δεν ειναι οτι δεν καταλαβαινετε ..αλλα κανετε οτι δεν καταλαβαινετεsharp έγραψε: 14 Νοέμ 2024, 10:46Σιγά μην καταλάβουν τι σημαίνει αυτό που έβαλα σε μεγάλα οι δραχμιστέςπατησιωτης έγραψε: 14 Νοέμ 2024, 09:08nemo έγραψε: 14 Νοέμ 2024, 08:36 επισης λυσε μου και την απορια που εχω διαβαζοντας σας
ημασταν στην δραχμη και μπηκαμε στο ευρω για να μην πτωχευσουμε
αλλα πτωχευσαμε με ευρω ...πως γινεται αυτο το κολπο
Ο δανεισμός είχε περάσει το 100% του ΑΕΠ από τις αρχές της δεκαετίας του 90.Επειδή οι αγορές δίσταζαν να δανείσουν την Ελλάδα με όσα έκανε τα επιτόκια των δανείων ήσαν υψηλά,σχεδόν 20% και άρα το χρέος αυξανόταν αλματωδώς.Όταν διεφάνη ότι η Ελλάδα θα μπει στην ευρωζώνη τα επιτόκια έπεσαν αμέσως επειδή οι δανειστές ήξεραν ότι θα πληρωθούν σε ευρώ.Για περίπου δέκα χρόνια η Ελλάδα έζησε με τα χαμηλότερα επιτόκια της ιστορίας της.Με την πεποίθηση ότι μία χώρα της ευρωζώνης δεν μπορεί να πτωχεύσει οι οίκοι αξιολογησης έβαλαν βαθμολογία Α - στα ελληνικά ομόλογα και τα σπρεντ με τα γερμανικά ήσαν πολύ μικρά.
Αλλά τίποτε δεν άλλαξε στον τρόπο που κινείτο το ελληνικό κράτος και τις παροχές του,αντίθετα οι πολιτικοί είδαν την ευρωζώνη ως ευκαιρία για να ξοδεύουν περισσότερα.Όταν έγινε η χρηματοοικονομική κρίση του 2008 ακολούθησαν όσα ακολούθησαν.
Και τώρα όμως μπορείς να δεις το επίπεδο της πολιτικής στην Ελλάδα : δεν προλάβαμε να βγούμε από τα μνημόνια και κόμματα και άνθρωποι πέρασαν αμέσως στον αστερισμό του ΔΩΣΕ.Την ίδια στιγμή αυτοί που ζητάνε διπλασιασμό αμοιβών στο ΕΣΥ,βαρέα και ανθυγιεινά,κατάργηση προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις και αυξήσεις στους μισθούς προφητεύουν νέα χρεωκοπία επειδή δεν τα παίρνουν.
Δηλαδή περίπου λένε ότι θα αποφύγουμε τη χρεωκοπία εάν ξοδέψουμε πιο πολλά.
![]()
γιατι ειστε χορτατοι και απο δραχμες και απο ευρω -δεν ειμαι δραχμιστης αλλα αυτο που θελω να πω
ειναι οτι δεν φταιει ουτε ο γυφτος που παιρνει επιδοματα ουτε η δραχμουλα οταν οι κυβερνησεις
μοιραζουν το χρημα ειτε ευρω ειτε παλια με δραχμες ...προχτες γνωρισα ενα συνταξιουχο
με 1900 ευρω συνταξη τελειοφοιτο δημοτικου ηταν φυλακας σε ενα αρχαιολογικο χωρο
και φτασαμε στο σημειο να κοβονται μισθοι απο την υγεια και να τα δινουν σε μη παραγωγικα μεσα
παλουκωμα θετε ρεεεεεεεεεεεεε και δεξιοι και αριστεροι