!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
aljawn
Phorum.gr user: aljawn

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aljawn »

Στύγιος έγραψε: 03 Οκτ 2020, 21:54
Αυτό , βοά το ίντερνετ ,αλλά αυτοί στην κοσμάρα τους. Ε ρε ΤΣΟ και ΛΟ που χρειάζεται.
Μα το kouli ήδη μας έκανε διάγγελμα ότι εμείς θα φταίμε.
Αυτό θα πουλήσουν, προσευχόμενοι η πανδημία να αναχαιτισθεί.
My Life had stood, a Loaded Gun
Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron »

ST48410 έγραψε: 03 Οκτ 2020, 21:42 Δεν θα έπρεπε η αστυνομία να πραγματοποιεί τακτικούς ελέγχους και να κόβει πρόστιμα; Δεν θα έπρεπε να γίνεται το ίδιο στα μέσα μεταφοράς και ακόμη και στις στάσεις; Αν όχι τώρα πότε;
Εσύ έχεις την απαίτηση να υπάρχει αστυνομία παντού, να περιορίζονται στο έπακρο όλες οι δραστηριότητες και όλα τα συναφή.
Δεν σκέπτονται όλοι οι άνθρωποι όπως εσύ, το βλέπεις και στο παρόν νήμα που υπάρχουν πάρα πολλοί οι οποίοι θεωρούν υπερβολικούς και τους νυν περιορισμούς. Ούτε είναι εφικτό να αστυνομεύονται τα πάντα.

Σου είπα, αν οι αριθμοί της χώρας (παρεμπιπτόντως επειδή ανέφερες την Αθήνα, τη σύγκριση πρέπει να την κάνεις με τους αριθμούς των άλλων πρωτευουσών) σε κρούσματα και απώλειες δεν σε καλύπτουν για να θεωρήσεις ότι ο μέχρι σήμερα συνολικός απολογισμός μας είναι πολύ καλός, έχοντας επίγνωση της διεθνούς πραγματικότητας, τότε όντως είναι δύσκολο να συμφωνήσουμε ως προς τον ορισμό της ανάγκης ύπαρξης μέτρου.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

kameron έγραψε: 03 Οκτ 2020, 22:28
ST48410 έγραψε: 03 Οκτ 2020, 21:42 Δεν θα έπρεπε η αστυνομία να πραγματοποιεί τακτικούς ελέγχους και να κόβει πρόστιμα; Δεν θα έπρεπε να γίνεται το ίδιο στα μέσα μεταφοράς και ακόμη και στις στάσεις; Αν όχι τώρα πότε;
Εσύ έχεις την απαίτηση να υπάρχει αστυνομία παντού, να περιορίζονται στο έπακρο όλες οι δραστηριότητες και όλα τα συναφή.
Δεν σκέπτονται όλοι οι άνθρωποι όπως εσύ, το βλέπεις και στο παρόν νήμα που υπάρχουν πάρα πολλοί οι οποίοι θεωρούν υπερβολικούς και τους νυν περιορισμούς. Ούτε είναι εφικτό να αστυνομεύονται τα πάντα.
Δεν είναι απαραίτητο να έχεις αστυνομία παντού. Θα αρκούσε μια "εκστρατεία" ελέγχων για ένα σύντομο διάστημα με παράλληλη προειδοποίηση-ενημέρωση και επιβολή προστίμων. Σε μερικές μέρες θα είχαν όλοι έναν συγγενή, φίλο ή γείτονα που του κατακυρώθηκε κάποια παράβαση και θα έληγε το πανηγύρι. Μετά θα αρκούσε έλεγχος κατά διαστήματα για να συγκρατήσεις την κατάσταση.

Δεν έχει νόημα να το συνεχίσω παραπάνω. Πιστεύω ότι με προσεκτικότερη διαχείριση ήταν εφικτό να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Πληρώνουμε κατά την γνώμη μου τον ενθουσιασμό του Ιουνίου. Καλά να είμαστε και θα δούμε. Σου βάζω και ένα σημείο το οποίο το θεωρώ πολύ σημαντικό.
Το να χαθούν ζωές εξαιτίας ανεπάρκειας ΜΕΘ και να έχεις γιατρούς να αποφασίζουν ποιος εισάγεται και ποιος μένει έξω. Αν γίνει αυτό στη χώρα μας ενώ θα υπάρχουν άλλες Ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες δεν συμβαίνει, θα το θεωρήσω μέγιστη αποτυχία της κυβέρνησης και της κοινωνίας μας συνολικότερα.
Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Phorum.gr user: Awesomatic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic »

Naida έγραψε: 03 Οκτ 2020, 19:39
Awesomatic έγραψε: 03 Οκτ 2020, 19:36 Πιθανόν να μπήκα στο κλαμπ, θα ξέρω αύριο :o

Απομονώθηκα ήδη να μην με πλησιάσει κανείς. Έτυχε να είναι το μοναδικό ΣΚ που είχα υποχρεώσεις. Φυσικά...

Προς το παρόν μόνο πολύ χαμηλό πυρετό και γαστρεντερικά συμπτώματα. Ελπίζω να είναι κάτι άλλο.
Ήρθες σε επαφή με κάποιο κρούσμα ξέρεις; Περαστικά εύχομαι. Ένα από τα τεράστια αρνητικά είναι ότι λίγο να έχουμε κάποια συμπτώματα, θα μας πιάνει πανικός.
Όχι, και προσέχω γενικά πάρα πολύ οπότε αν είναι όντως θα με προβληματίσει. Ελπίζω να είναι από κάτι που έφαγα αν και χλωμό το βλέπω. Πυρετός χαμηλός (37.5-37.6 σταθερά)

Εννοείται ότι τώρα έχω απομονωθεί σε ένα δωμάτιο με δικά μου ποτήρια κλπ και φοράω μάσκα και μέσα στο σπίτι. Καλός αερισμός του χώρου και περιμένω να δω τι θα δείξει το τεστ.
Spoiler
Οι γάτες είναι το φάρμακο πάντως, γουργουρίζει και φεύγουν τα πάντα. Μαζί θα τη βγάλουμε την καραντίνα αν βγω θετικός
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Awesomatic έγραψε: 03 Οκτ 2020, 22:47
Awesomatic έγραψε: 03 Οκτ 2020, 19:36 Πιθανόν να μπήκα στο κλαμπ, θα ξέρω αύριο :o

Απομονώθηκα ήδη να μην με πλησιάσει κανείς. Έτυχε να είναι το μοναδικό ΣΚ που είχα υποχρεώσεις. Φυσικά...

Προς το παρόν μόνο πολύ χαμηλό πυρετό και γαστρεντερικά συμπτώματα. Ελπίζω να είναι κάτι άλλο.
Ήρθες σε επαφή με κάποιο κρούσμα ξέρεις; Περαστικά εύχομαι. Ένα από τα τεράστια αρνητικά είναι ότι λίγο να έχουμε κάποια συμπτώματα, θα μας πιάνει πανικός.
Όχι, και προσέχω γενικά πάρα πολύ οπότε αν είναι όντως θα με προβληματίσει. Ελπίζω να είναι από κάτι που έφαγα αν και χλωμό το βλέπω. Πυρετός χαμηλός (37.5-37.6 σταθερά)

Εννοείται ότι τώρα έχω απομονωθεί σε ένα δωμάτιο με δικά μου ποτήρια κλπ και φοράω μάσκα και μέσα στο σπίτι. Καλός αερισμός του χώρου και περιμένω να δω τι θα δείξει το τεστ.
Spoiler
Οι γάτες είναι το φάρμακο πάντως, γουργουρίζει και φεύγουν τα πάντα. Μαζί θα τη βγάλουμε την καραντίνα αν βγω θετικός
Όλα καλά θα πάνε. Ίσως είναι κάποια ιωσουλα, ο καιρός που είναι μια έτσι μια αλλιώς. Εννοείται τα γατονια παρεούλα και εδώ φορουμαρα να τα λέμε.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
kameron
Phorum.gr user: kameron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kameron »

ST48410 έγραψε: 03 Οκτ 2020, 22:44
Το να χαθούν ζωές εξαιτίας ανεπάρκειας ΜΕΘ και να έχεις γιατρούς να αποφασίζουν ποιος εισάγεται και ποιος μένει έξω. Αν γίνει αυτό στη χώρα μας ενώ θα υπάρχουν άλλες Ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες δεν συμβαίνει, θα το θεωρήσω μέγιστη αποτυχία της κυβέρνησης και της κοινωνίας μας συνολικότερα.
Αν.

Προς το παρόν αυτό δεν συνέβη στα χώρα μας, ακριβώς σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που μάλλον με ευκολία προσπερνάς.

Δεν γίνεται όμως να αποκόπτεις την Ελλάδα από τη διεθνή πραγματικότητα, πήγαινε στο worldometers και ρίξε μια ματιά στα στοιχεία των ευρωπαϊκών και των βαλκανικών χωρών για τις τελευταίες 3 ημέρες. Αν το Δεκέμβριο οι δίπλα σου χώρες έχουν χ θανάτους, δεν γίνεται εσύ να ζητάς χ-80% για να είσαι ικανοποιημένος. Ουδείς γνωρίζει αυτή τη στιγμή τι έκταση θα πάρει η πανδημία σε έναν, δυο ή τρεις μήνες.
Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack »

Spoiler
Ξερεις οτι κολλανε κοβιντ οι γατες πιστευω
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Awesomatic έγραψε: 03 Οκτ 2020, 22:47 Όχι, και προσέχω γενικά πάρα πολύ οπότε αν είναι όντως θα με προβληματίσει. Ελπίζω να είναι από κάτι που έφαγα αν και χλωμό το βλέπω. Πυρετός χαμηλός (37.5-37.6 σταθερά)

Spoiler
Πιο πιθανό να είναι γαστρεντερική ίωση, το σηκώνει και ο καιρός (ζέστη).
Adidas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Adidas »

waldorf έγραψε: 03 Οκτ 2020, 19:31
Naida έγραψε: 03 Οκτ 2020, 19:24
waldorf έγραψε: 03 Οκτ 2020, 19:00

Την οποία όμως δεν φαινεται να την πέρνουμε στα χέρια μας.
Γιατί καλά τα λέμε για τις πίπες της κυβέρνησης,αλλά για πάρτυ μας τίποτα.
Δηλαδή; πχ εγώ είμαι όλη μέρα με μάσκα. Οι συνάδελφοι μου το ίδιο. Αυτοί που έρχονται οι περισσότεροι το ίδιο.Με μάσκα. Στα καταστήματα που πάω με μάσκα όλοι. Η ανηψια μου πάει σχολείο. Είμαι ασφαλής;
Έχετε όλοι κεντράρει στη μάσκα και στα παπάρια σας τα υπόλοιπα.
Περπατάς 20 λεπτά παραπάνω προκειμένου να μην πάρεις λεωφορείο;
Θυσιάζεις 5 ευρώ για να πάρεις ταξί προκειμένου να χάσεις ολόκληρο το μεροκάματο σε πιθανό lockdown;
Περιμένεις το επόμενο τρένο σε 3 λέπτα πριν σαρδελοποιηθείς;
Γαμώ τις μάσκες σας ρε περίχαροι.Όλοι χαμένοι θα βγούμε απ`αυτήν την ιστορία.Έχετε ποτέ σκεφτεί πως θα βγούμε όσο το δυνατόν λιγότερο χαμένοι;
ρε τυπε σε ολα μαζι σου, εχει πόιντ η σκεψη σου αλλα το επομενο τρενο τι το ηθελες; αφου και αυτο σαρδελα ειναι 99/100 φορες
Adidas

Otto Weininger έγραψε: 03 Οκτ 2020, 19:56
Naida έγραψε: 03 Οκτ 2020, 19:54
Otto Weininger έγραψε: 03 Οκτ 2020, 19:49

Αυτά είναι γενικολογίες. Δώσε ένα παράδειγμα έστω για ένα από όλα αυτά.
Υποχρεωτικά να έχει τεστ για όποιον έμπαινε στην χώρα. Η Κύπρος για να πάει κάποιος αυτή τη στιγμή σου ζητάει τεστ που να μην έχουν περάσει 72 ώρες. Και τους ξανακάνει στο αεροδρόμιο.
σε εμάς δηλαδή έμπαινε όποιος ήθελε χωρίς τεστ ;
δειγματοληπτικα εκαναν, απο δυο ατομα που μου ειπαν
Adidas

Γαληνός έγραψε: 03 Οκτ 2020, 21:28 Να ρωτήσω.

Εάν είχατε υπό την ευθύνη σας 1000 εργαζόμενους,
Θα ήσασταν ήσυχοι με την πολιτική που ακολουθείται.
Ε, εγώ δεν είμαι.
τι δουλειά κάνεις τύπε; :D
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

ST48410 έγραψε: 03 Οκτ 2020, 21:42 Ζω στην Αθήνα. Ο σχετικά καλός δείκτης της χώρας με ωφελεί πολύ λιγότερο αναλογικά με έναν κάτοικο πχ νησιού ή βουνού. Η κατάσταση εδώ είναι πολύ χειρότερη από όσο αφήνει να φανεί το συνολικό νούμερο της χώρας το οποίο εξακολουθεί να επηρεάζεται θετικά από την άριστη επίδοση στο πρώτο κύμα.
Καλό μου, είπαμε, ακόμη κι αν διαγράψεις το πρώτο κύμα, η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Στην ουσία μόνο οι σκανδιναβικές χώρες τα πάνε καλύτερα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2020, 23:25
ST48410 έγραψε: 03 Οκτ 2020, 21:42 Ζω στην Αθήνα. Ο σχετικά καλός δείκτης της χώρας με ωφελεί πολύ λιγότερο αναλογικά με έναν κάτοικο πχ νησιού ή βουνού. Η κατάσταση εδώ είναι πολύ χειρότερη από όσο αφήνει να φανεί το συνολικό νούμερο της χώρας το οποίο εξακολουθεί να επηρεάζεται θετικά από την άριστη επίδοση στο πρώτο κύμα.
Καλό μου, είπαμε, ακόμη κι αν διαγράψεις το πρώτο κύμα, η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Στην ουσία μόνο οι σκανδιναβικές χώρες τα πάνε καλύτερα.
το λενε ελληνικο dna
Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος »

Spoiler

Έλα περαστικά ,κι εγώ νόμιζα ότι τον είχα "αρπάξει" με πυρετό 37.2 ,αλλά ήταν "κρύωμα" τελικά. Αν δεν έχεις ανοσμία ,κούραση, και πόνους, μάλλον είναι κάποια άλλη ίωση.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Στύγιος έγραψε: 03 Οκτ 2020, 23:30

Spoiler

Έλα περαστικά ,κι εγώ νόμιζα ότι τον είχα "αρπάξει" με πυρετό 37.2 ,αλλά ήταν "κρύωμα" τελικά. Αν δεν έχεις ανοσμία ,κούραση, και πόνους, μάλλον είναι κάποια άλλη ίωση.
Κάποια άλλη ίωση που δεν έχει κούραση και πόνους :lol:

Let them make the first mistake. We make the last move.

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”