!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο πρώτος νεκρός
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Ο πρώτος νεκρός
Α ναι (και εδώ αψηφώ ακόμα και τον κίνδυνο να συμφωνήσω με τον Χελλιγενη) πολλοί ιολόγοι έχουν τονίσει οτι η εσφαλμένη χρήση της μάσκας (κοινώς ο τρόπος που την χρησιμοποιούν άπαντες) είναι χειρότερη για την διάδοση του ιού, παρά η μη-χρήση της. Παραδόξως (και καλά) κανείς τους δεν εισακούστηκε. Κατα τα άλλα... ακολουθούμε την επιστήμη.
Περί της "σωστής χρήσης μάσκας" κοιτάξτε εδώ τον γκλέτσο στην ομιλία του πόσες φορές ακουμπάει τη μάσκα του, έχω χάσει το μέτρημα
- hellegennes
Μα είναι και απολύτως λογικό. Πώς θα γίνει να μην χρειαστεί να την ακουμπήσει 100 φορές αφού συνέχεια του πέφτει; Και πώς να μην του πέφτει αφού μιλάει και μάλιστα δυνατά; Η μάσκα δεν έχει φτιαχτεί για να την φοράς όσο αγορεύεις, κουβεντιάζεις ή βασικά οτιδήποτε άλλο. Έχει φτιαχτεί για ιατρικούς λόγους, για χρήση της μόνο για όσο χρόνο απαιτείται, στην διάρκεια που κάνεις ΔΟΥΛΕΙΑ. Οι χειρούργοι δεν πιάνουν ψιλή κουβεντούλα, δεν βγάζουν λόγους. Ούτε οι νοσοκόμοι που περιποιούνται ασθενείς πηγαίνουν εκεί για να μιλάνε.
Στην τελική, γιατί την φοράει την μάσκα; Μην μπει ο ιός στο μικρόφωνο και διαδοθεί από τα μεγάφωνα;
Στην τελική, γιατί την φοράει την μάσκα; Μην μπει ο ιός στο μικρόφωνο και διαδοθεί από τα μεγάφωνα;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ναι αλλά ακριβώς 0 έχουν επικαλεστεί μετρήσιμα στοιχεία. Πολύ απλά δεν αντέχει στη στοιχειώδη λογική ανάλυση ότι είναι καλύτερα να μην έχεις μάσκα από το να έχεις μάσκα, μια και το πρώτο είναι το ίδιο ακριβώς με το δεύτερο μείον ένα εμπόδιο.Imperium έγραψε: 07 Σεπ 2020, 22:09 Α ναι (και εδώ αψηφώ ακόμα και τον κίνδυνο να συμφωνήσω με τον Χελλιγενη) πολλοί ιολόγοι έχουν τονίσει οτι η εσφαλμένη χρήση της μάσκας (κοινώς ο τρόπος που την χρησιμοποιούν άπαντες) είναι χειρότερη για την διάδοση του ιού, παρά η μη-χρήση της.
Δηλαδή ας πούμε το να πιάνεις το πρόσωπό σου είναι καλύτερο από το να πιάνεις τη μάσκα επειδή...;
Ή το να βγάζεις τη μάσκα για ένα λεπτό στη μέση του δωδεκαώρου είναι χειρότερο από το να περνάς ένα δωδεκάωρο χωρίς μάσκα επειδή..;
-
Εμπεδοκλής
Είδαμε και τον πρωθυπουργό για το σωστό της φόρεμα στο σαγόνι.dotcom έγραψε: 08 Σεπ 2020, 11:39 Περί της "σωστής χρήσης μάσκας" κοιτάξτε εδώ τον γκλέτσο στην ομιλία του πόσες φορές ακουμπάει τη μάσκα του, έχω χάσει το μέτρημα
Αλήθεια, σε εκείνη την αεροπορική βάση στα Χανιά δεν βρέθηκε κρούσμα λίγο μετά την επίσκεψη του χωρίς μάσκα;
Έπεσε πρόστιμο;
-
Planis
Τελείως τραγικοί στα κανάλια... Τα σοβαρά επιχειρήματα εναντίον της χρήσης της μάσκας τα αποσιωπούν εντελώς. Δεν αναφέρουν καν το γεγονός ότι είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη η οποία έχει υποχρεώσει όλα τα παιδιά στο σχολείο από το προνήπιο να φορούν μάσκες. Τραγικοί και άθλιοι προπαγανδιστές.
ΣΟΚ!!!
ΜΕ ΣΥΡΡΑΠΤΙΚΟ ΘΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ
ΔΙΑΔΩΣΤΕ
ΜΕ ΣΥΡΡΑΠΤΙΚΟ ΘΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ
ΔΙΑΔΩΣΤΕ
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
και η ολλανδια εβαλε οσους τουριστες γυριζουν απο ελληνικα νησια σε υποχρεωτικη καραντινα, κατα τα λοιποα εχουμε 160 κρουσματα και σχεδον ολα στην αθηνα. 
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
- hellegennes
1. Είναι αδύνατον να πιάνεις το πρόσωπό πιο συχνά από ό,τι την μάσκα, ειδικά στα καίρια σημεία της μύτης και το στόματοςfoscilis έγραψε: 08 Σεπ 2020, 13:16Ναι αλλά ακριβώς 0 έχουν επικαλεστεί μετρήσιμα στοιχεία. Πολύ απλά δεν αντέχει στη στοιχειώδη λογική ανάλυση ότι είναι καλύτερα να μην έχεις μάσκα από το να έχεις μάσκα, μια και το πρώτο είναι το ίδιο ακριβώς με το δεύτερο μείον ένα εμπόδιο.Imperium έγραψε: 07 Σεπ 2020, 22:09 Α ναι (και εδώ αψηφώ ακόμα και τον κίνδυνο να συμφωνήσω με τον Χελλιγενη) πολλοί ιολόγοι έχουν τονίσει οτι η εσφαλμένη χρήση της μάσκας (κοινώς ο τρόπος που την χρησιμοποιούν άπαντες) είναι χειρότερη για την διάδοση του ιού, παρά η μη-χρήση της.
Δηλαδή ας πούμε το να πιάνεις το πρόσωπό σου είναι καλύτερο από το να πιάνεις τη μάσκα επειδή...;
2. Όταν αγγίζεις το πρόσωπό σου, η μόλυνση μπορεί να επέλθει αν πιάσεις το στόμα ή την μύτη σου και μάλιστα κοντά στα ρουθούνια ή τρίβοντας τα μάτια σου. Όταν αγγίζεις την μάσκα, τα παθογόνα παραμένουν πάνω στην μάσκα και χαλαρά μπορείς να τα εισπνεύσεις έχοντάς τα δίπλα στην μύτη και το στόμα σου. Βασικά δεν χρειάζεται καν να ρουφήξεις, άνετα μεταφέρονται ηλεκτροστατικά στην μάπα σου.
3. Ό,τι παθογόνα βρίσκονται πάνω στην μάσκα σου, αγγίζοντάς την μεταφέρονται στα χέρια σου. Όχι μόνο μπορείς έτσι να τα μεταδόσεις σε επιφάνειες* και σε άλλα άτομα, αλλά και στον εαυτό σου, π.χ. τρίβοντας τα μάτια σου, με την αυξημένη μάλιστα ψευδαίσθηση ότι τα χέρια σου είναι καθαρά γιατί άγγιξες μόνο την μάσκα σου.
Και μια σημείωση. Όσους έχω δει να βήχουν με μάσκα, δεν κάνουν καμμιά προσπάθεια να αλλάξουν κατεύθυνση ή να βάλουν εκείνην την στιγμή μπροστά τον αγκώνα τους, σε αντίθεση με πριν που όποιος έβηχε γυρνούσε πλευρά.
* Που ο ΠΟΥ ακόμα λέει ότι όπως στην γρίπη και σε όλους τους ιούς του αναπνευστικού -και όχι μόνο- είναι σημαντική οδός μόλυνσης
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ναι ε; Για δοκίμασε να ξύσεις τα ρουθούνια σου φορώντας μάσκα.hellegennes έγραψε: 08 Σεπ 2020, 13:531. Είναι αδύνατον να πιάνεις το πρόσωπό πιο συχνά από ό,τι την μάσκα, ειδικά στα καίρια σημεία της μύτης και το στόματοςfoscilis έγραψε: 08 Σεπ 2020, 13:16Ναι αλλά ακριβώς 0 έχουν επικαλεστεί μετρήσιμα στοιχεία. Πολύ απλά δεν αντέχει στη στοιχειώδη λογική ανάλυση ότι είναι καλύτερα να μην έχεις μάσκα από το να έχεις μάσκα, μια και το πρώτο είναι το ίδιο ακριβώς με το δεύτερο μείον ένα εμπόδιο.Imperium έγραψε: 07 Σεπ 2020, 22:09 Α ναι (και εδώ αψηφώ ακόμα και τον κίνδυνο να συμφωνήσω με τον Χελλιγενη) πολλοί ιολόγοι έχουν τονίσει οτι η εσφαλμένη χρήση της μάσκας (κοινώς ο τρόπος που την χρησιμοποιούν άπαντες) είναι χειρότερη για την διάδοση του ιού, παρά η μη-χρήση της.
- Dwarven Blacksmith
Αυτά με τα αγγίγματα πλέον ξέρουμε ότι ελάχιστο ρόλο παίζουν. Το ξέρουμε από εκείνο το τεράστιο κτίριο στη Νότιο Κορέα όπου αρρώστησαν πολλοί στην ίδια αίθουσα, αλλά στις άλλες αίθουσες σχεδόν κανένας, παρότι χρησιμοποιούσαν ίδιες πόρτες και ασανσέρ.
Δεν είναι μόνο αυτό, παρ' όλο που είναι όντως σημαντική παράμετρος. Η ρητορική αυτή μπερδεύει τι συμβαίνει σε context χειρουργείου (όπου όντως μειώνεις ή και μηδενίζεις τη σχεδόν 100% προστατευτική ιδιότητα της μάσκας αν την αγγίξεις) με το τι συμβαίνει σε context κοινωνίας όπου η μάσκα απλά περιορίζει τη μετάδοση σταγονιδίων τόσο από όσο και προς εσένα.Dwarven Blacksmith έγραψε: 08 Σεπ 2020, 13:57 Αυτά με τα αγγίγματα πλέον ξέρουμε ότι ελάχιστο ρόλο παίζουν. Το ξέρουμε από εκείνο το τεράστιο κτίριο στη Νότιο Κορέα όπου αρρώστησαν πολλοί στην ίδια αίθουσα, αλλά στις άλλες αίθουσες σχεδόν κανένας, παρότι χρησιμοποιούσαν ίδιες πόρτες και ασανσέρ.
- hellegennes
Δεν κατάλαβες τι λέω. Πρώτα απ' όλα μπορώ. Άσε που το βλέπω συνέχεια. Απλά φοράνε από πάνω μάσκα. Και; Νομίζεις ότι η μάσκα έχει την δυνατότητα να συγκρατεί για ώρες τα σωματίδια στην εξωτερική της επιφάνεια, λες και είναι τοίχος από μπετό; Αν είναι 2 εκατοστά από την μύτη σου, αργά ή γρήγορα θα καταλήξει στην μύτη σου. Πιο πιθανό γρήγορα.foscilis έγραψε: 08 Σεπ 2020, 13:55Ναι ε; Για δοκίμασε να ξύσεις τα ρουθούνια σου φορώντας μάσκα.hellegennes έγραψε: 08 Σεπ 2020, 13:53 1. Είναι αδύνατον να πιάνεις το πρόσωπό πιο συχνά από ό,τι την μάσκα, ειδικά στα καίρια σημεία της μύτης και το στόματος
Δεύτερον, βλέπω συνέχεια να κατεβάζουν μάσκα -όσοι δεν την έχουν μόνιμα κάτω απ' την μύτη- για να ξύσουν μύτη.
Αλλά αυτό που λέω είναι ότι η τάση να πιάνεις συνεχώς την μάσκα σου οδηγεί στο να αγγίζεις την περιοχή του προσώπου σου πολύ πιο συχνά, πρώτα γιατί η μάσκα συνέχεια θα πέφτει, ειδικά όταν μιλάς, και έπειτα γιατί δεν γίνεται να μην σε ενοχλεί καθόλου ή γενικά να σε ενοχλεί λιγότερο συχνά από ό,τι σε φαγουρίζει οποιοδήποτε σημείο του σώματός σου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Παπαριές. Αυτά είναι circumstantial. Πιστεύεις ότι έτσι στο ράντομ ο ΠΟΥ και οι υπόλοιποι οργανισμοί λένε από τα γενοφάσκια τους ότι η μόλυνση από επιφάνειες είναι από τις σημαντικότερους οδούς;Dwarven Blacksmith έγραψε: 08 Σεπ 2020, 13:57 Αυτά με τα αγγίγματα πλέον ξέρουμε ότι ελάχιστο ρόλο παίζουν. Το ξέρουμε από εκείνο το τεράστιο κτίριο στη Νότιο Κορέα όπου αρρώστησαν πολλοί στην ίδια αίθουσα, αλλά στις άλλες αίθουσες σχεδόν κανένας, παρότι χρησιμοποιούσαν ίδιες πόρτες και ασανσέρ.
Εγώ δεν έχω αρνηθεί ποτέ ότι την περιορίζει. Αλλά διαφωνούμε βάναυσα στο πόσο την περιορίζει και αν έχει ουσιώδη επίδραση ή σχεδόν μηδενική σε σχέση με τους δυνητικούς της κινδύνους (όχι μόνο από κορωνοϊούς).foscilis έγραψε: 08 Σεπ 2020, 14:04 Δεν είναι μόνο αυτό, παρ' όλο που είναι όντως σημαντική παράμετρος. Η ρητορική αυτή μπερδεύει τι συμβαίνει σε context χειρουργείου (όπου όντως μειώνεις ή και μηδενίζεις τη σχεδόν 100% προστατευτική ιδιότητα της μάσκας αν την αγγίξεις) με το τι συμβαίνει σε context κοινωνίας όπου η μάσκα απλά περιορίζει τη μετάδοση σταγονιδίων τόσο από όσο και προς εσένα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- EKPLIKTIKOS
Σε πολλα ισχύει αυτο στην καθημερινότητά μας. Και η κακη άθληση ειναι χειρότερη απο την καθόλου. Μπορεί να πνιγείς στη θαλασσα, μπορεί να μεινεις στον τοπο απο καρδια, να έχεις τραυματισμούς κλπ. Να υποθέσω οτι θα ελεγες σε καποιον οτι ειναι κακο να αθλειται γενικώς, επειδή πολλοι δεν κανουν σωστή άθληση;Imperium έγραψε: 07 Σεπ 2020, 22:09 Α ναι (και εδώ αψηφώ ακόμα και τον κίνδυνο να συμφωνήσω με τον Χελλιγενη) πολλοί ιολόγοι έχουν τονίσει οτι η εσφαλμένη χρήση της μάσκας (κοινώς ο τρόπος που την χρησιμοποιούν άπαντες) είναι χειρότερη για την διάδοση του ιού, παρά η μη-χρήση της. Παραδόξως (και καλά) κανείς τους δεν εισακούστηκε. Κατα τα άλλα... ακολουθούμε την επιστήμη.
Πράγματι. Ο κυριος τροπος μετάδοσης, οπως εχουμε ξαναγράψει και τονιζουν οι ειδικοι, ειναι με στενή επαφη με νοσουντα, μεσω των σταγονιδίων. Η μετάδοση απο μολυσμενες επιφανειες δε θεωρειται ο κυριος τροπος μετάδοσης.Dwarven Blacksmith έγραψε: 08 Σεπ 2020, 13:57 Αυτά με τα αγγίγματα πλέον ξέρουμε ότι ελάχιστο ρόλο παίζουν. Το ξέρουμε από εκείνο το τεράστιο κτίριο στη Νότιο Κορέα όπου αρρώστησαν πολλοί στην ίδια αίθουσα, αλλά στις άλλες αίθουσες σχεδόν κανένας, παρότι χρησιμοποιούσαν ίδιες πόρτες και ασανσέρ.
Να το ξαναβάλω:
The COVID-19 virus spreads mainly through respiratory droplets produced when an infected person coughs, sneezes, or talks. These droplets can land in the mouths or noses of people who are nearby, or possibly be inhaled into the lungs
It may be possible that a person can get COVID-19 by touching a surface or object that has the virus on it (called a fomite), and then touching their own mouth, nose, or possibly their eyes. This is not thought to be the main way the virus spreads.[1][2][3] On surfaces the amount of viable active virus decreases over time until it can no longer cause infection.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Transmi ... f_COVID-19
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 35 Απαντήσεις
- 1656 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
-