!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ [ΕΑΜ]

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Re: ΤΡΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ [ΕΑΜ]

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

pylothess έγραψε: 17 Φεβ 2021, 00:41 Άσχετο , ο Παπαδόπουλος δεν ψήφισε την θανατική του καταδίκη.
Επειδή ήθελε να ρίξει τον Πλαστήρα.Την εποχή εκείνη πρωθυπουργός ήταν ο Πλαστήρας που είχε εκφρασθεί υπέρ "μέτρων επιεικείας" για τους κομμουνιστές ενώ μαινόταν ο πόλεμος της Κορέας.Ο Παπαδόπουλος και η οργάνωση ΙΔΕΑ στην οποία πρόσκειτο ήλπιζαν ότι η ματαίωση της εκτέλεσης θα οδηγούσε στην πτώση του.
Μην ψάχνεις άλλα μυστηριώδη αίτια,μερικές φορές είναι απλά τα πράγματα.

pylothess έγραψε: 17 Φεβ 2021, 00:39 Μπορεί να φαίνομαι γραφικός ροτόντας ξανά και ξανά το ίδιο πράγμα. Δεν θέλω όμως να γυρίσει κάποιος σύντροφος και να μου πει ότι όλα αυτά είναι δικές μου ερμηνείες ,ότι όλα αυτά τα κατεβάζω από το κεφάλι μου κ.τ.λ.Αυτό είναι και ο λόγος που επιμένω. Θέλω να το ακούσω να μου τα πούνε οι ίδιοι οι σύντροφοι αυτά τα πράγματα . Να τοποθετηθούν οι ίδιοι οι σύντροφοι επί του θέματος .

Για το σήμερα δεν χρειάζεται να τοποθετηθεί κανείς όταν υπάρχει η απόφαση για το τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση πολέμου.¨Οποιος ξέρει γράμματα διαβάζει.
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

Σαν χθες 16 φεβρουαρίο το 1942 κυκλοφορεί η ιδρυτική διακήρυξη του ελας με σκοπους:

1) Αγώνας για την απελευθέρωση της χώρας από τους ξένους κατακτητές.

2) Περιφρούρηση των κατακτήσεων του λαού και των ελευθεριών του εναντίον κάθε επιβουλής.

3) Εξασφάλιση της τάξης μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών, ώστε ο λαός να μπορεί να εκφράσει πραγματικά ελεύθερα τη θέλησή του, για το πολίτευμα και την κυβέρνησή του.
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Ο όρκος του ελασίτη:

«Ορκίζομαι ότι θα αγωνιστώ έως την τελευταία σταγόνα του αίματός μου για την πλήρη απελευθέρωση, ακεραιότητα και ανεξαρτησία της πατρίδας. Για την περιφρούρηση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και την αποκατάσταση και κατοχύρωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του. Για τον σκοπό αυτό θα υπακούω στις πράξεις και αποφάσεις της ΠΕΕΑ και θα εκτελώευσυνείδητα και πειθαρχικά τις εντολές και οδηγίες των ανωτέρων μου και θα αποφεύγω κάθε πράξη που θα με ατιμάζει σαν άτομο και σαν αγωνιστή του ελληνικού λαού».
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Επιτρεψτε μου μια αντιδιαστολή με τον όρκο των ταγμάτων ασφαλείας:

«ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ εις τον Θεόν τον Άγιον τούτον όρκον ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανώτατου αρχηγού του Γερμανικού Στρατού Αδόλφου Χίτλερ. Ανατεθησόμενός μοι υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις διαταγάς των ανωτέρων μου. Γνωρίζω καλώς δια μίαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεων μου, τας οποίας δια του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθή παρά των Γερμανικών Στρατιωτικών Αρχών»

Το να σχολιάσω κάτι θα ήταν περιττό, οι θιασώτες των ταγματων ασφαλείας αυτόν τον όρκο στηρίζουν. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του.
Άβαταρ μέλους
Obi Wan Iakobi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Obi Wan Iakobi »

Fluffy έγραψε: 17 Φεβ 2021, 06:47 Επιτρεψτε μου μια αντιδιαστολή με τον όρκο των ταγμάτων ασφαλείας:

«ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ εις τον Θεόν τον Άγιον τούτον όρκον ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανώτατου αρχηγού του Γερμανικού Στρατού Αδόλφου Χίτλερ. Ανατεθησόμενός μοι υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις διαταγάς των ανωτέρων μου. Γνωρίζω καλώς δια μίαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεων μου, τας οποίας δια του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθή παρά των Γερμανικών Στρατιωτικών Αρχών»

Το να σχολιάσω κάτι θα ήταν περιττό, οι θιασώτες των ταγματων ασφαλείας αυτόν τον όρκο στηρίζουν. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του.
Mε τον Χιτλερ εισασταν συμμαχοι ομως αρχικα.
Η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή.

Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν
Άβαταρ μέλους
Obi Wan Iakobi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Obi Wan Iakobi »

Fluffy έγραψε: 17 Φεβ 2021, 06:44 Ο όρκος του ελασίτη:

«Ορκίζομαι ότι θα αγωνιστώ έως την τελευταία σταγόνα του αίματός μου για την πλήρη απελευθέρωση, ακεραιότητα και ανεξαρτησία της πατρίδας. Για την περιφρούρηση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και την αποκατάσταση και κατοχύρωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του. Για τον σκοπό αυτό θα υπακούω στις πράξεις και αποφάσεις της ΠΕΕΑ και θα εκτελώευσυνείδητα και πειθαρχικά τις εντολές και οδηγίες των ανωτέρων μου και θα αποφεύγω κάθε πράξη που θα με ατιμάζει σαν άτομο και σαν αγωνιστή του ελληνικού λαού».
Ακεραιοτητα και ανεξαρτησια με τα συνορα στον Ολυμπο?
Η αλήθεια είναι μια μικροαστική εμμονή.

Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν
pylothess
Phorum.gr user: pylothess

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pylothess »

πατησιωτης έγραψε: 17 Φεβ 2021, 02:01
pylothess έγραψε: 17 Φεβ 2021, 00:41 Άσχετο , ο Παπαδόπουλος δεν ψήφισε την θανατική του καταδίκη.
Επειδή ήθελε να ρίξει τον Πλαστήρα.Την εποχή εκείνη πρωθυπουργός ήταν ο Πλαστήρας που είχε εκφρασθεί υπέρ "μέτρων επιεικείας" για τους κομμουνιστές ενώ μαινόταν ο πόλεμος της Κορέας.Ο Παπαδόπουλος και η οργάνωση ΙΔΕΑ στην οποία πρόσκειτο ήλπιζαν ότι η ματαίωση της εκτέλεσης θα οδηγούσε στην πτώση του.
Μην ψάχνεις άλλα μυστηριώδη αίτια,μερικές φορές είναι απλά τα πράγματα.

pylothess έγραψε: 17 Φεβ 2021, 00:39 Μπορεί να φαίνομαι γραφικός ροτόντας ξανά και ξανά το ίδιο πράγμα. Δεν θέλω όμως να γυρίσει κάποιος σύντροφος και να μου πει ότι όλα αυτά είναι δικές μου ερμηνείες ,ότι όλα αυτά τα κατεβάζω από το κεφάλι μου κ.τ.λ.Αυτό είναι και ο λόγος που επιμένω. Θέλω να το ακούσω να μου τα πούνε οι ίδιοι οι σύντροφοι αυτά τα πράγματα . Να τοποθετηθούν οι ίδιοι οι σύντροφοι επί του θέματος .

Για το σήμερα δεν χρειάζεται να τοποθετηθεί κανείς όταν υπάρχει η απόφαση για το τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση πολέμου.¨Οποιος ξέρει γράμματα διαβάζει.
Ο Παπαδόπουλος δηλαδή ήθελε να χτυπήσει τον Πλαστήρα με τα ίδια του τα όπλα. Επιείκεια θέλει ο Πλαστήρας; Επιείκεια έδειξε και ο Παπαδόπουλος στον Μπελογιάννη. Αμ, πως!

Όποιος ξέρει γράμματα διαβάζει. Υπάρχει επίσημη απόφαση του κόμματος για το τι θα πράξουν οι κομμουνιστές σε περίπτωση πολέμου. Ωστόσο δεν νομίζεις ότι μπορεί κάποιος να επικαλεστεί το επιχείρημα ότι δεν την ερμηνεύουμε σωστά αυτή την απόφαση;

Έχω μια απορία , αυτή την θέση του κόμματος για τον πόλεμο , θα την έλεγε ο Κουτσούμπας μέσα στο κοινοβούλιο άραγε;
πατησιωτης

pylothess έγραψε: 17 Φεβ 2021, 11:01 Ωστόσο δεν νομίζεις ότι μπορεί κάποιος να επικαλεστεί το επιχείρημα ότι δεν την ερμηνεύουμε σωστά αυτή την απόφαση;
Ας γίνει διάλογος να δούμε την σωστή ερμηνεία τότε.

pylothess έγραψε: 17 Φεβ 2021, 11:01 Έχω μια απορία , αυτή την θέση του κόμματος για τον πόλεμο , θα την έλεγε ο Κουτσούμπας μέσα στο κοινοβούλιο άραγε;
Δεν θα τον ρωτήσει κανείς παρεκτός και εάν μπει ο Τζήμερος στη βουλή. :lol:
Η θέση του ΚΚΕ στο πολιτικό σύστημα επί μεταπολιτεύσεως προκύπτει μετά από συνεννοήσεις κορυφής με τα "αστικά κόμματα" ώστε να μη γίνονται ατυχήματα.
Μετά το 1974 η συνεννόηση ήταν νομιμοποιείσθε και αναγνωρίζεται η εθνική αντίσταση,δηλαδή το ΕΑΜ και έχετε τον ρόλο της απεργοκαλλιέργειας και του φιλοσοβιετισμού.Τότε δεν λέγονταν και πολλά για τον εμφύλιο,το βάρος έπεφτε στο ΕΑΜ και τα ...απύραυλα Βαλκάνια.
Μετά την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ άλλαξε η συνεννόηση και το ΚΚΕ ασχολήθηκε περισσότερο με τον εμφύλιο ενώ αποκατέστησε και τον Στάλιν.Την ίδια στιγμή ο Καραμανλής Β΄έδωσε συντάξεις και μετάλλια και στους αντάρτες του 1946-49.Επομένως ή συνεννόηση ήταν ότι το ΚΚΕ θα γίνει καθαρά σταλινικό,θα μιλάει για δικτατορία του προλεταριάτου και εμφυλίους και την ίδια στιγμή οι άλλοι θα κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και θα το βάζουν στο συνταγματικό τόξο. :D
Το 2017 στην εκατονταετία της επανάστασης των μπολσεβίκων ο μόνος αρχηγός κράτους στην Ευρώπη που παρέστη σε εκδήλωση προς τιμήν της ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος.Ο Πούτιν δεν πήγε.
Άρα δεν θα τους ρωτήσει κανείς εκτός εάν ενσκήψει το loose canon Τζήμερος και γίνει η βουλή Περιφέρεια Αττικής. :D
Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser »

πατησιωτης έγραψε: 17 Φεβ 2021, 11:52Το 2017 στην εκατονταετία της επανάστασης των μπολσεβίκων ο μόνος αρχηγός κράτους στην Ευρώπη που παρέστη σε εκδήλωση προς τιμήν της ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος.Ο Πούτιν δεν πήγε.
Όχι ρε φίλε τόση παρακμή, γαμώ τα καπάκια μου δηλαδή. :smt005: :smt005: :smt005:
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
pylothess

πατησιωτης έγραψε: 17 Φεβ 2021, 11:52
pylothess έγραψε: 17 Φεβ 2021, 11:01 Ωστόσο δεν νομίζεις ότι μπορεί κάποιος να επικαλεστεί το επιχείρημα ότι δεν την ερμηνεύουμε σωστά αυτή την απόφαση;
Ας γίνει διάλογος να δούμε την σωστή ερμηνεία τότε.
Αυτό λέω και εγώ. Να γίνει διάλογος. Να μας πούνε τι εννοούνε. Επί του θέματος είχα εγώ είχα τοποθετηθεί παλαιότερα ,ότι σε περίπτωση πολέμου δεν υπάρχει λόγους αυτοτελούς πάλης κατ'αρχάς. Οι πολίτες θα πράξουν ότι θα τους πει ο στρατός και η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. Σε περίπτωση πολέμου την άμυνα θα την αναλάβουν οι ένοπλες δυνάμεις και η αστυνομία. Δεν θα πολεμήσουν ξεχωριστά τα κόμματα, δεν θα πολεμήσει ξεχωριστά το ΚΙΝΑΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ,η Ελληνική Λύση κ.τ.λ. Δηλαδή επειδή το ΚΚΕ αυτοπροσδιορίζεται ως εκφραστής του εργατικού κινήματος θα οργανώσει αυτοτελή αντίσταση; Εκτός αυτού , αντίσταση κατά του εισβολέα που δεν θα συνεργάζεται με τον Ελληνικό Στρατό είναι εκ προοιμίου καταδικασμένη σε αποτυχία.Αυτοτελής αντίσταση δικαιολογείται μόνο σε περίπτωση κατοχής. Αυτά είναι τα προκαταρκτικά... Υποθέτω πως πολλοί ψηφοφόροι του ΚΚΕ δεν την ξέρουν αυτή την θέση του κόμματος. Εμένα αυτή είναι η γνώμη μου επί του θέματος. Ότι αυτή η θέση του κόμματος είναι λανθασμένη και επικίνδυνη .
πατησιωτης έγραψε: 17 Φεβ 2021, 11:52
pylothess έγραψε: 17 Φεβ 2021, 11:01 Έχω μια απορία , αυτή την θέση του κόμματος για τον πόλεμο , θα την έλεγε ο Κουτσούμπας μέσα στο κοινοβούλιο άραγε;
Δεν θα τον ρωτήσει κανείς παρεκτός και εάν μπει ο Τζήμερος στη βουλή. :lol:
Η θέση του ΚΚΕ στο πολιτικό σύστημα επί μεταπολιτεύσεως προκύπτει μετά από συνεννοήσεις κορυφής με τα "αστικά κόμματα" ώστε να μη γίνονται ατυχήματα.
Μετά το 1974 η συνεννόηση ήταν νομιμοποιείσθε και αναγνωρίζεται η εθνική αντίσταση,δηλαδή το ΕΑΜ και έχετε τον ρόλο της απεργοκαλλιέργειας και του φιλοσοβιετισμού.Τότε δεν λέγονταν και πολλά για τον εμφύλιο,το βάρος έπεφτε στο ΕΑΜ και τα ...απύραυλα Βαλκάνια.
Μετά την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ άλλαξε η συνεννόηση και το ΚΚΕ ασχολήθηκε περισσότερο με τον εμφύλιο ενώ αποκατέστησε και τον Στάλιν.Την ίδια στιγμή ο Καραμανλής Β΄έδωσε συντάξεις και μετάλλια και στους αντάρτες του 1946-49.Επομένως ή συνεννόηση ήταν ότι το ΚΚΕ θα γίνει καθαρά σταλινικό,θα μιλάει για δικτατορία του προλεταριάτου και εμφυλίους και την ίδια στιγμή οι άλλοι θα κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και θα το βάζουν στο συνταγματικό τόξο. :D
Το 2017 στην εκατονταετία της επανάστασης των μπολσεβίκων ο μόνος αρχηγός κράτους στην Ευρώπη που παρέστη σε εκδήλωση προς τιμήν της ήταν ο Προκόπης Παυλόπουλος.Ο Πούτιν δεν πήγε.
Άρα δεν θα τους ρωτήσει κανείς εκτός εάν ενσκήψει το loose canon Τζήμερος και γίνει η βουλή Περιφέρεια Αττικής. :D
Μήπως εν τέλει ,όλη αυτή η προσπάθεια να εντάξουν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στο συνταγματικό τόξο γίνεται εκ του πονηρού;
Μήπως προσπαθούν με αυτό τον τρόπο , έμμεσα ή άμεσα να το εξαναγκάσουν ,από μόνο του να προβεί σε δηλώσεις του στιλ : "Όχι δεν πιστεύουμε ,στο αστικό σύνταγμα" κ.τ.λ. για να γελοιοποιείται στα μάτια των Ελλήνων ψηφοφόρων; Η αλήθεια είναι ότι στελέχη του Κ.Κ.Ε. κατά καιρούς έχουν ξεφύγει λιγουλάκι και έχουν κάποιες "ελαφρώς άκομψες" δηλώσεις ,τοποθετήσεις ,ενέργειες κ.τ.λ. Αλλά σε γενικές γραμμές ξέρει να φυλάσσεται.Μιλάει με υπεκφυγές και υπονοούμενα. Προς το παρόν αφού δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να υποκινήσει λαϊκές μάζες σε κάποιου είδους εξέγερση ,δεν ασχολείται κανένας μαζί του. Εξάλλου και το ίδιο το κόμμα το καταλαβαίνει πως τουλάχιστον προς το παρόν δεν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για ταραχές.

Δεν βολεύεται εξάλλου και το ίδιο το πολιτικό σύστημα από αυτή την κατάσταση; Παριστάνουν τους ανεκτικούς και τους δημοκρατικούς ,ότι δέχονται και την αντίθετη άποψη .
pylothess

Obi Wan Iakobi έγραψε: 17 Φεβ 2021, 08:00
Fluffy έγραψε: 17 Φεβ 2021, 06:44 Ο όρκος του ελασίτη:

Ακεραιοτητα και ανεξαρτησια με τα συνορα στον Ολυμπο?
Αυτό υπάρχει κάπου γραμμένο ; Ήταν επίσημη θέση;
πατησιωτης

pylothess έγραψε: 17 Φεβ 2021, 13:04 Δεν βολεύεται εξάλλου και το ίδιο το πολιτικό σύστημα από αυτή την κατάσταση; Παριστάνουν τους ανεκτικούς και τους δημοκρατικούς ,ότι δέχονται και την αντίθετη άποψη .
Πιθανώς να βολεύεται για άλλο λόγο.Σε κάθε χώρα υπάρχει ένας δεδομένος αριθμός ανατρεπτικών στοιχείων και ατόμων που είναι δυσαρεστημένα και δυσφορούντα με την κατάσταση.Εάν αυτά τα άτομα ελέγχονται από οργανισμούς με τους οποίους συνεννοείται απευθείας είναι καλύτερα από το να είναι ανεξέλεγκτα.
Ο δυτικός κόσμος έχει γεμίσει από μυστήριες ΜΚΟ και συστήματα Σόρος που υποδαυλίζουν κάθε καρυδιάς καρύδι,αναρχοαυτόνομους και αντιφάδες για δικά τους συμφέροντα.Μέσω των παραδοσιακών ελληνικών αριστερών κομμάτων το πολιτικό σύστημα ελέγχει ένα μέρος της επαναστατικής πίτας και δεν την αφήνει να την εκμεταλλεύεται ο κάθε αντιφάς.Φυσικά για να γίνει αυτό πρέπει οι επικεφαλής να δείχνουν απολύτως αδιάλλακτοι και επαναστατικοί.
pylothess

Obi Wan Iakobi έγραψε: 17 Φεβ 2021, 07:58
Fluffy έγραψε: 17 Φεβ 2021, 06:47 Επιτρεψτε μου μια αντιδιαστολή με τον όρκο των ταγμάτων ασφαλείας:

Mε τον Χιτλερ εισασταν συμμαχοι ομως αρχικα.
Δεν θέλω να κάνω τον συνήγορο του Στάλιν αλλά τυπικά και εμείς είμαστε σύμμαχοι με τους Τούρκους.
pylothess

πατησιωτης έγραψε: 17 Φεβ 2021, 13:23
pylothess έγραψε: 17 Φεβ 2021, 13:04 Δεν βολεύεται εξάλλου και το ίδιο το πολιτικό σύστημα από αυτή την κατάσταση; Παριστάνουν τους ανεκτικούς και τους δημοκρατικούς ,ότι δέχονται και την αντίθετη άποψη .
Πιθανώς να βολεύεται για άλλο λόγο.Σε κάθε χώρα υπάρχει ένας δεδομένος αριθμός ανατρεπτικών στοιχείων και ατόμων που είναι δυσαρεστημένα και δυσφορούντα με την κατάσταση.Εάν αυτά τα άτομα ελέγχονται από οργανισμούς με τους οποίους συνεννοείται απευθείας είναι καλύτερα από το να είναι ανεξέλεγκτα.
Ο δυτικός κόσμος έχει γεμίσει από μυστήριες ΜΚΟ και συστήματα Σόρος που υποδαυλίζουν κάθε καρυδιάς καρύδι,αναρχοαυτόνομους και αντιφάδες για δικά τους συμφέροντα.Μέσω των παραδοσιακών ελληνικών αριστερών κομμάτων το πολιτικό σύστημα ελέγχει ένα μέρος της επαναστατικής πίτας και δεν την αφήνει να την εκμεταλλεύεται ο κάθε αντιφάς.Φυσικά για να γίνει αυτό πρέπει οι επικεφαλής να δείχνουν απολύτως αδιάλλακτοι και επαναστατικοί.
Δεν ξέρω. Στην Ελλάδα πάντως όλοι αυτοί οι εναλλακτικοί , οι αναρχοαυτόνομοι , οι αντιφάδες είναι στα μαχαίρια με το Κ.Κ.Ε. Υπάρχουν πολλοί αντιφάδες που προέρχονται από κομμουνιστικά κόμματα , το ΚΚΕ και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Το αντίστροφο, κάποιος δηλαδή από αναρχικός να ενταχθεί είναι σπάνιο . Δεν λέω ότι δεν γίνεται αλλά είναι σπάνιο. Δεν γίνεται συχνά. Οι αναρχοαυτόνομοι, αντιφάδες , εναλλακτικοί και όλοι αυτοί έχουν περισσότερες σχέσεις με την εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Μερικές φορές είχαν σχέσεις και με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Σε αυτά που λες συμπεριλαμβάνεις και τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα της αριστεράς; Περιλαμβάνεις και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.;
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ,σε κάποια φάση είχε και τέτοιο ρόλο. Από τότε όμως που έγινε κυβέρνηση ,που συνεργάστηκε με τους "ακροδεξιούς" ΑΝ.ΕΛ.. που ψήφισε μνημόνια , έχασε την επιρροή του στον κόσμο της αριστεράς.
πατησιωτης

pylothess έγραψε: 17 Φεβ 2021, 13:53 Σε αυτά που λες συμπεριλαμβάνεις και τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα της αριστεράς; Περιλαμβάνεις και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.;
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ,σε κάποια φάση είχε και τέτοιο ρόλο. Από τότε όμως που έγινε κυβέρνηση ,που συνεργάστηκε με τους "ακροδεξιούς" ΑΝ.ΕΛ.. που ψήφισε μνημόνια , έχασε την επιρροή του στον κόσμο της αριστεράς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ντεμί. :D Κοίταξε,επί ψυχρού πολέμου τα πράγματα ήσαν απλά.Υπήρχαν οι δυτικόφιλοι και οι ανατολικόφιλοι.Μετά έγινε μύλος διότι στη Δύση αναπτύχθηκαν τα δίκτυα Σόρος που έχουν υπονομευτικό και παρακρατικό ρόλο μέσα στις ίδιες τις δυτικές χώρες και καθοδηγούνται από ισχυρά συμφέροντα από τις χώρες αυτές.Όποιος έχει την παραμικρή αμφιβολία για όλα αυτά δεν μπορεί να την έχει πια εάν παρατήρησε τι έγινε στην ίδια την Αμερική όπου κινήθηκε ο μηχανισμός των αντιφάδων για να ανατρέψει τον πρόεδρο και να φέρει έναν άλλο.Οταν ξέρουμε πια ότι οι αντιφάδες κινούνται από το Δημοκρατικό Κόμμα και τους χρηματοδότες του μέσα στην Αμερική υπάρχει καμμιά αμφιβολία τι ρόλο παίζουν αυτοί στην Ελλάδα ή αλλού;
Oπότε πλέον τμήματα της παραδοσιακής πολιτικής τάξης στην Ελλάδα προτιμούν να είναι τα ανατρεπτικά στοιχεία μαντρωμένα στον Περισσό με τον οποίο μπορούν να συνεννοηθούν με ένα τηλέφωνο με τον Κουτσούμπα παρά να είναι τηλεκατευθυνόμενα από τον Σόρος.Φυσικά κατά πόσον μπορεί να παίξει ο Κουτσούμπας τον ρόλο αυτό ή ο Αλαβάνος παλιότερα είναι άλλο ζήτημα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”