Ποια είναι ακριβώς η σχέση σου με την αγορά, το εμπόριο κλπ είπαμε;Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 05 Ιουν 2024, 13:51παλιά οι εμπόροι τιμολογούσαν με βάση το κόστος, πόσο αγοράζω χ4. Σήμερα όμως τις τιμές δεν τις καθορίζουν οι εμποράκοι αλλά τα μεγάλα μονοπόλια που ελέγχουν την παραγωγή α'υλων, διανομής και αποθήκευσης κτλπ. αλλά το ιμπεριαλιστικό στάδιο του καπιταλισμού είναι η λογική εξέλιξη των μικρών επιχειρήσεων και του ελευθερου συναγωνισμού.Isildur έγραψε: 05 Ιουν 2024, 13:36Το κέρδος είναι θεμιτό. Η αισχροκέρδεια (αν κι εφόσο μπορεί κανείς να την ορίσει αυτή συνολικά και για τα πάντα) είναι το θέμα.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 05 Ιουν 2024, 12:09
δεν είναι αναίτια, το κέρδος είναι η αιτία. Δε πιστευω πως θες να πεις πόσο θα κερδίζουν οι μεγαλοι μονοπωλιακοι όμιλοι
Αναίτια εννοώ, στις περιπτώσεις αυξήσεων που δεν οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες (αυξήσεις Α υλών πχ) ή τις συνεχόμενες αυξήσεις, μετά από κάποιες αρχικές που όντως δικαιολογούνται από τέτοιους παράγοντες.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
4,20 το τυλίχτο. Η ακρίβεια χτυπά κόκκινο
Re: 4,20 το τυλίχτο. Η ακρίβεια χτυπά κόκκινο
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Πολλές πιτσαρίες δίνουν μέχρι και 1,5 ευρώ ανά πίτσα έκπτωση αν παραγγείλεις τηλεφωνικά. Κανένας δεν σου είπε να πας μπουσουλώντας να την παραλάβεις.vantono έγραψε: 05 Ιουν 2024, 09:50 Μια χαρά ειναι και τα efood κτλ, βολευουν για κάτι μακρινό, δεν μπορείς να τα εχεις όλα (και όλα τα καλά μαλιστα) δίπλα σου.
Κι εγω εχω πολυ κοντα μου ενα πολυ καλο και φτηνο (3,10€ η πιτα) σουβλατζίδικο, αλλά δεν μπορω να τρώω συνεχως σουβλάκι. Και πιτσαρία εχω κοντά μου, αλλά ειναι σάπια, αναγκαστικά αν θελω πιτσα καποια στιγμη (που δεν ειμαι και πολυ φαν) θα ψάξω κατι αλλο μεσω efood. Παρομοιως και μπέργκερ κτλ.
- Green Dragon
Εργοστάσιο έχει, το έχει πει.Isildur έγραψε: 05 Ιουν 2024, 14:00Ποια είναι ακριβώς η σχέση σου με την αγορά, το εμπόριο κλπ είπαμε;Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 05 Ιουν 2024, 13:51παλιά οι εμπόροι τιμολογούσαν με βάση το κόστος, πόσο αγοράζω χ4. Σήμερα όμως τις τιμές δεν τις καθορίζουν οι εμποράκοι αλλά τα μεγάλα μονοπόλια που ελέγχουν την παραγωγή α'υλων, διανομής και αποθήκευσης κτλπ. αλλά το ιμπεριαλιστικό στάδιο του καπιταλισμού είναι η λογική εξέλιξη των μικρών επιχειρήσεων και του ελευθερου συναγωνισμού.Isildur έγραψε: 05 Ιουν 2024, 13:36
Το κέρδος είναι θεμιτό. Η αισχροκέρδεια (αν κι εφόσο μπορεί κανείς να την ορίσει αυτή συνολικά και για τα πάντα) είναι το θέμα.
Αναίτια εννοώ, στις περιπτώσεις αυξήσεων που δεν οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες (αυξήσεις Α υλών πχ) ή τις συνεχόμενες αυξήσεις, μετά από κάποιες αρχικές που όντως δικαιολογούνται από τέτοιους παράγοντες.![]()
Edit: Συγγνώμη, λάθος, ο Φραπεζίτης ήταν αυτός
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Green Dragon την 05 Ιουν 2024, 15:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Green Dragon
Το ξέρουμε ότι είσαι αντικοινωνικός και φυγόπονος, δεν χρειάζεται να μας το υπενθυμίζεις με κάθε ευκαιρίαvantono έγραψε: 05 Ιουν 2024, 09:55Ελπίζω οτι δεν ειμαστε τεχνολογικά και πάρα πολυ μακριά, απ'το να σου παραδίδεται η παραγγελία με ντρόουν, να την παραλαμβάνεις απο το μπαλκόνι σου. Ομοίως και με τους αυτοματους-ρομποτικούς ταμίες σε καταστήματα, απο σουπερ-μαρκετ μεχρι ρούχα.Green Dragon έγραψε: 05 Ιουν 2024, 09:21 Εν τω μεταξύ την πάτησαν και τα μαγαζιά με το efood, έβαλαν νταβατζή πάνω από το κεφάλι τους.
Πάντως υπάρχει και ένα κομμάτι που όντως βοηθήθηκαν τα μαγαζιά, τον να μην εχουν δικούς τους ντελιβεράδες. Μιλάμε για τέρμα αναξιόπιστη κατηγορία εργαχόμενων. Πονοκέφαλος κανονικός.
Θα 'χομεν νεολουδίτες που θα κλαίγονται για τις θεσεις εργασίας κτλ, αλλά η αγορά θα προσαρμοστεί.
Κι ο δράκος πού είναι;Green Dragon έγραψε: 05 Ιουν 2024, 14:48Εργοστάσιο έχει, το έχει πει.Isildur έγραψε: 05 Ιουν 2024, 14:00Ποια είναι ακριβώς η σχέση σου με την αγορά, το εμπόριο κλπ είπαμε;Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 05 Ιουν 2024, 13:51
παλιά οι εμπόροι τιμολογούσαν με βάση το κόστος, πόσο αγοράζω χ4. Σήμερα όμως τις τιμές δεν τις καθορίζουν οι εμποράκοι αλλά τα μεγάλα μονοπόλια που ελέγχουν την παραγωγή α'υλων, διανομής και αποθήκευσης κτλπ. αλλά το ιμπεριαλιστικό στάδιο του καπιταλισμού είναι η λογική εξέλιξη των μικρών επιχειρήσεων και του ελευθερου συναγωνισμού.![]()
Α, σόρυ...
Στη θεσσαλονικη τοσο ειναι το τυλιχτο η οπως θελετε να το πειτε,4+ και ολοι θα επικαλεστουν πως δεν μπορουν να απορροφησουν την χ ψ αυξηση,οποτε αυτη πηγαινει στον καταναλωτη.Μπουκοταζ.
Βάζε διαλυτικά όμως, γιατί έτσι όπως το 'γραψες είναι σαν να λες "μπουκώστε" και λειτουργεί αντίστροφα.Garcia έγραψε: 05 Ιουν 2024, 14:51 Στη θεσσαλονικη τοσο ειναι το τυλιχτο η οπως θελετε να το πειτε,4+ και ολοι θα επικαλεστουν πως δεν μπορουν να απορροφησουν την χ ψ αυξηση,οποτε αυτη πηγαινει στον καταναλωτη.Μπουκοταζ.
- Green Dragon
Και χωρίς delivery 14% χρεώνουν, δεν είναι καθόλου λίγο, πρακτικά σε πηδάνε. Είχαν ξεκινήσει με 7%, οκ, μια χαρά αλλά ήταν το τυράκι. Μετά ήρθε η φάκα του 14%hellegennes έγραψε: 05 Ιουν 2024, 11:38Φυσικό είναι αυτό, αφού χρεώνουν για το delivery γύρω στο 20-30% επί της παραγγελίας.Green Dragon έγραψε: 05 Ιουν 2024, 06:53 Να ξέρετε ότι τα κόστη στα delivery έχουν ανέβει αρκετά και λόγω efood. Την 'ευκολία' της online παραγγελίας την πληρώνετε χρυσή.
Αρκετά μαγαζιά μάλιστα έχουν και διαφορετική τιμή αν παραγγείλεις τηλεφωνικά (σημαντικά χαμηλότερη).
Τουλάχιστον το κομμάτι του delivery όντως βοηθά τα μαγαζία, σε αντίθεση με το υπόλοιπο που είναι κερατιάτικα.
- hellegennes
14% για την χρήση της πλατφόρμας και μόνο είναι εξωφρενικό. Μου έχουν κάνει κι εμένα κρούσεις από το e-food αλλά αυτό είναι όλο μου το κέρδος, σε κάποια προϊόντα περισσότερο κι από το κέρδος μου. Φυσικά η απάντησή τους ήταν ότι οι τιμές μου στο e-food θα είναι διαφορετικές και ότι ο καταναλωτής το γνωρίζει αυτό.Green Dragon έγραψε: 05 Ιουν 2024, 14:55Και χωρίς delivery 14% χρεώνουν, δεν είναι καθόλου λίγο, πρακτικά σε πηδάνε. Είχαν ξεκινήσει με 7%, οκ, μια χαρά αλλά ήταν το τυράκι. Μετά ήρθε η φάκα του 14%hellegennes έγραψε: 05 Ιουν 2024, 11:38Φυσικό είναι αυτό, αφού χρεώνουν για το delivery γύρω στο 20-30% επί της παραγγελίας.Green Dragon έγραψε: 05 Ιουν 2024, 06:53 Να ξέρετε ότι τα κόστη στα delivery έχουν ανέβει αρκετά και λόγω efood. Την 'ευκολία' της online παραγγελίας την πληρώνετε χρυσή.
Αρκετά μαγαζιά μάλιστα έχουν και διαφορετική τιμή αν παραγγείλεις τηλεφωνικά (σημαντικά χαμηλότερη).![]()
Τουλάχιστον το κομμάτι του delivery όντως βοηθά τα μαγαζία, σε αντίθεση με το υπόλοιπο που είναι κερατιάτικα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
- Green Dragon
Μην μπλέξεις, χαμένος θα βγεις.
- Ληστοσυμμορίτης
έχω σπουδασει στην πιάτσαIsildur έγραψε: 05 Ιουν 2024, 14:00Ποια είναι ακριβώς η σχέση σου με την αγορά, το εμπόριο κλπ είπαμε;Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 05 Ιουν 2024, 13:51παλιά οι εμπόροι τιμολογούσαν με βάση το κόστος, πόσο αγοράζω χ4. Σήμερα όμως τις τιμές δεν τις καθορίζουν οι εμποράκοι αλλά τα μεγάλα μονοπόλια που ελέγχουν την παραγωγή α'υλων, διανομής και αποθήκευσης κτλπ. αλλά το ιμπεριαλιστικό στάδιο του καπιταλισμού είναι η λογική εξέλιξη των μικρών επιχειρήσεων και του ελευθερου συναγωνισμού.Isildur έγραψε: 05 Ιουν 2024, 13:36
Το κέρδος είναι θεμιτό. Η αισχροκέρδεια (αν κι εφόσο μπορεί κανείς να την ορίσει αυτή συνολικά και για τα πάντα) είναι το θέμα.
Αναίτια εννοώ, στις περιπτώσεις αυξήσεων που δεν οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες (αυξήσεις Α υλών πχ) ή τις συνεχόμενες αυξήσεις, μετά από κάποιες αρχικές που όντως δικαιολογούνται από τέτοιους παράγοντες.![]()
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 05 Ιουν 2024, 15:24έχω σπουδασει στην πιάτσαIsildur έγραψε: 05 Ιουν 2024, 14:00Ποια είναι ακριβώς η σχέση σου με την αγορά, το εμπόριο κλπ είπαμε;Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 05 Ιουν 2024, 13:51
παλιά οι εμπόροι τιμολογούσαν με βάση το κόστος, πόσο αγοράζω χ4. Σήμερα όμως τις τιμές δεν τις καθορίζουν οι εμποράκοι αλλά τα μεγάλα μονοπόλια που ελέγχουν την παραγωγή α'υλων, διανομής και αποθήκευσης κτλπ. αλλά το ιμπεριαλιστικό στάδιο του καπιταλισμού είναι η λογική εξέλιξη των μικρών επιχειρήσεων και του ελευθερου συναγωνισμού.![]()

Βασικά, εσύ θα μείνεις με την όρεξη. Κάθε φορά που προσπαθώ να σε κάνω εικόνα σε φάση διαφωτιστικής διάλεξης στο μαγαζί, όλως τυχαίως μου μπαίνει ένα σκουπιδάκι στο μάτι.Οργισμένος έγραψε: 05 Ιουν 2024, 12:24Me την ορεξη θα μεινεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
How about μην ψωνιζετε απο εκει?
- Dwarven Blacksmith
Δεν υπάρχουν χαζές προτάσεις, συνεχίζουμε το brainstorming.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 45 Απαντήσεις
- 1187 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Otto Weininger
-
- 55 Απαντήσεις