Χαοτικός έγραψε: 14 Σεπ 2018, 13:11
gassim έγραψε: 14 Σεπ 2018, 13:07
Μα δεν μιλάμε για το ισοζύγιο ρε συ. Για τον πλούτο μιλάμε κι αν τελικά τους εξυπηρετεί όλους. Γιατί τα τσιμέντα κι όλα αυτά από κάπου έχουν έρθει. Εκεί μέσα θα βρεις και πολύ ψωμόλυσα κι πρόβλημα υγείας.
Στην πραγματικότητατο ισοζύγιο που λες χάνει. Κάποιοι πεθαίνουν, κάποιοι χάνουν οικογένειες.
Το είπαν και πιο πριν, για να υπάρχουν Σουηδίες και Ολλανδίες και Αμερικές, πρέπει να υπάρχουν Ελλάδες, και Συρίες.
Εχει πλάκα που χρησιμοποιείτε την Ελλάδα και την Βουλγαρία σαν παραδείγματα υπανάπτυκτων χωρών, ενώ ο μέσος Έλληνας ζει σήμερα εκατό φορές καλύτερα απ ότι ζούσε ο βασιλιάς της γαλλίας 500 χρόνια πριν.
Ε αυτό λέμε. Δεν συγκρίνουμε εποχές. Δεν είναι η ίδια πίτα. Πριν 500 χρόνια ο Έλληνας έβλεπε να του παίρνουν το παιδί, να σκοτώνουν τον αδερφό του και δεν είχε στον ήλιο μοίρα.
Άσε που κάτι μου λέει ότι δεν έχεις καταλάβει πως περνούν οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια. Μιλάμε για
σύνολα
[/quote]
γιατί να μην συγκρίνουμε εποχές; δεν υπήρξε κάποια διακοπή στην ιστορία και επανεκκίνηση.
Υπάρχει μια συνεχής πορεία στην ιστορία, υπήρξε η βιομηχανική επανάσταση, άλλαξαν οι δομές των κοινωνιών, οι εργασιακές συνθήκες κτλ κτλ και φτάσαμε δια πυρός και σιδήρου στο επιπεδο που είμαστε σήμερα ως ανθρωπότητα. Γιατί δηλαδή να μην μπορούμε να κάνουμε σύγκριση της σημερινής εποχής με τις παλαιότερες;
Δεν ξέρω τι σε κάνει να πιστεύεις οτι δεν ξέρω πως περνούν οι Έλληνες, στην Ελλάδα ζω.
Οι Έλληνες περνάνε δύσκολα σε σχέση με το βιοτικό επίπεδο πιο ανεπτυγμένων κρατών αλλά δεν έχουν να αντιμετωπίσουν λοιμούς ή επιδημίες χολέρας. Επίσης δεν έχουν λοιμούς, χώρες σαν την Ινδία και την Κίνα που ανήκαν στον τρίτο κόσμο μέχρι πολύ πρόσφατα.
Εγω (και πολλοί άλλοι δηλαδή) πιστεύω οτι η πρόοδος αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην βιομηχανική επανάσταση και στο οικονομικό σύστημα του καπιταλισμού.