ethereal έγραψε: 25 Αύγ 2020, 00:13Α να γεια σου!enaon έγραψε: 24 Αύγ 2020, 23:46εγω πάντως λέω οτι είναι ανεδαφικό να βάλεις μάσκα σε παιδιά δημοτικού αν ο σκοπός είναι να σταματήσεις την διασπορά και όχι να φερθείς στους μεγάλους σαν να είναι παιδιά για να νιώσουν ασφάλεια.ST48410 έγραψε: 24 Αύγ 2020, 23:35 Έχω την εντύπωση ότι η (μη) μάσκα έχει γίνει κάτι σαν το σύμβολο της αντίστασης. Δεν νομίζω ότι έχουμε την πολυτέλεια για τέτοιους διχασμούς τώρα.
όπως λεμε τόσο καιρό, η μάσκα βοηθάει πέρα των άλλων να θυμόμαστε όλοι ότι τα πράγματα είναι επικίνδυνα, να έχουμε εγρήγορση. Οπότε όχι μάσκα στα παιδιά, για να θυμόμαστε όλοι οτι θα μας κολλήσουν αν δεν προσέχουμε.
Είχα γράψει και παλιότερα ότι εκτός της καραμέλας της "ατομικής ευθύνης" υπάρχουν και κανα δυο άλλα είδη "ευθυνών" που κανείς δεν δείχνει διατεθειμένος να αναλάβει.
Ένα από αυτά απευθύνεται στους παρεπιδημούντες μπαρουφολόγους που πρότειναν κλείσιμο σχολείων. Αν δεν αποτελεί ευθύνη όλων μας, η πάση θυσία, συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας για τις νεότερες γενιές ενός λαού, τότε τι ακριβώς έννοια δίνουμε στη λέξη;
Μη δείχνετε τα πιτσιρίκια. Μαζευτείτε, προστατευτείτε, κάντε ΕΣΕΙΣ ό,τι είναι δυνατόν, για να μπορούν να συνεχίσουν την όποια εκπαίδευσή τους.
Την πολιτική ευθύνη, το άλλο είδος, τη χρεώνουμε (γιατί σπανίως την αναλαμβάνει) σ' εκείνον που βάζει την τελική υπογραφή για το ο,τιδήποτε. Πέρα, λοιπόν, από τους συνήθεις πολιτικούς υπόπτους, μας προέκυψε και μια επιτροπή ειδικών (λέει). Γνωρίζουμε σύνθεση; Γνωρίζουμε τα της λειτουργίας της; Κάποιος εδώ έγραψε πριν πως "δεν μπορεί, έχουν κι αυτοί μικρά παιδιά". Με την ίδια "βεβαιότητα" εγώ θα γράψω ότι μερικοί εξ αυτών είναι γνωστοί "ψωμόλυσσες" που θεώρησαν την (τηλε)προβολή των ημερών ευκαιρία ζωής.
Για πείτε μου, λοιπόν, έχουμε ή δεν έχουμε το δικαίωμα ως πολίτες να γνωρίζουμε ποιος και πότε εισηγείται το ο,τιδήποτε σ' αυτήν την επιτροπή; Ειδάλλως, εγω θα ισχυριστώ ότι οι "ειδικοί" λένε: "Καλό θα ήταν να παρθούν αυτά τα 5 μέτρα..."
Ο πολιτικός τους συνομιλητής θα ανεβάσει: "Και δεν τα κάνουμε 10; Έτσι κι αλλιώς για κακό δεν είναι..."
Ο ψοφοδεής σωτηράκης μπορεί να πει: "Δεν είναι κακή ιδέα κύριε υπουργέ μου. Και 15 να τα κάνουμε δεν θα μας πει κανείς τίποτα..."
Έχουμε ή δεν έχουμε το δικαίωμα να γνωρίζουμε ΠΟΙΟΣ έβαλε σε αυτήν την επιτροπή τις λέξεις "Νηπιαγωγείο" και "Μάσκες" στην ίδια πρόταση;
Σίγουρα έχει ονοματεπώνυμο. Ευθύνη δεν έχει;
Στο κάτω κάτω θα ήμουν ευτυχής να το γνωρίζω, καθώς δεν πιστεύω ότι θα ξανάχω ευκαιρία στη ζωή μου να δω από τόσο κοντά εξωγήινο.
Άψογος.-