!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τα νησιά είναι μόνο για το κορυφαίο 20% - 30% της ελληνικής κοινωνίας και για τους ξένους.

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Re: Τα νησιά είναι μόνο για το κορυφαίο 20% - 30% της ελληνικής κοινωνίας και για τους ξένους.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Ερμής έγραψε: 18 Ιουν 2023, 16:21
Beria έγραψε: 18 Ιουν 2023, 16:20 Εάν θέλετε να πάτε διακοπές σε νησί που έχει ξαπλώστρες μην παραπονιέστε για το κόστος, ρε μάγκες
Ποιο νησί δεν έχει;
Στα πιο πολλά που έχω πάει έχει πολλές παραλίες ελεύθερες. Αν θες νησί χωρίς σχεδόν καθόλου Ιθάκη. Έχει μόνο σε μια κ αυτη στη μιση. Αρκεί να μη σε νοιάζει που έχει παντού βότσαλο, ξεχνα τις αμμουδιές

Παρ όλα αυτά δεν είναι οικονομικός προορισμός γιατί έχεις κ τα μεταφορικά για Πάτρα
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Re: Τα νησιά είναι μόνο για το κορυφαίο 20% - 30% της ελληνικής κοινωνίας και για τους ξένους.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

Sol έγραψε: 18 Ιουν 2023, 23:00
seismic έγραψε: 18 Ιουν 2023, 19:35
Sol έγραψε: 18 Ιουν 2023, 16:22

Γιατί; εγώ που στήνω τις ξαπλώστρες δεν μπορώ να τις απολαύσω;
Αν δεν έστηνες τις ξαπλώστρες και διακοπές δεν θα είχες την δυνατότητα να πας και θα πείναγες. :D
Πήγαινε διακοπές τον Οκτώβριο που οι τιμές πέφτουν κάτω του μισού.
Το τουριστικό συνάλλαγμα μας ζει στην Ελλάδα Για όλα τα άλλα είμαστε άχρηστοι
Αν το καταστρέψουμε και αυτό θα επανέλθουν οι γάιδαροι στα νησιά όχι οι τουρίστες.
Χωρίς συνάλλαγμα δεν αγοράζουμε ούτε όπλα για τον στρατό και θα τα πάρουν οι Τούρκοι.
Η δουλειά μας μας ζει, το ότι παράγουμε κάτι χρήσιμο για την κοινωνία. Οι κηφηνες ξενοδόχοι όμως υφαρπαζουν τη δουλειά μας και μας δίνουν ένα μέρος της δουλειάς μας που δεν φτάνει να απολαύσουμε αυτά τα οποία οι ίδιοι παράγουμε. Το ίδιο και στις οικοδομές με τους συναδέλφους οικοδόμους, έχουμε σηκώσει οικοδομές και δεν έχουμε ένα διαμέρισμα να μείνουμε αλλά είμαστε στο νοίκι.
Για κάθε οικοδομή θέλετε και από ένα διαμέρισμα ο καθένας;

Να κάνει κλήρωση εργολάβος με τα ονόματα των εργαζομένων.

Δηλαδή εγώ για κάθε μελίσσι που έχω και βοηθάω στην γονιμοποιηση φυτων δένδρων και καλλιεργειών θα πρέπει να πάω να ζητάω ένα μέρος της παραγωγής από τους αγρότες και όχι να πάω α τα αγοράζω.

Λογικό :smt047
seismic
Phorum.gr user: seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

seismic έγραψε: 18 Ιουν 2023, 19:35
Sol έγραψε: 18 Ιουν 2023, 16:22

Γιατί; εγώ που στήνω τις ξαπλώστρες δεν μπορώ να τις απολαύσω;
Αν δεν έστηνες τις ξαπλώστρες και διακοπές δεν θα είχες την δυνατότητα να πας και θα πείναγες. :D
Αν το καταστρέψουμε και αυτό θα επανέλθουν οι γάιδαροι στα νησιά όχι οι τουρίστες.
Χωρίς συνάλλαγμα δεν αγοράζουμε ούτε όπλα για τον στρατό και θα τα πάρουν οι Τούρκοι.
Η δουλειά μας μας ζει, το ότι παράγουμε κάτι χρήσιμο για την κοινωνία. Οι κηφηνες ξενοδόχοι όμως υφαρπαζουν τη δουλειά μας και μας δίνουν ένα μέρος της δουλειάς μας που δεν φτάνει να απολαύσουμε αυτά τα οποία οι ίδιοι παράγουμε. Το ίδιο και στις οικοδομές με τους συναδέλφους οικοδόμους, έχουμε σηκώσει οικοδομές και δεν έχουμε ένα διαμέρισμα να μείνουμε αλλά είμαστε στο νοίκι.
Σε αυτό έχεις απόλυτο δίκαιο Και εγώ οικοδόμος είμαι σε τουριστικό νησί την Ίο. :smt023
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 18 Ιουν 2023, 23:14
Ερμής έγραψε: 18 Ιουν 2023, 16:21
Beria έγραψε: 18 Ιουν 2023, 16:20 Εάν θέλετε να πάτε διακοπές σε νησί που έχει ξαπλώστρες μην παραπονιέστε για το κόστος, ρε μάγκες
Ποιο νησί δεν έχει;
Στα πιο πολλά που έχω πάει έχει πολλές παραλίες ελεύθερες. Αν θες νησί χωρίς σχεδόν καθόλου Ιθάκη. Έχει μόνο σε μια κ αυτη στη μιση. Αρκεί να μη σε νοιάζει που έχει παντού βότσαλο, ξεχνα τις αμμουδιές

Παρ όλα αυτά δεν είναι οικονομικός προορισμός γιατί έχεις κ τα μεταφορικά για Πάτρα
Κάτι γνωστοί μου κοίταξαν προς Πάργα και τους έπεσαν τα μαλλιά απο τιμές. Δε πειράζει εχουν παρτικα οι γονείς μας και θα τη βγάλουμε μπεηκα. Δε θα κάνω πλούσιο τον κάθε μπαστουνοβλαχο επειδή έτυχε να του χαριστει ένα οικόπεδο κοντά σε θάλασσα
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Sol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sol »

taliban έγραψε: 18 Ιουν 2023, 23:16
seismic έγραψε: 18 Ιουν 2023, 19:35 Αν δεν έστηνες τις ξαπλώστρες και διακοπές δεν θα είχες την δυνατότητα να πας και θα πείναγες. :D

Δηλαδή εγώ για κάθε μελίσσι που έχω και βοηθάω στην γονιμοποιηση φυτων δένδρων και καλλιεργειών θα πρέπει να πάω να ζητάω ένα μέρος της παραγωγής από τους αγρότες και όχι να πάω α τα αγοράζω.

Σε μια σοσιαλιστική κοινωνία δηλαδή σε μια δίκαιη κοινωνία μπορείς να απολαμβάνεις την παραγωγή της συνεργατικής δουλειάς όλης της κοινωνίας. Σε μια καπιταλιστική κοινωνία το χρήμα είναι κοινωνική σχέση δηλαδή σχέση εκμεταλλευτική, σχέση ταξική. Δηλαδή το χρήμα αποκόβει την καλυψη των αναγκών της κοινωνίας για την κερδοφορία των καπιταλιστών.
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι

Τέμπη: Το πένθος είναι ταξικό και του λαού μαράζι
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Sol έγραψε: 19 Ιουν 2023, 01:02
taliban έγραψε: 18 Ιουν 2023, 23:16

Σε μια σοσιαλιστική κοινωνία δηλαδή σε μια δίκαιη κοινωνία μπορείς να απολαμβάνεις την παραγωγή της συνεργατικής δουλειάς όλης της κοινωνίας. Σε μια καπιταλιστική κοινωνία το χρήμα είναι κοινωνική σχέση δηλαδή σχέση εκμεταλλευτική, σχέση ταξική. Δηλαδή το χρήμα αποκόβει την καλυψη των αναγκών της κοινωνίας για την κερδοφορία των καπιταλιστών.
Εικόνα
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Frappezitis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis »

Καπιταλισμός είναι να ζεις στην Ελλάδα, να δουλεύεις και να μην μπορείς να κάνεις μια εβδομάδα διακοπές....
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Πήγαινε ξέρω γω στην Καβάλα ή την Καλαμάτα, μια χαρά θα περάσεις και έχουν και ωραίες παραλίες. Τα νησιά είναι παγκόσμιοι ταξιδιωτικοί προορισμοί και ως εκ τούτου πανάκριβοι. Γιατί μπορούν όλοι οι Γάλλοι να πάνε διακοπές γύρω στον πύργο του Άιφελ ή οι Ιταλοί να πάνε στη Βενετία μια βδομάδα;
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

mao mao έγραψε: 18 Ιουν 2023, 16:12
Beria έγραψε: 18 Ιουν 2023, 16:06 Πάντα τα νησιά ήταν για το 20% εάν ήθελες να πας με αυτοκίνητο και ακριβό δωμάτιο.
εκτός από αυτό , κακά τα ψέμματα έχουν ανέβει και απαιτήσεις μας. Τέλη 80 αρχές 90 πηγαίναμε οικογενειακώς διακοπές κάθε χρόνο δύο βδομάδες. Αλλά έπαιζε μαγείρεμα στο ενοικιαζόμενο το μεσημέρι, ομπρέλα'και ψάθα στην παραλία και το πολύ πολύ κανέναν λουκουμάς από πλανόδιο. Και το βραδάκι σε καμιά πιτσαρία.

Τώρα θέλουμε καλά δωμάτια με κλιματιστικά, τηλεοράσεις, θέα , εστιατόριο κάθε μέρα, ξαπλώστρα με καφέ μπίρα και το βράδυ ποτάκι.
Έχει ανέβει και το επίπεδο στα ΟΠΙΣΘΙΑ.
Πλέον είναι σχεδόν όλα ΣΤΗΤΑ, ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΚΑΙ ΠΕΤΑΧΤΑ
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Lord Brum έγραψε: 18 Ιουν 2023, 23:11
Green Dragon έγραψε: 18 Ιουν 2023, 22:12
Lord Brum έγραψε: 18 Ιουν 2023, 18:58
Στα περισσότερα μπορείς να πας, πάνε Σεπτέμβριο Όχι Αύγουστο
Το ξέρεις ότι μόνο δημόσιοι υπάλληλοι που δεν έχουν παιδιά μπορούν να το κάνουν αυτό έτσι;

Άσε που δεν αξίζει να τρως συννεφιές και βροχές στις διακοπές. Αν και τα τελευταία χρόνια έχει καλοκαιρέψει ο Σεπτέμβριος. Δέν έχουμε φτάσει βέβαια ακόμα σε αυτό το σημείο αλλά η τάση είναι τρομαχτική όπως και να το κάνουμε. Όπως με τα νοίκια που κάποια στιγμή πήραν την ανιούσα και πλέον πρέπει να έχεις μισθό 1500 τον μήνα για να μείνεις σε αξιοπρεπές σπίτι.
βρε το καταλαβαίνω, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η παίτηση όλων να έχουν φθηνές διακοπές σε κοσμικά νησία τους μήνες ιούλιο και άυγουστο. Για τα ενοίκια εν πολλοίες ευθύνεται το rbnb. Αν το φορολογήοσουν αγρίως θα συνέλθουν οι ιδιοκτήτες.
Μα δεν μιλάω για Μυκόνους κλπ, η Πάρος π.χ. δεν ήταν ακριβή. Πάντως και η Σαντορίνη δεν ήταν, δεν ξέρω τώρα έχω πολλά χρόνια να πάω. Εκτός από την Οία φυσικά, είπαμε, όποιος θέλει μαύρο να του κάνει αέρα με φοινικόφυλλα να τον πληρώσει, δεν διαφωνούμε σ' αυτό.
Άβαταρ μέλους
Rakomelofronas
Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rakomelofronas »

Green Dragon έγραψε: 18 Ιουν 2023, 22:15
Rakomelofronas έγραψε: 18 Ιουν 2023, 19:44 Μολογανε χωρίς ξύλο οι Νεοδημοκράτες τώρα που νιώθουν άτρωτοι. Από την άλλη, δεν χρειάζεται να πάνε όλοι διακοπές πρώτο δεκαπενθήμερο Αυγούστου.
Δεν είναι τόσο απλό, πολλοί δεν έχουν άλλη επιλογή, πχ ιδιωτικοί υπάλληλοι.
Όντως ισχύει για αρκετούς αυτό αλλά και πάλι υπάρχουν εναλλακτικοί προορισμοί.
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 »

foscilis έγραψε: 18 Ιουν 2023, 19:31 Εγω εχω παει Σαμο, Κεφαλονια, Κερκυρα, Κυθηρα, Σαμοθρακη, Σιφνο, Μυκονο, Συρο με τους γονεις μου, ολες αυτες τις μαλακιες που λεει στη λιστα δεν τις καναμε, ακου καμπινα και ξαπλωστρες και ταβερνα 2 φορες την ημερα. Και οι 3 εξοδοι για τους γονείς οποιος το εγραψε δεν εχει παιδια.

Θεωρω πως ο πιναξ γελοιοποιει το υπαρκτο φαινομενο των υπερτιμημενων νησιων.
Εγω το εγραψα οτι αυτα ειναι μαλακιες. Ο δημοσιογράφος να πουλησει θελει στους βλακες που θα διαβαζουν αυτες τις παπαριες και θα λενε ΠΩΩΩΩΩΩ!!
Και εγω μπορω να φτιαξω ενα πινακα που να δειχνει οτι η εβδομάδα κοστίζει 10 χιλιαρικα, αλλα αυτα ειναι αστεια πράγματα.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

Chilloutbuddy έγραψε: 19 Ιουν 2023, 07:01Πήγαινε ξέρω γω στην Καβάλα ή την Καλαμάτα, μια χαρά θα περάσεις και έχουν και ωραίες παραλίες. Τα νησιά είναι παγκόσμιοι ταξιδιωτικοί προορισμοί και ως εκ τούτου πανάκριβοι. Γιατί μπορούν όλοι οι Γάλλοι να πάνε διακοπές γύρω στον πύργο του Άιφελ ή οι Ιταλοί να πάνε στη Βενετία μια βδομάδα;
Εγώ έχω άλλη απορία: θέλουμε η χώρα να έχει έσοδα και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό υψηλούς μισθούς. Πως μπορεί να συμβιβασθεί αυτό με τιμές στις οποίες να μπορούν να ανταπεξέλθουν οι χαμηλού εισοδήματος Ελληνες;
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

Έχεις καιρό να πας διακοπές ε;
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας »

Leporello έγραψε: 20 Ιουν 2023, 01:02
Chilloutbuddy έγραψε: 19 Ιουν 2023, 07:01Πήγαινε ξέρω γω στην Καβάλα ή την Καλαμάτα, μια χαρά θα περάσεις και έχουν και ωραίες παραλίες. Τα νησιά είναι παγκόσμιοι ταξιδιωτικοί προορισμοί και ως εκ τούτου πανάκριβοι. Γιατί μπορούν όλοι οι Γάλλοι να πάνε διακοπές γύρω στον πύργο του Άιφελ ή οι Ιταλοί να πάνε στη Βενετία μια βδομάδα;
Εγώ έχω άλλη απορία: θέλουμε η χώρα να έχει έσοδα και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό υψηλούς μισθούς. Πως μπορεί να συμβιβασθεί αυτό με τιμές στις οποίες να μπορούν να ανταπεξέλθουν οι χαμηλού εισοδήματος Ελληνες;
Μπορεί.
Αν σκίσεις στη φορολογία τα υπερκέρδη αναλόγως των χρεώσεων.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”