Δεν είναι ώρα για τέτοια. Είναι σαν να πας σε πόλεμο και βγαίνουν στα κανάλια πρώην στρατηγοί και εκφράζουν επιφυλάξεις για την τακτική. Τώρα θα πρέπει να ακούγονται οι εισηγήσεις της επιτροπής και μόνο. Τα άλλα απλά μπερδεύουν τον κόσμο και δίνουν πάτημα σε όσους δεν έχουν όρεξη να συμμορφωθούν.ethereal έγραψε: 03 Οκτ 2020, 20:58Και ποιους "ειδικούς" είπαμε θα ακούμε τότε;
Με ποιο καπέλο θα τους αναγνωρίζουμε;
Κατά τα άλλα ατομική ευθύνη σε ανθρώπους που λαμβάνουν τόσο αντιφατική πληροφόρηση (δια λόγων και πράξεων) από τα πλέον αρμόδια χείλη. Δως μου έναν ορισμό πώς λέγεται αυτό άραγε.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο πρώτος νεκρός
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Ο πρώτος νεκρός
-
talaipwros
δεν ειναι απλως η ΜΕΘ που θα αδειασειΚεντροδεξιός Ψάλτης έγραψε: 03 Οκτ 2020, 20:55Θα πάρουν παράταση τα χειρουργία όπως έγινε και την άνοιξη.Όποια ΜΕΘ απελευθερώνεται μετατρέπεται απευθείας σε covid.ST48410 έγραψε: 03 Οκτ 2020, 20:53Δηλαδή εκτός της εποχικής γρίπης δεν θα έχεις άλλους ασθενείς που θα χρειαστούν ΜΕΘ; Απίθανο σενάριο.Κεντροδεξιός Ψάλτης έγραψε: 03 Οκτ 2020, 20:47 Οι ΜΕΘ για άλλα νοσήματα θα μετατραπούν σε covid οπότε μπορεί να αντέξουμε και 700 διασωληνωμένους.
και η αιθουσα χειρουργειου εχει αναπνευστηρα κλπ αναισθησιολογικα μηχανηματα, οποτε μετατρεπεται και η ιδια σε ΜΕΘ
- hellegennes
Και τι έγινε που θα έχουμε ενστάσεις μετά, ήταν η απάντησή μου.ST48410 έγραψε: 03 Οκτ 2020, 20:47Ξαναδιάβασέ το. Δεν έγραψα αυτό. Με άλλα λόγια λέω ότι διαβάζω συνέχεια αυστηρή κριτική προς τους ειδικούς. Θεωρώ ότι δεν είναι τώρα η ώρα. Τώρα ακολουθούμε τις οδηγίες με προσοχή. Μετά μπορούμε να έχουμε ενστάσεις αν αποδειχθεί ότι οι οδηγίες ήταν λανθασμένες.hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2020, 20:42 Ναι, είναι ρεαλιστικό αυτό που λες. Θα βγούμε στους δρόμους να κρεμάσουμε κόσμο. Μάλιστα αυτό θα διορθώσει τα πάντα. Με κάθε κρεμάλα θα ξεπετάγονται 100.000 θέσεις εργασίας και 1 δισεκατομμύριο ευρώ.
Όσο για την γενικότερη κατάσταση, επισημαίνω ξανά ότι παραλογίζεστε εδώ μέσα. Η κατάσταση είναι μια χαρά. Η πανδημία ως τώρα έχει περάσει χωρίς να ακουμπήσει στην Ελλάδα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Είναι μαλάκες είπαμε και τα έχουν κάνει σκατά ! Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.ethereal έγραψε: 03 Οκτ 2020, 20:52Όταν ο Μαγιορκίνης δήλωνε ότι με λιγότερους μαθητές ανά αίθουσα μειώνονται οι αποστάσεις ήταν επιστημονικός λόγος συνυπογραμμένος από τα άλλα 25 ντυμένα ξύλα;ST48410 έγραψε: 03 Οκτ 2020, 20:49Είναι άλλο πράγμα να βγει και να πει ένας γιατρός κάτι το οποίο πέρα της επιστημονικής του γνώμης μπορεί να οφείλεται πχ και στην κομματική του τοποθέτηση, και άλλο πράγμα να εισηγείται συνολικά η επιτροπή και να την γράφουν.ethereal έγραψε: 03 Οκτ 2020, 20:46 Αυτοί έχουν διαφορετικά καπέλα που αλλάζουν αν μιλούν ως μέλη επιτροπής ή ατομικά;
Πολύ επιστημονικό, δε λέω...
Όταν τα επεσήμενα...χαρταετός πάλι.
Πολύ σωστά.Κεντροδεξιός Ψάλτης έγραψε: 03 Οκτ 2020, 20:47 Η εποχική γρίπη λογικά δεν θα είναι πρόβλημα φέτος από ότι δείχνουν τα στοιχεία από Αυστραλία.
Κι όχι μόνο επειδή βλέπουμε την Αυστραλία.
Αλλά παίρνοντας ένα σωρό μέτρα για μια πολύ επικινδυνότερη ίωση του αναπνευστικού (έτσι δε λέμε;) δεν θα έπρεπε καν να έχουμε θέματα από μια εποχική γρίπη.
Αν έχουμε, πάει να πει ότι κάτι δε λέμε σωστά. Ναι;
Χαίρομαι με τέτοιες αναρτήσεις.kameron έγραψε: 03 Οκτ 2020, 21:00Κανείς δεν θέλει.
Αλλά η κριτική σου έχει μεγάλο βαθμό υπερβολής (οι περισσότεροι άλλοι εδώ κινούνται με προφανή πολιτικά/κομματικά κίνητρα). Επτά μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας, η χώρα τα έχει πάει πολύ καλά καταγράφοντας σταθερά μια από τις καλύτερες επιδόσεις στον ανεπτυγμένο κόσμο. Όταν όλες οι κατά πολύ πλουσιότερες χώρες και όλα τα γειτονικά κράτη έχουν τουλάχιστον διπλάσιους ή πολυπολλαπλάσιους δείκτες, τότε, εκ των πραγμάτων, αρκετά σωστά πράγματα έχουν γίνει.
Αν βέβαια, sky is the limit και η σύγκριση πρέπει να γίνεται λ.χ, μόνο με την Κύπρο που είναι ένας μικρός νησιωτικός προορισμός, μικρότερος της Πελοποννήσου, προφανώς ουδέποτε θα υπάρχει ικανοποίηση. Για να περιορίσεις στο ελάχιστο τα κρούσματα, θα πρέπει να πας σε καραντίνα, κάτι που δεν γίνεται πουθενά για ευνόητους λόγους. Επίσης, είναι προφανές ότι γίνονται λάθη, λ.χ. η ιστορία με τα ΚΤΕΛ και τα λήζινγκ των λεωφορείων έπρεπε να είχε τρέξει νωρίτερα, αλλά ο συνολικός απολογισμός είναι αναμφίβολα θετικός. Άσε την Ισπανία, αν δλδ εσύ ζούσες στην πάμπλουτη Ελβετία με δείκτη 230+ έναντι 38 της Ελλάδας ή στην απολύτως συγκρίσιμη Πορτογαλία με δείκτη κοντά στο 200 ή στην Αυστρία ή στην Ιρλανδία ή στον πολιτισμένο Καναδά κλπ τι θα ζητούσες, να κρεμασθούν όλοι οι πολιτικοί και οι δημόσιοι λειτουργοί; Γι'αυτό, ξαναλέω, η κατάσταση είναι αναμφίβολα πολύ δύσκολη, ο χειμώνας απρόβλεπτος, αλλά χρειάζεται μέτρο και επίγνωση της παγκόσμιας κατάστασης και πραγματικότητας.
- hellegennes
Αμήν.kameron έγραψε: 03 Οκτ 2020, 21:00Κανείς δεν θέλει.
Αλλά η κριτική σου έχει μεγάλο βαθμό υπερβολής (οι περισσότεροι άλλοι εδώ κινούνται με προφανή πολιτικά/κομματικά κίνητρα). Επτά μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας, η χώρα τα έχει πάει πολύ καλά καταγράφοντας σταθερά μια από τις καλύτερες επιδόσεις στον ανεπτυγμένο κόσμο. Όταν όλες οι κατά πολύ πλουσιότερες χώρες και όλα τα γειτονικά κράτη έχουν τουλάχιστον διπλάσιους ή πολυπολλαπλάσιους δείκτες, τότε, εκ των πραγμάτων, αρκετά σωστά πράγματα έχουν γίνει.
Αν βέβαια, sky is the limit και η σύγκριση πρέπει να γίνεται λ.χ, μόνο με την Κύπρο που είναι ένας μικρός νησιωτικός προορισμός, μικρότερος της Πελοποννήσου, προφανώς ουδέποτε θα υπάρχει ικανοποίηση. Για να περιορίσεις στο ελάχιστο τα κρούσματα, θα πρέπει να πας σε καραντίνα, κάτι που δεν γίνεται πουθενά για ευνόητους λόγους. Επίσης, είναι προφανές ότι γίνονται λάθη, λ.χ. η ιστορία με τα ΚΤΕΛ και τα λήζινγκ των λεωφορείων έπρεπε να είχε τρέξει νωρίτερα, αλλά ο συνολικός απολογισμός είναι αναμφίβολα θετικός. Άσε την Ισπανία, αν δλδ εσύ ζούσες στην πάμπλουτη Ελβετία με δείκτη 230+ έναντι 38 της Ελλάδας ή στην απολύτως συγκρίσιμη Πορτογαλία με δείκτη κοντά στο 200 ή στην Αυστρία ή στην Ιρλανδία ή στον πολιτισμένο Καναδά κλπ τι θα ζητούσες, να κρεμασθούν όλοι οι πολιτικοί και οι δημόσιοι λειτουργοί; Γι'αυτό, ξαναλέω, η κατάσταση είναι αναμφίβολα πολύ δύσκολη, ο χειμώνας απρόβλεπτος, αλλά χρειάζεται μέτρο και επίγνωση της παγκόσμιας κατάστασης και πραγματικότητας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Θα κυνηγάμε για πολύ την ουρά μας με ταυτόσημες αναρτήσεις;ST48410 έγραψε: 03 Οκτ 2020, 21:01Δεν είναι ώρα για τέτοια. Είναι σαν να πας σε πόλεμο και βγαίνουν στα κανάλια πρώην στρατηγοί και εκφράζουν επιφυλάξεις για την τακτική. Τώρα θα πρέπει να ακούγονται οι εισηγήσεις της επιτροπής και μόνο. Τα άλλα απλά μπερδεύουν τον κόσμο και δίνουν πάτημα σε όσους δεν έχουν όρεξη να συμμορφωθούν.ethereal έγραψε: 03 Οκτ 2020, 20:58Και ποιους "ειδικούς" είπαμε θα ακούμε τότε;
Με ποιο καπέλο θα τους αναγνωρίζουμε;
Κατά τα άλλα ατομική ευθύνη σε ανθρώπους που λαμβάνουν τόσο αντιφατική πληροφόρηση (δια λόγων και πράξεων) από τα πλέον αρμόδια χείλη. Δως μου έναν ορισμό πώς λέγεται αυτό άραγε.
Ποιας επιτροπής ξαναρωτάω για πολλοστή φορά;
Των ψωμόλυσσων που βρέχουν παντελονάκι μόλις δουν κάμερα και ευκαιρία ανέλιξης;
Των ψοφοδεών που το πρωι ψέλνουν με χειροφιλήματα και το απόγευμα μας κουνάν δάχτυλάκι;
Κι από πότε μια διορισμένη επιτροπή έχει αυτόνομο επιστημονικό λόγο;
Ή κι από πότε και πού οποιαδήποτε πολιτεία οφείλει να συμμορφωθεί απολύτως με τις εισηγήσεις οποιασδήποτε επιτροπής;
Τύποι μου, τα έχουμε ξαναπεί, ανοίξτε όλοι μπλογκ και "ειδησεογραφικά", η κατάσταση σώζεται προς το παρόν και θα κρατήσει όσο πετσώνονται τα ΜΜΕ. Θα πέσει πολύ χρήμα, καθότι είναι φτηνότερο να πουλάς μαγκιά εκ του ασφαλούς, παρά να τρέχεις να βρεις λύσεις (μπορεί να είναι και αργά πλέον).
Απλά, κλείστε θέση σε αεροπλάνα / ελικόπτερα γιατί δεν θα κρατήσει πολύ.
My Life had stood, a Loaded Gun
Να ρωτήσω.
Εάν είχατε υπό την ευθύνη σας 1000 εργαζόμενους,
Θα ήσασταν ήσυχοι με την πολιτική που ακολουθείται.
Ε, εγώ δεν είμαι.
Και δεν είναι ζήτημα κομματικό, τουλάχιστον για μένα.
Είναι ζήτημα εισαγγελέα κ νομικό...
Εθνική στρατηγική στα τεστ θέλουμε.
Φθηνά γρήγορα άμεσα τεστ.
Ή να μην ζητήσουν ευθύνες μετά κ να κουνησουν το δάχτυλο.
Τα απλά μέτρα, όλος ο κόσμος τα τηρεί κ οι περισσότερες εταιρείες.
Εάν είχατε υπό την ευθύνη σας 1000 εργαζόμενους,
Θα ήσασταν ήσυχοι με την πολιτική που ακολουθείται.
Ε, εγώ δεν είμαι.
Και δεν είναι ζήτημα κομματικό, τουλάχιστον για μένα.
Είναι ζήτημα εισαγγελέα κ νομικό...
Εθνική στρατηγική στα τεστ θέλουμε.
Φθηνά γρήγορα άμεσα τεστ.
Ή να μην ζητήσουν ευθύνες μετά κ να κουνησουν το δάχτυλο.
Τα απλά μέτρα, όλος ο κόσμος τα τηρεί κ οι περισσότερες εταιρείες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Γαληνός την 03 Οκτ 2020, 21:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
-
talaipwros
ποια τεστ λες;
ποιας εταιριας;
Ζω στην Αθήνα. Ο σχετικά καλός δείκτης της χώρας με ωφελεί πολύ λιγότερο αναλογικά με έναν κάτοικο πχ νησιού ή βουνού. Η κατάσταση εδώ είναι πολύ χειρότερη από όσο αφήνει να φανεί το συνολικό νούμερο της χώρας το οποίο εξακολουθεί να επηρεάζεται θετικά από την άριστη επίδοση στο πρώτο κύμα.kameron έγραψε: 03 Οκτ 2020, 21:00 Κανείς δεν θέλει.
Είδα στις προχθεσινές ειδήσεις κοσμοσυρροές νέων, νομίζω σε Αγγλική πόλη. Αργά ή γρήγορα εκεί θα υπάρξει πρόβλημα. Τι να κάνω τώρα; Να πω ότι αυτό είναι δικαιολογία για αντίστοιχους συνωστισμούς εδώ και να δεχθώ στωικά ότι δεν γίνεται αλλιώς;
Έχω περιορίσει τις αγορές μου από καταστήματα και παραγγέλνω online από super market. Αρκετά από αυτά που μου φέρνουν δεν είναι ακριβώς αυτά που θα ήθελα και δοκίμασα να πάω εκεί. 30+ άτομα ουρά απέξω ο ένας επάνω στον άλλο. Δεν μένω σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό. Δεν θα έπρεπε η αστυνομία να πραγματοποιεί τακτικούς ελέγχους και να κόβει πρόστιμα; Δεν θα έπρεπε να γίνεται το ίδιο στα μέσα μεταφοράς και ακόμη και στις στάσεις; Αν όχι τώρα πότε; Αντ' αυτού είχαμε τη φαεινή ιδέα του δημάρχου να μας κλείσει περισσότερο χρόνο σε αυτά καθυστερώντας τη διέλευση στο κέντρο. Τώρα. Μέσα στην πανδημία.
Είναι παράλογη ή υπερβολική απαίτηση να γίνει κάτι με αυτά που σου αναφέρω;
ΥΓ. Αν ζούσα σε άλλη χώρα πιθανόν να σκεφτόμουν λίγο διαφορετικά και το αξιακό μου σύστημα να ήταν διαφορετικό. Θυμάται κάποιος ένα γιατρό (Γερμανός, Ολλανδός ή κάτι τέτοιο) που στην αρχή της Άνοιξης είχε γράψει ότι τέλος πάντων ο θάνατος από πνευμονία για τους ηλικιωμένους είναι ένας ήσυχος θάνατος και δεν πρέπει να μας τρομάζει;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ST48410 την 03 Οκτ 2020, 21:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Την όποια επιτροπή έχεις ανά πάσα στιγμή. Να μην ακούσω μια ομάδα εξειδικευμένων γιατρών που έχουν το σύνολο των στοιχείων στα χέρια τους και να ακούσω ποιον;ethereal έγραψε: 03 Οκτ 2020, 21:11 Θα κυνηγάμε για πολύ την ουρά μας με ταυτόσημες αναρτήσεις;
Ποιας επιτροπής ξαναρωτάω για πολλοστή φορά;
Των ψωμόλυσσων που βρέχουν παντελονάκι μόλις δουν κάμερα και ευκαιρία ανέλιξης;
Των ψοφοδεών που το πρωι ψέλνουν με χειροφιλήματα και το απόγευμα μας κουνάν δάχτυλάκι;
Κι από πότε μια διορισμένη επιτροπή έχει αυτόνομο επιστημονικό λόγο;
Ή κι από πότε και πού οποιαδήποτε πολιτεία οφείλει να συμμορφωθεί απολύτως με τις εισηγήσεις οποιασδήποτε επιτροπής;
1. Δεν υπάρχει πλαφόν από το κράτος στην τιμή των τεστ ιδιωτικά. 80 δίνουν εδώ οι εργοδότες από την τσέπη τους, στο πιο φθηνό διαγνωστικό.
2. Δεν γίνονται τυχαίοι έλεγχοι στους εργαζόμενους έστω με ραπιντ (μια φορά έγινε, τον Ιούλιο με μοριακό, 100 δείγματα από ΕΟΔΥ).
5 ευρώ κάνουν (abbott, roshe, BioSensor με ευαισθησία 70% ειδικοτητα 95%, τώρα φτιαχνονια).
Σε κάποια μεμονωμένα κρούσματα, ΔΕΝ ήρθε ο ΕΟΔΥ με τις κινητές ομάδες για προληπτικό έλεγχο. Περιορίστηκε η κατάσταση. Ως πότε, δεν ξέρω.
Τελοσπα των, δεν θέλω να πω παραπάνω λόγω επιχειρησιακου απορρήτου. Δεν έχει κ νόημα.
Εάν μου πουν δεν έχω ευθύνη, κανένα πρόβλημα.
Έχω όμως.
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
Αυτό , βοά το ίντερνετ ,αλλά αυτοί στην κοσμάρα τους. Ε ρε ΤΣΟ και ΛΟ που χρειάζεται.aljawn έγραψε: 03 Οκτ 2020, 21:25 Τύποι μου, τα έχουμε ξαναπεί, ανοίξτε όλοι μπλογκ και "ειδησεογραφικά", η κατάσταση σώζεται προς το παρόν και θα κρατήσει όσο πετσώνονται τα ΜΜΕ. Θα πέσει πολύ χρήμα, καθότι είναι φτηνότερο να πουλάς μαγκιά εκ του ασφαλούς, παρά να τρέχεις να βρεις λύσεις (μπορεί να είναι και αργά πλέον).
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 118 Απαντήσεις
- 6376 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από GoBack
-
- 35 Απαντήσεις