Σελίδα 76 από 93
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Δημοσιεύτηκε: 17 Φεβ 2023, 15:54
από ΓΑΛΗ
Cecily Anne έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:47
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:35
ksk έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:25
Δεν ξέρω, θα ρωτησω
Aν είναι αυτό, περισσότερο γευστικό ενδιαφέρον έχουν οι σαλάτες που ανέφερες.
Απλώς έχω την εντύπωση ότι το παντζάρι ταιριάζει περισσότερο με λαδόξυδο και σκόρδο ενώ το μπρόκολο με λαδολέμονο και δεν είναι τόσο συμβατά ως συνδυασμός.
Το παντζάρι είναι φοβερό με σκορδοστούπι. Αν και απεχθάνομαι το σκόρδο, στο παντζάρι νομίζω πάει.
Το σκόρδο πάει και στην κλασσική λαχανοκαροτοσαλάτα με λάδι (βασικό) λεμόνι ή ξύδι κατά βουληση, αλάτι και "ζύμωμα" με τα χέρια. Και αν γουστάρεις κάτι καυτερό, προσθέτεις μπούκοβο, ψιλοκομμένη καυτή πιπεριά ή και σκέτο πιπέρι.
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Δημοσιεύτηκε: 17 Φεβ 2023, 15:57
από ΓΑΛΗ
ksk έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:53
Cecily Anne έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:51
ksk έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:50
Στα παντζάρια χρησιμοποιούμε όλα τα μέρη , τα βρασμένα φύλα είναι θεϊκά.
Και στα φύλλα πάει το σκορδοστούπι.
Ναι αλλά τις περισσότερες φορές μόνο ελαιόλαδο και στα φύλα πάντα μόνο ελαιολαδο
Γευστικοί κάλυκες είναι αυτοι
Τους ίδιους γευστικούς κάλυκες που ικανοποιούνται με άσπρη σως από κορνφλάουρ ή αλεύρι για να σκεπάσεις τα μανιτάρια, εννοείς;
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Δημοσιεύτηκε: 17 Φεβ 2023, 15:58
από ksk
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:54
Cecily Anne έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:47
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:35
Aν είναι αυτό, περισσότερο γευστικό ενδιαφέρον έχουν οι σαλάτες που ανέφερες.
Απλώς έχω την εντύπωση ότι το παντζάρι ταιριάζει περισσότερο με λαδόξυδο και σκόρδο ενώ το μπρόκολο με λαδολέμονο και δεν είναι τόσο συμβατά ως συνδυασμός.
Το παντζάρι είναι φοβερό με σκορδοστούπι. Αν και απεχθάνομαι το σκόρδο, στο παντζάρι νομίζω πάει.
Το σκόρδο πάει και στην κλασσική λαχανοκαροτοσαλάτα με λάδι (βασικό) λεμόνι ή ξύδι κατά βουληση, αλάτι και "ζύμωμα" με τα χέρια. Και αν γουστάρεις κάτι καυτερό, προσθέτεις μπούκοβο, ψιλοκομμένη καυτή πιπεριά ή και σκέτο πιπέρι.
Προς το παρόν τρώμε λάχανο τουρσί, το έχει πετύχει στην τέλεια αναλογία.
Όπως και τις ελιές.
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Δημοσιεύτηκε: 17 Φεβ 2023, 15:59
από ksk
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:57
ksk έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:53
Cecily Anne έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:51
Και στα φύλλα πάει το σκορδοστούπι.
Ναι αλλά τις περισσότερες φορές μόνο ελαιόλαδο και στα φύλα πάντα μόνο ελαιολαδο
Γευστικοί κάλυκες είναι αυτοι
Τους ίδιους γευστικούς κάλυκες που ικανοποιούνται με άσπρη σως από κορνφλάουρ στα μανιτάρια, εννοείς;
Το θέμα είναι υποκειμενικό στον καθένα ( αυτό εννοώ) και επίσης αναλόγως τον μάγειρα.
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Δημοσιεύτηκε: 17 Φεβ 2023, 16:01
από ΓΑΛΗ
ksk έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:59
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:57
ksk έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:53
Ναι αλλά τις περισσότερες φορές μόνο ελαιόλαδο και στα φύλα πάντα μόνο ελαιολαδο
Γευστικοί κάλυκες είναι αυτοι
Τους ίδιους γευστικούς κάλυκες που ικανοποιούνται με άσπρη σως από κορνφλάουρ στα μανιτάρια, εννοείς;
Το θέμα είναι υποκειμενικό στον καθένα ( αυτό εννοώ) και επίσης αναλόγως τον μάγειρα.
Κατά τα φαινόμενα, έπεσα σε σεφ, οπότε αποχωρώ. Σόρυ για τις παρεμβάσεις.
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Δημοσιεύτηκε: 17 Φεβ 2023, 16:02
από Cecily Anne
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:54
Cecily Anne έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:47
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:35
Aν είναι αυτό, περισσότερο γευστικό ενδιαφέρον έχουν οι σαλάτες που ανέφερες.
Απλώς έχω την εντύπωση ότι το παντζάρι ταιριάζει περισσότερο με λαδόξυδο και σκόρδο ενώ το μπρόκολο με λαδολέμονο και δεν είναι τόσο συμβατά ως συνδυασμός.
Το παντζάρι είναι φοβερό με σκορδοστούπι. Αν και απεχθάνομαι το σκόρδο, στο παντζάρι νομίζω πάει.
Το σκόρδο πάει και στην κλασσική λαχανοκαροτοσαλάτα με λάδι (βασικό) λεμόνι ή ξύδι κατά βουληση, αλάτι και "ζύμωμα" με τα χέρια. Και αν γουστάρεις κάτι καυτερό, προσθέτεις μπούκοβο, ψιλοκομμένη καυτή πιπεριά ή και σκέτο πιπέρι.
Α δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά τώρα που το λες θα κάνω καμιά δοκιμή. Απλά την τρώω πιο συχνά από τα παντζάρια και δε νομίζω ότι μπορώ να εντάξω σκορδοστούπι με τέτοια συχνότητα στη διατροφή μου. Μου κάθεται βαρύ.

Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Δημοσιεύτηκε: 17 Φεβ 2023, 16:05
από αντιβασιλικός πρωχοκάγκουρας
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:57
ksk έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:53
Cecily Anne έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:51
Και στα φύλλα πάει το σκορδοστούπι.
Ναι αλλά τις περισσότερες φορές μόνο ελαιόλαδο και στα φύλα πάντα μόνο ελαιολαδο
Γευστικοί κάλυκες είναι αυτοι
Τους ίδιους γευστικούς κάλυκες που ικανοποιούνται με άσπρη σως από κορνφλάουρ ή αλεύρι για να σκεπάσεις τα μανιτάρια, εννοείς;
ΩΩΩΩΩΩΩ ΤΙ ΤΗΣ ΕΙΠΕ....ΤΑ ΜΙΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΓΕ
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Δημοσιεύτηκε: 17 Φεβ 2023, 16:05
από ksk
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 16:01
ksk έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:59
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:57
Τους ίδιους γευστικούς κάλυκες που ικανοποιούνται με άσπρη σως από κορνφλάουρ στα μανιτάρια, εννοείς;
Το θέμα είναι υποκειμενικό στον καθένα ( αυτό εννοώ) και επίσης αναλόγως τον μάγειρα.
Κατά τα φαινόμενα, έπεσα σε σεφ, οπότε αποχωρώ. Σόρυ για τις παρεμβάσεις.
Εγώ είμαι άσχετη από μαγειρική, δεν ασχολούμαι.
Δεν κατάλαβα γιατί να αποχωρήσεις...εγώ είμαι η άσχετη.
Με τον μάγειρα εννοώ ότι όταν σου μαγειρεύουν τότε οι γευστικοί κάλυκες εξοικειώνονται με την μαγειρική του εκάστοτε σεφ

Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Δημοσιεύτηκε: 17 Φεβ 2023, 16:11
από ΓΑΛΗ
ksk έγραψε: 17 Φεβ 2023, 16:05
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 16:01
ksk έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:59
Το θέμα είναι υποκειμενικό στον καθένα ( αυτό εννοώ) και επίσης αναλόγως τον μάγειρα.
Κατά τα φαινόμενα, έπεσα σε σεφ, οπότε αποχωρώ. Σόρυ για τις παρεμβάσεις.
Εγώ είμαι άσχετη από μαγειρική, δεν ασχολούμαι.
Δεν κατάλαβα γιατί να αποχωρήσεις...εγώ είμαι η άσχετη.
Με τον μάγειρα εννοώ ότι όταν σου μαγειρεύουν τότε οι γευστικοί κάλυκες εξοικειώνονται με την μαγειρική του εκάστοτε σεφ
Οκ, το θέμα είναι
να είναι φτιαγμένο κάτι με αγάπη.
Να το κλείσουμε εδώ;
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Δημοσιεύτηκε: 17 Φεβ 2023, 16:14
από ΓΑΛΗ
αντιβασιλικός πρωχοκάγκουρας έγραψε: 17 Φεβ 2023, 16:05
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:57
ksk έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:53
Ναι αλλά τις περισσότερες φορές μόνο ελαιόλαδο και στα φύλα πάντα μόνο ελαιολαδο
Γευστικοί κάλυκες είναι αυτοι
Τους ίδιους γευστικούς κάλυκες που ικανοποιούνται με άσπρη σως από κορνφλάουρ ή αλεύρι για να σκεπάσεις τα μανιτάρια, εννοείς;
ΩΩΩΩΩΩΩ ΤΙ ΤΗΣ ΕΙΠΕ....ΤΑ ΜΙΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΓΕ
Η γυναίκα παραδέχεται ότι δεν ξέρει να μαγειρεύει και το εκτιμώ.
Εσύ, αν σου τα έλεγα ολόκληρα και όχι τα μισά, τί ακριβώς θα' κανες;

Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Δημοσιεύτηκε: 17 Φεβ 2023, 16:14
από ksk
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 16:11
ksk έγραψε: 17 Φεβ 2023, 16:05
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 16:01
Κατά τα φαινόμενα, έπεσα σε σεφ, οπότε αποχωρώ. Σόρυ για τις παρεμβάσεις.
Εγώ είμαι άσχετη από μαγειρική, δεν ασχολούμαι.
Δεν κατάλαβα γιατί να αποχωρήσεις...εγώ είμαι η άσχετη.
Με τον μάγειρα εννοώ ότι όταν σου μαγειρεύουν τότε οι γευστικοί κάλυκες εξοικειώνονται με την μαγειρική του εκάστοτε σεφ
Οκ, το θέμα είναι
να είναι φτιαγμένο κάτι με αγάπη.
Να το κλείσουμε εδώ;

Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Δημοσιεύτηκε: 17 Φεβ 2023, 16:18
από αντιβασιλικός πρωχοκάγκουρας
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 16:14
αντιβασιλικός πρωχοκάγκουρας έγραψε: 17 Φεβ 2023, 16:05
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:57
Τους ίδιους γευστικούς κάλυκες που ικανοποιούνται με άσπρη σως από κορνφλάουρ ή αλεύρι για να σκεπάσεις τα μανιτάρια, εννοείς;
ΩΩΩΩΩΩΩ ΤΙ ΤΗΣ ΕΙΠΕ....ΤΑ ΜΙΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΓΕ
Η γυναίκα παραδέχεται ότι δεν ξέρει να μαγειρεύει και το εκτιμώ.
Εσύ, αν σου τα έλεγα ολόκληρα και όχι τα μισά, τί ακριβώς θα' κανες;
Αφού κολακευομουν για την στιγμιαία προσοχή σου, θα απαντούσα ότι κάνω τα πλευροτους στο τηγάνι και εκτός λεμονιού και θυμαριού, βάζω και ένα Τσικ μέλι, μουστάρδα, βαλσαμικο για να με μαστιγώσεις αλύπητα

Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Δημοσιεύτηκε: 17 Φεβ 2023, 16:38
από ΓΑΛΗ
Cecily Anne έγραψε: 17 Φεβ 2023, 16:02
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:54
Cecily Anne έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:47
Το παντζάρι είναι φοβερό με σκορδοστούπι. Αν και απεχθάνομαι το σκόρδο, στο παντζάρι νομίζω πάει.
Το σκόρδο πάει και στην κλασσική λαχανοκαροτοσαλάτα με λάδι (βασικό) λεμόνι ή ξύδι κατά βουληση, αλάτι και "ζύμωμα" με τα χέρια. Και αν γουστάρεις κάτι καυτερό, προσθέτεις μπούκοβο, ψιλοκομμένη καυτή πιπεριά ή και σκέτο πιπέρι.
Α δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά τώρα που το λες θα κάνω καμιά δοκιμή. Απλά την τρώω πιο συχνά από τα παντζάρια και δε νομίζω ότι μπορώ να εντάξω σκορδοστούπι με τέτοια συχνότητα στη διατροφή μου. Μου κάθεται βαρύ.
Μα δεν αναφέρομαι σε σκορδοστούμπι, βρε Σέσι. Αυτό παίζει σε κατηγορία σκορδαλιάς ή πατσά (που ούτως ή άλλως δεν τρελλαίνομαι). Αναφέρομαι στο να τρίψεις, μία ή μισή σκελίδα σκόρδου ή απλώς να χρησιμοποιήσεις αποξηραμένο σκόρδο, στην αναλογία που θες. Και ακριβώς γι' αυτό προτείνω και μπούκοβο σε παραλλαγή της ψιλοκομμένης καυτερής πιπεριάς.
Απλώς οι λαχανοκαροτοσαλάτες, έχουν κάτι πολύ θετικό. Αν τις κάνεις εσύ (τρίβοντας λάχανο και καρότο στις αναλογίες που θέλεις) και τις βάλεις σε ένα τάπερ, διατηρούνται φρέσκες για πολύ περισσότερο χρόνο στο ψυγείο. Αν ψιλοκόψεις αντίστοιχα, μαρούλι με φρέσκο κρεμμυδάκι (μια ακόμη κλασσική ελληνική μίξη) διατηρείται πολύ λιγότερο χρόνο. Απλώς τώρα δεν είναι η εποχή τους. Στην τελική παίζουν και οι έτοιμες σαλάτες στα σ/μ, που είναι μια χαρά για δοκιμή.
Δοκίμασε πάντως αυτό που λέω με τη λαχανοκαροτοσαλάτα. Λάδι, λεμόνι ή ξύδι, μισή σκελίδα σκόρδο ή αποξηραμένο, αλάτι, λίγο μπούκοβο ή έστω πιπέρι, ζύμωσε το μίγμα για να φύγουν τα υγρά κι αν δεν σ' αρέσει, κανένα πρόβλημα. Αν σ' αρέσει, είναι μια νόστιμη και ΚΥΡΙΩΣ εύκολη σαλάτα, που θέλει ελάχιστα υλικά και ταιριάζει με πολλά πιάτα.
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Δημοσιεύτηκε: 17 Φεβ 2023, 16:39
από ΓΑΛΗ
αντιβασιλικός πρωχοκάγκουρας έγραψε: 17 Φεβ 2023, 16:18 για να με μαστιγώσεις αλύπητα
Έχασες. Με ξενερώνουν απίστευτα οι ντομ φάσεις.
Re: Ti μου φτιάξανε σήμερα, η χαρά του μπούλη και της μπούλας.
Δημοσιεύτηκε: 17 Φεβ 2023, 16:41
από Cecily Anne
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 16:38
Cecily Anne έγραψε: 17 Φεβ 2023, 16:02
ΓΑΛΗ έγραψε: 17 Φεβ 2023, 15:54
Το σκόρδο πάει και στην κλασσική λαχανοκαροτοσαλάτα με λάδι (βασικό) λεμόνι ή ξύδι κατά βουληση, αλάτι και "ζύμωμα" με τα χέρια. Και αν γουστάρεις κάτι καυτερό, προσθέτεις μπούκοβο, ψιλοκομμένη καυτή πιπεριά ή και σκέτο πιπέρι.
Α δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά τώρα που το λες θα κάνω καμιά δοκιμή. Απλά την τρώω πιο συχνά από τα παντζάρια και δε νομίζω ότι μπορώ να εντάξω σκορδοστούπι με τέτοια συχνότητα στη διατροφή μου. Μου κάθεται βαρύ.
Μα δεν αναφέρομαι σε σκορδοστούμπι, βρε Σέσι. Αυτό παίζει σε κατηγορία σκορδαλιάς ή πατσά (που ούτως ή άλλως δεν τρελλαίνομαι). Αναφέρομαι στο να τρίψεις, μία ή μισή σκελίδα σκόρδου ή απλώς να χρησιμοποιήσεις αποξηραμένο σκόρδο, στην αναλογία που θες. Και ακριβώς γι' αυτό προτείνω και μπούκοβο σε παραλλαγή της ψιλοκομμένης καυτερής πιπεριάς.
Απλώς οι λαχανοκαροτοσαλάτες, έχουν κάτι πολύ θετικό. Αν τις κάνεις εσύ (τρίβοντας λάχανο και καρότο στις αναλογίες που θέλεις) και τις βάλεις σε ένα τάπερ, διατηρούνται φρέσκες για πολύ περισσότερο χρόνο στο ψυγείο. Αν ψιλοκόψεις αντίστοιχα, μαρούλι με φρέσκο κρεμμυδάκι (μια ακόμη κλασσική ελληνική μίξη) διατηρείται πολύ λιγότερο χρόνο. Απλώς τώρα δεν είναι η εποχή τους. Στην τελική παίζουν και οι έτοιμες σαλάτες στα σ/μ, που είναι μια χαρά για δοκιμή.
Δοκίμασε πάντως αυτό που λέω με τη λαχανοκαροτοσαλάτα. Λάδι, λεμόνι ή ξύδι, μισή σκελίδα σκόρδο ή αποξηραμένο, αλάτι, λίγο μπούκοβο ή έστω πιπέρι, ζύμωσε το μίγμα για να φύγουν τα υγρά κι αν δεν σ' αρέσει, κανένα πρόβλημα. Αν σ' αρέσει, είναι μια νόστιμη και ΚΥΡΙΩΣ εύκολη σαλάτα, που θέλει ελάχιστα υλικά και ταιριάζει με πολλά πιάτα.
Ναι, θα το δοκιμάσω!! Καλά εννοείται ότι διατηρούνται φουλ, γι'αυτό τις τρώω. Επίσης με το λάχανο χορταίνω περισσότερο.