!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Τα νησιά είναι μόνο για το κορυφαίο 20% - 30% της ελληνικής κοινωνίας και για τους ξένους.
Re: Τα νησιά είναι μόνο για το κορυφαίο 20% - 30% της ελληνικής κοινωνίας και για τους ξένους.
Εν τω μεταξύ, 5.500 χιλιάρικα για τον μέσο πολίτη αυτής της χώρας δεν είναι τίποτα.
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Re: Τα νησιά είναι μόνο για το κορυφαίο 20% - 30% της ελληνικής κοινωνίας και για τους ξένους.
Τις ξαπλώστρες απο που κι ως που, εν έτει 2023, εξακολουθείτε καποιοι να τις θεωρείτε πολυτέλεια?
Πύτοι μου, δεν ειναι ολες οι ξαπλώστρες ξύλινες επικλινείς προσαρμοζόμενες με χερουλάκι και μεταξωτο μαξιλάρι πάνω που σου κανει μασάζ. Στις περισσότερες παραλίες, μια πλαστικούρα ειναι απλά, ξεφτισμένη απο τον ήλιο συνηθως, που απλά κάθεσαι ίσα-ίσα για να μην κάτσεις απευθείας στη βρωμερή άμμο και μαζεψει το μουνί σου όλα τα μικρόβια της παραλίας και φύγεις μετά με συφιλογονορροιακό μύκητα πρώτου βαθμού.
Αν εισαι τυχερός και ειναι στοιχειωδώς προσεγμενη η παραλια, δεν θα εχει πλαστικές, θα εχει εκεινο το υλικό που ειναι σαν σκληρό πανί με τις πολυ μικρές τρυπούλες πανω του, δεν θυμαμαι πως λεγεται. Μέχρι εκεί.
Οκ, αν είσαι προχωκάγκουρας και ευαισθητοποιημένος με το περιβάλλον κτλ, σαν εμένα, πας στο kuko's που εχει ξύλινες και μαξιλαράτες και dajeικές ΜΟΥΝΑΡΕΣ. Αλλά δεν ειναι αναγκη να πας σώνει και ντε μονο σε τετοια, για να κανεις διακοπές και να γευτείς παραλία.
Ούτε όλες οι ξαπλώστρες σε καθε παραλια χρεώνονται, φυσικά. Στα περισσότερα που πηγαινω εγώ, πληρώνεις απλά ό,τι πάρεις.
Πύτοι μου, δεν ειναι ολες οι ξαπλώστρες ξύλινες επικλινείς προσαρμοζόμενες με χερουλάκι και μεταξωτο μαξιλάρι πάνω που σου κανει μασάζ. Στις περισσότερες παραλίες, μια πλαστικούρα ειναι απλά, ξεφτισμένη απο τον ήλιο συνηθως, που απλά κάθεσαι ίσα-ίσα για να μην κάτσεις απευθείας στη βρωμερή άμμο και μαζεψει το μουνί σου όλα τα μικρόβια της παραλίας και φύγεις μετά με συφιλογονορροιακό μύκητα πρώτου βαθμού.
Αν εισαι τυχερός και ειναι στοιχειωδώς προσεγμενη η παραλια, δεν θα εχει πλαστικές, θα εχει εκεινο το υλικό που ειναι σαν σκληρό πανί με τις πολυ μικρές τρυπούλες πανω του, δεν θυμαμαι πως λεγεται. Μέχρι εκεί.
Οκ, αν είσαι προχωκάγκουρας και ευαισθητοποιημένος με το περιβάλλον κτλ, σαν εμένα, πας στο kuko's που εχει ξύλινες και μαξιλαράτες και dajeικές ΜΟΥΝΑΡΕΣ. Αλλά δεν ειναι αναγκη να πας σώνει και ντε μονο σε τετοια, για να κανεις διακοπές και να γευτείς παραλία.
Ούτε όλες οι ξαπλώστρες σε καθε παραλια χρεώνονται, φυσικά. Στα περισσότερα που πηγαινω εγώ, πληρώνεις απλά ό,τι πάρεις.
Chilloutbuddy έγραψε: 20 Ιουν 2023, 07:06Δεν ξέρω, αλλά γιατί να συμβιβαστεί; ο δεκαπενταύγουστος στις Κυκλάδες είναι προϊόν πολυτελείας, αν όντως μπορείς να κάνεις κάτι, καλύτερα πάρε τον χαμηλού εισοδήματος έλληνα και αντί να του δώσεις ένα προϊόν πολυτελείας δώστου 5 χιλιάρικα να τα κάνει ό,τι θέλει.Leporello έγραψε: 20 Ιουν 2023, 01:02Εγώ έχω άλλη απορία: θέλουμε η χώρα να έχει έσοδα και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό υψηλούς μισθούς. Πως μπορεί να συμβιβασθεί αυτό με τιμές στις οποίες να μπορούν να ανταπεξέλθουν οι χαμηλού εισοδήματος Ελληνες;Chilloutbuddy έγραψε: 19 Ιουν 2023, 07:01Πήγαινε ξέρω γω στην Καβάλα ή την Καλαμάτα, μια χαρά θα περάσεις και έχουν και ωραίες παραλίες. Τα νησιά είναι παγκόσμιοι ταξιδιωτικοί προορισμοί και ως εκ τούτου πανάκριβοι. Γιατί μπορούν όλοι οι Γάλλοι να πάνε διακοπές γύρω στον πύργο του Άιφελ ή οι Ιταλοί να πάνε στη Βενετία μια βδομάδα;
Βασικά να ξεχωρίσουμε 3 πράγματα
Αν οι Έλληνες δεν παίρνουν καλό μισθό είναι κακό πράγμα και πρόβλημα
Αν οι τουριστικές επιχειρήσεις φοροδιαφεύγουν είναι κακό πράγμα και πρόβλημα
Αλλά αν το τουριστικό προϊόν ακριβαίνει δεν είναι κακό πράγμα, είναι καλό, γιατί είναι εξαγωγή της χώρας.
Το γιατί να συμβιβασθεί, ρώτα το στον νηματοθέτη που παραπονιέται ότι ο μέσος Ελληνας δεν έχει πρόσβαση στα ακριβά νησιά.
Το αν οι τουριστικές επιχειρήσεις φοροδιαφεύγουν πάντως, είναι άσχετο με το αν οι τιμές τους είναι υψηλές ή χαμηλές.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Δεν έχω διαβάσει όλο το νήμα.
Τα τελευταία χρόνια οι διακοπές έχουν επικεντρωθεί σε Κρήτη, Εύβοια και φυσικά Μεσσηνία με τα φανταστικά μέρη, άριστες τιμές και καλής ποιότητας υπηρεσίες, δίχως την λογική της αρπαχτής.
Τώρα, ο τουρισμός που έχει ως επίκεντρο αναφοράς τον αλλοδαπό τουρίστα είναι λογικό να έχει υψηλές τιμές.
Αν το εστιατόριο Τσούκου χρεώνει την μπριζόλα 70 ευρώ σε έναν σελέμπριτι ξένο, καλά κάνει. Εισρέει χρήμα.
Τώρα, αν ο ιδιοκτήτης-εργοδότης φοροδιαφεύγει πάνω απο ένα όριο ή δεν πληρώνει πολύ καλά τους εργαζόμενους, αποτελεί θέμα συζήτησης.
Αλλά το αν ο τάδε Σαουδάραβας πληρώνει χιλιάδες ευρώ, ο δείνα Άγγλος ποδοσφαιριστής 15 ευρώ το τυλιχτό σουβλάκι, τότε δεν μας απασχολεί.
Άλλωστε, οι τιμές είναι τέτοιες ή και μεγαλύτερες, όχι μόνο λόγω ενδεχόμενου κόστους αλλά και ακριβώς ένεκα του που απευθύνονται.
Εδώ υπάρχουν καφετέριες στο κέντρο της Αθήνας με κλαμπ σαντουιτς 15 ευρώ, πιο ακριβό και από Βουλιαγμένη, Γλυφάδα.
Όμως, όποιος θέλει βρίσκει καλή επιλογή σε καλύτερη θέση και εξίσου καλό περιβάλλον, αφού υπάρχει πλήθος τέτοιων καταστημάτων.
Εν ολίγοις, ο ακριβός τουρισμός και εφόσον εισρέουν εκατομμύρια αλλοδαποί επισκέπτες, συμφέρει πολλούς, πλην φυσικά των ελληνικών οικογενειών.
Ωστόσο, μία οικογένεια που μένει σε μεγάλο αστικό κέντρο, αν θέλει να δει θάλασσα, να περάσει καλά δεν είναι είναι ανάγκη να πάει σε κάποιο νησί των πανέμορφων Κυκλάδων, αλλά π.χ. η Μεσσηνία είναι υπέροχος προορισμός και με λογικές χρεώσεις/καλές τιμές και συνδυάζει ωραίες εκδρομές, από Στούπα και Καρδαμύλη μέχρι Γιάλοβα-Βοϊδοκοιλιά και Φοινικούντα. Απίστευτα μέρη, με θαυμάσιες παραλίες, τόπους για διασκέδαση κλπ.
Και θα απολαύσει καλύτερη εξυπηρέτηση.
Ναι, πολλοί έχουν συνδυάσει τις διακοπές με κάποιο μαγευτικό νησί.
Αλλά πολλά μαγευτικά πράγματα βρίσκονται πιο κοντά ή και οδικώς.
Όσους τους πήγαμε Μεσσηνία, ήθελαν να μείνουν και άλλες μέρες και δεν περίμεναν ότι θα έχει τόσες επιλογές.
Τα τελευταία χρόνια οι διακοπές έχουν επικεντρωθεί σε Κρήτη, Εύβοια και φυσικά Μεσσηνία με τα φανταστικά μέρη, άριστες τιμές και καλής ποιότητας υπηρεσίες, δίχως την λογική της αρπαχτής.
Τώρα, ο τουρισμός που έχει ως επίκεντρο αναφοράς τον αλλοδαπό τουρίστα είναι λογικό να έχει υψηλές τιμές.
Αν το εστιατόριο Τσούκου χρεώνει την μπριζόλα 70 ευρώ σε έναν σελέμπριτι ξένο, καλά κάνει. Εισρέει χρήμα.
Τώρα, αν ο ιδιοκτήτης-εργοδότης φοροδιαφεύγει πάνω απο ένα όριο ή δεν πληρώνει πολύ καλά τους εργαζόμενους, αποτελεί θέμα συζήτησης.
Αλλά το αν ο τάδε Σαουδάραβας πληρώνει χιλιάδες ευρώ, ο δείνα Άγγλος ποδοσφαιριστής 15 ευρώ το τυλιχτό σουβλάκι, τότε δεν μας απασχολεί.
Άλλωστε, οι τιμές είναι τέτοιες ή και μεγαλύτερες, όχι μόνο λόγω ενδεχόμενου κόστους αλλά και ακριβώς ένεκα του που απευθύνονται.
Εδώ υπάρχουν καφετέριες στο κέντρο της Αθήνας με κλαμπ σαντουιτς 15 ευρώ, πιο ακριβό και από Βουλιαγμένη, Γλυφάδα.
Όμως, όποιος θέλει βρίσκει καλή επιλογή σε καλύτερη θέση και εξίσου καλό περιβάλλον, αφού υπάρχει πλήθος τέτοιων καταστημάτων.
Εν ολίγοις, ο ακριβός τουρισμός και εφόσον εισρέουν εκατομμύρια αλλοδαποί επισκέπτες, συμφέρει πολλούς, πλην φυσικά των ελληνικών οικογενειών.
Ωστόσο, μία οικογένεια που μένει σε μεγάλο αστικό κέντρο, αν θέλει να δει θάλασσα, να περάσει καλά δεν είναι είναι ανάγκη να πάει σε κάποιο νησί των πανέμορφων Κυκλάδων, αλλά π.χ. η Μεσσηνία είναι υπέροχος προορισμός και με λογικές χρεώσεις/καλές τιμές και συνδυάζει ωραίες εκδρομές, από Στούπα και Καρδαμύλη μέχρι Γιάλοβα-Βοϊδοκοιλιά και Φοινικούντα. Απίστευτα μέρη, με θαυμάσιες παραλίες, τόπους για διασκέδαση κλπ.
Και θα απολαύσει καλύτερη εξυπηρέτηση.
Ναι, πολλοί έχουν συνδυάσει τις διακοπές με κάποιο μαγευτικό νησί.
Αλλά πολλά μαγευτικά πράγματα βρίσκονται πιο κοντά ή και οδικώς.
Όσους τους πήγαμε Μεσσηνία, ήθελαν να μείνουν και άλλες μέρες και δεν περίμεναν ότι θα έχει τόσες επιλογές.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Όλοι πιστεύουν στην πατέντα μου αλλά ντρέπονται να το πουνnick έγραψε: 20 Ιουν 2023, 10:54Με απογοήτευσες, είμαι από τους λίγους που πίστεψαν στην πατέντα σου.
Όχι ρε φίλε για ομπρέλες είναι υποτιμητικό.
Σιγά σιγά θα μου πεις να στηρίζω τα φυντάνια και τις ντομάτες.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Μην υποτιμάς τις ομπρέλες.seismic έγραψε: 20 Ιουν 2023, 13:50Όλοι πιστεύουν στην πατέντα μου αλλά ντρέπονται να το πουν
Σιγά σιγά θα μου πεις να στηρίζω τα φυντάνια και τις ντομάτες.![]()
Σκέψου το scalability, είναι πιο εύκολο να το εφαρμόσεις σε 10.000 ομπρέλες απ ότι σε 10 σπίτια.
Η Κιμ Καρντασιαν δειχνει μισό βυζι στο ινστα και βγάζει εκατομμύρια σε μια μέρα. Η άλλη πτανα που γαμι3ται στη φυλής όλη μέρα δεν βγάζει ούτε χιλιάρικο. Βλέπεις ότι το μισό βυζι είναι πιο αποτελεσματικό από το φουλ γαμησι.
Ναι αλλά στους άντρες το μέγεθος μετράει.nick έγραψε: 20 Ιουν 2023, 14:42Μην υποτιμάς τις ομπρέλες.seismic έγραψε: 20 Ιουν 2023, 13:50Όλοι πιστεύουν στην πατέντα μου αλλά ντρέπονται να το πουνnick έγραψε: 20 Ιουν 2023, 10:54
Με απογοήτευσες, είμαι από τους λίγους που πίστεψαν στην πατέντα σου.
Σιγά σιγά θα μου πεις να στηρίζω τα φυντάνια και τις ντομάτες.![]()
Σκέψου το scalability, είναι πιο εύκολο να το εφαρμόσεις σε 10.000 ομπρέλες απ ότι σε 10 σπίτια.
Η Κιμ Καρντασιαν δειχνει μισό βυζι στο ινστα και βγάζει εκατομμύρια σε μια μέρα. Η άλλη πτανα που γαμι3ται στη φυλής όλη μέρα δεν βγάζει ούτε χιλιάρικο. Βλέπεις ότι το μισό βυζι είναι πιο αποτελεσματικό από το φουλ γαμησι.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
.
Καλόμαθε και η πλέμπα και θέλει διακοπές σε ακριβά νησιά.
Μέχρι την Αίγινα για ΣΚ και πολύ σας είναι.
Μέχρι την Αίγινα για ΣΚ και πολύ σας είναι.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Εσύ να βάλεις μπρος την πισίνα στον κήπο για την πλεμπαία φίλη σου και άσε τους σχολιασμούς.Nandros έγραψε: 20 Ιουν 2023, 14:54 .
Μέχρι την Αίγινα για ΣΚ και πολύ σας είναι.![]()
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Ποια Αίγινα με τον Κουλη πρωθυπουργό μέχρι την Ομόνοια θα πηγαίνετε και θα λέτε ευχαριστώ.Nandros έγραψε: 20 Ιουν 2023, 14:54 .
Μέχρι την Αίγινα για ΣΚ και πολύ σας είναι.![]()
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
- Nandros
Εμείς πάμε όπου θέλουμε, χάρις στον κούλη.
Εσύ άσε τα λόγια και πιάσε πηλοφόρι και μυστρί. Μου θες και διακοπές!
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
- Nandros
Άσε, στέρεψε το πηγάδι!
Το ξέρω, μου το έχεις πει αυτό, αλλά δεν αποτελεί δικαιολογία. Η πισίνα παίρνει συνήθως, γλυκό νερό.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Αρκεί να μην ζητήσετε ασθενοφόρο εκεί που πάτε διότι κοστίζουν.Nandros έγραψε: 20 Ιουν 2023, 15:04Εμείς πάμε όπου θέλουμε, χάρις στον κούλη.
Εσύ άσε τα λόγια και πιάσε πηλοφόρι και μυστρί. Μου θες και διακοπές!![]()
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Όπα ρε βιπ, που θα δώσεις και περιγραφές για τις ξαπλώστρες για να μας διαφωτίσεις.vantono έγραψε: 20 Ιουν 2023, 11:39 Τις ξαπλώστρες απο που κι ως που, εν έτει 2023, εξακολουθείτε καποιοι να τις θεωρείτε πολυτέλεια?
Το ζητούμενο, δεν είναι μόνον η ποιότητα της ξαπλώστρας αλλά το πόσο κοντα στημένες είναι η μία με την άλλη και το αν γουστάρεις να βλέπεις την πλάτη της μπροστινής ξαπλώστρας αντί τη θάλασσα.
Με λίγα λόγια, το πήξιμο της παραλίας. Αν είναι πηγμένη, είτε ξαπλώστρα βλέπεις είτε ιδιωτική ομπρέλα και ταπεράκια, το ίδιο ακριβώς είναι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 41 Απαντήσεις
- 1634 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Οργισμένος
-