!!! DEVELOPMENT MODE !!!

GDPR - Η ΕΕ τον παίζει αγρίως

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: GDPR - Η ΕΕ τον παίζει αγρίως

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 31 Μάιος 2018, 17:02
Fuerte έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:59 Πρακτικά καμία μικρή επιχείρηση δεν πρόκειται να συμμορφωθεί πλήρως με τον GDPR, όπως δεν συμμορφώνεται πλήρως με κανέα κανονισμό και κανείς δεν θα την ελέγξει για αυτό γιατί είναι ασύμφορο και δεν αξίζει τον κόπο.

Σήμερα ασχολείστε με την υποπερίπτωση της υποπερίπτωσης, σε ένα μήνα δεν θα ασχολείται κανείς με τον GDPR.
+1

Εδώ ο ST λέει τι θα γίνει με το μπλοκάκι μη το δει η καθαρίστρια και το βάζει και στα "πρακτικά θεματάκια".

Ε, μάλλον θα ρίξουν τσιμέντο από τα ελικόπτερα να σφραγίσουν το data breach όπως τον αντιδραστήρα στο Τσερνομπιλ :roll:
Έχω δει και ακούσει αρκετές φορές θέματα μικρής σημασίας να μεγιστοποιούνται σε ελέγχους προκειμένου ο ελεγκτής να πάρει το "κατιτίς" του. Μην πιάνεσαι από αυτό. Ποιος θα πληρώσει την παροχή εξειδικευμένης νομικής συμβουλής;
bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose »

ST48410 έγραψε: 31 Μάιος 2018, 17:00
bluerose έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:55
ST48410 έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:47 Να μιλήσουμε πρακτικά.
1. Απαγορεύεται πάνω στο γραφείο μου να έχω σημειωμένα τηλέφωνα-ονόματα πελατών γιατί πχ μπορεί να τα δει η καθαρίστρια. Μα όταν με παίρνει ο άλλος και ταυτόχρονα τρέχουν και 2-3 άλλες δουλειές το πρώτο που θα κάνω είναι να σημειώσω στοιχεία επικοινωνίας μέχρι να βρω χρόνο να τα καταχωρίσω.
2. Θα πρέπει ότι αρχεία τηρώ, πχ παλιά τιμολόγια, να έχω πρόβλεψη για να μην πέσουν σε λάθος χέρια ή να μην καταστραφούν. Πχ θα πρέπει να έχω κάποιες κλειδωμένες ντουλάπες που δεν θα βραχούν από το σύστημα πυρόσβεσης ή δεν θα καούν σε περίπτωση πυρκαγιάς.
3. θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στην ιστοσελίδα ή και στο e-shop
4. θα πρέπει να αγοράσω άλλο πρόγραμμα τιμολόγησης γιατί το παλιό που είχα δεν υποστηρίζει όσα απαιτούνται
5. Θα πρέπει να δαπανηθούν εργατοώρες για νέες φόρμες, αποστολή αυτών σε πελάτες για υπογραφή κλπ

Ποιος πληρώνει τα παραπάνω;

Βρε...άντε παλι τρεξιμο

1. Εγω ειμαι και η καθαρίστρια απο εδω ειμαι καλλυμενη

2.Εννοειται τα εχεις κλειδωμενα. Ευκολο αυτο

3.Ναι αν εχεις ε σοπ αλλαξε τους ορους. Ειχα δεν εχω
Στη σελιδα αφαιρεις στοιχεια αλλων αν εχεις πχ συνεργατων. Η εταιριων που σου πουλάνε βαφες

4. Εννοειται. Εδω καθονται οι ταμειακες και τις αλλαζουμε εχουν ληξη

5. Ευτυχως εχω συγκεκριμενους. Κανε κοπι πειστ και κυριως στους παλιους στελνουμε

6. Εμεις ως συνηθως

Αλλα...κι εκεινοι εχουν τα δικά μας στοιχεια

Ενας δικηγορος εδωμεσα;

Βρε τι παθαμε...
Δεν είναι τόσο εύκολα αυτά.

1. Το ότι είσαι εσύ καθαρίστρια δεν σε αποδεσμεύει από την ευθύνη του να μπορεί να μπει κάποιος και να πάρει ένα χαρτί από το γραφείο σου ενώ θα έχεις γυρισμένη την πλάτη

2. Πυράντοχη ντουλάπα με προστασία και από νερό. Για δες πόσο κάνει;

3. Αν είναι εύκολες οι αλλαγές στην σελίδα, πχ προσθήκη ενός κειμένου αποδοχής έχει καλώς. Αν χρειαστούν περισσότερες αλλαγές θέλει έξτρα χρήματα
Κλειδωνω. Εκει κρυβω και το σταθερο. Ειχαν καλεσει σε κινητα κι ηρθε τρομακτικο ποσο

Τετοιες κανω

Ευτυχως δεν εβαλα εταιριες που ψωνιζω. Και σ αυτο βαριομουν να γραψω και βρω λογοτυπα να στειλω στο προγραμματιστη. Τα λεω προφορικα στο πελατη

Δικηγορος και τέρμα..βρε που εμπλεξα κι ειπα για να δω τι λενε αυτοι στο νημα
Άβαταρ μέλους
ST48410

bluerose έγραψε: 31 Μάιος 2018, 17:09
ST48410 έγραψε: 31 Μάιος 2018, 17:00
bluerose έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:55

Βρε...άντε παλι τρεξιμο

1. Εγω ειμαι και η καθαρίστρια απο εδω ειμαι καλλυμενη

2.Εννοειται τα εχεις κλειδωμενα. Ευκολο αυτο

3.Ναι αν εχεις ε σοπ αλλαξε τους ορους. Ειχα δεν εχω
Στη σελιδα αφαιρεις στοιχεια αλλων αν εχεις πχ συνεργατων. Η εταιριων που σου πουλάνε βαφες

4. Εννοειται. Εδω καθονται οι ταμειακες και τις αλλαζουμε εχουν ληξη

5. Ευτυχως εχω συγκεκριμενους. Κανε κοπι πειστ και κυριως στους παλιους στελνουμε

6. Εμεις ως συνηθως

Αλλα...κι εκεινοι εχουν τα δικά μας στοιχεια

Ενας δικηγορος εδωμεσα;

Βρε τι παθαμε...
Δεν είναι τόσο εύκολα αυτά.

1. Το ότι είσαι εσύ καθαρίστρια δεν σε αποδεσμεύει από την ευθύνη του να μπορεί να μπει κάποιος και να πάρει ένα χαρτί από το γραφείο σου ενώ θα έχεις γυρισμένη την πλάτη

2. Πυράντοχη ντουλάπα με προστασία και από νερό. Για δες πόσο κάνει;

3. Αν είναι εύκολες οι αλλαγές στην σελίδα, πχ προσθήκη ενός κειμένου αποδοχής έχει καλώς. Αν χρειαστούν περισσότερες αλλαγές θέλει έξτρα χρήματα
Κλειδωνω. Εκει κρυβω και το σταθερο. Ειχαν καλεσει σε κινητα κι ηρθε τρομακτικο ποσο

Τετοιες κανω

Ευτυχως δεν εβαλα εταιριες που ψωνιζω. Και σ αυτο βαριομουν να γραψω και βρω λογοτυπα να στειλω στο προγραμματιστη. Τα λεω προφορικα στο πελατη

Δικηγορος και τέρμα..βρε που εμπλεξα κι ειπα για να δω τι λενε αυτοι στο νημα
Μην αγχώνεσαι από μένα. Μπορεί αυτός που έκανε το σεμινάριο να μου τα φούσκωσε για να πάρει δουλειά. Ας πουν εδώ αυτοί που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία τι ισχύει.
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

ST48410 έγραψε: 31 Μάιος 2018, 17:02
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:57 Από τα παραπάνω τα μισά δεν ισχύουν και τα άλλα μισά αποτελούν υποχρέωσή σου σαν going concern. Πάντως μην ανησυχείτε, δεν θα αρχίσουν τους ελέγχους από εσένα και τη μπλου η οποία κοντεύει να πάθει συμφόρηση :smt005:
Αυτά μου είπαν σε σεμινάριο οι "ειδικοί" από εταιρεία που ήθελε να αναλάβει την συμμόρφωση. Τι να πω, δεν ξέρω. Αν παραπληροφορώ κατά λάθος φωτίστε
Στο παράδειγμα με την καθαρίστρια έπρεπε να τους πετάξεις με τις κλωτσιές έξω
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose »

Fuerte έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:59 Πρακτικά καμία μικρή επιχείρηση δεν πρόκειται να συμμορφωθεί πλήρως με τον GDPR, όπως δεν συμμορφώνεται πλήρως με κανέα κανονισμό και κανείς δεν θα την ελέγξει για αυτό γιατί είναι ασύμφορο και δεν αξίζει τον κόπο.

Σήμερα ασχολείστε με την υποπερίπτωση της υποπερίπτωσης, σε ένα μήνα δεν θα ασχολείται κανείς με τον GDPR.
Να τα τσιμπανε ξερουν. Αρα κινδυνευουμε να τα τσιμπήσουν κι απο αυτο το καινουργιο
Εδω πληρωνουμε και πληρωναμε τεβε ιδιο με τους βιομηχανους. Αν ειναι δυνατο.

Αντε καλη αρχη κι εσυ. Εγω ηδη μπηκα στο μουντ
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

ST48410 έγραψε: 31 Μάιος 2018, 17:06
Dwarven Blacksmith έγραψε: 31 Μάιος 2018, 17:02

+1

Εδώ ο ST λέει τι θα γίνει με το μπλοκάκι μη το δει η καθαρίστρια και το βάζει και στα "πρακτικά θεματάκια".

Ε, μάλλον θα ρίξουν τσιμέντο από τα ελικόπτερα να σφραγίσουν το data breach όπως τον αντιδραστήρα στο Τσερνομπιλ :roll:
Έχω δει και ακούσει αρκετές φορές θέματα μικρής σημασίας να μεγιστοποιούνται σε ελέγχους προκειμένου ο ελεγκτής να πάρει το "κατιτίς" του. Μην πιάνεσαι από αυτό. Ποιος θα πληρώσει την παροχή εξειδικευμένης νομικής συμβουλής;
Αυτός που πιστεύει ότι του χρειάζεται, ποιος άλλος;
Για τις περισσότερες μικρές επιχειρήσεις θα είναι υπερβολή. Απλά θα πάρουν ένα τεχνικό, όχι νομικό, που το έχει ξανακάνει.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec »

hellegennes έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:49 Η διαμόρφωση της είδησης γίνεται από το FB; Καρα-what?
Η διαμόρφωση της ειδησεογραφίας καλύτερα. Νομίζεις πώς ό,τι γίνεται στον κόσμο μαθαίνεται; Όχι βέβαια. Ό,τι προβάλλεται (και μανιπουλάρεται) στα μήντια είναι η είδηση.
Η σωστή κατεύθυνση δεν με ενδιαφέρει. Μπορώ να εκτοξεύσω κι εγώ πύραυλο προς την κατεύθυνση του Άρη, αλλά δεν θα φτάσει ποτέ στον Άρη. Σημασία σε έναν νόμο έχει το αποτέλεσμα. Νομοθεσία για την επεξεργασία των δεδομένων υπήρχε από πριν, δεν δημιουργήθηκε ξαφνικά με το GDPR. Το θέμα είναι αν λύνει περισσότερα προβλήματα απ' όσα δημιουργεί. Το συμπέρασμά μου είναι «όχι». Δεν χρειάζεται να εφαρμόζουμε κάτι ημιτελές. Δεν είναι πείραμα για να χρειαστούμε feedback για την αλλαγή του, μπορούμε να αναλύσουμε από πριν τα προβληματικά σημεία και να τα αλλάξουμε.
Α ΟΚ η σωστή κατεύθυνση δεν σε ενδιαφέρει. Νομίζεις ότι οι νόμοι βγαίνουν τέλειοι από την αρχή. Ότι καθονται 10 σοφοί με IQ 200 και τους συντάσσουν. Αν ασχοληθείς λιγάκι με το θέμα θα ανακαλύψεις ένα σωρό αλλαγές του στυλ «η τάδε παράγραφος αντικαταστάθηκε από την τάδε». Σαφώς χρειάζεται feedback γιατί δεν γίνεται να προβλεφθουν τα πάντα.
Απλά σε όλους μας μάς έπεσε βαρύ, γιατί ενώ το GDPR υπαρχει εδώ και δυο χρόνια, σπεύδουμε την τελευταία στιγμή που η εφαρμογή του γίνεται υποχρεωτική.
Άβαταρ μέλους
ST48410

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 31 Μάιος 2018, 17:13
ST48410 έγραψε: 31 Μάιος 2018, 17:02
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 31 Μάιος 2018, 16:57 Από τα παραπάνω τα μισά δεν ισχύουν και τα άλλα μισά αποτελούν υποχρέωσή σου σαν going concern. Πάντως μην ανησυχείτε, δεν θα αρχίσουν τους ελέγχους από εσένα και τη μπλου η οποία κοντεύει να πάθει συμφόρηση :smt005:
Αυτά μου είπαν σε σεμινάριο οι "ειδικοί" από εταιρεία που ήθελε να αναλάβει την συμμόρφωση. Τι να πω, δεν ξέρω. Αν παραπληροφορώ κατά λάθος φωτίστε
Στο παράδειγμα με την καθαρίστρια έπρεπε να τους πετάξεις με τις κλωτσιές έξω
Πρόσεξε τώρα τι παίχτηκε. 2-3 μήνες πριν άρχισαν τα όργανα και το "πρέπει να κάνετε αυτό και εκείνο".
Επειδή όπως καταλαβαίνεις σε μικρές εταιρείες δεν υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να διαβάσει τις 100 σελίδες του κανονισμού λάβαμε διάφορες προτάσεις από εταιρείες που αναλαμβάνουν πακέτο την συμμόρφωση και κάνουν και μια εκτίμηση του προστίμου που θα πληρώσουμε σε ενδεχόμενο έλεγχο ξέροντας ότι δεν θα μπορέσουν να μας "συμμορφώσουν" πλήρως! :)
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

ST48410 έγραψε: 31 Μάιος 2018, 17:17 Πρόσεξε τώρα τι παίχτηκε. 2-3 μήνες πριν άρχισαν τα όργανα και το "πρέπει να κάνετε αυτό και εκείνο".
Επειδή όπως καταλαβαίνεις σε μικρές εταιρείες δεν υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να διαβάσει τις 100 σελίδες του κανονισμού λάβαμε διάφορες προτάσεις από εταιρείες που αναλαμβάνουν πακέτο την συμμόρφωση και κάνουν και μια εκτίμηση του προστίμου που θα πληρώσουμε σε ενδεχόμενο έλεγχο ξέροντας ότι δεν θα μπορέσουν να μας "συμμορφώσουν" πλήρως! :)
Μοιάζει πολύ Γερμανικό πάντως σαν νοοτροπία, σαν τον φόρο κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας που δίνουμε για τις λευκές σελίδες κλπ :)

Και θα πληρώσεις για κάτι που δεν μπορείς να κάνεις, για να είσαι νόμιμος, και σιγά μην είσαι νόμιμος ποτέ :)
Άβαταρ μέλους
ST48410

mec_ έγραψε: 31 Μάιος 2018, 17:17 Απλά σε όλους μας μάς έπεσε βαρύ, γιατί ενώ το GDPR υπαρχει εδώ και δυο χρόνια, σπεύδουμε την τελευταία στιγμή που η εφαρμογή του γίνεται υποχρεωτική.
Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια. Αλλά ξέρεις τι άλλο μας είπαν οι ειδικοί;

Ότι φτιάξουμε τώρα (φόρμες, λογισμικά κλπ) θα είναι για ότι ισχύει αυτή την στιγμή. Επειδή υπάρχουν αρκετά θέματα που έχουν τεθεί και από την Ελλάδα προς ΕΕ και δεν έχουν απαντηθεί ακόμη για οποιαδήποτε νέα τροποποίηση του κανονισμού θα πρέπει να υπάρξουν εκ΄των υστέρων ακόλουθες ενέργειές σας για εκ νέου συμμόρφωση.

Λογικό μεν αλλά προβληματικό όταν λεφτά δεν υπάρχουν.
Άβαταρ μέλους
ST48410

enaon έγραψε: 31 Μάιος 2018, 17:21 Μοιάζει πολύ Γερμανικό πάντως σαν νοοτροπία, σαν τον φόρο κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας που δίνουμε για τις λευκές σελίδες κλπ :)

Και θα πληρώσεις για κάτι που δεν μπορείς να κάνεις, για να είσαι νόμιμος, και σιγά μην είσαι νόμιμος ποτέ :)
Ναι έτσι. Θα γίνετε άνθρωποι, θέλετε - δεν θέλετε που δεν θα γίνετε δηλαδή!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ST48410 την 31 Μάιος 2018, 17:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
mec

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mec »

Ε ναι αυτό. Εκτός αν υπάρξουν καταγγελίες (δυσαρεστημένοι πελάτες, ανταγωνιστές κλπ). Εμείς εδω Γαλλία πληρώνουμε επαγγελματική ασφάλεια για τυχόν αποζημιώσεις πελατών κλπ. Πιστεύω ότι θα αυξηθεί προσεχώς.
Άβαταρ μέλους
ST48410

mec_ έγραψε: 31 Μάιος 2018, 17:30 Εμείς εδω Γαλλία πληρώνουμε επαγγελματική ασφάλεια για τυχόν αποζημιώσεις πελατών κλπ. Πιστεύω ότι θα αυξηθεί προσεχώς.
Πολύ ενδιαφέρον αυτό. Είναι μεγάλα τα κόστη; Συγκριτικά με άλλες ασφάλειες;
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

mec_ έγραψε: 31 Μάιος 2018, 17:17 Α ΟΚ η σωστή κατεύθυνση δεν σε ενδιαφέρει. Νομίζεις ότι οι νόμοι βγαίνουν τέλειοι από την αρχή. Ότι καθονται 10 σοφοί με IQ 200 και τους συντάσσουν. Αν ασχοληθείς λιγάκι με το θέμα θα ανακαλύψεις ένα σωρό αλλαγές του στυλ «η τάδε παράγραφος αντικαταστάθηκε από την τάδε». Σαφώς χρειάζεται feedback γιατί δεν γίνεται να προβλεφθουν τα πάντα.
Απλά σε όλους μας μάς έπεσε βαρύ, γιατί ενώ το GDPR υπαρχει εδώ και δυο χρόνια, σπεύδουμε την τελευταία στιγμή που η εφαρμογή του γίνεται υποχρεωτική.
Οι σωστά μελετημένοι νόμοι βγαίνουν -για κάθε πρακτική χρήση- σχεδόν τέλειοι. Οι αλλαγές τις περισσότερες φορές αφορούν φυσιολογική εξέλιξη. Είτε γιατί κάποια πράγματα αλλάζουν είτε γιατί η αλλαγή σε έναν νόμο καθιστά αναγκαίες τις ρυθμίσεις άλλων νόμων, αλυσιδωτά. Φυσικά υπάρχουν και αλλαγές που γίνονται για να αναπροσαρμοστεί ένας νόμος προς το αποδοτικότερο, το δικαιότερο και το βέλτιστο, αλλά σπανιότερα μιλάμε για ανάγκη να ξαναγραφτούν ολόκληρα άρθρα από την αρχή, γιατί είναι τίγκα στην ασάφεια και τα παραθύρια και δημιουργούν σωρεία προβλημάτων.

Δεν χρειάζεται να συνταχθεί ένας νόμος από 10 σοφούς με IQ 200. Υπάρχουν διαδικασίες που ακολουθούνται, όπως επιτροπές, δημόσια συζήτηση, νομοθετική συζήτηση στο αρμόδιο νομοθετικό όργανο (π.χ. βουλή), σύνταξη μελετών, εξέταση από αρμόδια όργανα, οργανισμούς και ενδιαφερόμενες ομάδες, κτλ.

Φυσικά υπάρχει και η άλλη διαδικασία: συντάσσουμε μια μαλακία και την πηγαίνουμε προς ψήφιση, γράφοντας στο μεταξύ τα παπάρια μας τις αντιρρήσεις που καταθέτουν οι ενδιαφερόμενες ομάδες, τις αντιπροτάσεις τους, κτλ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 »

Συμφωνώ πλήρως με το νηματοθετη. Ένα έκτρωμα ασάφειας ειναι και άγνοιας τεχνικών, οικονομικών και γενικά της κατάστασης των μικρών επιχειρήσεων.

Όπως και να το πιάσεις οποιαδήποτε μεταβολή των δεδομένων μπορεί να αλλάξει τις συνθήκες, και συνεπώς τις απαιτήσεις. Είναι αδύνατο να συμμορφωθείς πλήρως πρακτικά.

Θα μπορούσαν να βάλουν 10 το πολύ απλούς, κατανοητούς, εφαρμόσιμους απο όλους κανόνες.
Έτσι όπως το έκαναν τα μισά είναι θέμα ερμηνείας..
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”