Επίσης οι αρχηγοί των Επιτελείων που αρνήθηκαν να τον υπακούσουν, δεν καρατομήθηκαν, όπως οι υφιστάμενοί τους. Οργανωμένο από πριν δηλαδή.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Η Δημοκρατία πρόδωσε την Κύπρο
Re: Η Δημοκρατία πρόδωσε την Κύπρο
How are Albanians distorting history
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Συνεχίζεις να γράφεις πράγματα που δεν ξέρεις
Η Ελλάδα τον Ιούλιο του 1974 είχε έναν στρατό παρατημένο
Και τον Αύγουστο του 1974 είχε έναν στρατό ηττημένο και ντροπιασμένο
Στο ξαναεγραψα πιο πάνω.
Υπήρχε μόνο μια λύση στην τραυματισμένη Ελλάδα του Αυγούστου, που οι στρατιωτικοί και οι αστυνομικοί κρύβονταν και τα καράβια με τους εξορισμενους έφτανα στη Ραφήνα και όλοι έψαχναν εκδίκηση.
400 εκτελέσεις στο Γουδί, με συνοπτικές διαδικασίες. Δόγμα σοκ
Μόνο έτσι θα υπήρχε στρατιωτική διοίκηση μέσα σε ένα μήνα
Δεν γινόταν
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Χωρίς να θέλω να υποστηρίξω το σύνολο της θέσης του παρατιθέμενου, να υπενθυμίσω το "όχι και να πάθομεν ένωση".Λευκός Λύκος έγραψε: 15 Αύγ 2022, 16:10Ο Μακάριος φυσικά. Γιατί θα έχανε την παντοδυναμία του.axilmar έγραψε: 15 Αύγ 2022, 15:52Ποιος;Λευκός Λύκος έγραψε: 15 Αύγ 2022, 15:51
Οι Κύπριοι δώσανε 95% ένωση στο δημοψήφισμα, χρόνια πριν το πραξικόπημα και την εισβολή.
Μάντεψε ποιος δεν την ήθελε.
My Life had stood, a Loaded Gun
- wooded glade
Όποιος και να ήθελε ένωση, μεταξύ μπλακ μακ, αοράτου, andrews papandrews, μονομερής ανακήρυξη δ-ε-ν γ-ι-ν-ό-τ-α-ν.aljawn έγραψε: 15 Αύγ 2022, 21:03Χωρίς να θέλω να υποστηρίξω το σύνολο της θέσης του παρατιθέμενου, να υπενθυμίσω το "όχι και να πάθομεν ένωση".
Ο μπλακ μακ να είχε πάλι κουβικές ανησυχίες είναι κάτι που δεν το αποκλείει κανένας. Δεν αλλάζει τίποτα.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Beria έγραψε: 15 Αύγ 2022, 21:01Συνεχίζεις να γράφεις πράγματα που δεν ξέρεις
Η Ελλάδα τον Ιούλιο του 1974 είχε έναν στρατό παρατημένο
Και τον Αύγουστο του 1974 είχε έναν στρατό ηττημένο και ντροπιασμένο
Στο ξαναεγραψα πιο πάνω.
Υπήρχε μόνο μια λύση στην τραυματισμένη Ελλάδα του Αυγούστου, που οι στρατιωτικοί και οι αστυνομικοί κρύβονταν και τα καράβια με τους εξορισμενους έφτανα στη Ραφήνα και όλοι έψαχναν εκδίκηση.
400 εκτελέσεις στο Γουδί, με συνοπτικές διαδικασίες. Δόγμα σοκ
Μόνο έτσι θα υπήρχε στρατιωτική διοίκηση μέσα σε ένα μήνα
Δεν γινόταν
Ουτε 2 φαντομ δεν εστειλε η δημοκρατια σαν υποστηριξη στους αγωνιστες που πολεμουσαν κατα του Αττιλα 2.
Συνεπως δεν υπαρχει καμια δικαιολογια.
Οι πολιτικοι γυρισαν για να αρμεξουν την κουταλα κι αφησαν τους Ελδυκαριους να πολεμανε μονοι τους.
Για ποιο λογο νομιζεις δεν ανοιξε ποτε ο Φακελος της Κυπρου;
.
Mην μαλωνετε, εχετε και οι 2 δικαιο,και η χουντα και η δημοκρατια προδωσαν την Κυπρο
- Λευκός Λύκος
- Phorum.gr user: Λευκός Λύκος
Ο Μακάριος ενώ ήταν για ένα διάστημα φουλ ενωτικός μαζί με τον Γρίβα,άρχισε τον καρσιλαμα και ήθελε να αποτρέψει με οποιοδήποτε τρόπο αυτήν την ένωση. Υπέγραψε και τις προδοτικές συμφωνίες της Ζυρίχης Λονδίνου .Ήθελε με κάθε τρόπο να φύγει η μεραρχία που υπήρχε για να μην έχει τον φόβο της ανατροπής.Scouser έγραψε: 15 Αύγ 2022, 20:09Όχι μόνο απέσυραν τη Μεραρχία, αλλά δέχτηκαν να διαλυθεί και η Εθνική Φρουρά, ώστε να μείνει η Κύπρος εντελώς απροστάτευτη απέναντι σε πιθανή εισβολή. Μιλάμε για τομάρια που κάνουν τους ζαίους να φαντάζουν Κολοκοτρώνηδες.Τελικώς, η Χούντα των Αθηνών, µε την ενεργό παρέµβαση του βασιλέως Κωνσταντίνου, υποχώρησε κατά κράτος. Δέχθηκε την απόσυρση της Μεραρχίας από το νησί. Ο Μακάριος είχε συµφωνήσει εξ αρχής µε την αποχώρηση της Μεραρχίας υπό τον όρο να εµφανιζόταν ως πρωτοβουλία που προερχόταν από την Αθήνα. Πιθανότατα ο Μακάριος έβλεπε µε ανησυχία τον απ’ ευθείας έλεγχο από το χουντικό καθεστώς της πιο καλά εξοπλισµένης στρατιωτικής δυνάµεως στα εδάφη της Κυπριακής Δηµοκρατίας. Εν αντιθέσει προς την ελληνική Χούντα, ο Μακάριος αρνήθηκε να διαλύσει την Εθνική Φρουρά. Η Τουρκία, έχοντας εξασφαλίσει την αποχώρηση της Μεραρχίας, δεν επέµεινε στην απαίτησή της. Στις αρχές του 1968 επέστρεψαν στην Ελλάδα και οι τελευταίοι στρατιώτες της Μεραρχίας. Το χουντικό καθεστώς, αν και χαρακτηριζόταν από εθνικιστική ρητορεία, στην πράξη είχε απογυµνώσει το νησί από τη µόνη στρατιωτική δύναµη που θα απέτρεπε τυχόν τουρκική εισβολή. Η Τουρκία, αντιστοίχως, κατέληγε στο συµπέρασµα ότι η Ελλάδα δεν ήταν διατεθειµένη να προχωρήσει σε πόλεµο για την Κύπρο. Επιπλέον, είχε διασφαλίσει ότι τυχόν απόπειρα αποβάσεως στο νησί θα ήταν πολύ πιο εύκολη.![]()
Όπως και έγινε,με τα γνωστά αποτελέσματα.
Ποια φάντομ; Μα είχε η Ελλάδα τότε φάντομ, ένα όπλο που απέναντι στο καλύτερο αεροπλάνο της Τουρκίας ήταν σαν να συγκρίνουμε φεράρι με φιατάκι; Αποκλείεται η Ελλάδα να είχε αποκτήσει τέτοιο όπλο επί χούντας. Εμείς πρέπει να επαναλαμβάνουμε ότι ο στρατός ήταν διαλυμένος. Δεν πειράζει που κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία, εμείς έτσι θα λέμε.Αρίστος έγραψε: 15 Αύγ 2022, 21:27 Ουτε 2 φαντομ δεν εστειλε η δημοκρατια σαν υποστηριξη στους αγωνιστες που πολεμουσαν κατα του Αττιλα 2.
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.
- Λευκός Λύκος
Κυνηγάς το φρόνημα;Nandros έγραψε: 15 Αύγ 2022, 17:35Όχι δεν είναι αστείο, Τραγωδία είναι.Scouser έγραψε: 15 Αύγ 2022, 17:30 H χούντα (τουλάχιστον του Παπαδόπουλου) απέσυρε την Μεραρχία από την Κύπρο, αποδέχτηκε όλες τις τουρκικές απαιτήσεις κατά την κρίση του 1968 και μιλούσε για ελληνοτουρκική ομοσπονδία. Είναι αστείο να κατηγορούν οι χουντικοί τον οποιονδήποτε για εθνική μειοδοσία.
Και το πχόρουμ τους ανέχεται να ψεύδονται ασυστόλως, στο όνομα της ελευθερίας του λόγου.
Αυτής ακριβώς της ελευθερίας που οι αγαπούλες τους αφαίρεσαν από όλους μας και θα το ξανακάνουν, αν κάτι στραβώσει!
.
Υπάρχει κάπου στο Σύνταγμα της Ελλάδος ότι απαγορεύεται να είναι κάποιος πατριώτης, εθνικιστής κτλ κτλ;
Υπάρχει κάπου στο Σύνταγμα που να απαγορεύει κάποιον να είναι υπέρ της χούντας;
Αν υπάρχει θέλω να μου το δείξεις.
Έτερον, εκάτερον. Άλλο το θέλω ένωση, αλλά δε γίνεται, και άλλο το δε θέλω.wooded glade έγραψε: 15 Αύγ 2022, 21:26Όποιος και να ήθελε ένωση, μεταξύ μπλακ μακ, αοράτου, andrews papandrews, μονομερής ανακήρυξη δ-ε-ν γ-ι-ν-ό-τ-α-ν.aljawn έγραψε: 15 Αύγ 2022, 21:03Χωρίς να θέλω να υποστηρίξω το σύνολο της θέσης του παρατιθέμενου, να υπενθυμίσω το "όχι και να πάθομεν ένωση".
Ο μπλακ μακ να είχε πάλι κουβικές ανησυχίες είναι κάτι που δεν το αποκλείει κανένας. Δεν αλλάζει τίποτα.
Αν ο Μακάριος ήθελε την ένωση, δε θα χρησιμοποιούσε το πάθομεν.
Συνεπώς, οποιαδήποτε πράξη του, θα πρέπει να κρίνεται από αυτή την σκοπιά.
Φυσικά, αυτό δεν δίνει συγχωροχάρτι στους έλ καραγκιόζηδες, οι οποίοι υπήρξαν, με εξάντληση κάθε καλής προαίρεσης στην κρίση, χρήσιμοι ηλίθιοι.
- Λευκός Λύκος
Οι Αρχηγοί του στρατού επί Ιωαννίδη,συνέχισαν και επί Καραμανλή.
Αγόραρε, το Σύνταγμα συνολικά, αν το διαβάσεις απαγορεύει τη χούντα, δε χρειάζεται να το πει και κάπου συγκεκριμένα.Λευκός Λύκος έγραψε: 15 Αύγ 2022, 21:58 Κυνηγάς το φρόνημα;
Υπάρχει κάπου στο Σύνταγμα της Ελλάδος ότι απαγορεύεται να είναι κάποιος πατριώτης, εθνικιστής κτλ κτλ;
Επίσης, συμφωνώ μαζί σου ότι το φρόνημα δε διώκεται, αλλά εδώ ξεφεύγουμε από το απλό φρόνημα.
Φρόνημα είναι να μας πεις είμαι χουντάρα.-
Αν αρχίζεις να εκτίθεσαι σε δημόσιο διάλογο, και να επιχειρηματολογείς, αρχίζεις να ξεφεύγεις από το φρόνημα.
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Οι πατριώτες δεν είναι χουντολάτρες.Λευκός Λύκος έγραψε: 15 Αύγ 2022, 21:58Κυνηγάς το φρόνημα;Nandros έγραψε: 15 Αύγ 2022, 17:35Όχι δεν είναι αστείο, Τραγωδία είναι.Scouser έγραψε: 15 Αύγ 2022, 17:30 H χούντα (τουλάχιστον του Παπαδόπουλου) απέσυρε την Μεραρχία από την Κύπρο, αποδέχτηκε όλες τις τουρκικές απαιτήσεις κατά την κρίση του 1968 και μιλούσε για ελληνοτουρκική ομοσπονδία. Είναι αστείο να κατηγορούν οι χουντικοί τον οποιονδήποτε για εθνική μειοδοσία.
Και το πχόρουμ τους ανέχεται να ψεύδονται ασυστόλως, στο όνομα της ελευθερίας του λόγου.
Αυτής ακριβώς της ελευθερίας που οι αγαπούλες τους αφαίρεσαν από όλους μας και θα το ξανακάνουν, αν κάτι στραβώσει!
.
Δεν έχετε θέση εσείς οι φασίστες στην Δημοκρατία. Την μισείτε και αν μπορέσετε θα την καταργήσετε.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
- Λευκός Λύκος
Αν αναφέρεσαι προσωπικά,δεν νομίζω να έχω γράψει πουθενά αν είμαι υπέρ ή όχι της χούντας.aljawn έγραψε: 15 Αύγ 2022, 22:07Αγόραρε, το Σύνταγμα συνολικά, αν το διαβάσεις απαγορεύει τη χούντα, δε χρειάζεται να το πει και κάπου συγκεκριμένα.Λευκός Λύκος έγραψε: 15 Αύγ 2022, 21:58 Κυνηγάς το φρόνημα;
Επίσης, συμφωνώ μαζί σου ότι το φρόνημα δε διώκεται, αλλά εδώ ξεφεύγουμε από το απλό φρόνημα.
Φρόνημα είναι να μας πεις είμαι χουντάρα.-
Αν αρχίζεις να εκτίθεσαι σε δημόσιο διάλογο, και να επιχειρηματολογείς, αρχίζεις να ξεφεύγεις από το φρόνημα.
Επίσης σε ότι έχω γράψει στο συγκεκριμένο θεμα και γενικά για το 1974,στα νηματα εδώ μέσα, ποτέ δεν έγραψα κάτι υπέρ της χούντας.
Και αν θες την άποψη μου για την χούντα,βρίσκω κάποια θετικά,αλλά μέχρι εκεί.
Ο εθνικισμός είναι μια εισαγόμενη δυτικόφραγκη ιδεολογία που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Ελλάδα και ότι αυτή εκπροσωπεί στην ιστορία και στον πολιτισμό.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 2 Απαντήσεις
- 241 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
-
- 0 Απαντήσεις