόνον για να λιώσω ή να ψιλοκόψω αυτά που δεν μπορώ να κόψω με μαχαίρι.

Αν δεν το πιάσεις το λαχανικό και αν δεν χουφτώσεις τη ζύμη, δεν το ευχαριστιέσαι. :)
Διότι, αν τις κόψω με τα χεράκια μου, δεν θα είναι σάλτσα, θα είναι ψιλοκομμένες βραστές πιπεριές με λάδι και ξύδι.

Re: Απορίες

Δημοσιεύτηκε: 15 Απρ 2020, 12:37
από ΓΑΛΗ
Βλήμα έγραψε: 15 Απρ 2020, 09:38
Διότι, αν τις κόψω με τα χεράκια μου, δεν θα είναι σάλτσα, θα είναι ψιλοκομμένες βραστές πιπεριές με λάδι και ξύδι.
Δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς με το "βραστές" και το λαδόξιδο αλλά αν είναι ψιλοκομμένες, κανένα πρόβλημα.

Εγώ ξέρω ότι το μαγείρεμα είναι σαν το παϊδάκι. Αν δεν βάλεις χέρι, δεν το ευχαριστιέσαι. :)

Σε κάθε περίπτωση, όταν κάνεις κιμά ή οποιαδήποτε σάλτσα, αν ανακατεύεις και πιέζεις τα υλικά με αυτό, πετυχαίνεις καλύτερα αποτελέσματα από την ξύλινη κουτάλα. Και είναι ιδανικό για τον κιμά, γιατί τον διαλύει πολύ καλύτερα.

Εικόνα

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 06 Μάιος 2020, 00:38
από Βλήμα
Να δοκιμάσω να παστώσω γαρίδες;
Τις σαρδέλες τις αφήνω τέσσερις ώρες στο αλάτι (μου αρέσουν λίγο πιο ωμές απ' ότι στον περισσότερο κόσμο).
Τις γαρίδες πόσο να τις αφήσω;

Re: Απορίες

Δημοσιεύτηκε: 06 Μάιος 2020, 08:50
από mpiftekopoiimeno burger
Βλήμα έγραψε: 29 Μαρ 2020, 00:55 Η απορία ίσως φανεί σε κάποιους πανηλίθια, αλλά θέλω να μάθω. Ποιον να ρωτήσω; Να γίνω ρεζίλι σε αυτούς που ξέρω και με ξέρουν; Ούτε καν! Εσάς εδώ θα ρωτήσω να εκμεταλλευτώ και την ανωνυμία.

Είστε έτοιμοι; Πάμε:
Αν χρησιμοποιώ μια οικιακή μηχανή του κιμά για ντομάτες, πιπερίτσες, ωμές αγκινάρες, αν γενικά το κρέας είναι το 1/10 των χρήσεών της, παίζει να πάθει τίποτα; Γενικά υπάρχουν υλικά που αν και δεν είναι πολύ σκληρά μπορεί να έχουν απρόβλεπτα αποτελέσματα;


Ο δεύτερος αγαπημένος μου σεφ μετά από νύχτα

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 06 Μάιος 2020, 08:52
από mpiftekopoiimeno burger
Φυσικά, μηχανή του κιμά για ντομάτες ειναι ιδέα για ντομάτες

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 14 Ιουν 2020, 14:47
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
.
perseus

Αγις

Σκέφτομαι.....για δώσω τή μυρωδιά του κάρβουνου σε διάφορα.....

Νά βάζω μέσα στό φούρνο καί μερικά κάρβουνα.....

Καλή η ιδέα.....ή έχει κάποιο λάθος πού δέν τό βλέπω ;;;

.

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 14 Ιουν 2020, 14:57
από Αγις
ξεχασε το

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 14 Ιουν 2020, 15:06
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Αγις έγραψε: 14 Ιουν 2020, 14:57 ξεχασε το
.

Δέν μού δείχνεις τό γιατί καί τό διότι όμως Γέροντα.....

Ολοκλήρωσε τόν Σκεπτικό σου.....

.

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 14 Ιουν 2020, 15:15
από Αγις
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 14 Ιουν 2020, 15:06
Αγις έγραψε: 14 Ιουν 2020, 14:57 ξεχασε το
.

Δέν μού δείχνεις τό γιατί καί τό διότι όμως Γέροντα.....

Ολοκλήρωσε τόν Σκεπτικό σου.....

.
https://amazingribs.com/more-technique- ... -smoke-and

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 17 Ιουν 2020, 04:20
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Αγις έγραψε: 14 Ιουν 2020, 15:15
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 14 Ιουν 2020, 15:06
Αγις έγραψε: 14 Ιουν 2020, 14:57 ξεχασε το
.

Δέν μού δείχνεις τό γιατί καί τό διότι όμως Γέροντα.....

Ολοκλήρωσε τόν Σκεπτικό σου.....

.
https://amazingribs.com/more-technique- ... -smoke-and
.
Μού χει εξαφανιστεί καί τό τρανσλέισιον..... :011:

Και δεν ξέρω νά το επαναφέρω..... :e040:

Νά σε πώ.....

Στίς Πιτσαρίες μέ ξυλόφουρνο ... τά ξύλα δέν καίνε δίπλα στίς Πίτσες ;;;


.........

Αυτός ειναι μικρός.....περίπου 70 × 60 × 35.....

Αν φτιάξω μέ κυρτωμένο ινοξ....διπλό μέ μόνωση σάντουιτς.....πετροβάμβα.....

Σέ 70 × 120 × 60..... δε φαίνεται ευκολο ;;;..... :smt017

Αντέχει φωτιά η οχι το Ίνοξ ;;;

Κάνει το Αργκόν σέ Ινοξ.....η θέλει αλλο τύπο κόλλησης ;;;

Ο αποκάτω κάνει κανα 3.500.....τζάμπα βλέπεις...... :fp:

.
large_20191217133337_clementi_pizza_party_oven.jpeg
large_20191217133337_clementi_pizza_party_oven.jpeg (8.31 KiB) Προβλήθηκε 2377 φορές


.

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 17 Ιουν 2020, 04:58
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
.
large_20191018153639_alfa_pizza_domo_top_methane.jpeg
large_20191018153639_alfa_pizza_domo_top_methane.jpeg (7.29 KiB) Προβλήθηκε 2370 φορές


.

Re: Απορίες μαγειρικής

Δημοσιεύτηκε: 17 Ιουν 2020, 05:00
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
.
Αυτή η Γάστρα μαντέμι πώς σου φαίνεται....100 €.....

.
paradosiaki-mantemenia-gastra-tserepa416_L.jpg


.