Awesomatic έγραψε: 20 Απρ 2023, 18:36
Επειδή η κατάσταση με τις τιμές της φέτας έχει γίνει απαράδεκτη, ψάχνω κάποιο άλλο είδος τυριού να την αντικαταστήσω. Βασικές απαιτήσεις να είναι αλμυρό, σκληρό και σε λογική τιμή κάπου στα 7€ το κιλο.
Προτάσεις/προτιμήσεις;
Τυρί ή Κασέρι;
Ότι είναι άσπρο είναι τυρί.
Ότι είναι κίτρινο είναι κασέρι.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 23 Απρ 2023, 08:02
Προφανώς την αντικαθιστάς με άλλα άσπρα τυριά, μυζηθρα, ανθότυρο, μανούρι, κλπ, γιατί πηγαίνουν με συγκεκριμένα φαγητά, όσπρια πχ, που τα κιτρινα τυριά δεν κολλάνε. Απλά δε νομίζω να είναι και πιο φτηνά από τη φέτα, πιο πολύ τα χρησιμοποιούν εναλλακτικά λόγω λιγότερου αλατιού.
Τα τυριά όσο μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό έχουν τόσο πιο φτηνά είναι. Έτσι το ανθότυρο είναι φτηνότερο από την φέτα που είναι φτηνότερο από το κασέρι που είναι φτηνότερο από το κεφαλοτύρι. Από την άλλη όσο πιο άπαχο είναι το τυρί τόσο πιο φτηνό είναι. Άλλος ένα λόγος λοιπόν που το ανθότυρο είναι φτηνότερο από την φέτα. Αυτό μου θύμισε μία μαγιονέζα που διαφημίζει ότι είναι χαμηλή σε λιπαρά και έχει σαν πρώτο συστατικό το νερό.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 23 Απρ 2023, 08:02
Προφανώς την αντικαθιστάς με άλλα άσπρα τυριά, μυζηθρα, ανθότυρο, μανούρι, κλπ, γιατί πηγαίνουν με συγκεκριμένα φαγητά, όσπρια πχ, που τα κιτρινα τυριά δεν κολλάνε. Απλά δε νομίζω να είναι και πιο φτηνά από τη φέτα, πιο πολύ τα χρησιμοποιούν εναλλακτικά λόγω λιγότερου αλατιού.
Τα τυριά όσο μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό έχουν τόσο πιο φτηνά είναι. Έτσι το ανθότυρο είναι φτηνότερο από την φέτα που είναι φτηνότερο από το κασέρι που είναι φτηνότερο από το κεφαλοτύρι. Από την άλλη όσο πιο άπαχο είναι το τυρί τόσο πιο φτηνό είναι. Άλλος ένα λόγος λοιπόν που το ανθότυρο είναι φτηνότερο από την φέτα. Αυτό μου θύμισε μία μαγιονέζα που διαφημίζει ότι είναι χαμηλή σε λιπαρά και έχει σαν πρώτο συστατικό το νερό.
Το ανθότυρο είναι πιο φτηνό, γιατί δεν έχει γεύση ουσιαστικά. Αν θες να καταλαβαίνεις και τι τρως, πληρώνεις πάλι τα πιο ακριβά. Ενώ φέτα και η φτηνή είναι καλή. Απλά παίρνω ανθότυρο κάποιες φορές λόγω υψηλής πίεσης, αν και γενικά τα άσπρα, μονο με τα όσπρια τα ζητώ. Ενώ τα κιτρινα τα πλακώνεις ολημερίς.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
GoBzi έγραψε: 23 Απρ 2023, 12:28
Πως σκατα η φέτα έχει φτάσει στα 17 με 25 το κιλό;;;
Αγγλία παίρνω φέτα Δωδώνη 3 λίρες τα 200 γραμμάρια, δηλαδή 15 λίρες το κιλό, δηλαδή 16.8 ευρώ.
Πάμε ξανά. Αγοράζω φέτα φθηνότερα, η οποία έχει παραχθεί στην Ελλάδα, στην άλλη άκρη της Ευρώπης.
13 ευρώ την πουλάνε. δεν υπάρχει σούπερ μάρκετ που να δίνει τη φέτα 25 ευρώ το κιλό.
Δεν μένω Ευρώπη. Η αλήθεια είναι ότι δεν έκανα σωστά τις μετατροπές νομισμάτων. Η ισοτιμία έχει αλλάξει ραγδαία τελευταία . Έτσι στο φτηνότερο σούπερ μάρκετ βρίσκω την φέτα Ρούσιας 15,5 ευρώ και στο ακριβότερο την Δωδώνη 22,7. Δεν έχουν ακριβύνει μόνο οι Ελληνικές φέτες αλλά και οι άλλες, Βουλγάρικες, Σκοπιανές, Αλβανικές(Βόρειο-Ηπειρώτικες). Όπως προείπα μου κάνει εντύπωση ότι τα Ιταλικά τυριά έχουν είτε μικρή είτε ασήμαντη αύξηση.
Το δίλημμα είναι να πάρω αυτό με 15,5:
ή αυτό με 18:
Στα 18 παίζει και αυτή:
εμεις μονο βαρελισια παιρνουμε. δεν ξερω τι να σου προτεινα. δες ποια παιρνουν οι αλλοι Ελληνες. στο τραπεζι δεν χρειαζεται οικονομια.
μακρια απο lidl.
southern έγραψε: 23 Απρ 2023, 19:57
αν σε σηκωνει οικονομικα, παρε τη καλλιτερη. οτι πληρωνεις, παιρνεις!!
Το ακριβότερο δεν είναι πάντα το καλύτερο. Το πρόβλημα με τις φέτες είναι ότι συνήθως έχουν πολύ αλάτι. Το ίδιο ισχύει και με τις ελιές. Φέρνουν λοιπόν βαρελίσια βιολογική φέτα χαμηλή σε νάτριο σε χαμηλή τιμή. Το μόνο θέμα είναι ότι προτιμώ να παίρνω συσκευασμένες και όχι χύμα. Οι παραγωγοί πρέπει να αντιληφθούν ότι ζούμε στον 21ο αιώνα όπου το θέμα της συντήρησης των τροφίμων για τον περισσότερο κόσμο έχει λυθεί με την έλευση του ψυγείου.
southern έγραψε: 23 Απρ 2023, 19:57
αν σε σηκωνει οικονομικα, παρε τη καλλιτερη. οτι πληρωνεις, παιρνεις!!
Το ακριβότερο δεν είναι πάντα το καλύτερο. Το πρόβλημα με τις φέτες είναι ότι συνήθως έχουν πολύ αλάτι. Το ίδιο ισχύει και με τις ελιές. Φέρνουν λοιπόν βαρελίσια βιολογική φέτα χαμηλή σε νάτριο σε χαμηλή τιμή. Το μόνο θέμα είναι ότι προτιμώ να παίρνω συσκευασμένες και όχι χύμα. Οι παραγωγοί πρέπει να αντιληφθούν ότι ζούμε στον 21ο αιώνα όπου το θέμα της συντήρησης των τροφίμων για τον περισσότερο κόσμο έχει λυθεί με την έλευση του ψυγείου.
hellegennes έγραψε: 23 Απρ 2023, 12:18
Σημείωση: το πρόβειο γάλα που πουλιέται τυποποιημένο στα ράφια έχει κατά κανόνα υψηλότερη τιμή από το κατσικίσιο γιατί έχει πολύ μικρότερη ζήτηση.
Δεν έχω πετύχει ποτέ πρόβειο γάλα. Από πότε κυκλοφορεί;
Δεν κρατάω ημερομηνίες, αλλά κυκλοφορεί.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Gherschaagk έγραψε: 21 Απρ 2023, 21:42
Δεν υπάρχει υποκατάστατο της φέτας.
Υπάρχουν κάποια αξιοπρεπή κατσικίσια αλλά είναι πολύ στεγνά.
Πρόταση που την έχω ακολουθήσει κι εγώ. Κόψε τον ενδιάμεσο, το σούπερ μάρκετ. Βρες τυροκομείο και αγόραζε από αυτό.
Δεν με πειράζει το στεγνό και μάλλον έχεις δίκιο που το λες γιατί δεν το διευκρίνησα. Γενικά τρώω στεγνό κατσικίσιο όταν το βρίσκω σε καλή τιμή και βασικά το προτιμώ σε σχέση με τη φέτα και ειδικά στο τηγάνι.
Μαγαζιά με τυροκομικά από τυροκομεία έχω σχετικά κοντά και έχουν φανταστικά τυριά αλλά πάντα ήταν πιο ακριβά από τη μέση "ΟΚ" φέτα που έβρισκα. Έπαιρνα αρκετά ωραία τυριά κοντά στα 7-7.5€ όταν η φέτα στο σούπερ μάρκετ ήταν στα 5.80.
Μήπως μπορείς να κατεβάσεις την τιμή αν αυξήσεις την ποσότητα;
Δεν θα πω ψέματα. Εγώ τη φέτα την παίρνω 20 ευρώ το δίκιλο από τυροκομείο. Αν αυξήσω τα κιλά θα την πάρω σε πιο καλή τιμή σίγουρα αλλά έχω θέμα χώρου.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Gherschaagk έγραψε: 21 Απρ 2023, 21:42
Δεν υπάρχει υποκατάστατο της φέτας.
Υπάρχουν κάποια αξιοπρεπή κατσικίσια αλλά είναι πολύ στεγνά.
Πρόταση που την έχω ακολουθήσει κι εγώ. Κόψε τον ενδιάμεσο, το σούπερ μάρκετ. Βρες τυροκομείο και αγόραζε από αυτό.
Δεν με πειράζει το στεγνό και μάλλον έχεις δίκιο που το λες γιατί δεν το διευκρίνησα. Γενικά τρώω στεγνό κατσικίσιο όταν το βρίσκω σε καλή τιμή και βασικά το προτιμώ σε σχέση με τη φέτα και ειδικά στο τηγάνι.
Μαγαζιά με τυροκομικά από τυροκομεία έχω σχετικά κοντά και έχουν φανταστικά τυριά αλλά πάντα ήταν πιο ακριβά από τη μέση "ΟΚ" φέτα που έβρισκα. Έπαιρνα αρκετά ωραία τυριά κοντά στα 7-7.5€ όταν η φέτα στο σούπερ μάρκετ ήταν στα 5.80.
Μήπως μπορείς να κατεβάσεις την τιμή αν αυξήσεις την ποσότητα;
Δεν θα πω ψέματα. Εγώ τη φέτα την παίρνω 20 ευρώ το δίκιλο από τυροκομείο. Αν αυξήσω τα κιλά θα την πάρω σε πιο καλή τιμή σίγουρα αλλά έχω θέμα χώρου.
Κι εγώ το κάνω αυτό. Τα ελεύθερα καταστήματα πάντα θα σου κάνουν καλύτερη τιμή για ποσότητα, τα ΣΜ ποτέ. Στην πραγματικότητα απαγορεύεται αλλά είναι από δύσκολο ως αδύνατον να το αποδείξεις και υπάρχει σχετικά εύκολος τρόπος να το παρακάμψεις.
Ο τρόπος που το υλοποιούν στην πράξη τα ΣΜ είναι με κάρτες loyalty.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
hellegennes έγραψε: 23 Απρ 2023, 12:18
Σημείωση: το πρόβειο γάλα που πουλιέται τυποποιημένο στα ράφια έχει κατά κανόνα υψηλότερη τιμή από το κατσικίσιο γιατί έχει πολύ μικρότερη ζήτηση.
Δεν έχω πετύχει ποτέ πρόβειο γάλα. Από πότε κυκλοφορεί;