Δηλαδή με 0 νεκρούς και 0 διασωληνώσεις, τι ακριβώς χρειάζεσαι για να πεις ότι τα πράγματα είναι οκέι; Να αρχίσει να ανασταίνεται κόσμος;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο πρώτος νεκρός
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
- hellegennes
Re: Ο πρώτος νεκρός
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- ΜπλεΜπουμπυς
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
Μπορεί να είμαι αφελής. Σήμερα πήγα στη δουλειά με 5 μάσκες. 2 υφασμάτινες τις οποίες χρησιμοποίησα και 3 μιας χρήσεως για καβάτζα αν κάτι στραβώσει, αν πρέπει να προσφέρω καμία σε επισκέπτη στο γραφείο, αν λερωθούν οι κύριες για χ, ψ απρόβλεπτους λόγους. Όλες μέσα σε σακουλάκια τροφίμων ώστε να παραμείνουν καθαρές μέχρι να χρειαστεί αν και όποτε να χρησιμοποιηθούν. Βασικά δεν θα θέλω να φορέσω και να ξοδέψω τις μιας χρήσεως αλλά να χρησιμοποιώ κυρίως τις 6 υφασμάτινες που έχω. Μπροστά στην ανατροπή που θα φέρει στη ζωή μου μια είσοδο σε ΜΕΘ, τα προηγούμενα τα θεωρώ μία ασήμαντη ταλαιπωρία.ethereal έγραψε: 24 Αύγ 2020, 23:13Με όλη μου την εκτίμηση, εσύ είτε κάνεις προπόνηση για όσιος είτε είσαι ο πλέον αφελής.
Και δεν είμαι μαζόχας. Στο δρόμο, στους 35 βαθμούς η μάσκα δεν ήταν και το καλύτερο. Αλλά τη λίγη ώρα που χρειάστηκε να βγω έξω ζυγίστηκε η κατάσταση και προτίμησα να μην τη βγάλω και ξαναβάλω αφού δεν είχα τη δυνατότητα να έχω καθαρά χέρια σε κάθε αλλαγή.
Παρακολούθησα τυχαία πριν λίγες μέρες ένα 5λεπτο ελληνικής τηλεόρασης.ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Αύγ 2020, 23:13Μα κάθε άλλο παρά ως πανάκεια τις προτείνει. Ως ένα μέτρο που μπορεί να αμβλύνει το πρόβλημα, με τα υπάρχοντα δεδομένα ναι. Και έχει δίκιο.ethereal έγραψε: 24 Αύγ 2020, 23:08Για θέματα συμπεριφοράς έχω γράψει ήδη και με αφήνουν αδιάφορο τα "παραδείγματα των άλλων".ST48410 έγραψε: 24 Αύγ 2020, 23:04
Καθόλου. Θυμίζω ότι ακόμα και όταν η χρήση δεν ήταν υποχρεωτικοί κάποιοι, όχι λίγοι, εδώ ψαχνόμασταν από που μπορούμε και τι πρέπει να αγοράσουμε. Και όταν έπρεπε να μπούμε σε κατάστημα ή ΜΜΜ και δεν υπήρχε κάτι άλλο λόγω έλλειψης, η αυτοσχέδια μάσκα ήταν μια κάποια λύση.
Μόνον η νομοθετική θέσπιση κανόνων μετράει σε αυτήν την περίπτωση.
Όσο για την ουσία, εμμέσως αλλά σαφώς, οι απαντήσεις σου δείχνουν ότι η ηθελημένη αναγωγή της μάσκας ως πανάκεια αποτελεί αλητεία.
Οπότε, άλλος είναι ο αλήτης στη φάση.
Δελτίο ειδήσεων.
Ένας τηλεμαϊντανός λοιμωξιολόγος (καθώς έχω δει πάμπολλες φορές να αναφέρεται εδώ το όνομά του) ίδρωνε για να μπορέσει να κάνει "διάλογο" με τον παρουσιαστή. Προσπαθούσε να μιλήσει για το εμβόλιο, για τις δόσεις, τον χρόνο που αναμένεται, τα μοντέλα που χρησιμοποιεί, τις όποιες προβλέψεις του, όσα τελικά αναμασούν κάθε μέρα.
Ο "δημοσιογράφος" σε ολόκληρο αυτό το 5λεπτο, εκνευριστικά τον σκέπαζε με μία και μόνη ερώτηση επιτακτικά. "Τι θα γίνει με τις μάσκες στα σχολεία κύριε καθηγητά; Δεν νομίζετε ότι πρέπει να πάμε σε υποχρεωτική καθολική χρήση τους;"
Εξουθενωμένος ο "συνεντευξιαζόμενος" είπε "Ε, ίσως να το βλέπαμε και αυτό κατά περίπτωση ως ένα ύστατο και δευτερευόντως βοηθητικό μέτρο, γιατί όχι..."
Το σούπερ στο κάτω μέρος της οθόνης, ΠΡΙΝ ΚΑΝ τελειώσει την πρότασή του:
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΜΑΣΚΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΙ
Όντως, άλλος είναι ο αλήτης στη φάση.
Η αποτελεσματικότητα της μάσκας δεν αλλάζει αν βραχεί. Δεν είναι ηλεκτρικό ρεύμα ο ιός να άγεται καλύτερα από την υγρή μάσκα. Ο σκοπός της μάσκας μην ξεχνάμε είναι τα σταγονίδια της ομιλίας και της αναπνοής να μην εκτοξεύονται στους δίπλα, αυτό το κάνει ΚΑΛΥΤΕΡΑ αν είναι βρεγμένη γιατί ουσιαστικά γίνεται πιο αεροστεγής. Ο λόγος που δεν πρέπει να βραχεί είναι ότι δυσκολεύει την αναπνοή. Και δεν εννοούμε να ιδρώσεις λίγο, εννοούμε να βραχεί όπως αν την βούταγες σε νερό. Ας φορέσει τέσσερις ώρες μια κωλομάσκα ο μαλάκας ο δάσκαλος (γιατί τόσες είναι οι έξι διδακτικές στο κάτω κάτω) κι ας μη μας ζαλίζει τα αρχίδια, δεν του φτάνει που έκατσε έξι μήνες λέω γω.ST48410 έγραψε: 24 Αύγ 2020, 23:16Η λογική του αριθμού που έδωσα είναι η εξής. Ένας δάσκαλος θα έχει max 6 σαραντάλεπτα αλλά όχι κάθε μέρα. Με 2 ανά διδακτική ώρα θα θέλει περίπου 10 καθημερινά. Οι άλλες 10 την επόμενη μέρα που οι πρώτες θα έχουν πλυθεί και θα στεγνώνουν.
Παρομοίως, υποθέτοντας ότι η μάσκα έχει δύο στρώσεις (οπότε παρέχει μια μικρή προστασία και σε εσένα που τη φοράς), έχει πολύ μικρή σημασία αν την πιάνεις εφόσον πλένεις τα χέρια σου μετά και δεν τα χώνεις στα μάτια ή τη μύτη ή το στόμα σου.
Με δυο λόγια μάσκα = οτιδήποτε θα συνέβαινε έτσι κι αλλιώς ΜΕΙΟΝ το να εκτοξεύουμε σάλια και σταγονίδια ο ένας στον άλλον. Το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό μια και φαίνεται ότι αποτελεί την κυριότερη οδό μετάδοσης αυτού του ιού.
Ειναι εξωφρενικά ηλίθια η συζήτηση που γίνεται στις γενικές γραμμές του "αν δε τη χρησιμοποιείς τέλεια καλύτερα καθόλου". Βασικά είναι διαστρέβλωση και χαλασμένο τηλέφωνο της συζήτησης που γινόταν πριν κάποιους μήνες για τις χειρουργικές μάσκες που τις χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες υγείας οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με τρελά ιικά φορτία. Κι αυτοί ακόμη θα έπρεπε να είναι τελείως κρετίνοι για να προτιμήσουν καθόλου μάσκα από ατελώς χρησιμοποιημένη μάσκα.
να βλέπεις σκαι αν θες αντικειμενική ενημέρωση.ethereal έγραψε: 24 Αύγ 2020, 23:25 Το σούπερ στο κάτω μέρος της οθόνης, ΠΡΙΝ ΚΑΝ τελειώσει την πρότασή του:
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΜΑΣΚΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΙ
Ήθελα χιουμοριστικά να σου γράψω ότι ίσαμε και που σε παντρεύομαι.ST48410 έγραψε: 24 Αύγ 2020, 23:24Μπορεί να είμαι αφελής. Σήμερα πήγα στη δουλειά με 5 μάσκες. 2 υφασμάτινες τις οποίες χρησιμοποίησα και 3 μιας χρήσεως για καβάτζα αν κάτι στραβώσει, αν πρέπει να προσφέρω καμία σε επισκέπτη στο γραφείο, αν λερωθούν οι κύριες για χ, ψ απρόβλεπτους λόγους. Όλες μέσα σε σακουλάκια τροφίμων ώστε να παραμείνουν καθαρές μέχρι να χρειαστεί αν και όποτε να χρησιμοποιηθούν. Βασικά δεν θα θέλω να φορέσω και να ξοδέψω τις μιας χρήσεως αλλά να χρησιμοποιώ κυρίως τις 6 υφασμάτινες που έχω. Μπροστά στην ανατροπή που θα φέρει στη ζωή μου μια είσοδο σε ΜΕΘ, τα προηγούμενα τα θεωρώ μία ασήμαντη ταλαιπωρία.
Και δεν είμαι μαζόχας. Στο δρόμο, στους 35 βαθμούς η μάσκα δεν ήταν και το καλύτερο. Αλλά τη λίγη ώρα που χρειάστηκε να βγω έξω ζυγίστηκε η κατάσταση και προτίμησα να μην τη βγάλω και ξαναβάλω αφού δεν είχα τη δυνατότητα να έχω καθαρά χέρια σε κάθε αλλαγή.
Αλλά σε κάποιον που γράφει ότι ζει την καθημερινότητά του έχοντας συνεχώς μπροστά του το φάσμα ενδεχόμενης εισαγωγής σε ΜΕΘ, θα προτιμούσα να τον αφήσω στην ησυχία του, στην πλάνη του ενδεχομένως και να ευχηθώ τα καλύτερα, παρ' όλο που ποτέ δεν θα συμπέσουν με τα δικά μου.
ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΑΤΕ.
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΕ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΒΗΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.
Έχω την εντύπωση ότι η (μη) μάσκα έχει γίνει κάτι σαν το σύμβολο της αντίστασης. Δεν νομίζω ότι έχουμε την πολυτέλεια για τέτοιους διχασμούς τώρα.
- hellegennes
Ρε παιδιά, σταματήστε να λέτε αντιρεαλιστικά πράγματα. Τι τουρισμός και πειθαρχία; Αν ο κόσμος που έρχεται στην Ελλάδα ήθελε πειθαρχημένο τουρισμό, θα πήγαιναν τουρίστες στην Βόρεια Κορέα, όχι στην Ελλάδα.
Στην τελική, αυτή η πολύ μικρή, ασήμαντη αύξηση της επιδημιολογικής καμπύλης, θα συνέβαινε ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ. Η διαφορά θα ήταν ότι αντί για μερικά δισεκατομμύρια από τουρισμό θα είχαμε μόνο μερικά εκατομμύρια και μετά θα λέγαμε τα ίδια αλλά θα κλαίγαμε και για το χαμένο χρήμα. Ήδη με τον βλακώδη τρόπο που το χειρίστηκε η κυβέρνηση χάσαμε χρήματα.
Αυτές οι ασήμαντες αυξήσεις είναι κάτι που προβλέπεται από τα επιδημιολογικά μοντέλα. Όπως αυτό:

Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Και άλλα κουλά κάνουν οι απωανατολίτες.ST48410 έγραψε: 24 Αύγ 2020, 20:16Ναι. Και να παρακαλάμε να μην υπάρξει κάποια δραματική αύξηση (δεν φαίνεται για την ώρα) γιατί αυτό θα είναι το λιγότερο. Δηλαδή οι Απωανατολίτες δεν είναι άνθρωποι που κυκλοφορούν με μάσκες;Planis έγραψε: 24 Αύγ 2020, 20:14 Πρόκειται δηλαδή στα σοβαρά να περπατάει ο κόσμος στους δρόμους και να φοράει μάσκες; Το πιστεύετε πραγματικά αυτό ότι θα συμβεί; Πού ζείτε;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Όχι μόνο για μένα αν και δεν είμαι ακριβώς λυκόπουλο. Έχω υπερήλικα στην ένατη δεκαετία στο σπίτι. Δε με παίρνει να το δω "αντίσταση και πάλη"ethereal έγραψε: 24 Αύγ 2020, 23:34 Αλλά σε κάποιον που γράφει ότι ζει την καθημερινότητά του έχοντας συνεχώς μπροστά του το φάσμα ενδεχόμενης εισαγωγής σε ΜΕΘ,
Μάλλον εσύ ξεσκεπάστηκες αφού θέλεις παιδονόμο να σου υπενθυμίζει ότι ποτέ δεν έπρεπε να βήχεις στη μούρη των άλλων.foscilis έγραψε: 24 Αύγ 2020, 23:35ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΕΠΑΣΑΤΕ.
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΕ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΒΗΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.
Μπορεί να έχεις δίκιο. Οι επιδημιολόγοι (και αρκετοί εξ αυτών δίνουν εικόνα σοβαρών και συγκροτημένων επιστημόνων) δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία σου.hellegennes έγραψε: 24 Αύγ 2020, 23:36 Ρε παιδιά, σταματήστε να λέτε αντιρεαλιστικά πράγματα. Τι τουρισμός και πειθαρχία; Αν ο κόσμος που έρχεται στην Ελλάδα ήθελε πειθαρχημένο τουρισμό, θα πήγαιναν τουρίστες στην Βόρεια Κορέα, όχι στην Ελλάδα.
Στην τελική, αυτή η πολύ μικρή, ασήμαντη αύξηση της επιδημιολογικής καμπύλης, θα συνέβαινε ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ. Η διαφορά θα ήταν ότι αντί για μερικά δισεκατομμύρια από τουρισμό θα είχαμε μόνο μερικά εκατομμύρια και μετά θα λέγαμε τα ίδια αλλά θα κλαίγαμε και για το χαμένο χρήμα. Ήδη με τον βλακώδη τρόπο που το χειρίστηκε η κυβέρνηση χάσαμε χρήματα.
Αυτές οι ασήμαντες αυξήσεις είναι κάτι που προβλέπεται από τα επιδημιολογικά μοντέλα. Όπως αυτό:
![]()
Όταν στην παρουσιάζουν ως "σύμβολο" και σημείο αιχμής της πολιτικής τους, το μόνο ορατό και μετρήσιμο από τους ιθαγενείς, αναμενόμενο να στην πολεμήσουν και ως τέτοιο.ST48410 έγραψε: 24 Αύγ 2020, 23:35 Έχω την εντύπωση ότι η (μη) μάσκα έχει γίνει κάτι σαν το σύμβολο της αντίστασης. Δεν νομίζω ότι έχουμε την πολυτέλεια για τέτοιους διχασμούς τώρα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 35 Απαντήσεις
- 1627 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
-
- 26 Απαντήσεις