πατησιωτης έγραψε: 17 Φεβ 2021, 11:52
pylothess έγραψε: 17 Φεβ 2021, 11:01
Ωστόσο δεν νομίζεις ότι μπορεί κάποιος να επικαλεστεί το επιχείρημα ότι δεν την ερμηνεύουμε σωστά αυτή την απόφαση;
Ας γίνει διάλογος να δούμε την σωστή ερμηνεία τότε.
Αυτό λέω και εγώ. Να γίνει διάλογος. Να μας πούνε τι εννοούνε. Επί του θέματος είχα εγώ είχα τοποθετηθεί παλαιότερα ,ότι σε περίπτωση πολέμου δεν υπάρχει λόγους αυτοτελούς πάλης κατ'αρχάς. Οι πολίτες θα πράξουν ότι θα τους πει ο στρατός και η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Σε περίπτωση πολέμου την άμυνα θα την αναλάβουν οι ένοπλες δυνάμεις και η αστυνομία. Δεν θα πολεμήσουν ξεχωριστά τα κόμματα, δεν θα πολεμήσει ξεχωριστά το ΚΙΝΑΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ,η Ελληνική Λύση κ.τ.λ. Δηλαδή επειδή το ΚΚΕ αυτοπροσδιορίζεται ως εκφραστής του εργατικού κινήματος θα οργανώσει αυτοτελή αντίσταση; Εκτός αυτού , αντίσταση κατά του εισβολέα που δεν θα συνεργάζεται με τον Ελληνικό Στρατό είναι εκ προοιμίου καταδικασμένη σε αποτυχία.Αυτοτελής αντίσταση δικαιολογείται μόνο σε περίπτωση κατοχής. Αυτά είναι τα προκαταρκτικά... Υποθέτω πως πολλοί ψηφοφόροι του ΚΚΕ δεν την ξέρουν αυτή την θέση του κόμματος. Εμένα αυτή είναι η γνώμη μου επί του θέματος. Ότι αυτή η θέση του κόμματος είναι λανθασμένη και επικίνδυνη .
πατησιωτης έγραψε: 17 Φεβ 2021, 11:52
pylothess έγραψε: 17 Φεβ 2021, 11:01
Έχω μια απορία , αυτή την θέση του κόμματος για τον πόλεμο , θα την έλεγε ο Κουτσούμπας μέσα στο κοινοβούλιο άραγε;
Δεν θα τον ρωτήσει κανείς παρεκτός και εάν μπει ο Τζήμερος στη βουλή.
Η θέση του ΚΚΕ στο πολιτικό σύστημα επί μεταπολιτεύσεως προκύπτει μετά από συνεννοήσεις κορυφής με τα "αστικά κόμματα" ώστε να μη γίνονται ατυχήματα.
Μετά το 1974 η συνεννόηση ήταν
νομιμοποιείσθε και
αναγνωρίζεται η εθνική αντίσταση,δηλαδή το ΕΑΜ και έχετε τον ρόλο της απεργοκαλλιέργειας και του φιλοσοβιετισμού.Τότε δεν λέγονταν και πολλά για τον εμφύλιο,το βάρος έπεφτε στο ΕΑΜ και τα ...απύραυλα Βαλκάνια.
Μετά την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ άλλαξε η συνεννόηση και το ΚΚΕ ασχολήθηκε περισσότερο με τον εμφύλιο ενώ αποκατέστησε και τον Στάλιν.Την ίδια στιγμή ο Καραμανλής Β΄έδωσε συντάξεις και μετάλλια και στους αντάρτες του 1946-49.Επομένως ή συνεννόηση ήταν ότι το ΚΚΕ θα γίνει καθαρά σταλινικό,θα μιλάει για δικτατορία του προλεταριάτου και εμφυλίους
και την ίδια στιγμή οι άλλοι θα κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και θα το βάζουν στο συνταγματικό τόξο.
Το 2017 στην εκατονταετία της επανάστασης των μπολσεβίκων ο μόνος αρχηγός κράτους στην Ευρώπη που παρέστη σε εκδήλωση προς τιμήν της ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος.Ο Πούτιν δεν πήγε.
Άρα δεν θα τους ρωτήσει κανείς εκτός εάν ενσκήψει το loose canon Τζήμερος και γίνει η βουλή Περιφέρεια Αττικής.
Μήπως εν τέλει ,όλη αυτή η προσπάθεια να εντάξουν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στο συνταγματικό τόξο γίνεται εκ του πονηρού;
Μήπως προσπαθούν με αυτό τον τρόπο , έμμεσα ή άμεσα να το εξαναγκάσουν ,από μόνο του να προβεί σε δηλώσεις του στιλ : "Όχι δεν πιστεύουμε ,στο αστικό σύνταγμα" κ.τ.λ. για να γελοιοποιείται στα μάτια των Ελλήνων ψηφοφόρων; Η αλήθεια είναι ότι στελέχη του Κ.Κ.Ε. κατά καιρούς έχουν ξεφύγει λιγουλάκι και έχουν κάποιες "ελαφρώς άκομψες" δηλώσεις ,τοποθετήσεις ,ενέργειες κ.τ.λ. Αλλά σε γενικές γραμμές ξέρει να φυλάσσεται.Μιλάει με υπεκφυγές και υπονοούμενα. Προς το παρόν αφού δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να υποκινήσει λαϊκές μάζες σε κάποιου είδους εξέγερση ,δεν ασχολείται κανένας μαζί του. Εξάλλου και το ίδιο το κόμμα το καταλαβαίνει πως τουλάχιστον προς το παρόν δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για ταραχές.
Δεν βολεύεται εξάλλου και το ίδιο το πολιτικό σύστημα από αυτή την κατάσταση; Παριστάνουν τους ανεκτικούς και τους δημοκρατικούς ,ότι δέχονται και την αντίθετη άποψη .