seismic έγραψε: 24 Δεκ 2021, 22:04
Υπάρχουν πολλοί που μου λένε ''δεν δουλεύει η πατέντα σου'' αλλά κανένας δεν μου λέει, πως στα πειράματα που έκανα το δικό μου δεν έπαθε τίποτα και το δικό τους κατέρρευσε.
Τι να πιστέψω τα πειράματα, τα μαθηματικά, την λογική, ή την βλακεία?
Γιατί βιδώνουν τα καθίσματα στο λεωφορείο?
Γιατί τοποθετούν χειρολαβές?
Ναι υπάρχουν μερικοί που λένε ότι οι βίδες και οι χειρολαβές δεν χρησιμεύουν ...... να τους πιστέψω?
Απλά τα συμφέροντά τους δεν συμβαδίζουν με τα δικά μου και μου κάνουν πόλεμο ή είναι ηλίθιοι, ή κλέφτες.
Αυτά που λες είναι δικαιολογίες για να μην δεις την πραγματικότητα.
Πολλοί σου έχουν πει επίσης, πως τα πειράματα πάνω σε μια βάση που δεν πληροί καμία επιστημονική απαίτηση, παράγουν άκυρα αποτελέσματα.
Πολλοί σου έχουν ζητήσει επίσης, να καταθέσεις σε επιστημονική-μαθηματική μορφή όλα τα στοιχεία των πειραμάτων που έχεις κάνει και όχι να καταθέτεις μπακαλίστικα τεφτέρια. Πρέπει κάποιος ειδικός να πιστοποιήσει επί τόπου την σεισιμική σου βάση, τα φορτία, τις αναλογίες κ.λπ. Δεν μπορεί κανένας να δει σοβαρά τα πειράματά σου, βασισμένος στις δικές σου εκτιμήσεις.
Ποια σχέση έχουν τα καθίσματα του λεωφορείου με μια οικοδομική κατασκευή; Καμία!
Απλώς φέρνεις μια αναλογία που εσύ νομίζεις ότι είναι σωστή. Δυστυχώς, δεν είναι.
Μας λες πως όσοι δεν αποδέχονται την πατέντα σου, σου κάνουν πόλεμο λόγω συμφερόντων, ή είναι ηλίθιοι ή κλέφτες!
Δηλαδή μας λες πως και οι 26.000 που διάβασαν και κατέβασαν την πατέντα σου, είναι είτε ηλίθιοι είτε κλέφτες, ή έχουν αντίθετα συμφέροντα και σου κάνουν πόλεμο...
Αλήθεια το πιστεύεις αυτό;
Αν δεν το πιστεύεις, τότε εξήγησέ μου, γιατί από τους 26.000 αναγνώστες, δεν έχει βρεθει ΚΑΝΕΝΑΣ να ενδιαφερθεί για την πατέντα σου;
Εγώ νομίζω πως ξέρεις το γιατί, αλλά δεν μπορείς να το δεχθείς...
Ας μου εξηγήσουν τότε οι επιστήμονες, οι οποίοι ''σκόπιμα'' λένε ότι δεν μετράνε τα πειράματά του γιατί έγινε κομμάτια αυτό το δοκίμιο που δεν φόραγε το σύστημά μου.
Για κάτσε ρε φίλε έτσι γίνεται η σύγκριση στα πάντα
Τώρα θα την αλλάξουμε?
Αν θες σου το εξηγώ και με μαθηματικά μόνος μου Δεν χρειάζομαι ανθρώπους που ξέρουν λιγότερα από ότι ξέρω εγώ για να μου λύσουν το μαθηματικό πρόβλημα.
seismic έγραψε: 24 Δεκ 2021, 22:50
Ας μου εξηγήσουν τότε οι επιστήμονες, οι οποίοι ''σκόπιμα'' λένε ότι δεν μετράνε τα πειράματά του γιατί έγινε κομμάτια αυτό το δοκίμιο που δεν φόραγε το σύστημά μου.
Τώρα θα την αλλάξουμε?
Μην επαναλαμβάνεσαι κα μην βάζεις συνεχώς το ίδιο βίντεο, διότι δεν έχει καμία ισχύ.
Σου έχουν ζητήσει συγκεκριμένα πράγματα:
# πιστοποίηηση της σεισμικής βάσης.
Δεν μπορείς καλέ μου άνθρωπε να δηλώνεις ότι έχεις σεισμική βάση, χωρίς αυτη να είναι ελεγμένη και πιστοποιημένη.
# όλα τα στοιχεία σου πρέπει να μεταγραφούν σε επιστημονική-μαθηματική μορφή.
Δεν μπορείς καλέ μου άνθρωπε να καταθέτεις τεφτέρια που λένε ότι η ροπή ήταν τόση και η ταχύτητα τόση.
Αλλά, δεν μου απάντησες... Μας λες πως όσοι δεν αποδέχονται την πατέντα σου, σου κάνουν πόλεμο λόγω συμφερόντων, ή είναι ηλίθιοι ή κλέφτες!
Ακριβώς έτσι είπες...
Δηλαδή μας λες πως και οι 26.000 που διάβασαν και κατέβασαν την πατέντα σου, είναι είτε ηλίθιοι είτε κλέφτες, ή έχουν αντίθετα συμφέροντα και σου κάνουν πόλεμο...
Αν δεν το πιστεύεις, τότε εξήγησέ μου, γιατί από τους 26.000 αναγνώστες, δεν έχει βρεθει ΚΑΝΕΝΑΣ να ενδιαφερθεί για την πατέντα σου;
Τώρα θα την αλλάξουμε?
Μην επαναλαμβάνεσαι κα μην βάζεις συνεχώς το ίδιο βίντεο, διότι δεν έχει καμία ισχύ.
Δεν μπορείς καλέ μου άνθρωπε να δηλώνεις ότι έχεις σεισμική βάση, χωρίς αυτη να είναι ελεγμένη και πιστοποιημένη.
Δεν μπορείς καλέ μου άνθρωπε να καταθέτεις τεφτέρια που λένε ότι η ροπή ήταν τόση και η ταχύτητα τόση.
Αλλά, δεν μου απάντησες... Μας λες πως όσοι δεν αποδέχονται την πατέντα σου, σου κάνουν πόλεμο λόγω συμφερόντων, ή είναι ηλίθιοι ή κλέφτες!
Ακριβώς έτσι είπες...
.
Τα μαθηματικά και τα πειράματα είναι τα ίδια με ή χωρίς πιστοποίηση. Εγώ βάζω ανάποδα το ερώτημα γιατί με επικροτούν στο εξωτερικό και με βγάζουν τον τρελό του χωριού στην Ελλάδα?
Δεν μπορεί κανένας Έλληνας να αποδείξει ότι είμαι λάθος γιατί απλά είναι άχρηστοι ή γιατί έχω δίκαιο και ξέρω πιο πολλά από όλους αυτούς τους πιστοποιημένους.
Άλλωστε για αυτό γράφω γιατί μου αρέσει να τους χορεύω καλαματιανό.
Αυτός είμαι και επίσημα δεν είμαι ο αγράμματος που θέλουν να περάσουν.
Η μεγαλύτερη Παγκόσμια Πύλη Έρευνας
Με πάνω από 8000000 ερευνητές από όλο τον κόσμο που με βαθμολογούν και εκτίθεμαι για αυτά που λέω απέναντί τους.
Ερευνητής Ιωάννης Λυμπέρης
Βαθμό ερευνητή 6.53
16,407 Reads, 2 Citations, 3,205 Recommendations, 526.9 Total Research Interest . Research items 71 https://www.researchgate.net/profile/Ioannis-Lymperis
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 24 Δεκ 2021, 23:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Τώρα θα την αλλάξουμε?
Ακριβώς έτσι είπες...
.
Τα μαθηματικά και τα πειράματα είναι τα ίδια με ή χωρίς πιστοποίηση. Εγώ βάζω ανάποδα το ερώτημα γιατί με επικροτούν στο εξωτερικό και με βγάζουν τον τρελό του χωριού στην Ελλάδα?
Δεν μπορεί κανένας Έλληνας να αποδείξει ότι είμαι λάθος γιατί απλά είναι άχρηστοι ή γιατί έχω δίκαιο και ξέρω πιο πολλά από όλους αυτούς τους πιστοποιημένους.
Με πάνω από 8000000 ερευνητές από όλο τον κόσμο
Βαθμό ερευνητή 6.53
16,407 Reads, 2 Citations, 3,205 Recommendations, 526.9 Total Research Interest . Research items 71 https://www.researchgate.net/profile/Ioannis-Lymperis
2 citations σημαίνει ότι σε έχουν χεσμένο. Δεν σε επικροτεί κανείς. Μαθηματικά δεν είδαμε πουθενά, πειράματα είναι εντελώςμλανθασμένα. Όπως σου ξαναείπα, δεν μπορεί να έχεις απλά εδραζόμενο το συμβατικό κτίριο και να το καταστρέφεις με κρουσικά φορτία, σε όλα τα πειράματα σε σεισμική τράπεζα τα δοκίμια είναι βιδωμένα στην πλάκα έδρασης, δεν τα αφήνουν απλά πάνω. Σε κανονικά κτίρια δεν ανασηκώνεται το κτίριο σαν στερεό σώμα, το έδαφος ανθίσταται σε αυτό, η τριβή του κτιρίου στο 1-1.5 μέτρο τους βάθους θεμελίωσης δεν αφήνει να γίνει κάτι τέτοιο.
seismic έγραψε: 24 Δεκ 2021, 23:08
Δυστυχώς, δεν είναι "ίδια" τα δικά σου μαθηματικά με τα μαθηματικά αυτού που τα έχει σπουδάσει.
Αυτό σου έχουν τονίσει δεκάδες φορές. Σου έχουν πει πως τα μαθηματικά σου είναι μπακαλίστικα.
Δεν μιλάμε για Έλληνες. Εσύ είπες πως από τουσ 26.000 αναγνώστες της πατέντας σου, μπορεί να μην είναι κανένας Έλληνας.
Οπότε μείνε εδώ και μην προσπαθείς να γλυστρήσεις.
Σε ρωτώ για τρίτη φορά:
Είπες πως όσοι δεν αποδέχονται την πατέντα σου, σου κάνουν πόλεμο λόγω συμφερόντων, ή είναι ηλίθιοι ή κλέφτες!
Ακριβώς έτσι είπες...
Γιατί από τους "εκατομμύρια ξένους μηχανικούς που σε ξέρουν (εσύ το δήλωσες), δεν έχει βρεθεί ΚΑΝΕΝΑΣ να ενδιαφερθεί για την πατέντα σου.
Λοξίας έγραψε: 24 Δεκ 2021, 22:59
Ακριβώς έτσι είπες...
.
Με πάνω από 8000000 ερευνητές από όλο τον κόσμο
Βαθμό ερευνητή 6.53
2 citations σημαίνει ότι σε έχουν χεσμένο. Δεν σε επικροτεί κανείς. Μαθηματικά δεν είδαμε πουθενά, πειράματα είναι εντελώςμλανθασμένα. Όπως σου ξαναείπα, δεν μπορεί να έχεις απλά εδραζόμενο το συμβατικό κτίριο και να το καταστρέφεις με κρουσικά φορτία, σε όλα τα πειράματα σε σεισμική τράπεζα τα δοκίμια είναι βιδωμένα στην πλάκα έδρασης, δεν τα αφήνουν απλά πάνω. Σε κανονικά κτίρια δεν ανασηκώνεται το κτίριο σαν στερεό σώμα, το έδαφος ανθίσταται σε αυτό, η τριβή του κτιρίου στο 1-1.5 μέτρο τους βάθους θεμελίωσης δεν αφήνει να γίνει κάτι τέτοιο.
Μαθηματικά, θεωρεία και πειράματα θα τα δεις στην επόμενη ανάρτηση. Αν μπορείς πες μου που κάνω λάθος.
Οι σεισμικές βάσεις που λες ότι βιδώνουν τα πειραματικά δοκίμια είναι λάθος που το κάνουν. Αυτή είναι η πατέντα μου.
Το ενάμισι μέτρο βάθος της βάσης δεν θεωρείται πάκτωση αν και οι ηλίθιοι πιστοποιημένοι κανονισμοί έτσι το θεωρούν.
Αυτό που κάνουν σήμερα λέγεται έδραση. Η πάκτωση των άνω άκρων των τοιχωμάτων με το έδαφος δεν επιτρέπει N,Q,M δυνάμεις.
Πώς γίνεται πάκτωση με πεδιλοδοκούς ή με κοιτόστρωση μόνο εσείς το ξέρετε και ο ΝΕΑΚ.
Αν με έχουν χεσμένο γιατί μου έχουν υψηλή βαθμολογία και πολλά Recommendations,?
Διάβασε τις κριτικές που μου κάνουν και μετά πες μου αν με έχουν χεσμένο.
Ή βρες μου έναν να μου λέει ότι δεν συμφωνεί.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 25 Δεκ 2021, 08:35, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
seismic έγραψε: 24 Δεκ 2021, 23:08
Δυστυχώς, δεν είναι "ίδια" τα δικά σου μαθηματικά με τα μαθηματικά αυτού που τα έχει σπουδάσει.
Αυτό σου έχουν τονίσει δεκάδες φορές. Σου έχουν πει πως τα μαθηματικά σου είναι μπακαλίστικα.
Δεν μιλάμε για Έλληνες. Εσύ είπες πως από τουσ 26.000 αναγνώστες της πατέντας σου, μπορεί να μην είναι κανένας Έλληνας.
Οπότε μείνε εδώ και μην προσπαθείς να γλυστρήσεις.
Σε ρωτώ για τρίτη φορά:
Είπες πως όσοι δεν αποδέχονται την πατέντα σου, σου κάνουν πόλεμο λόγω συμφερόντων, ή είναι ηλίθιοι ή κλέφτες!
Ακριβώς έτσι είπες...
Γιατί από τους "εκατομμύρια ξένους μηχανικούς που σε ξέρουν (εσύ το δήλωσες), δεν έχει βρεθεί ΚΑΝΕΝΑΣ να ενδιαφερθεί για την πατέντα σου.
Περιμένω απάντηση σε αυτό.
Αν νομίζουν ότι είμαι μπακάλης ας με διαψεύσουν.
Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου ως τον ανώτερο που σας διδάσκει την έρευνά μου πάνω στην μελλοντική αντισεισμική τεχνολογία των κατασκευών.
Πρόσθετη απόκριση των κατασκευών μέσο εκτροπής των σεισμικών εντάσεων.
Η σεισμική επιτάχυνση του εδάφους εξαρτάτε από το πλάτος ταλάντωσης και την συχνότητα /sec
Η επιτάχυνση του εδάφους Χ το βάρος της μάζας της κατασκευής καθορίζουν το μέγεθος αδράνειας και τέμνουσας βάσης.
Η ροπή ανατροπής - περιστροφής ενός υποστυλώματος ως προς ένα σημείο εξαρτάτε από την αδράνεια Χ το ύψος που αυτή εξασκείται
Στην περίπτωση που έχουμε διπλό μοχλοβραχίονα ( αυτόν του ύψους και του πλάτους ) όπως είναι τα επιμήκη τοιχώματα - τοιχία τότε το γινόμενο της ροπής ανατροπής το διαιρούμε με το πλάτος του τοιχώματος και βρίσκουμε την ροπή ανατροπής.
Αν θέλουμε να μην ανατραπεί το τοίχωμα πρέπει κάποιες άλλες δυνάμεις να είναι μεγαλύτερες ή τουλάχιστον ίσες και αντίθετες προς την ροπή ανατροπής του τοιχώματος.
Δηλαδή στην ροπή ανατροπής του τοιχώματος να αντιμεταθέσουμε αντίρροπες ροπές ικανές να επιφέρουν την ισορροπία δυνάμεων.
Σήμερα η αντισεισμική τεχνολογία των κατασκευών αυτές τις αντίρροπες ροπές τις εξασφαλίζει με την δημιουργία των κόμβων.
Οι κόμβοι είναι η περιοχές αυτές της κατασκευής όπου ενώνονται τα τοιχώματα με τους δοκούς.
Η ροπή ανατροπής του τοιχώματος και η κάμψη του κορμού τους δημιουργούν την παραμόρφωση των κόμβων διότι όλες οι διατομές τοιχώματος και δοκών γύρω από τους κόμβους αντιδρούν με αντίρροπες ροπές ως προς την παραμόρφωση των κορμών τους.
Αν η παραμόρφωση είναι πολύ μεγάλη οι αδύναμες διατομές των δοκών σχηματίζουν ρωγμές οι οποίες αν περάσουν το σημείο θραύσης η κατασκευή καταρρέει.
Αν μεγαλώσουμε τις διατομές των δοκών για να είναι πιο ισχυρές μεγαλώνουμε ταυτόχρονα και τις εντάσεις αφού αυξάνεται η μάζα η οποία είναι ένας από τους διεγέρτες των εντάσεων.
Για τον λόγο αυτό οι κατασκευές αντέχουν σε μικρούς και μεσαίου μεγέθους σεισμούς και στους πολύ μεγάλους έχουν πρόβλημα.
Για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα πρέπει να βοηθήσουμε τις διατομές γύρω από τους κόμβους δημιουργώντας περισσότερες αντίρροπες ροπές ισορροπίας γιατί μόνοι τους οι κόμβοι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν δυναμική στον σεισμό.
Η ευρεσιτεχνία έρχεται να συμβάλει και να λύσει αυτό το πρόβλημα της ανεπάρκειας των αντίρροπων ροπών ισορροπίας των διατομών γύρο από τους κόμβους στους μεγάλους σεισμούς, δημιουργώντας πρόσθετες αντίρροπες ροπές προερχόμενες από το έδαφος και μεταφερόμενες με τένοντες στα ανώτατα σημεία όλων των παρειών των τοιχωμάτων. Λόγο του ότι αυτές οι αντίρροπες ροπές ισορροπίας προέρχονται από το έδαφος που είναι μια εξωτερική πηγή άντλησης δυνάμεων δεν έχουν μάζα οπότε δεν αυξάνουν τις εντάσεις αδράνειας. Απεναντίας βοηθούν προσθετικά τις διατομές των κόμβων να αντεπεξέλθουν και μαζί και δημιουργήσουνε τις απαιτούμενες ροπές ισορροπίας σε πολύ μεγάλους σεισμούς με διάρκεια.
Η ευρεσιτεχνία προσπαθεί να σταματήσει αρχικά την κάμψη και την ροπή ανατροπής του κορμού του τοιχώματος διότι αυτές οι δύο αιτίες είναι που μεταφέρουν ροπές στους κόμβους. Αυτό το κατορθώνει εκτρέποντας τις ορθές δυνάμεις ( Ν ) θλίψης και εφελκυσμού μέσα στο έδαφος προτού αυτές κατευθυνθούν στις διατομές των κόμβων.
Εφαρμόζω δυνάμεις θλίψης στην διατομή της κάθε μιας παρειάς του τοιχώματος με τένοντες και πάκτωση των τενόντων στο έδαφος με μηχανισμούς αγκύρωσης. Οι θλιπτικές δυνάμεις στην διατομή του τοιχώματος σκοπό έχουν να αυξήσουν την είδη μεγάλη δυσκαμψία του και η πάκτωση στο έδαφος την ανατροπή του τοιχώματος. Αυτές οι δύο αιτίες, κάμψη και ροπή ανατροπής του τοιχώματος παραμορφώνουν τις διατομές στους κόμβους. Αν σταματήσουμε την ροπή ανατροπής και την κάμψη στα τοιχώματα οι δοκοί δεν θα παραμορφώνονται και χωρίς παραμόρφωση αστοχία δεν υπάρχει. Ούτε διάτμηση ούτε τέμνουσα βάσης υπάρχει διότι τις εξαλείφει η δύναμη θλίψης στην διατομή. Ούτε αστοχία του σκυροδέματος επικάλυψης υπάρχει η οποία υφίσταται λόγο της υπέρ αντοχής του χάλυβα στον εφελκυσμό όπου στρέφει την αστοχία σε διατμητική μορφή την οποία το σκυρόδεμα δεν αντέχει, αφού δεν υφίσταται μηχανισμός συνάφειας στον τένοντα του μηχανισμού άνευ συνάφειας. Ούτε καθίζηση εδάφους υφίσταται στην πάκτωση.
Ο μηχανισμός διαστελλόμενου πασσάλου ( αγκύρωση εδάφους ) συμπυκνώνει το έδαφος θεμελίωσης καθ όλο το ύψος, προς όλες τις κατευθύνσεις και εις βάθος κάτω από την κατασκευή.
Το μαλακό έδαφος αναδεύει τα σεισμικά κύματα 3 με 4 φορές αυξάνοντας το εύρος στις μετατοπίσεις και όταν προσκρούσει στο σκληρό έδαφος που έχει συμπυκνωθεί από τον μηχανισμό μου, υπάρχει σεισμική απόσβεση των μετατοπίσεων οπότε και μικρότερη επιτάχυνση του εδάφους που στηρίζεται η κατασκευή, οπότε και λιγότερες εντάσεις.
Οι κρούσεις μεταξύ των δύο διαφορετικών εδαφών αλληλοεξουδετερώνουν την μετατόπιση δημιουργώντας μια φυσική σεισμική απόσβεση των μετατοπίσεων.
Ερευνητικά αποτελέσματα αντισεισμικού σχεδιασμού.
Με την μέθοδο σχεδιασμού εφαρμογής θλιπτικών εντάσεων στις διατομές των παρειών των τοιχωμάτων χρησιμοποιώντας τένοντες προέντασης άνευ συνάφειας, οι οποίοι εκτείνονται πακτωμένοι μέσα στο έδαφος θεμελίωσης ευελπιστώ να εκ τρέψω τις αναπτυσσόμενες εντάσεις του σεισμού από την κατασκευή μέσα στο έδαφος, αποτρέποντας αυτές να δημιουργήσουν ροπές στους κόμβους ανακουφίζοντας καθ αυτόν τον σχεδιασμό τις διατομές από εντάσεις ροπών, καθώς και να αυξήσω ποσοτικά την αντοχή της διατομής των τοιχωμάτων ( μέσο της προέντασης ) ως προς την τέμνουσα βάσης και τις αναπτυσσόμενες αστοχίες διάτμησης.
Φίλοι πολιτικοί μηχανικοί. Τα τοιχώματα κατά το λίκνισμα της κατασκευής παραλαμβάνουν ροπές ( Μ ), ορθές δυνάμεις ( Ν ) ( θλιπτικές και εφελκυσμού ), και τέμνουσες ( Q ) Το ερώτημα είναι που θέλεις να μεταφέρεις τις εντάσεις του σεισμού. Εγώ τις μεταφέρω μέσα στο έδαφος και εσείς όπως σχεδιάζεται τις μεταφέρεται στις διατομές γύρο από τους κόμβους. Αυτή είναι η διαφορά.
Όσες από τις δυνάμεις ( Ν ) θλίψης και εφελκυσμού μεταφερθούν μέσα στο έδαφος, αφαιρούνται από τις διατομές γύρο από τους κόμβους.
Αν οι δυνάμεις ( Ν ) θλίψης και εφελκυσμού μεταφερθούν μέσα στο έδαφος οι ροπές ( Μ ) γύρο από τους κόμβους δεν υφίσταντε.
Οι τέμνουσες βάσης ( Q ) υπάρχουν, αλλά η αντοχή παραλαβής τους από την διατομή όταν αυτή υπόκειται υπό θλίψη αυξάνει ποσοτικά κατά 40% όταν η θλίψη του δέχεται είναι της τάξεως του 70% του σημείου θραύσης της διατομής
Κάθε διατμητική αστοχία της διατομής του τοιχώματος οφείλεται στις εντάσεις του εφελκυσμού, και εμφανίζεται πάντα να έχει κατεύθυνση διασταυρούμενη της διεύθυνσης του εφελκυσμού. Η διατμητική αστοχία της διατομής του τοιχώματος εξαλείφεται αν στις εντάσεις εφελκυσμού εφαρμόσουμε ίσες ή και μεγαλύτερες εντάσεις θλίψης. Οπότε η προένταση εξαλείφει την διατμητική αστοχία.
Αυτοί είναι παράγοντες που επιφέρουν ισορροπία ως προς τις εντάσεις που προκαλεί ο σεισμός.
Ο κύριος παράγοντας που αποσκοπεί στην μεγαλύτερη αντοχή των κατασκευών ως προς τον σεισμό και χρησιμοποιείται η μέθοδος σχεδιασμού μου, είναι ότι οι εντάσεις του σεισμού εκτρέπονται μέσα στο έδαφος αποτρέποντας αυτές να κατευθυνθούν στις διατομές γύρο από τους κόμβους, και ακόμα αυξάνουν την αντοχή των διατομών ποσοτικά ως προς την τέμνουσα ( Q ) και την διατμητική αστοχία λόγο θλίψης.
4.Η αστοχία που παρατηρείται στο σκυρόδεμα επικάλυψης στον μηχανισμό συνεργασίας σκυροδέματος και χάλυβα αυτόν της συνάφειας, οφείλεται στην υπέρ αντοχή του χάλυβα στον εφελκυσμό και την μικρή αντοχή του σκυροδέματος στην διάτμηση, η οποία αναπτύσσεται στην δι επιφάνεια σκυροδέματος και χάλυβα και στρέφει την αστοχία σε διατμητική μορφή. Όταν χρησιμοποιήσουμε προένταση στην διατομή με τένοντες άνευ συνάφειας αυτό το πρόβλημα αστοχίας εξαλείφεται μια για πάντα αυξάνοντας συγχρόνως την ενεργή διατομή του τοιχώματος για να παραλάβει με επιτυχία τις εντάσεις της θλίψης.
Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι που το πειραματικό δοκίμιο της μεθόδου που σας προτείνω δεν έπαθε τίποτα σε μετρημένη φυσική επιτάχυνση σεισμού της τάξεων του 2,41 g
ενώ με την μέθοδο σχεδιασμού που χρησιμοποιείται στέλνεται ροπές ( Q ) πάνω στις διατομές γύρο από τους κόμβους και τις σπάτε.
Παράδειγμα το πάρα κάτω βίντεο με την μέθοδο του δικού σας σχεδιασμού, το οποίο αστόχησε με μικρότερη επιτάχυνση.
Μετρήσεις πειράματος που δεν έπαθε τίποτα.
Μέτρηση επιτάχυνσης.
Έκανα διάφορα πειράματα μικροκλίμακας με δοκίμιο
κλίμακας 1 προς 7,
μάζας 900kg
με οπλισμό διπλό κάνναβο5Χ5 cm Φ/1,5mm,
με υλικό σκυροδέματος σε μικροκλίμακα .
Χρησιμοποίησα Άμμο με τσιμέντο αναλογίας 6 προς 1
Πλάτος ταλάντωσης 0,15m
Μετατόπιση 0,30m
Πλήρη ταλάντωση 0,60m
Συχνότητα 2 Hz
Επιτάχυνση σε ( g ) a=( -(2π2)^2 * 0,15 ) / 9.81
a=3,14χ2=6,28χ2=12,56X12,56=157,754X0,15=23,6631/9,81=2,41g φυσικού σεισμού.
Δύο όροφοι 900 kg 450 kg έκαστος
Μέτρηση Αδράνειας και τέμνουσας βάσης
Επιτάχυνση 2,41g X 900kg = αδράνεια και τέμνουσα βάσης 2169 kg
Το κάθε ένα από τα 4 τοιχώματα έχει τέμνουσα βάσης 2169kg/4=τέμν. βάσης 542,24kg
Μέτρηση Ροπής ανατροπής
Για να βρούμε την ροπή ανατροπής του κάθε τοιχώματος πρέπει πρώτα να βρούμε την πλάγια δύναμη που δέχεται το κάθε ένα τοίχωμα ανά όροφο.
Οπότε λέμε 2169 kg / 2 = 1084,5 kg αδράνειας ανά όροφο / 4 τοιχώματα = 271,2 kg δύναμη αδράνειας δέχεται το κάθε ένα τοίχωμα ανά όροφο.
Για να βρούμε την ροπή ανατροπής των καθ ύψος τοιχωμάτων προσθέτουμε όλα τα ύψη των ορόφων ήτοι (0,67+1,34) = 2,01m
και τα πολλαπλασιάζουμε με τα kg αδράνειας που δέχεται κάθε τοίχωμα ορόφου ανά όροφο που είναι 271,2kg
Το αποτέλεσμα είναι 2,01Χ271,02= Ροπή ανατροπής για κάθε ένα τοίχωμα 545,1kg
Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια αντίρροπη ροπή ευστάθειας ώστε να μην ανατραπεί το τοίχωμα αυτή πρέπει να είναι μεγαλύτερη > των 545,1kg
Κάθε ένα τοίχωμα παίρνει μια ροπή ανατροπής 545,1kg και τα 4 τοιχώματα μαζί παίρνουν μια ροπή 2180 kg
Το βάρος τις κατασκευής σε ακινησία είναι 900 kg
Δηλαδή ένα διώροφο δοκίμιο βάρους 900 kg με επιτάχυνση 2,41g δημιουργεί μια ροπή ανατροπής 2180/900 = 2,42 φορές μεγαλύτερη του βάρους του, που σημαίνει ανατροπή όχι μόνο τις βάσης αλλά ολόκληρου του κτιρίου. Αυτές οι δυνάμεις ροπής αν δεν ήταν ο τένοντας πακτωμένος στο έδαφος θα εκτρέπονταν στις διατομές γύρο από τους κόμβους και θα έσπαγαν τα δοκάρια και την κοιτόστρωση. Αυτό συνέβη όταν το απελευθέρωσα από την βάση δες εδώ. Οι διαστάσεις του δοκιμίου εδώ στην φωτογραφία. Υ.Γ Αν παρατηρήσεις στο τέλος του πρώτου πειράματος οι δοκοί της σεισμικής βάσης που προσομοιώνουν το έδαφος θεμελίωσης ανασηκώνονται επάνω. Αυτό δείχνει που εκτρέπω τις δυνάμεις εγώ. Τις εκτρέπω μέσα στο έδαφος. Σε μεγάλα επιμήκη τοιχώματα η ροπή είναι μικρότερη διότι διαιρούμε την ροπή δια του πλάτους του τοιχώματος.
Αυτό λέγεται έρευνα και ας μου πουν που είμαι λάθος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 25 Δεκ 2021, 00:17, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
'Αχρηστο μπλα μπλα, διότι ΔΕΝ μπορείς να απαντήσεις...
Και το άχρτηστο μπλα μπλα ούτε που διαβάζεται, απλώς το διαγράφω.
Σε ρωτώ για τέταρτη φορά:
Ακριβώς έτσι είπες...
Γιατί από τους "εκατομμύρια ξένους μηχανικούς που σε ξέρουν" (εσύ το δήλωσες), δεν έχει βρεθεί ΚΑΝΕΝΑΣ να ενδιαφερθεί για την πατέντα σου.
'Αχρηστο μπλα μπλα, διότι ΔΕΝ μπορείς να απαντήσεις...
Και το άχρτηστο μπλα μπλα ούτε που διαβάζεται, απλώς το διαγράφω.
Σε ρωτώ για τέταρτη φορά:
Ακριβώς έτσι είπες...
Γιατί από τους "εκατομμύρια ξένους μηχανικούς που σε ξέρουν" (εσύ το δήλωσες), δεν έχει βρεθεί ΚΑΝΕΝΑΣ να ενδιαφερθεί για την πατέντα σου.
Περιμένω απάντηση σε αυτό.
Λαμόγια κλέφτες και μιζαδόροι αυτό πιστεύω. Απάντησα.
Αυτά που γράφω άστα για τους επιστήμονες.
Αυτά που γράφω είναι επιστήμη δεν είναι μπίζνες.
Η πατέντα μου είναι μια αγκύρωση που αν δουλεύει ή όχι θα το δούμε στην πορεία.
Αυτά που λέω δεν είναι η πατέντα μου αλλά μία μέθοδος αντισεισμικού σχεδιασμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί η πατέντα μου.
Στην Ελλάδα όλα είναι δύσπεπτα αλλά αν τους βάλεις λίγο λαδάκι γλυκαίνει το άντερο τους και τσουλάει το πράγμα...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 25 Δεκ 2021, 00:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
seismic έγραψε: 25 Δεκ 2021, 00:22
Δηλαδή οι 26.000 που σε διάβασαν, είναι λαμόγια, κλέφτες και μιζαδόροι.
Μπράβο! Δεν πρέπει λοιπόν να κοκορευτείς άλλη φορά, διότι οι αναγνώστες σου είαι λαμόγια, κλέφτες και μιζαδόροι.
seismic έγραψε: 25 Δεκ 2021, 00:22Αυτά που γράφω άστα για τους επιστήμονες.
Οι επιστήμονες διαφωνούν μαζί σου. Σου έχουν δηλώσει δεκάδες φορές πως αυτά που γράφεις δεν είναι για επιστήμονες αλλά για μπακάληδες.
Και η απόδειξη είναι πως εδώ και 15 χρόνια, δεν έχει ενδιαφερθεί ΚΑΝΕΝΑΣ επιστήμονας για την πατέντα σου.
Ούτε και τα επόμενα 15 θα ενδιαφερθεί κάποιος. Διότι δεν είναι για επιστήμονες αλλά για μπετατζήδες.
seismic έγραψε: 25 Δεκ 2021, 00:22
Δηλαδή οι 26.000 που σε διάβασαν, είναι λαμόγια, κλέφτες και μιζαδόροι.
Μπράβο! Δεν πρέπει λοιπόν να κοκορευτείς άλλη φορά, διότι οι αναγνώστες σου είαι λαμόγια, κλέφτες και μιζαδόροι.
seismic έγραψε: 25 Δεκ 2021, 00:22Αυτά που γράφω άστα για τους επιστήμονες.
Οι επιστήμονες διαφωνούν μαζί σου. Σου έχουν δηλώσει δεκάδες φορές πως αυτά που γράφεις δεν είναι για επιστήμονες αλλά για μπακάληδες.
Και η απόδειξη είναι πως εδώ και 15 χρόνια, δεν έχει ενδιαφερθεί ΚΑΝΕΝΑΣ επιστήμονας για την πατέντα σου.
Ούτε και τα επόμενα 15 θα ενδιαφερθεί κάποιος. Διότι δεν είναι για επιστήμονες αλλά για μπετατζήδες.
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
Η επιστήμη γράφεται από αυτούς τους λίγους που δεν καταλαβαίνουν οι πολλοί.
Να είσαι καλά ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
Απαντήσεις για τα πειράματα που έκανα και για αυτά που λέω.
Κατ αρχήν θεωρώ ότι κανένας επιστήμονας δεν μπορεί να αξιολογήσει αυτά που λέω πάνω στην αντισεισμική τεχνολογία, διότι αυτά που λέω και πράττω είναι προϊόν έρευνας εντελώς δικής μου προέλευσης σε ένα εντελώς άγνωστο πεδίο γνώσης της σημερινής επιστήμης.
Τι θέλω να πω.
Έχω αναπτύξει μια εντελώς διαφορετική μέθοδο σχεδιασμού από την υπάρχουσα που η επιστήμη ξέρει.
Υπάρχει ο σεισμός και η κατασκευή.
Η κατασκευή προσπαθεί να σταθεί όρθια απέναντι στις δυνάμεις του σεισμού. Οι δυνάμεις που πρέπει να αναπτύξει η κατασκευή για να μην καταρρεύσει πρέπει να είναι τουλάχιστον ίσες και αντίθετες των δυνάμεων του σεισμού. Οι σεισμικές δυνάμεις με τον σημερινό σχεδιασμό κυκλοφορούν στον φέροντα οργανισμό, αναπτύσσονται πολλαπλασιάζονται με τους μοχλοβραχίονες και εξασκούνται πάνω σε όλες τις διατομές του φέροντα οργανισμού. Οι επιστήμονες προσπαθούν να κατασκευάσουν διατομές οι οποίες να έχουν την ικανότητα να αντιστέκονται στα σεισμικά φορτία. Αυτά έμαθαν κατά τις σπουδές τους οι επιστήμονες αυτά λένε.
Εγώ ανέπτυξα μια εντελώς άλλη μεθοδολογία αντισεισμικού σχεδιασμού η οποία ''αντί να κατασκευάζει ισχυρές διατομές για να αντεπεξέλθουν ισορροπώντας τα σεισμικά φορτία'', εκτρέπει τα σεισμικά φορτία και τα κατευθύνει μέσα στο έδαφος.
Άλλοι οι δικοί μου μαθηματικοί υπολογισμοί άλλοι οι δικοί τους.
Πως μπορούν να κρίνουν οι σημερινοί επιστήμονες έναν δάσκαλο μιας εντελώς νέας αντισεισμικής τεχνολογίας είναι άγνωστο?
Τα μαθηματικά και τα πειράματα μπορούν να το κάνουν.
Πολλοί μου λένε ότι τα πειράματα που έκανα με την μέθοδο σχεδιασμού μου και με την δική τους για να συγκρίνω στην πράξη τους δύο διαφορετικούς σχεδιασμούς δεν είναι σωστά.
Μου λένε ότι...
1) Μαθηματικά δεν είδαμε πουθενά.
2) Τα πειράματα που έκανα με το δικό τους μοντέλο σχεδιασμού για να κάνω την σύγκριση είναι εντελώς λανθασμένα διότι έχω τοποθετήσει πάνω στην σεισμική βάση το δοκίμιο χωρίς πάκτωση και αυτό αστοχεί από κρούσεις ενώ σήμερα θεωρούν ότι το έδαφος γύρο από την βάση πακτώνει την κατασκευή στο έδαφος και η αστοχία δεν προέρχεται από κρούσεις, διότι ποτέ δεν σηκώνεται η κατασκευή από το έδαφος, οπότε το πείραμα δεν δείχνει την πραγματική αντίδραση των κατασκευών σήμερα. Αυτό άλλωστε εφαρμόζουν και σε όλα τα σεισμικά πειράματα παγκοσμίως τα οποία τα βιδώνουν πάνω στις σεισμικές βάσεις. Αυτό θεωρούν σωστό και οι σημερινοί αντισεισμικοί κανονισμοί ότι δηλαδή η κατασκευή είναι πακτωμένη πάνω στο έδαφος.
Θα τους απαντήσω το εξής.
1) Μαθηματικά, θεωρεία και πείραμα για την δική μου μέθοδο σχεδιασμού θα βρείτε πάρα κάτω.
2) Οι σεισμικές βάσεις που βιδώνουν τα πειραματικά δοκίμια πάνω στην σεισμική βάση είναι λανθασμένο που το κάνουν. Αυτή είναι η πατέντα μου.
Το ενάμισι μέτρο βάθος της βάσης δεν θεωρείται πάκτωση αν και οι πιστοποιημένοι κανονισμοί έτσι το θεωρούν, ενώ είναι λανθασμένο.
Αυτό που κάνουν σήμερα λέγεται έδραση. Η πάκτωση των άνω άκρων των τοιχωμάτων με το έδαφος δεν επιτρέπει N,Q,M δυνάμεις.
Πώς γίνεται πάκτωση με πεδιλοδοκούς ή με κοιτόστρωση οι οποίες εδράζονται απλά πάνω στο έδαφος, μόνο εσείς το ξέρετε και ο ΝΕΑΚ.
Αυτό το πείραμα με τον δικό σας σχεδιασμό
αστοχεί από κρούσεις και όχι όπως αστοχούν οι σημερινές κατασκευές διότι....
Είναι σχεδιασμένο άκαμπτο με τον πλήρη σημερινό αντισεισμικό σχεδιασμό ο οποίος διαθέτει διαφραγματικής λειτουργίας γωνιακά τοιχώματα, και αντί για δοκούς πλαίσια. ( Δες ανεστραμμένο πλαίσιο στο δώμα ) Αυτό σημαίνει μηδενική ιδιοπερίοδο οπότε σωστά αντιδρά με ανατροπή. Και δεύτερο έχει μεγάλη επιτάχυνση 2,41g. Αν οι διατομές των δοκών ήταν αδύναμες όπως τις σχεδιάζεται με τον ''μερικό αντισεισμικό κανονισμό '' η κατασκευή ποτέ δεν θα σηκωνόταν από το έδαφος και θα αστοχούσε από τις ροπές στους κόμβους και αυτό λόγο τις αδυναμίας των διατομών των δοκών προς στις ροπές ανατροπής των τοιχωμάτων που τους επιβάλουν.
Η δική μου μέθοδος είναι αποτελεσματικότερη σε κατασκευές άκαμπτες και για τον λόγο αυτό τις σχεδίασα άκαμπτες.
Η ΔΙΚΉ ΜΟΥ ΜΈΘΟΔΟΣ
Πρόσθετη απόκριση των κατασκευών μέσο εκτροπής των σεισμικών εντάσεων.
Η σεισμική επιτάχυνση του εδάφους εξαρτάτε από το πλάτος ταλάντωσης και την συχνότητα /sec
Η επιτάχυνση του εδάφους Χ το βάρος της μάζας της κατασκευής καθορίζουν το μέγεθος αδράνειας και τέμνουσας βάσης.
Η ροπή ανατροπής - περιστροφής ενός υποστυλώματος ως προς ένα σημείο εξαρτάτε από την αδράνεια Χ το ύψος που αυτή εξασκείται
Στην περίπτωση που έχουμε διπλό μοχλοβραχίονα ( αυτόν του ύψους και του πλάτους ) όπως είναι τα επιμήκη τοιχώματα - τοιχία τότε το γινόμενο της ροπής ανατροπής το διαιρούμε με το πλάτος του τοιχώματος και βρίσκουμε την ροπή ανατροπής.
Αν θέλουμε να μην ανατραπεί το τοίχωμα πρέπει κάποιες άλλες δυνάμεις να είναι μεγαλύτερες ή τουλάχιστον ίσες και αντίθετες προς την ροπή ανατροπής του τοιχώματος.
Δηλαδή στην ροπή ανατροπής του τοιχώματος να αντιμεταθέσουμε αντίρροπες ροπές ικανές να επιφέρουν την ισορροπία δυνάμεων.
Σήμερα η αντισεισμική τεχνολογία των κατασκευών αυτές τις αντίρροπες ροπές τις εξασφαλίζει με την δημιουργία των κόμβων.
Οι κόμβοι είναι η περιοχές αυτές της κατασκευής όπου ενώνονται τα τοιχώματα με τους δοκούς.
Η ροπή ανατροπής του τοιχώματος και η κάμψη του κορμού τους δημιουργούν την παραμόρφωση των κόμβων διότι όλες οι διατομές τοιχώματος και δοκών γύρω από τους κόμβους αντιδρούν με αντίρροπες ροπές ως προς την παραμόρφωση των κορμών τους.
Αν η παραμόρφωση είναι πολύ μεγάλη οι αδύναμες διατομές των δοκών σχηματίζουν ρωγμές οι οποίες αν περάσουν το σημείο θραύσης η κατασκευή καταρρέει.
Αν μεγαλώσουμε τις διατομές των δοκών για να είναι πιο ισχυρές μεγαλώνουμε ταυτόχρονα και τις εντάσεις αφού αυξάνεται η μάζα η οποία είναι ένας από τους διεγέρτες των εντάσεων.
Για τον λόγο αυτό οι κατασκευές αντέχουν σε μικρούς και μεσαίου μεγέθους σεισμούς και στους πολύ μεγάλους έχουν πρόβλημα.
Για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα πρέπει να βοηθήσουμε τις διατομές γύρω από τους κόμβους δημιουργώντας περισσότερες αντίρροπες ροπές ισορροπίας γιατί μόνοι τους οι κόμβοι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν δυναμική στον σεισμό.
Η ευρεσιτεχνία έρχεται να συμβάλει και να λύσει αυτό το πρόβλημα της ανεπάρκειας των αντίρροπων ροπών ισορροπίας των διατομών γύρο από τους κόμβους στους μεγάλους σεισμούς, δημιουργώντας πρόσθετες αντίρροπες ροπές προερχόμενες από το έδαφος και μεταφερόμενες με τένοντες στα ανώτατα σημεία όλων των παρειών των τοιχωμάτων. Λόγο του ότι αυτές οι αντίρροπες ροπές ισορροπίας προέρχονται από το έδαφος που είναι μια εξωτερική πηγή άντλησης δυνάμεων δεν έχουν μάζα οπότε δεν αυξάνουν τις εντάσεις αδράνειας. Απεναντίας βοηθούν προσθετικά τις διατομές των κόμβων να αντεπεξέλθουν και μαζί και δημιουργήσουνε τις απαιτούμενες ροπές ισορροπίας σε πολύ μεγάλους σεισμούς με διάρκεια.
Η ευρεσιτεχνία προσπαθεί να σταματήσει αρχικά την κάμψη και την ροπή ανατροπής του κορμού του τοιχώματος διότι αυτές οι δύο αιτίες είναι που μεταφέρουν ροπές στους κόμβους. Αυτό το κατορθώνει εκτρέποντας τις ορθές δυνάμεις ( Ν ) θλίψης και εφελκυσμού μέσα στο έδαφος προτού αυτές κατευθυνθούν στις διατομές των κόμβων.
Εφαρμόζω δυνάμεις θλίψης στην διατομή της κάθε μιας παρειάς του τοιχώματος με τένοντες και πάκτωση των τενόντων στο έδαφος με μηχανισμούς αγκύρωσης. Οι θλιπτικές δυνάμεις στην διατομή του τοιχώματος σκοπό έχουν να αυξήσουν την είδη μεγάλη δυσκαμψία του και η πάκτωση στο έδαφος την ανατροπή του τοιχώματος. Αυτές οι δύο αιτίες, κάμψη και ροπή ανατροπής του τοιχώματος παραμορφώνουν τις διατομές στους κόμβους. Αν σταματήσουμε την ροπή ανατροπής και την κάμψη στα τοιχώματα οι δοκοί δεν θα παραμορφώνονται και χωρίς παραμόρφωση αστοχία δεν υπάρχει. Ούτε διάτμηση ούτε τέμνουσα βάσης υπάρχει διότι τις εξαλείφει η δύναμη θλίψης στην διατομή. Ούτε αστοχία του σκυροδέματος επικάλυψης υπάρχει η οποία υφίσταται λόγο της υπέρ αντοχής του χάλυβα στον εφελκυσμό όπου στρέφει την αστοχία σε διατμητική μορφή την οποία το σκυρόδεμα δεν αντέχει, αφού δεν υφίσταται μηχανισμός συνάφειας στον τένοντα του μηχανισμού άνευ συνάφειας. Ούτε καθίζηση εδάφους υφίσταται στην πάκτωση.
Ο μηχανισμός διαστελλόμενου πασσάλου ( αγκύρωση εδάφους ) συμπυκνώνει το έδαφος θεμελίωσης καθ όλο το ύψος, προς όλες τις κατευθύνσεις και εις βάθος κάτω από την κατασκευή.
Το μαλακό έδαφος αναδεύει τα σεισμικά κύματα 3 με 4 φορές αυξάνοντας το εύρος στις μετατοπίσεις και όταν προσκρούσει στο σκληρό έδαφος που έχει συμπυκνωθεί από τον μηχανισμό μου, υπάρχει σεισμική απόσβεση των μετατοπίσεων οπότε και μικρότερη επιτάχυνση του εδάφους που στηρίζεται η κατασκευή, οπότε και λιγότερες εντάσεις.
Οι κρούσεις μεταξύ των δύο διαφορετικών εδαφών αλληλοεξουδετερώνουν την μετατόπιση δημιουργώντας μια φυσική σεισμική απόσβεση των μετατοπίσεων.
Ερευνητικά αποτελέσματα αντισεισμικού σχεδιασμού.
Με την μέθοδο σχεδιασμού εφαρμογής θλιπτικών εντάσεων στις διατομές των παρειών των τοιχωμάτων χρησιμοποιώντας τένοντες προέντασης άνευ συνάφειας, οι οποίοι εκτείνονται πακτωμένοι μέσα στο έδαφος θεμελίωσης ευελπιστώ να εκ τρέψω τις αναπτυσσόμενες εντάσεις του σεισμού από την κατασκευή μέσα στο έδαφος, αποτρέποντας αυτές να δημιουργήσουν ροπές στους κόμβους ανακουφίζοντας καθ αυτόν τον σχεδιασμό τις διατομές από εντάσεις ροπών, καθώς και να αυξήσω ποσοτικά την αντοχή της διατομής των τοιχωμάτων ( μέσο της προέντασης ) ως προς την τέμνουσα βάσης και τις αναπτυσσόμενες αστοχίες διάτμησης.
Φίλοι πολιτικοί μηχανικοί. Τα τοιχώματα κατά το λίκνισμα της κατασκευής παραλαμβάνουν ροπές ( Μ ), ορθές δυνάμεις ( Ν ) ( θλιπτικές και εφελκυσμού ), και τέμνουσες ( Q ) Το ερώτημα είναι που θέλεις να μεταφέρεις τις εντάσεις του σεισμού. Εγώ τις μεταφέρω μέσα στο έδαφος και εσείς όπως σχεδιάζεται τις μεταφέρεται στις διατομές γύρο από τους κόμβους. Αυτή είναι η διαφορά.
Όσες από τις δυνάμεις ( Ν ) θλίψης και εφελκυσμού μεταφερθούν μέσα στο έδαφος, αφαιρούνται από τις διατομές γύρο από τους κόμβους.
Αν οι δυνάμεις ( Ν ) θλίψης και εφελκυσμού μεταφερθούν μέσα στο έδαφος οι ροπές ( Μ ) γύρο από τους κόμβους δεν υφίσταντε.
Οι τέμνουσες βάσης ( Q ) υπάρχουν, αλλά η αντοχή παραλαβής τους από την διατομή όταν αυτή υπόκειται υπό θλίψη αυξάνει ποσοτικά κατά 40% όταν η θλίψη του δέχεται είναι της τάξεως του 70% του σημείου θραύσης της διατομής
Κάθε διατμητική αστοχία της διατομής του τοιχώματος οφείλεται στις εντάσεις του εφελκυσμού, και εμφανίζεται πάντα να έχει κατεύθυνση διασταυρούμενη της διεύθυνσης του εφελκυσμού. Η διατμητική αστοχία της διατομής του τοιχώματος εξαλείφεται αν στις εντάσεις εφελκυσμού εφαρμόσουμε ίσες ή και μεγαλύτερες εντάσεις θλίψης. Οπότε η προένταση εξαλείφει την διατμητική αστοχία.
Αυτοί είναι παράγοντες που επιφέρουν ισορροπία ως προς τις εντάσεις που προκαλεί ο σεισμός.
Ο κύριος παράγοντας που αποσκοπεί στην μεγαλύτερη αντοχή των κατασκευών ως προς τον σεισμό και χρησιμοποιείται η μέθοδος σχεδιασμού μου, είναι ότι οι εντάσεις του σεισμού εκτρέπονται μέσα στο έδαφος αποτρέποντας αυτές να κατευθυνθούν στις διατομές γύρο από τους κόμβους, και ακόμα αυξάνουν την αντοχή των διατομών ποσοτικά ως προς την τέμνουσα ( Q ) και την διατμητική αστοχία λόγο θλίψης.
4.Η αστοχία που παρατηρείται στο σκυρόδεμα επικάλυψης στον μηχανισμό συνεργασίας σκυροδέματος και χάλυβα αυτόν της συνάφειας, οφείλεται στην υπέρ αντοχή του χάλυβα στον εφελκυσμό και την μικρή αντοχή του σκυροδέματος στην διάτμηση, η οποία αναπτύσσεται στην δι επιφάνεια σκυροδέματος και χάλυβα και στρέφει την αστοχία σε διατμητική μορφή. Όταν χρησιμοποιήσουμε προένταση στην διατομή με τένοντες άνευ συνάφειας αυτό το πρόβλημα αστοχίας εξαλείφεται μια για πάντα αυξάνοντας συγχρόνως την ενεργή διατομή του τοιχώματος για να παραλάβει με επιτυχία τις εντάσεις της θλίψης.
Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι που το πειραματικό δοκίμιο της μεθόδου που σας προτείνω δεν έπαθε τίποτα σε μετρημένη φυσική επιτάχυνση σεισμού της τάξεων του 2,41 g
Lord Brum έγραψε: 25 Δεκ 2021, 13:03
Καλά Χριστούγεννα και τα άλλα άστα για του χρόνου
Καλά Χριστούγεννα με υγεία σε όλους και τις οικογένειές τους!
Όλα τα άλλα είναι αντιπαραθέσεις απόψεων και αυτό είναι φυσικό να συμβαίνει
σε μια υγιή σχέση ανθρώπων.
seismic έγραψε: 25 Δεκ 2021, 10:07
Απαντήσεις για τα πειράματα που έκανα και για αυτά που λέω. Κατ αρχήν θεωρώ ότι κανένας επιστήμονας δεν μπορεί να αξιολογήσει αυτά που λέω πάνω στην αντισεισμική τεχνολογία, διότι αυτά που λέω και πράττω είναι προϊόν έρευνας εντελώς δικής μου προέλευσης σε ένα εντελώς άγνωστο πεδίο γνώσης της σημερινής επιστήμης.
[...]
Τι θέλω να πω.
Έχω αναπτύξει μια εντελώς διαφορετική μέθοδο σχεδιασμού από την υπάρχουσα που η επιστήμη ξέρει. Πως μπορούν να κρίνουν οι σημερινοί επιστήμονες έναν δάσκαλο μιας εντελώς νέας αντισεισμικής τεχνολογίας είναι άγνωστο?
Αυτό είναι! Η γήινη επιστήμη και οι γήινοι επιστήμονες, σηκώνουν ψηλά τα χέρια, ανίκανοι να καταλάβουν, να αξιολογήσουν και να κρίνουν τον διαστημικό επιστήμονα seismic...
Μόνο εξωγήινοι επιστήμονες είναι ικανοί να καταλάβουν και να αξιολογήσουν τον δάσκαλο και την πατέντα του!
Περίμενε λοιπόν δάσκαλε μέχρι να έχουμε την πρώτη επαφή με εξωγήινο πολιτισμό...και τότε θα δικαιωθείς γαλαξιακά λέμε.
Άσε που αν είναι από άλλον γαλαξία, η δικαίωση θα είναι συμπαντική...
Το 2022 μπαίνει με όλες τις ελπίδες στο κόκκινο...