Πόθεν τεκμαίρεται αυτό;hellegennes έγραψε: 23 Αύγ 2020, 01:51Η γρίπη δίνει κάπου 10.000 κρούσματα την ημέρα όσο διαρκεί η εποχή της και σαφέστατα δίνει περισσότερα από 200 κρούσματα την ημέρα το καλοκαίρι.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο πρώτος νεκρός
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Ο πρώτος νεκρός
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
- hellegennes
Ο ΕΟΔΥ εκτιμά ότι γρίπη κολλάει το 5-15% του πληθυσμού στην Ελλάδα και σε χρονιές με μεγάλη έξαρση είναι σίγουρα πάνω από το 20% (το οποίο άλλωστε μπορείς να αντιληφθείς κι από τον περίγυρό σου). Κάνε μια απλή πράξη για να βρεις πόσα κρούσματα την ημέρα είναι στην περίοδο που η γρίπη είναι στα πάνω της (Νοέμβριο με Φεβρουάριο).vatraxos έγραψε: 23 Αύγ 2020, 11:23Πόθεν τεκμαίρεται αυτό;hellegennes έγραψε: 23 Αύγ 2020, 01:51Η γρίπη δίνει κάπου 10.000 κρούσματα την ημέρα όσο διαρκεί η εποχή της και σαφέστατα δίνει περισσότερα από 200 κρούσματα την ημέρα το καλοκαίρι.
Η εξάπλωση της γρίπης είναι ραγδαία τον χειμώνα, που υποδεικνύει ότι υπάρχει σημαντικό ποσοστό ασυμπτωματικών από το καλοκαίρι. Μάλιστα αυτό ακριβώς δείχνει η εξέλιξη της γρίπης του 2009, όπου υπήρξε σημαντικό ποσοστό συμπτωματικών ελλείψει αντισωμάτων:

Υπόψη ότι το διάγραμμα δείχνει μόνο συμπτωματικούς ασθενείς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Επειδή μιλάς για χαμηλό ρίσκο, τα 200 κρούσματα σε ημερήσια βάση είναι ήδη ξεπερασμένα και η αναγωγή παίζει με συντελεστή x10 ημερησίως. Σου φαίνεται φυσιολογικό να έχεις 2000 κρούσματα και άνω ημερησίως τον Αύγουστο;
- hellegennes
Από πού προκύπτει ότι υπάρχει συντελεστής χ10; Εδώ για την άνοιξη δεν είναι σίγουρο ότι ήταν τόσο υψηλός, που κάναμε 10 φορές λιγότερα τεστ. Τώρα γαμιούνται στα δειγματοληπτικά τεστ και βγάζουν το πολύ 2% θετικά και δεν αντιστοιχούν καν σε ισάριθμο ποσοστό ατόμων.vatraxos έγραψε: 23 Αύγ 2020, 13:25 Επειδή μιλάς για χαμηλό ρίσκο, τα 200 κρούσματα σε ημερήσια βάση είναι ήδη ξεπερασμένα και η αναγωγή παίζει με συντελεστή x10 ημερησίως. Σου φαίνεται φυσιολογικό να έχεις 2000 κρούσματα και άνω ημερησίως τον Αύγουστο;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Από εδώhellegennes έγραψε: 23 Αύγ 2020, 13:31Από πού προκύπτει ότι υπάρχει συντελεστής χ10; Εδώ για την άνοιξη δεν είναι σίγουρο ότι ήταν τόσο υψηλός, που κάναμε 10 φορές λιγότερα τεστ. Τώρα γαμιούνται στα δειγματοληπτικά τεστ και βγάζουν το πολύ 2% θετικά και δεν αντιστοιχούν καν σε ισάριθμο ποσοστό ατόμων.vatraxos έγραψε: 23 Αύγ 2020, 13:25 Επειδή μιλάς για χαμηλό ρίσκο, τα 200 κρούσματα σε ημερήσια βάση είναι ήδη ξεπερασμένα και η αναγωγή παίζει με συντελεστή x10 ημερησίως. Σου φαίνεται φυσιολογικό να έχεις 2000 κρούσματα και άνω ημερησίως τον Αύγουστο;
https://www.protagon.gr/epikairotita/mo ... 4342099281
- NewModelArmy
vatraxos έγραψε: 23 Αύγ 2020, 13:35Από εδώhellegennes έγραψε: 23 Αύγ 2020, 13:31Από πού προκύπτει ότι υπάρχει συντελεστής χ10; Εδώ για την άνοιξη δεν είναι σίγουρο ότι ήταν τόσο υψηλός, που κάναμε 10 φορές λιγότερα τεστ. Τώρα γαμιούνται στα δειγματοληπτικά τεστ και βγάζουν το πολύ 2% θετικά και δεν αντιστοιχούν καν σε ισάριθμο ποσοστό ατόμων.vatraxos έγραψε: 23 Αύγ 2020, 13:25 Επειδή μιλάς για χαμηλό ρίσκο, τα 200 κρούσματα σε ημερήσια βάση είναι ήδη ξεπερασμένα και η αναγωγή παίζει με συντελεστή x10 ημερησίως. Σου φαίνεται φυσιολογικό να έχεις 2000 κρούσματα και άνω ημερησίως τον Αύγουστο;
Κανε ενα βημα πισω και συνειδητοποιησε ποσο βαθια ηλιθιο ειναι αυτο που σου ειπε ο Χελ.
- phorumitis
Ακόμα και όσους πεθαίνουν από καρκίνο στον κορωνοιο τους φορτώνουν, ουουουουNewModelArmy έγραψε: 23 Αύγ 2020, 13:55 https://twitter.com/spectatorindex/stat ... 2481925120
Ψεκασμενοι,ου ου
- NewModelArmy
Και σε αυτη την ανυποστατη πιπα υπαρχει απαντηση και λεγεται excess deaths.phorumitis έγραψε: 23 Αύγ 2020, 14:14
Ακόμα και όσους πεθαίνουν από καρκίνο στον κορωνοιο τους φορτώνουν, ουουουου
https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps
- nik_killthemall
δηλ. στους 34.200 που έφυγαν απο γρίπη δεν υπήρχαν χιλιάδες διαβητικών, καρκινοπαθών, υπερτασικών κλπ ? Ηταν μόνο γρίπη ε ?phorumitis έγραψε: 23 Αύγ 2020, 14:14Ακόμα και όσους πεθαίνουν από καρκίνο στον κορωνοιο τους φορτώνουν, ουουουουNewModelArmy έγραψε: 23 Αύγ 2020, 13:55 https://twitter.com/spectatorindex/stat ... 2481925120
Ψεκασμενοι,ου ου
ΥΓ Επίσης οι 34.200 της γρίπης είναι στατιστική εκτίμηση, και ΟΧΙ εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα, αυτά ήταν 6-7 χιλιάδες.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
- EKPLIKTIKOS
Εσύ δεν έλεγες ότι όλοι οι ιοί του αναπνευστικού στην Ελλαδα το καλοκαιρι καθίστανται ανύπαρκτοι; Τώρα μας λες ότι η γριπη το 2009 επειδή δεν είχαμε αντισώματα μας γάμησε καλοκαιριατικα;hellegennes έγραψε: 23 Αύγ 2020, 12:29 Mάλιστα αυτό ακριβώς δείχνει η εξέλιξη της γρίπης του 2009, όπου υπήρξε σημαντικό ποσοστό συμπτωματικών ελλείψει αντισωμάτων:
Υπόψη ότι το διάγραμμα δείχνει μόνο συμπτωματικούς ασθενείς.
- hellegennes
Λέει «πιθανόν 8-10 φορές» και δεν βασίζεται σε κάποιο στοιχείο. Από τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Θα περιμέναμε να δούμε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό θετικών.vatraxos έγραψε: 23 Αύγ 2020, 13:35Από εδώhellegennes έγραψε: 23 Αύγ 2020, 13:31Από πού προκύπτει ότι υπάρχει συντελεστής χ10; Εδώ για την άνοιξη δεν είναι σίγουρο ότι ήταν τόσο υψηλός, που κάναμε 10 φορές λιγότερα τεστ. Τώρα γαμιούνται στα δειγματοληπτικά τεστ και βγάζουν το πολύ 2% θετικά και δεν αντιστοιχούν καν σε ισάριθμο ποσοστό ατόμων.vatraxos έγραψε: 23 Αύγ 2020, 13:25 Επειδή μιλάς για χαμηλό ρίσκο, τα 200 κρούσματα σε ημερήσια βάση είναι ήδη ξεπερασμένα και η αναγωγή παίζει με συντελεστή x10 ημερησίως. Σου φαίνεται φυσιολογικό να έχεις 2000 κρούσματα και άνω ημερησίως τον Αύγουστο;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Φυσικά. Ανύπαρκτο επίπεδο είναι σε σχέση με τον χειμώνα. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και πάλι εκατοντάδες κρούσματα την ημέρα και μερικοί θάνατοι. Το 2009 ήταν ένα στέλεχος της γρίπης στο οποίο μεγάλη μερίδα του πληθυσμού δεν είχε αντισώματα και άρα προκάλεσε μεγαλύτερη αναλογικά ζημιά και υπήρξε αυξημένη επιδημιολογική επιτήρηση. Συνολικά όμως μπορείς να δεις στο γράφημα ότι η κύρια δραστηριότητα ξεκινάει τον Νοέμβριο.EKPLIKTIKOS έγραψε: 23 Αύγ 2020, 14:49Εσύ δεν έλεγες ότι όλοι οι ιοί του αναπνευστικού στην Ελλαδα το καλοκαιρι καθίστανται ανύπαρκτοι; Τώρα μας λες ότι η γριπη το 2009 επειδή δεν είχαμε αντισώματα μας γάμησε καλοκαιριατικα;hellegennes έγραψε: 23 Αύγ 2020, 12:29 Mάλιστα αυτό ακριβώς δείχνει η εξέλιξη της γρίπης του 2009, όπου υπήρξε σημαντικό ποσοστό συμπτωματικών ελλείψει αντισωμάτων:
Υπόψη ότι το διάγραμμα δείχνει μόνο συμπτωματικούς ασθενείς.![]()
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένεις να φέρνεις τις ΗΠΑ στην συζήτηση. Εδώ συζητάμε για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα αυτήν την στιγμή. Είναι σαν να μου λες ότι πρέπει να παίρνουμε μέτρα κατά του έμπολα γιατί είναι σε έξαρση στο Κογκό.NewModelArmy έγραψε: 23 Αύγ 2020, 13:55 https://twitter.com/spectatorindex/stat ... 2481925120
Ψεκασμενοι,ου ου
Είναι φανερά εξαιρετικά χαμηλή η δραστηριότητα του κορωνοϊού στην Ελλάδα αυτήν την στιγμή, όσο δυνητικά επικίνδυνος κι αν είναι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Γιατί; Τι αντίστοιχα στοιχεία έχουμε για τη γρίπη το καλοκαίρι; Τα 200+ καθημερινά κρούσματα δεν είναι εκτίμηση, είναι μετρημένα κρούσματα επί συγκεκριμένου ημερήσιου αριθμού ελέγχων. Τα 200 κρούσματα γρίπης κάθε καλοκαίρι είναι εβδομαδιαία.hellegennes έγραψε: 23 Αύγ 2020, 15:07Λέει «πιθανόν 8-10 φορές» και δεν βασίζεται σε κάποιο στοιχείο. Από τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Θα περιμέναμε να δούμε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό θετικών.vatraxos έγραψε: 23 Αύγ 2020, 13:35Από εδώhellegennes έγραψε: 23 Αύγ 2020, 13:31
Από πού προκύπτει ότι υπάρχει συντελεστής χ10; Εδώ για την άνοιξη δεν είναι σίγουρο ότι ήταν τόσο υψηλός, που κάναμε 10 φορές λιγότερα τεστ. Τώρα γαμιούνται στα δειγματοληπτικά τεστ και βγάζουν το πολύ 2% θετικά και δεν αντιστοιχούν καν σε ισάριθμο ποσοστό ατόμων.
Και για να το πιάσουμε γενικότερα επειδή βλέπω ότι δε θες σύγκριση με ΗΠΑ. Στις ΗΠΑ έχει γαμηθεί το σύμπαν επειδή ακριβώς δεν προσέξανε όταν εδώ απαγορευόταν η κυκλοφορία πανελλαδικά. Γιατί τώρα που είμαστε απείρως χαλαρότερα να μη συμβεί κι εδώ το ίδιο σε ένα μήνα;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 35 Απαντήσεις
- 1655 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
-