!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πετσόκοψέ τους Κυριάκαρε.

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Re: Πετσόκοψέ τους Κυριάκαρε.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Winston Smith έγραψε: 05 Αύγ 2023, 02:48
EKPLIKTIKOS έγραψε: 05 Αύγ 2023, 02:32
Winston Smith έγραψε: 05 Αύγ 2023, 00:08
Παρόλο που οι τράπεζες δεν λειτουργούν σε όλες τις πτυχές τους όπως μια κανονική επιχείρηση, στο συγκεκριμένο θέμα πώς ακριβώς είναι διαφορετικές από οποιαδήποτε άλλη καπιταλιστική επιχείρηση που παρέχει μια υπηρεσία;
Γιατί δεν είναι κάτι που ελεύθερα επέλεξαν οι επιχειρήσεις ώστε να έχουν ανταγωνιστικο πλεονέκτημα σε σχέση με εκείνες που δεν έχουν POS ή για να προσελκύσουν πελάτες λογω αυτης της ευκολιας. Τους επιβλήθηκε από το κράτος.
Αυτό δεν απαντάει στο γιατί θα έπρεπε να είναι τσάμπα ή στο γιατί δεν γυρνάει στη κοινωνία το κέρδος. Αν έχουν το δικαίωμα οι επιχειρήσεις να επιλέξουν μεταξύ μετρητών και κάρτας, τότε είναι οκ η προμήθεια για τη παροχή της υπηρεσίας;
Αν δεν είναι υποχρεωμένες να εχουν POS, φυσικά. Εκεί, θεωρητικά τουλάχιστον, μπορεί να δουλέψει ο ανταγωνισμός, η ελεύθερη αγορά κτλ. Καθώς και να υπάρχει άλλη τιμή, φυσικά, για μετρητά ή κάρτα, από τη στιγμή που το μαγαζί σου παρέχει αυτή την ευκολία. Αν θέλεις να την πληρώσεις παραπάνω :)
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

foscilis έγραψε: 05 Αύγ 2023, 02:46
Στη Νορβηγια εχουν 98% ηλεκτρονικες συναλλαγες, λογικα δεν εχουν καθολου λεφτα ολοι οι αλλοι, εχουν μαζευτει ολα στην τραπεζα.
Όχι βέβαια, ούτε στην Ελλάδα θα συνέβαινε αυτό ακόμη κ αν ήταν όλες οι συναλλαγές με κάρτα. Δεν ήταν αυτό όμως το θέμα. Το θέμα είναι ότι έγινε υποχρεωτικό κάτι το οποίο παίρνει ένα μικρό μερίδιο κάθε συναλλαγής κ το δίνει στις τράπεζες.

Btw, αν κ ομολογώ ότι δε γνωρίζω τι συμβαίνει στη Νορβηγία, δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι εκεί πρόκειται περί υποχρέωσης όπως εδώ.
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Philip Mortimer έγραψε: 05 Αύγ 2023, 01:26
sharp έγραψε: 04 Αύγ 2023, 23:08
Ερμής έγραψε: 04 Αύγ 2023, 23:00
Σοβαρά πίστεψες πως θα καταργηθεί ποτέ το μετρητο; :lol:
Αυτοί που χορεύουν στο σύνταγμα με τη φήμη της κατάργησης μετρητών έχουν την ίδια αντίληψη με αυτούς που πίστευαν πως ο Τσιπρας θα πει όχι στο δντ
Σίγουρα κάποια στιγμή θα καταργηθεί κι αυτό όχι λόγω όσων λέγονται ή γίνονται στην Ελλάδα. Παγκοσμίως έχει μειωθεί η χρήση του, το τελευταίο οχυρό μεγάλων κρατών ήταν η Γερμανία, αλλά και εκεί λόγω κορωνοϊού μειώθηκε η χρήση του. Οι δε νέοι ούτε θέλουν να το βλέπουν, πληρώνουν με κινητό ή smartwatch ακόμη και στο σούπερ μάρκετ και δεν θέλουν καν απόδειξη, όλα αυτά είναι μοντέρνα, πιο σέξυ, όπως είναι το να μιλάς Αγγλικά, αντί της γλώσσας σου.
Και πού είναι το κακό σε αυτά;
Στο ότι δεν θέλω να ξέρει η τράπεζα πού ξοδεύω τα χρήματα μου. Ουσιαστικά έχει στοιχεία για κάθε βήμα της ζωής σου, πού πήγες, πού έφαγες, τι ψώνισες, αν πας θέατρο, αν πάς σε μπουρδέλο, πότε πήγες διακοπές και πού κλπ.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 04 Αύγ 2023, 23:21 Το πρόβλημα με την καρτα ειναι οτι κανει υποχρεωτικα συνέταιρο την τραπεζα στις συναλλαγές μας. Αν ήταν τσάμπα, χωρίς προμήθεια, οκ, είναι ευκολια. Από τη στιγμή όμως που η τράπεζα παίρνει προμήθεια, έστω κ μικρή, αυτό το ποσό το υφαρπαζουν τα γκολντεν μποις των τραπεζών από την κοινωνία, από όλους εμάς. Αν πχ πας στον κομμωτή κ του δώσεις ένα 10 ευρώ για κούρεμα κ μετά αυτός το δώσει στον ψιλικατζη ο οποίος μετά θα το δώσει στην καθαρίστρια κτλ κτλ, το χρήμα μένει σε εμάς, στην κοινωνία. Αν όλοι αυτοί χρησιμοποιησουν κάρτα, αργά ή γρήγορα το 10ευρω θα το πάρει όλο η τράπεζα, συναλλαγή συναλλαγή :102:
Γιατί όταν τραβάτε μετρητά απ'το ΑΤΜ άλλης τράπεζας δεν πληρώνετε προμήθεια; Εδώ μας βαράνε τριδόλαρα κάθε φορά, δε μου'χει λείψει να τα πληρώνω.

Πάντως το επιχείρημά σου είναι σωστό, αλλά μου κάνει εντύπωση που ενοχλεί η προμήθεια των τραπεζών που είναι μηδαμινό ποσό, αλλά κανείς ποτέ δε θέλει να συζητήσει τους τόκους του στεγαστικού δανείου οι οποίοι άνετα φτάνουν να είναι κυριολεκτικά τα μισά λεφτά που θα βγάλει κάποιος σε όλη τη ζωή του.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
lagavulis
Phorum.gr user: lagavulis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lagavulis »

sharp έγραψε: 05 Αύγ 2023, 03:30

Σίγουρα κάποια στιγμή θα καταργηθεί κι αυτό όχι λόγω όσων λέγονται ή γίνονται στην Ελλάδα. Παγκοσμίως έχει μειωθεί η χρήση του, το τελευταίο οχυρό μεγάλων κρατών ήταν η Γερμανία, αλλά και εκεί λόγω κορωνοϊού μειώθηκε η χρήση του. Οι δε νέοι ούτε θέλουν να το βλέπουν, πληρώνουν με κινητό ή smartwatch ακόμη και στο σούπερ μάρκετ και δεν θέλουν καν απόδειξη, όλα αυτά είναι μοντέρνα, πιο σέξυ, όπως είναι το να μιλάς Αγγλικά, αντί της γλώσσας σου.
Στο ότι δεν θέλω να ξέρει η τράπεζα πού ξοδεύω τα χρήματα μου. Ουσιαστικά έχει στοιχεία για κάθε βήμα της ζωής σου, πού πήγες, πού έφαγες, τι ψώνισες, αν πας θέατρο, αν πάς σε μπουρδέλο, πότε πήγες διακοπές και πού κλπ.
Είναι ανατριχιαστικό ότι αυτό δεν περνάει καν από το μυαλό των ΦΠΧ (Φιλοι Πλαστικου Χρηματος).

Το μόνο θετικό της υπόθεσης είναι ότι έχουν περιοριστεί, και θα περιοριστούν κι άλλο, οι πάσης φύσεως κλοπές (οι φυσικές, γιατί και με το φανταστικό χρήμα θα βρουν τον τρόπο τα τζιμάνια).
Αυτό μάλιστα, είναι σοβαρό επιχείρημα.

Τα υπόλοιπα περί ευκολίας και δεν ξέρω τι άλλο, είναι μαμπο τζαμπο.

Προσωπικό πάθημα :

Τις προάλλες πήρα το κορίτσι να πάμε σε φαση με live και μάσα. Μολις ειχα πληρωθεί. Δεν είχα προλάβει να βγάλω κασέρι, αλλα ειχα την καρτα μαζι μου. Με επιασε μια ανησυχια, αλλα λεω "what could go wrong?, μη φανταζεσαι πραγματα".
...
Long story short, στην εισοδο 2*12€, βγαζω την κάρτα... Άκυρο!
Ξαναδοκιμαζουμε, δυο, τρεις φορες, τιποτα.
Για να μη κρατάμε τους απο πισω σε αναμονη, εβγαλε η κοπελια τη δικια της καρτα (υπέρμαχος του plastic is fantastic αυτη) και καθαρισε την πρωτη πιστα.
Μετα ηρθε η ωρα να πληρωσουμε τα παΐδια και τις μπυρες... 35€, βγαζω καρτα, σαφως ανήσυχος, και πραγματι: Ακυρη η πρωτη, η δευτερη και η τριτη προσπαθεια. Συγκαταβατικοι οι υπαλληλοι, μεν, αλλα εγω χαλαστηκα πολυ. Τους λεω "πρωτη φορα μου συμβαίνει, δεν ξερω τι γινεται..."
Φυσικα, ηταν ψεμα... Τελος παντων.
Πεμπτη βραδυ ολα αυτα. Που να απευθυνθω εκεινη την ώρα?
Παρασκευη πρωι μιλαω με τα κεντρικα της Γιουρομπανκ και μου κλεινουν ραντεβου σε καταστημα(ο πιο γρηγορος τροπος να λυθει το προβλημα -παραδοση νεας καρτας με Ελτα ηθελε διψηφιο αριθμο ημερων) την ερχομενη Τριτη!!! Δεν υπηρχε κενο νωριτερα. Μεχρι τοτε εγω δε μπορουσα να πληρωσω τιποτα.
Α, δε σας ειπα οτι μου ειχαν απενεργοποιησει την καρτα, χωρις να ειναι σιγουροι γιατι εγινε αυτο (ισως εγινε καποια υποπτη αποπειρα συναλλαγης ειπαν) και επισης μου ειπαν οτι δεν ειδοποιουν οταν συμβει αυτο.

Αν ημουν σε διακοπες ξερωγω, μονος, τη στιγμη εκεινη, τι θα εκανα?

Θα εμπαινα με δανεικο wifi να διαβασω το Βαντονο ποσο ενθερμα υποστηριζει το πλαστικό χρήμα και σιχαινεται τα ιδρωμενα κερματα?!

Θα ξαναβγω έξω για ψυχαγωγία χωρίς μετρητουλια μετα απο αυτό, να ξαναγίνει η στραβη και να με κοιτάνε με μισό μάτι κάτι απίθανοι?
I'm too old for this shit.

Αφού δε μπορούν τα παλικάρια να εκσυγχρονιστουν... γιατί επιμενουν και μας ταλαιπωρούν?
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Δεν ξερει τι ψωνισες, ξερει μονο MID (επιχειρηση), MCC (κυρια δραστηριοτητα) και ποσό. Και ειναι χρηματοπιστωτικο ιδρυμα οχι ανθρωπος ούτε κυβερνηση, η σχεση σας προστατευεται απο πολυ ισχυρο απορρητο.

Μην την μπερδευεις με το λειτουργικο συστημα και καμια τριανταρια διαφορετικες εφαρμογες του κινητου που χρησιμοποιησες για να εκφρασεις την ανησυχια σου, το οποιο ακομα και αυτο που εγραψες ήδη το εχει βαλει στο προφιλ σου.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Προσωπικά συμφωνώ να πληρώνετε όλοι με κάρτες, πάμε μετά εμείς με το μετρητο και πέφτουν για προσκύνημα. Συνεχίστε, καλό κάνετε στους άλλους.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
sharp

foscilis έγραψε: 05 Αύγ 2023, 09:19

Δεν ξερει τι ψωνισες, ξερει μονο MID (επιχειρηση), MCC (κυρια δραστηριοτητα) και ποσό. Και ειναι χρηματοπιστωτικο ιδρυμα οχι ανθρωπος ούτε κυβερνηση, η σχεση σας προστατευεται απο πολυ ισχυρο απορρητο.

Μην την μπερδευεις με το λειτουργικο συστημα και καμια τριανταρια διαφορετικες εφαρμογες του κινητου που χρησιμοποιησες για να εκφρασεις την ανησυχια σου, το οποιο ακομα και αυτο που εγραψες ήδη το εχει βαλει στο προφιλ σου.
Όταν δει η γυναίκα σου σε τι μαγαζιά κυκλοφορείς, θα σού πω εγώ... :smt005:
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

lagavulis έγραψε: 05 Αύγ 2023, 08:49

Είναι ανατριχιαστικό ότι αυτό δεν περνάει καν από το μυαλό των ΦΠΧ (Φιλοι Πλαστικου Χρηματος).
Γιατί, νομίζεις όταν ξέρει ο μισός πλανήτης μέσω του κινητού σου ότι σταμάτησες στο τάδε ΑΤΜ και μετά πήγες Κολωνάκι και σταμάτησες μισή ώρα στο μαγαζί Χ και μετά στην καφετέρια Ψ, θέλει πολύ φαντασία για να καταλάβει κάποιος πού χάλασες τα λεφτά σου; Ο μόνος λόγος για τον οποίο αυτές οι πληροφορίες δεν διασταυρώνονται είναι γιατί είναι παντελώς άχρηστες και στην τράπεζα και σε όλους. Οι χρήσιμες πληροφορίες για σένα έχουν ήδη διασταυρωθεί, και αυτός είναι ο λόγος που όταν σκέφτεσαι μήπως να αγοράσεις παπούτσια νάϊκ, μόλις μπεις οπουδήποτε στο ίντερνετ σου βγάζει διαφήμιση για παπούτσια νάϊκ. Το έχεις παρατηρήσει ποτέ; παρατήρησέ το. Αν πήγες στις πουτάνες ή όχι και πλήρωσες με μετρητά έτσι κι αλλιώς δεν ενδιαφέρει κανέναν.
lagavulis έγραψε: 05 Αύγ 2023, 08:49 Τα υπόλοιπα περί ευκολίας και δεν ξέρω τι άλλο, είναι μαμπο τζαμπο.

Προσωπικό πάθημα :

Τις προάλλες πήρα το κορίτσι να πάμε σε φαση με live και μάσα. Μολις ειχα πληρωθεί. Δεν είχα προλάβει να βγάλω κασέρι, αλλα ειχα την καρτα μαζι μου. Με επιασε μια ανησυχια, αλλα λεω "what could go wrong?, μη φανταζεσαι πραγματα".
...
Long story short, στην εισοδο 2*12€, βγαζω την κάρτα... Άκυρο!
Ξαναδοκιμαζουμε, δυο, τρεις φορες, τιποτα.
Για να μη κρατάμε τους απο πισω σε αναμονη, εβγαλε η κοπελια τη δικια της καρτα (υπέρμαχος του plastic is fantastic αυτη) και καθαρισε την πρωτη πιστα.
Μετα ηρθε η ωρα να πληρωσουμε τα παΐδια και τις μπυρες... 35€, βγαζω καρτα, σαφως ανήσυχος, και πραγματι: Ακυρη η πρωτη, η δευτερη και η τριτη προσπαθεια. Συγκαταβατικοι οι υπαλληλοι, μεν, αλλα εγω χαλαστηκα πολυ. Τους λεω "πρωτη φορα μου συμβαίνει, δεν ξερω τι γινεται..."
Φυσικα, ηταν ψεμα... Τελος παντων.
Πεμπτη βραδυ ολα αυτα. Που να απευθυνθω εκεινη την ώρα?
Παρασκευη πρωι μιλαω με τα κεντρικα της Γιουρομπανκ και μου κλεινουν ραντεβου σε καταστημα(ο πιο γρηγορος τροπος να λυθει το προβλημα -παραδοση νεας καρτας με Ελτα ηθελε διψηφιο αριθμο ημερων) την ερχομενη Τριτη!!! Δεν υπηρχε κενο νωριτερα. Μεχρι τοτε εγω δε μπορουσα να πληρωσω τιποτα.
Α, δε σας ειπα οτι μου ειχαν απενεργοποιησει την καρτα, χωρις να ειναι σιγουροι γιατι εγινε αυτο (ισως εγινε καποια υποπτη αποπειρα συναλλαγης ειπαν) και επισης μου ειπαν οτι δεν ειδοποιουν οταν συμβει αυτο.

Αν ημουν σε διακοπες ξερωγω, μονος, τη στιγμη εκεινη, τι θα εκανα?

Θα εμπαινα με δανεικο wifi να διαβασω το Βαντονο ποσο ενθερμα υποστηριζει το πλαστικό χρήμα και σιχαινεται τα ιδρωμενα κερματα?!

Θα ξαναβγω έξω για ψυχαγωγία χωρίς μετρητουλια μετα απο αυτό, να ξαναγίνει η στραβη και να με κοιτάνε με μισό μάτι κάτι απίθανοι?
I'm too old for this shit.

Αφού δε μπορούν τα παλικάρια να εκσυγχρονιστουν... γιατί επιμενουν και μας ταλαιπωρούν?
Ε ντάξει τα κυκλώματά σας είναι ακόμα λίγο πίσω, θα βελτιωθούνε.
Έχω πολλά χρόνια να αγγίξω μετρητά και δε μου έχει συμβεί ποτέ τίποτα τέτοιο.

Αυτό που μου συνέβαινε πριν ήταν ότι μαζεύονταν κέρματα από ρέστα. Κάθε βράδυ τα έβγαζα απ'τα παντελόνια και τα έβαζα σε ένα τεράστιο γυάλινο βάζο, και 2-3 φορές το χρόνο το έσκαγα απ'τη δουλειά και πήγαινα σε μία συγκεκριμένη τράπεζα που είχε μηχάνημα, με το βάζο μου παραμάσχαλα σα μαλάκας, άδειαζα το βάζο στο μηχάνημα, το μηχάνημα μου έβγαζε μια απόδειξη, και μετά στηνόμουνα στην ουρά με την απόδειξη και το άδειο βάζο, και όλα αυτά για να καταθέσω 100 γαμωδολάρια στο λογαριασμό μου. Σα μαλάκας.

Για να μη σου πώ για τις τιτανοτεράστιες μαλακίες που έπρεπε να κάνω κάθε φορά που ήθελα να ταξιδέψω. Τώρα ξέρεις πώς έρχομαι διακοπές Ελλάδα; με μία πιστωτική μόνο, τίποτα άλλο. Ούτε δίφραγκο. Αλλά επειδή αυτή η χώρα με αναγκάζει κάποια στιγμή να τραβήξω μετρητά απ'την πιστωτική, στο τέλος μου μένουν κάτι ψιλοευρώ που τα κουβαλάω (σα μαλάκας) πίσω στην άλλη άκρη του κόσμου, και μετά τον επόμενο χρόνο πρέπει να θυμηθώ που στο διάλο τα παράχωσα για να βρω, και να τα ξαναπάω πάλι πίσω στην άλλη άκρη του κόσμου στην Ελλάδα, γιατί μόνο εκεί έχουν κάποια αξία στη ζωή μου.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Awesomatic έγραψε: 05 Αύγ 2023, 00:55
George_V έγραψε: 04 Αύγ 2023, 13:46
Otto Weininger έγραψε: 04 Αύγ 2023, 13:22 Ναι, αλλά να βάλουν και ελάχιστο ποσό (πχ 10€) όπου υποχρεωτικά θα πληρώνουν με μετρητά.

Έχει γαμηθεί ο κάθε φτωχοπουστας να ζητάει να πληρώσει μια μάσκα πχ με κάρτα.
Από τη μια σου λέει το κράτος δίνε κάρτα και όχι μετρητά

Και από την άλλη σου βάζει όριο στη χρήση της κάρτας.

Είχα προ μηνός πάει στο λογιστή για τις δηλώσεις και μου λέει "έχεις γαμηθει να πληρώνεις με κάρτα. Έχει όριο που άμα το περάσεις έχεις φορο/πρόστιμο κτλ. αντε να φω πως θα τα καλύψω όλα αυτά με την καρτα. Δινε μετρητα καλυτερα ειναι."

Δλδ το κράτος δεν ξέρει τι θέλει. Να πληρώνουμε με κάρτα και να κόψουμε τα μετρητά?

Οκ αλλά μη μου βάζεις όριο στο τι μπορώ να πληρώσω με την κάρτα μου.
Κάτι άλλο παίζει, αποκλείεται. Κάνω το 99% των συναλλαγών μου με κάρτα και ποτέ δεν μου είπε τίποτα ο λογιστής. Έχω να πάω σε ΑΤΜ από κάπου στο Νοέμβριο και μεχρι και στα διόδια δίνω κάρτα (βασικά κινητό πλέον) από τότε που τελείωσαν τα ψιλά.

Μήπως έχεις κάτι μαύρο ή που δε δικαιολογείται;
Ασφαλώς έχει κάτι που δεν δικαιολογείται. Το όριο γιά την χρήση καρτών είναι το δηλούμενο εισόδημα. Αν οι αγορές με κάρτα είναι μεγαλύτερες από το εισόδημα, αυτό πρέπει κάπως να δικαιολογηθεί.

ενδέχεται βέβαια ο λογιστής να θέλει να γίνονται συναλλαγές με κάρτα μόνο λίγο πάνω από το κάτω όριο, ώστε το υπόλοιπο να μπορεί να θεωρηθεί σαν διαθέσιμα γιά κάποια μεγάλη αγορά.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
sharp

Δεν έχουμε όλη μέρα κινητό ανοιχτό να διαβάζουμε φόρουμ, να μη χάσουμε κανά τσατ και να πούμε στο γκουγκλ μαπς που πήγαμε και τι κάναμε. Το ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για τη συναλλαγή με τις πουτάνες, δεν σημαίνει ότι δεν πειράζει, ας το ξέρουν. Με την ίδια λογική να βάλουμε και Αλέξα στο σπίτι να μεταφέρει όλες τις συνομιλίες της οικογενείας, ( δεν πιστεύω να το κάνει κανείς :smt005: ), τι έχω να κρύψω;

Εν τω μεταξύ σε έναν κόσμο αποκλειστικώς καρτών, πώς θα δανείσεις ένα φίλο σου; Θα τού κάνεις έμβασμα πληρώνοντας το ανάλογο ποσοστό στην εφορία; Εάν έρθει σπίτι σου και θέλει να πάρει ταξί το βράδυ αλλά ξέχασε την κάρτα πώς θα γίνει; Πρακτικά προβληματάκια που ίσως βρεθεί μια λύση...

Στον ζητιάνο όμως πώς θα δώσεις, θα τού ανοίξει με ευχαρίστηση η τράπεζα λογαριασμό και θα τον εφοδιάσει με ποσ; Ξέρω, να πάει να δουλέψει ο ακαμάτης...
sharp

Leporello έγραψε: 05 Αύγ 2023, 09:50
Awesomatic έγραψε: 05 Αύγ 2023, 00:55
George_V έγραψε: 04 Αύγ 2023, 13:46

Από τη μια σου λέει το κράτος δίνε κάρτα και όχι μετρητά

Και από την άλλη σου βάζει όριο στη χρήση της κάρτας.

Είχα προ μηνός πάει στο λογιστή για τις δηλώσεις και μου λέει "έχεις γαμηθει να πληρώνεις με κάρτα. Έχει όριο που άμα το περάσεις έχεις φορο/πρόστιμο κτλ. αντε να φω πως θα τα καλύψω όλα αυτά με την καρτα. Δινε μετρητα καλυτερα ειναι."

Δλδ το κράτος δεν ξέρει τι θέλει. Να πληρώνουμε με κάρτα και να κόψουμε τα μετρητά?

Οκ αλλά μη μου βάζεις όριο στο τι μπορώ να πληρώσω με την κάρτα μου.
Κάτι άλλο παίζει, αποκλείεται. Κάνω το 99% των συναλλαγών μου με κάρτα και ποτέ δεν μου είπε τίποτα ο λογιστής. Έχω να πάω σε ΑΤΜ από κάπου στο Νοέμβριο και μεχρι και στα διόδια δίνω κάρτα (βασικά κινητό πλέον) από τότε που τελείωσαν τα ψιλά.

Μήπως έχεις κάτι μαύρο ή που δε δικαιολογείται;
Ασφαλώς έχει κάτι που δεν δικαιολογείται. Το όριο γιά την χρήση καρτών είναι το δηλούμενο εισόδημα. Αν οι αγορές με κάρτα είναι μεγαλύτερες από το εισόδημα, αυτό πρέπει κάπως να δικαιολογηθεί.

ενδέχεται βέβαια ο λογιστής να θέλει να γίνονται συναλλαγές με κάρτα μόνο λίγο πάνω από το κάτω όριο, ώστε το υπόλοιπο να μπορεί να θεωρηθεί σαν διαθέσιμα γιά κάποια μεγάλη αγορά.
Οπότε αν σού έδωσαν οι συγγενείς δώρο χρήματα στα γεννέθλια σου, θα πρέπει να τα δηλώσεις. Αχ, τι λέω, αφού θα σού τα περνάνε μέσω τραπέζης, δεν θα γίνεται διαφορετικά :lol:
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

Στη κορη μεσω τραπεζης βαζω χαρτζηλικια και δωρα, δε βλεπω το προβλημα.

Οποτε παντρευεται κανενανς στη δουλεια, επισης στη τραπεζα τα βαζουμε και του δινουνε μετα καρτα δωρου.

Αλλα οπως προτεινα πιο πανω, ας υπαρχουν μεχρι 5ευρα
sharp

Οι παπατζήδες τι θα κάνουνε ρε σεις, κλέφτες θα γίνουν; Τώρα τουλάχιστον ασκούν τίμιο τζόγο. :lol:

Όπως και νά 'χει η κατάργηση του χρήματος ως αντικειμένου σηματοδοτεί μια μοναδική καμπή στην ανθρώπινη ιστορία, μιαν ανατροπή στην μέχρι σήμερα κατάσταση.
sharp

talaipwros έγραψε: 05 Αύγ 2023, 10:00 Στη κορη μεσω τραπεζης βαζω χαρτζηλικια και δωρα, δε βλεπω το προβλημα.

Οποτε παντρευεται κανενανς στη δουλεια, επισης στη τραπεζα τα βαζουμε και του δινουνε μετα καρτα δωρου.

Αλλα οπως προτεινα πιο πανω, ας υπαρχουν μεχρι 5ευρα
Φόρο πληρώνεις; Απ' όσο ξέρω οποιαδήποτε μετακίνηση χρήματος υπόκειται σε φορολόγηση.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”