!!! DEVELOPMENT MODE !!!

GDPR - Η ΕΕ τον παίζει αγρίως

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: GDPR - Η ΕΕ τον παίζει αγρίως

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Spiros252 έγραψε: 31 Μάιος 2018, 17:41 Έτσι όπως το έκαναν τα μισά είναι θέμα ερμηνείας..
Ναι, αλλά σκέψου τα λεφτά που θα δαπανηθούν για τους νομικούς συμβούλους. Θα φέρουν ανάμπτυγκζη. Κάτι τέτοιο νομίζω υπονόησε ο Νάνος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec »

ST48410 έγραψε: 31 Μάιος 2018, 17:32
mec_ έγραψε: 31 Μάιος 2018, 17:30 Εμείς εδω Γαλλία πληρώνουμε επαγγελματική ασφάλεια για τυχόν αποζημιώσεις πελατών κλπ. Πιστεύω ότι θα αυξηθεί προσεχώς.
Πολύ ενδιαφέρον αυτό. Είναι μεγάλα τα κόστη; Συγκριτικά με άλλες ασφάλειες;
Σαν life coach (επίσημο δηλωμένο επάγγελμα) πλήρωσα πέρυσι 260Ε. Αιθουσα σεμιναρίων νοίκιαζα και πλήρωνα κι εκεί. Συμπεριλαμβανόταν στο νοίκι και δεν θυμάμαι πόσο είναι, γιατί το έβλεπα σαν σύνολο. Μιλάω σε παρελθοντικό χρόνο γιατί εκλεισα την επιχείρηση το Μάρτη. Παρακολουθώ όμως τα του GDPR γιατί συντονίζω ένα οικονομικο φόρουμ φίλου και μάλλον θα γίνω συνέταιρος. Αυτές τις μέρες το έχουμε κλειστό, λόγω προσαρμογής στο GDFR, αλλά δεν ασχολούμαι εγώ προσωπικά με αυτό. Υπάρχει νομικός υπεύθυνος και 2 προγραμματιστές για να το συμμορφώσουν.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Ευχαριστώ πολύ mec_
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

mec_ έγραψε: 31 Μάιος 2018, 17:17 Α ΟΚ η σωστή κατεύθυνση δεν σε ενδιαφέρει. Νομίζεις ότι οι νόμοι βγαίνουν τέλειοι από την αρχή. Ότι καθονται 10 σοφοί με IQ 200 και τους συντάσσουν. Αν ασχοληθείς λιγάκι με το θέμα θα ανακαλύψεις ένα σωρό αλλαγές του στυλ «η τάδε παράγραφος αντικαταστάθηκε από την τάδε». Σαφώς χρειάζεται feedback γιατί δεν γίνεται να προβλεφθουν τα πάντα.
Απλά σε όλους μας μάς έπεσε βαρύ, γιατί ενώ το GDPR υπαρχει εδώ και δυο χρόνια, σπεύδουμε την τελευταία στιγμή που η εφαρμογή του γίνεται υποχρεωτική.
mec_ έγραψε: 31 Μάιος 2018, 17:50 Παρακολουθώ όμως τα του GDPR γιατί συντονίζω ένα οικονομικο φόρουμ φίλου και μάλλον θα γίνω συνέταιρος. Αυτές τις μέρες το έχουμε κλειστό, λόγω προσαρμογής στο GDFR

τελικά δεν κατάλαβα γιατί πριν διαφώνησες με τον χέλη.
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

:roll: Δεν παλεύεται τέτοια κακομοιριά. Κάπως έτσι σπαταληθήκαν τρία υπέροχα μνημόνια σε αυτόν τον καταραμένο τόπο :e040:

Εν πάσει περιπτώσει, όποιος έχει τον χρόνο και σπρεχάρει το εγγλέζικο ας δει το παρακάτω βίντεο για μια εκλαϊκευμένη παρουσίαση του μπάκτντροπ του κανονισμού

Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 31 Μάιος 2018, 18:07
Spoiler
:roll: Δεν παλεύεται τέτοια κακομοιριά. Κάπως έτσι σπαταληθήκαν τρία υπέροχα μνημόνια σε αυτόν τον καταραμένο τόπο :e040:

Εν πάσει περιπτώσει, όποιος έχει τον χρόνο και σπρεχάρει το εγγλέζικο ας δει το παρακάτω βίντεο για μια εκλαϊκευμένη παρουσίαση του μπάκτντροπ του κανονισμού

γαμώτο, αυτόν μετά την εποχή τράμπ δεν μπορώ να τον δω, νοιώθω ότι ό,τι και να πεί στο τέλος θα βγει μπαρούφα ολκής.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Η υπόθεση που κουοτάρεις έχει περίπου μηδενική σχέση με το θέμα ή -για να είμαι δίκαιος- έχει μια μικρή σχέση με το θέμα, σε ποσοστό 0,0001%.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

λελ
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec »

enaon έγραψε: 31 Μάιος 2018, 17:57
mec_ έγραψε: 31 Μάιος 2018, 17:17 Α ΟΚ η σωστή κατεύθυνση δεν σε ενδιαφέρει. Νομίζεις ότι οι νόμοι βγαίνουν τέλειοι από την αρχή. Ότι καθονται 10 σοφοί με IQ 200 και τους συντάσσουν. Αν ασχοληθείς λιγάκι με το θέμα θα ανακαλύψεις ένα σωρό αλλαγές του στυλ «η τάδε παράγραφος αντικαταστάθηκε από την τάδε». Σαφώς χρειάζεται feedback γιατί δεν γίνεται να προβλεφθουν τα πάντα.
Απλά σε όλους μας μάς έπεσε βαρύ, γιατί ενώ το GDPR υπαρχει εδώ και δυο χρόνια, σπεύδουμε την τελευταία στιγμή που η εφαρμογή του γίνεται υποχρεωτική.
mec_ έγραψε: 31 Μάιος 2018, 17:50 Παρακολουθώ όμως τα του GDPR γιατί συντονίζω ένα οικονομικο φόρουμ φίλου και μάλλον θα γίνω συνέταιρος. Αυτές τις μέρες το έχουμε κλειστό, λόγω προσαρμογής στο GDFR

τελικά δεν κατάλαβα γιατί πριν διαφώνησες με τον χέλη.
Γιατί ο Χέλης εξαπολύει μύδρους εναντίον του GDPR, ενώ εγώ το θεωρώ μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση έστω και σε αυτή τη μορφή, πιστεύοντας ότι θα βελτιωθεί.
Ο φίλος μου ως διαχειριστής του φόρουμ δεν έκανε εγκαιρα τις δουλειές του για αυτό είναι κλειστό. Και οι πραγραμματιστές, που είναι γνωστοί, τώρα ήταν εύκαιροι και δεν ήθελε να πάρει άλλους.
Το GDPR μας κάνει τα πάνω κάτω σε θέματα δουλειάς, γιατί πρέπει να αλλάξουμε μεθόδους webmarketing. Κι εγώ κι ο Jean όμως είμαστε μανιακοί με θέματα ιδιωτικότητας κι ονειρευόμασττε μια άλλη κοινωνία. Σαφώς υπάρχει η οικονομική ευχέρεια να αναλάβουμε το κόστος συμμόρφωσης.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

ST48410 έγραψε: 31 Μάιος 2018, 17:24
enaon έγραψε: 31 Μάιος 2018, 17:21 Μοιάζει πολύ Γερμανικό πάντως σαν νοοτροπία, σαν τον φόρο κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας που δίνουμε για τις λευκές σελίδες κλπ :)

Και θα πληρώσεις για κάτι που δεν μπορείς να κάνεις, για να είσαι νόμιμος, και σιγά μην είσαι νόμιμος ποτέ :)
Ναι έτσι. Θα γίνετε άνθρωποι, θέλετε - δεν θέλετε που δεν θα γίνετε δηλαδή!
Δεν είναι ωραίο αυτό που λες ρε, κι οι Γερμανοί άνθρωποι είναι κι αυτοί.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

mec_ έγραψε: 31 Μάιος 2018, 18:17 Γιατί ο Χέλης εξαπολύει μύδρους εναντίον του GDPR, ενώ εγώ το θεωρώ μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση έστω και σε αυτή τη μορφή, πιστεύοντας ότι θα βελτιωθεί.
Ναι, μωρέ. Θα μεγαλώσει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Mhtsos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mhtsos »

Πολύ πανικό βλέπω και δεν είναι καθόλου δικαιολογημένος.
Όλες οι συμβουλευτικές, ακόμη και οι επίσημες ανακοινώσεις της ΕΕ λένε ότι όταν η εταιρεία σου ΔΕΝ έχει σαν core business την διαχείριση δεδομένων, τότε ο νόμος πέρασε και δεν ακούμπησε εάν κάμεις τα βασικά (ασφάλιση φυσικών και ηλεκτρονικών στοιχείων, ενημέρωση πελατών/προσωπικού κ.ο.κ).
Αυτό πρότειναν και στην δική μας επιχείρηση οι νομικοί σύμβουλοι και φτιάσαμε τα δέοντα(αρκετή δουλειά, αλλά τίποτα συνταρακτικό).
Σύμφωνα με κάποιες έρευνες, μέχρι το 60% των επιχειρήσεων επί ΕΕ ΔΕΝ ήταν έτοιμες για τον νέο νόμο, έτσι να μην περιμένετε την δαμόκλειο σπάθη από Ιούνη και τα 4% πρόστιμο επί ετήσιου τζίρου που γράφουν...

Το μεγάλο πρόβλημα είναι η εφαρμογή από τις χώρες μέλη, και από εκεί να περιμένετε τις όποιες μαλακίες που πιθανώς να προκύψουν.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Mhtsos έγραψε: 31 Μάιος 2018, 20:53 Πολύ πανικό βλέπω και δεν είναι καθόλου δικαιολογημένος.
Πιθανόν. Ακόμα είναι πολλά πράγματα που δεν μου είναι ξεκάθαρα.
Mhtsos έγραψε: 31 Μάιος 2018, 20:53 Αυτό πρότειναν και στην δική μας επιχείρηση οι νομικοί σύμβουλοι και φτιάσαμε τα δέοντα(αρκετή δουλειά, αλλά τίποτα συνταρακτικό).
Υπάρχουν μικρές επιχειρήσεις με 2-3 άτομα. Δεν έχουν νομικούς συμβούλους. Εκεί αυτοί θα πρέπει να παρατήσουν την κυρίως δουλειά και να ασχοληθούν ψάχνοντας τι και προς πρέπει να γίνει. Σε αυτή την φάση είναι αντιπαραγωγικό. Επειδή σέβομαι την γνώμη και του Χέλη και του Σπύρου φαντάζομαι ότι έχουν βρει και άλλες ασάφειες για να είναι τόσο επικριτικοί.
Παρόλα αυτά πιστεύω και εγώ ότι κάποια ρύθμιση θα έπρεπε να γίνει κάποια στιγμή. Δεν έχω πεισθεί ότι ο τρόπος είναι ο καλύτερος.
bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose »

ST48410 έγραψε: 31 Μάιος 2018, 22:00
Mhtsos έγραψε: 31 Μάιος 2018, 20:53 Πολύ πανικό βλέπω και δεν είναι καθόλου δικαιολογημένος.
Πιθανόν. Ακόμα είναι πολλά πράγματα που δεν μου είναι ξεκάθαρα.
Mhtsos έγραψε: 31 Μάιος 2018, 20:53 Αυτό πρότειναν και στην δική μας επιχείρηση οι νομικοί σύμβουλοι και φτιάσαμε τα δέοντα(αρκετή δουλειά, αλλά τίποτα συνταρακτικό).
Υπάρχουν μικρές επιχειρήσεις με 2-3 άτομα. Δεν έχουν νομικούς συμβούλους. Εκεί αυτοί θα πρέπει να παρατήσουν την κυρίως δουλειά και να ασχοληθούν ψάχνοντας τι και προς πρέπει να γίνει. Σε αυτή την φάση είναι αντιπαραγωγικό. Επειδή σέβομαι την γνώμη και του Χέλη και του Σπύρου φαντάζομαι ότι έχουν βρει και άλλες ασάφειες για να είναι τόσο επικριτικοί.
Παρόλα αυτά πιστεύω και εγώ ότι κάποια ρύθμιση θα έπρεπε να γίνει κάποια στιγμή. Δεν έχω πεισθεί ότι ο τρόπος είναι ο καλύτερος.

Μήπως δλ σιγουρα, το επιμελητήριο που εισαι προσφέρει συμβουλες;; Η και να μην έχει ανακοίνωση εχει στάνταρ ενημερωση
Πχ τυχαία επιλογή
http://www.ebeth.gr/
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ST48410 έγραψε: 31 Μάιος 2018, 22:00 Παρόλα αυτά πιστεύω και εγώ ότι κάποια ρύθμιση θα έπρεπε να γίνει κάποια στιγμή. Δεν έχω πεισθεί ότι ο τρόπος είναι ο καλύτερος.
Ναι, όμως υπήρξε νομοθετικό πλαίσιο που αντικαταστάθηκε από τον GDPR. Δεν είναι ότι επικρατούσε το χάος πριν. Φυσικά θα ήταν ευπρόσδεκτες όποιες επιπρόσθετες ρυθμίσεις έφερναν στον προηγούμενο κανονισμό, αλλά αποφάσισαν να το ξαναγράψουν από την αρχή, στο πόδι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”